Selam kizlar oglumu krese verdim kac gundur onunla ugrasiyorum buralara bakamadim. Bugun kontrolum vardi iki doktor iki ayri haftada kiz demislerdi ama oglum olacakmis sok olduk esimle 16 haftada kendi doktorum kesin kiz dedi 20 haftada detayli ultrasonda kiza benziyor dedi bu hafta kendi doktorum pipi resmi verdi bize saglikla dogsun tabi cinsiyet onemli degil ama resmen sok olduk
Esim sordu iki tane yok degil mi diye cunku gercekten bacak arasi bos resmimizde var. Saglikla gelsin insallah ama biraz sok olduk tabikiİkiz demesinler canim şaşırma
Sanırım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz yalnız değilsin. Allah yardımcımız olsun. Bazen nefes almak bile güçleşiyor, göğsüm ağzımdan çıkacak gibi oluyor..Günaydın canlar. Berbat bir haldeyim hem fiziken hem ruhen. Gece sürekli uyanıyorum. Ne zaman uyansam kendimi sırt üstü yatarken buluyorum bu sebepten midir nedir sırtımda ve belimde müthiş bir ağrıyla uyanıyorum. Tabi göğüs kafesim kaburgalarımda aynı şekilde. Nefes alıp verirken bile batıyor. Ruhen çöküntüdeyim zaten. Hamilelik depresyonu diye bişey varsa dibine kadar yaşıyorum sanırım. Dipsiz bir kuyudayım sanki. Çıkış yok, geri dönüş yok. Off bee.
Sabah sabah içinizi karartmak istemezdim ama içimi dökmek istedim
Günaydın canım. Ayaklarımda şişlik olmuyor. Hamileliğimin başından itibaren spor ve rahat ayakkabılar giyiyorum. Topuk kısmı ön kısımdan bi tık yüksek ayakkabı önermişti doktor. Dümdüz olursa ödem yaparmış. Evde çorapla gezmem asla, ve her akşam ılık duş alıp uzanıyorum sanırım onlardan dolayı şişme olmadı. Bundan sonraki haftalarda olursa bilemem :)Günaydın güzel annelerhafta ortasına geldik. Ayakları şişenler burda mı :) tüm gün oturarak çalışıyorum ayaklarımı sarkıtıyorum ondan mı anlamadım ama akşam eve gidince ayaklarım baya şişmiş oluyo ve ateşli oluyo. Sabaha geçiyo çok şükür. Sizde durumlar nasıl?
Biraz birseyler almistim cok fazla esya almadim henuz ogluma arkadas olur artikGünaydın Ağustos böceği anneleri
Canm ben oğlumu Bursa medikal parkta doğurdum doğumhane katında 2 kişilik sancı odası vardı. Benim için çok zor bir süreçti. Hiç açılmam yoktu, yanıma gelen 2-3 saatte 6-7 cm açıklığa ulaşıp yandaki doğumhaneye alınıyordu. Psikolojim o kadar bozulmuştu ki suni verdiler 2 cm den fazla açılmadı. Yanıma eşim Ablam geldiler ama uzun süre duramıyorlardı çünkü yan yatakta sancı çeken diğer bayanlarında sırayla yakınları geliyordu. 23 saat sonunda sezeryan oldum. Tam 40 hafta olmuştu. Eğer doktorum sabırlı olup bekleseydi bence zamanı geldiğinde normal Doğum yapabilirdim. İlk ebe beni muayene edince, ben 30 yıllık ebeyim, senin en az 3 günün var. Rahim ve bebek Doğum için hazır değil ki niye geldin dedi. Doktor çağırdı günü geçiyor dedim. Oysa şimdi bakıyorum da 42 ye kadar bekleniyor. Nasibimizde bu varmış. Çok şükür sağlıkla kavuştum oğluma. Ama içimde her zaman uktedir normal Doğum yapmak.. şimdi sezeryan olacağım 2 kaybım var zaten hiç riske atamam.
Sağlık olsun canm. Çok alışveriş yapmışmıydın? Benim de 2. Oğlum olacak gel yamacıma
Evimde badana yapılıyor, her taraf her yerde ve kokuyor, sanırım bu akşam ailecek annemde kalacağız, keşke Ramazan sonu yapsaydım diyorum bazen.
Ben de uyuyamayanlardanım. Eşime sahur hazırlıyorum yatıyorum. Ama yok 2 saat dön dön bi rahat edemiyorum.
Benim 32 hafta 30 Haziran’da doluyor. Üstüne 5 hafta çalışacağım kısmetse
neren agriyordu kuzum senin?Her turlu cevo denedim resmen mahvettim.gecen kendimi.nafile agri daha da artiyorsanirim bunu doktor çözecek
Bacak bel sirt omuzlar kollar uyusuyorneren agriyordu kuzum senin?
