2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
hmmm, tamam canim. zaten arada bir kendimi sit ustu yakaladigimda tam sirt ustu degilde hafif yantrikimsi yatiyorum haha..
terslik o ya, sola donuk uykuyu komforlu bulmuyorum, hep saga donuyorum yahu. bide burun deliklerim sanki icerden sisti, nefes alip verislerim burundaki nefes borularinin sismesi sebebiyle agirlasmis olabilir mi? bana mantikli geldi ahah..

sunun surasinda 2,5 ayimiz kaldi. agustos basi dogurucam ben, oyle hissediyorum:)

Kasılma-açılma süresi kişiye göre değişiyor, 3 saatte doğumu biten de var 24 saat süren de.
Özelde normal doğum için hastaneye yatış yaptığında seni kendi odana alırlar ve 9-10 cm açıklığa kadar kendi odanda sancını çekersin, hastaneye kimle gittiysen yanında da o olur, eş, anne, kardeş vs. Arada hemşire/doktor gelip kontrolünü yapar, durum değerlendirilmesi yapılır. Doktor uygun görünce doğumhaneye inersin.
Ama burada bazı özel hastanelerde ayrı sancı odası olduğunu duydum. Bana hiç mantıklı gelmiyor, sancı çeken kadınların hep bir arada, yakınlarından uzakta olması. Birinin sancısı çok olur, sancı çekmeyeni korkutur. Ya da kasılmalar olduğunda yanında destek olacak yakınlarını istiyor insan, kim kime destek olacak orada.
Devlet hastanelerinin imkanları kısıtlı ama özel hastaneler için saçma bir uygulama. Zorda kalmadığım sürece kafadan eleyeceğim hastanelerdir.

Yalniz değilim yine sevindim dicem ama hepimiz adina uzgunum Allah yardimcimiz olsun valla huzursuzum uyuyamiyorum. Uyusam kabus kalkinca agrilar nefes alamıyorum burnum agzim iptal zaten alerji var burnum kanıyor dislerim kaniyor sorucam.doktora cumartesi

Öncelikle çok teşekkür ederiiimm
Evet özel hastanelerin kimisinde de sancı odasına indiriliyormuş doğum yapacak kişi.
Ben istiyorum ki odamda olsun, annem eşim yanımda olsun.
Yeri gelir masaj yaparlar, yeri gelir destek olurlar.
Tek başıma bi odada olacaksam korkunç geliyor bana.
İlk defa duydum böyle bir şeyi, çok şaşırdım.
Galiba hastanemi arayıp soracağım sizde nasıl diye.

Günaydın cnm kanayan yara bu konu zaten.
Hastanelerin kendi kurallarına göre bu durum değişiyor. Mesela 500 evler duygu hastanesi sancı odasına kimseyi almıyor ve tek başına sancı çekiyorsun (sancı süresi kişiye özeldir kimi 5 kimi 15 saat çeker) 2 saatte bir falan kapıdan eşini görmene izin veriyorlar. Orda doğum yapan arkadaşım şuan hamile ve asla bi daha tek sancı çekeceğim bir hastanede doğurmam diyor. Bende şuan medipole gidiyorum ve orda sancı odasına 1 kadın girebiliyor ve doğuma asla erkek giremiyor. Bu yüzden orada doğum yapmayacağım kendime 2. bir doktor ve hastane buldum. Okuduğum bilimsel yazılarda doğum anında eşinin ten teması onun desteğinin doğumu kolaylaştırdığı ve hormonlarını olumlu etkilediği yazıyor. Ayrıca sancı anında sessiz sakin loş ışıklı bir ortamda olman gerekiyor öyle sancı odaları yan yana herkes ağlıyo falan korkunç bi psikoloji. İnsanın eşi annesi yada ablası yanında olmalı diye düşünüyorum. 2 abla ve bir yakın arkadaş sancı süreci görmüş ve doğumuna girmiş biri olarak söylüyorum. Kendi ilk doğumum olacak kısmetse.

uyuyamayan arkadaslar, hepiniz icin cok uzuldum gercekten. arasira tuvalet icin veya karnim rahatsiz ettiginden minik uyanmalar yasiyorum, ama yorgunluk agir bastigindan uykuya daliyorum tekrar.
gunduzleri daha cok mu yorsaniz kendinizi?

Günaydın canlarr ❤
bunu gordum az once azicik moralim yerine geldi :)

Heryerim agriyo surekli ates basiyo ter basiyo.. Burnum tikali basim ara ara agriyo.. Istedigim gibi yiyip icemiyorum bu yuzden de sigara icesim geliyo.. Ruhsal olarak surekli esime bisey olursa ben naparim bu halde diye bir dusuncelere girdim sacma sapan agliyorum.. Örgüye sardım kafamı dagitmak icin..
Gunduz ev isleri yapinca aksama sirt bel agrisi cekiyorum ve ayaklarim sisiyo.. Ben de son durum bu :/ delirmeden dogursam bari

uyuyamayan arkadaslar, hepiniz icin cok uzuldum gercekten. arasira tuvalet icin veya karnim rahatsiz ettiginden minik uyanmalar yasiyorum, ama yorgunluk agir bastigindan uykuya daliyorum tekrar.
Her turlu cevo denedim resmen mahvettim.gecen kendimi.nafile agri daha da artiyor sanirim bunu doktor çözecek

Selam kizlar oglumu krese verdim kac gundur onunla ugrasiyorum buralara bakamadim. Bugun kontrolum vardi iki doktor iki ayri haftada kiz demislerdi ama oglum olacakmis sok olduk esimle 16 haftada kendi doktorum kesin kiz dedi 20 haftada detayli ultrasonda kiza benziyor dedi bu hafta kendi doktorum pipi resmi verdi bize saglikla dogsun tabi cinsiyet onemli degil ama resmen sok olduk

Ne denir ki sağlıklı olsun gerisi bos canim rabbim sağlıklı versin cinsiyet boş ama.doktorlara kiziyorum kac hafta olmus yani nasil.hata yapabilirler

Ne denir ki sağlıklı olsun gerisi bos canim rabbim sağlıklı versin cinsiyet boş ama.doktorlara kiziyorum kac hafta olmus yani nasil.hata yapabilirler
Bilmiyorum gercekten 16. Haftada resmen gormustuk bacak arasi resmimiz var ve bos. Su an elimizde ayni resim var ve pipi var.