Bazen böyle göstermeyip gizliyor iste sipalar.benim bi arkadaşa doğana kadar erkek dediler cocuk bi doğdu kız herkez şok tabi baba kendini o kadar alıştırmiski erkek diye adam 2.3 saat kendine gelipte bebege bakamadi...allahtan kaba eşyalar ortak renktide boşa gitmedi..sağlıklı olsunlar da kız olmuş erkek olmuş sorun değil.. Allah kızın da erkeğinde hayırlı sını nasip etsin inşallah cümlemize.. benim de basından beri hep kız doğdu içime 4 ay ken falan da göstermeyince dedim kesin kız ama meğer erkekmiş bizim sipa da..şaşırdım ama sevindim..oğluma bi erkek kardeş inşallah ikisini de hayırlı evlat hayırlı kardeş olurlar da ileride birbirlerine destek olurlar..(erkek cocuklari da bi baska oluyor ama yaaa..anneye düşkün falan oluyorlar lar anneyi babadan bile kıskanıyorlar içimin yağları eriyor resmen..bizimki hala paylaşamaz beniSelam kizlar oglumu krese verdim kac gundur onunla ugrasiyorum buralara bakamadim. Bugun kontrolum vardi iki doktor iki ayri haftada kiz demislerdi ama oglum olacakmis sok olduk esimle 16 haftada kendi doktorum kesin kiz dedi 20 haftada detayli ultrasonda kiza benziyor dedi bu hafta kendi doktorum pipi resmi verdi bize saglikla dogsun tabi cinsiyet onemli degil ama resmen sok olduk
Benim dun bir kac saat kaburgalarimin daha asagidi sol tarafım ağrıdı, oramda ne var ic organlarim kesin yer degistirdi nerem agriyo?! Diye kocami ve yanimdaki arkadasimi darladim. Biyoloji kitabi bulacaklardi en son
25 hafta ama geriden geliyor, ilk muayneye de 7.haftada gitmistim 6 haftalikti. Küçük olması sorun degil de gelisemezse diye tedirginim. Kilo ve boy illa tam gelisiyor demek değil elbette ama işte insan bilemiyor.
Horluyormusum :O
Bazen tıkanıp oksurerek uyaniyorum, nefes boruma tukurugum kaçmış gibi.
Normalde soluma yatarim zaten o sorun olmuyor.
Erkek bebekle kız bebeğin cinsiyet leri ne kadar farklı olsada gelişim şekilleri aynı cnm..Ben netten bi video izlemistim yıllar önce sasirmistim.o yüzden çok yanılıyorlar.. özellikle de kız çocuklarında yanılma oluyor..google yaz bak anne karninda cinsiyet oluşumu diye izlersinNe denir ki sağlıklı olsun gerisi bos canim rabbim sağlıklı versin cinsiyet boş ama.doktorlara kiziyorum kac hafta olmus yani nasil.hata yapabilirler
Benim dun bir kac saat kaburgalarimin daha asagidi sol tarafım ağrıdı, oramda ne var ic organlarim kesin yer degistirdi nerem agriyo?! Diye kocami ve yanimdaki arkadasimi darladim. Biyoloji kitabi bulacaklardi en son
25 hafta ama geriden geliyor, ilk muayneye de 7.haftada gitmistim 6 haftalikti. Küçük olması sorun degil de gelisemezse diye tedirginim. Kilo ve boy illa tam gelisiyor demek değil elbette ama işte insan bilemiyor.
Horluyormusum :O
Bazen tıkanıp oksurerek uyaniyorum, nefes boruma tukurugum kaçmış gibi.
Normalde soluma yatarim zaten o sorun olmuyor.
Benim oglan tam babaci bir baba diyisi var. Esim cok uzun saatler calisiyor kendi isi yeni kurdu sancili bir surec sanirim cok ozluyor babasi gelince herseyi unutuyo bende en cok ogluma sevindim 3 yasdan az olcak aralari ikisi arkadas olur kiz olunca kendim icin sevinmistim ama hayirli olsun artikBazen böyle göstermeyip gizliyor iste sipalar.benim bi arkadaşa doğana kadar erkek dediler cocuk bi doğdu kız herkez şok tabi baba kendini o kadar alıştırmiski erkek diye adam 2.3 saat kendine gelipte bebege bakamadi...allahtan kaba eşyalar ortak renktide boşa gitmedi..sağlıklı olsunlar da kız olmuş erkek olmuş sorun değil.. Allah kızın da erkeğinde hayırlı sını nasip etsin inşallah cümlemize.. benim de basından beri hep kız doğdu içime 4 ay ken falan da göstermeyince dedim kesin kız ama meğer erkekmiş bizim sipa da..şaşırdım ama sevindim..oğluma bi erkek kardeş inşallah ikisini de hayırlı evlat hayırlı kardeş olurlar da ileride birbirlerine destek olurlar..(erkek cocuklari da bi baska oluyor ama yaaa..anneye düşkün falan oluyorlar lar anneyi babadan bile kıskanıyorlar içimin yağları eriyor resmen..bizimki hala paylaşamaz beni)