Mantıklı olan o zaten, doğum sadece kadının tek başına devam ettireceği bir süreç değil ki, o süreçte eş de olmalı mutlaka, olamıyorsa anne olmalı.
Ama daha fazla kişiye gerek yok o da aklınızda bulunsun, eşim, annem, kayınvalidem, kardeşim vardı bir ara ben sancı çekerken oturup muhabbet ediyorlardı çok sinir olmuştum
Bu sefer öyle yapmayacağım inşallah, eşim ve annem yeter. Zaten evde de çocuk olacak ona da bakacak birileri lazım, hastaneye gelmek isteyen herkesi eve yönlendirip ablayı meşgul edin diyeceğim

Benim de dünden beri ağrıyor ya böyle olmamıştım hiç normal mi acaba yürürken sağ tarafım batıyor sanki bana resmen

Hem de nasıl şok olur insan ya.
Ben de ısrarla her gidişimde soruyorum, 2 doktor 3 defa baktı, artık değişmez sanırım.
Sağlıkla gelsinler de dediğin gibi hiç önemi yok, kızmış erkekmiş.

Beklenen kaburga batması sağ yandan bana da geldi arkdslar o degl artk k.sarken egilince bir ağrıyor ki delirtyr
Benim dun bir kac saat kaburgalarimin daha asagidi sol tarafım ağrıdı, oramda ne var ic organlarim kesin yer degistirdi nerem agriyo?! Diye kocami ve yanimdaki arkadasimi darladim. Biyoloji kitabi bulacaklardi en son
Kuzu ne masum duruyo öyle saglıkla gelsin inşallah.Yarında bizim kontrol var bizimkide cılız biraz bakalım şimdi büyümüşmü.Seninki kaç haftalık oldu canım?
25 hafta ama geriden geliyor, ilk muayneye de 7.haftada gitmistim 6 haftalikti. Küçük olması sorun degil de gelisemezse diye tedirginim. Kilo ve boy illa tam gelisiyor demek değil elbette ama işte insan bilemiyor.
Horluyormusum :O
Bazen tıkanıp oksurerek uyaniyorum, nefes boruma tukurugum kaçmış gibi.
Normalde soluma yatarim zaten o sorun olmuyor.

Hayırlı olsun snowmotion. Sağlıkla gelsin inşallah

Gündüz ofiste masabaşı olmasına rağmen o kadar çok yoruluyorum ki, akşam 9 buçukta koltukta sızıp kalıyorum. Ona rağmen sürekli uyanıyorum gece, bebisten kaynaklı bi rahatsızlık hissi oluyor ne yana dönsem rahat edemiyorum gibi. Bir de 6-7 kere tuvalete kalkıyorum

Tam olarak yazmak istediklerim... aynı kelimesi kelimesine hamilelik depresyonu bence de....

Günaydın Ağustos böceği anneleri
Canm ben oğlumu Bursa medikal parkta doğurdum doğumhane katında 2 kişilik sancı odası vardı. Benim için çok zor bir süreçti. Hiç açılmam yoktu, yanıma gelen 2-3 saatte 6-7 cm açıklığa ulaşıp yandaki doğumhaneye alınıyordu. Psikolojim o kadar bozulmuştu ki suni verdiler 2 cm den fazla açılmadı. Yanıma eşim Ablam geldiler ama uzun süre duramıyorlardı çünkü yan yatakta sancı çeken diğer bayanlarında sırayla yakınları geliyordu. 23 saat sonunda sezeryan oldum. Tam 40 hafta olmuştu. Eğer doktorum sabırlı olup bekleseydi bence zamanı geldiğinde normal Doğum yapabilirdim. İlk ebe beni muayene edince, ben 30 yıllık ebeyim, senin en az 3 günün var. Rahim ve bebek Doğum için hazır değil ki niye geldin dedi. Doktor çağırdı günü geçiyor dedim. Oysa şimdi bakıyorum da 42 ye kadar bekleniyor. Nasibimizde bu varmış. Çok şükür sağlıkla kavuştum oğluma. Ama içimde her zaman uktedir normal Doğum yapmak.. şimdi sezeryan olacağım 2 kaybım var zaten hiç riske atamam.

Sağlık olsun canm. Çok alışveriş yapmışmıydın? Benim de 2. Oğlum olacak gel yamacıma
Evimde badana yapılıyor, her taraf her yerde ve kokuyor, sanırım bu akşam ailecek annemde kalacağız, keşke Ramazan sonu yapsaydım diyorum bazen.
Ben de uyuyamayanlardanım. Eşime sahur hazırlıyorum yatıyorum. Ama yok 2 saat dön dön bi rahat edemiyorum.
Benim 32 hafta 30 Haziran’da doluyor. Üstüne 5 hafta çalışacağım kısmetse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…