dimi bende erkek çocukları daha düşkün olur diye onunla avutuyorum kendimi :) kıskansın babadan :) benimde ne başından hep kız doğmuştu hatta eşim kız çok istiyordu ama erkek olunca sevindim ben :)Bazen böyle göstermeyip gizliyor iste sipalar.benim bi arkadaşa doğana kadar erkek dediler cocuk bi doğdu kız herkez şok tabi baba kendini o kadar alıştırmiski erkek diye adam 2.3 saat kendine gelipte bebege bakamadi...allahtan kaba eşyalar ortak renktide boşa gitmedi..sağlıklı olsunlar da kız olmuş erkek olmuş sorun değil.. Allah kızın da erkeğinde hayırlı sını nasip etsin inşallah cümlemize.. benim de basından beri hep kız doğdu içime 4 ay ken falan da göstermeyince dedim kesin kız ama meğer erkekmiş bizim sipa da..şaşırdım ama sevindim..oğluma bi erkek kardeş inşallah ikisini de hayırlı evlat hayırlı kardeş olurlar da ileride birbirlerine destek olurlar..(erkek cocuklari da bi baska oluyor ama yaaa..anneye düşkün falan oluyorlar lar anneyi babadan bile kıskanıyorlar içimin yağları eriyor resmen..bizimki hala paylaşamaz beni)
bende +10 dayım ve bende 15-16 kilo sınır koymuştum kendime bakalım başarabilecek miyiz? ama bence başarırız gibi geliyor çünkü yanlış hatırlamıyorsam seninde şeker yüksekti benim gibi. ben hamur işi çikolata kesersem ciddi zayıflıyordum bekarken :)kilo konusunu acarsam kizar misiniz ahaha..
bugun 25+5 teyim ve tam olarak 11 kilo almis bulunmaktayim (71 ile basladim 82yim). kendime 16 kilo alabilirsin toplam demistim. onumuzdeki 3 ayi 5 kilo alimiyla tamamlar miyim sizce, ne dersiniz? bacaklarim kalcalarim genisledi ama asiri rahatsiz edici yonde degil henuz. simdilik iltifatlar almaya devam ediyorum, okadar sene bekar sikir sikir 10 cm topuklarla gezmeme aliskin olan cevrem yine de koca gobegimi de yakistiriyorlar:)))
artık aldıklarımı hediye edeceğim birilerine. duygularım karışmadı benim ama tabi bir şok yaşadık. hayırlısı böyleymiş. sağlıkla doğsunlar önemli olan o. hep diyordum. kız olursa bana iyi olur bir kızım bir oğlum olur. erkek olursa oğluma iyi olur arkadaş olur diye. oğlumda 12 haftada erkek dediler değişmedi bunda 16 20 kız 24 erkekİnsan şok olmaz mı canım ya aynı şeyleri ben yaşadım.Biz de 12.haftadan 20.haftaya kdr erkek diye biliyorduk detaylı da doktor kız dedi,biz de şok olduk.Çok karışık duygular yaşadık .Cinsiyeti önemli değil,önemli olan sağlıklı olması ama insan ne hissedeceğini bilmiyor.Biz çok mutluyuz kızımız olacağı için ,Rabbim sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin İnşAllah .
bir benim oğlan mı babacı ya. bir babaaaaaaaa diyişi var.dimi bende erkek çocukları daha düşkün olur diye onunla avutuyorum kendimi :) kıskansın babadan :) benimde ne başından hep kız doğmuştu hatta eşim kız çok istiyordu ama erkek olunca sevindim ben :)
Boyunuz uzunsa kaldırırsınız kıloyu 16 kılo vermıssen kendıne kımse karısamazkilo konusunu acarsam kizar misiniz ahaha..
bugun 25+5 teyim ve tam olarak 11 kilo almis bulunmaktayim (71 ile basladim 82yim). kendime 16 kilo alabilirsin toplam demistim. onumuzdeki 3 ayi 5 kilo alimiyla tamamlar miyim sizce, ne dersiniz? bacaklarim kalcalarim genisledi ama asiri rahatsiz edici yonde degil henuz. simdilik iltifatlar almaya devam ediyorum, okadar sene bekar sikir sikir 10 cm topuklarla gezmeme aliskin olan cevrem yine de koca gobegimi de yakistiriyorlar:)))
Benim gittiğim devlet hastanesinde daha önceden dogumhaneyi gezmistim doğum için gittiğinde odaya alıyorlar orda plates topu falan var sanci çekerken rahatlamak için yanına bı kişi gelebiliyor doğum başlarken yatağını çatal şekline getirip dogumuda orda yaptırıyorlar ev ortamı gibi hazırlamışlar rahat hissedilsin diye ayrıca suda doğum bölümüde var ben nasip olursa suda doğum düşünüyorum bu konuda fikri olan var mı?Kasılma-açılma süresi kişiye göre değişiyor, 3 saatte doğumu biten de var 24 saat süren de.
Özelde normal doğum için hastaneye yatış yaptığında seni kendi odana alırlar ve 9-10 cm açıklığa kadar kendi odanda sancını çekersin, hastaneye kimle gittiysen yanında da o olur, eş, anne, kardeş vs. Arada hemşire/doktor gelip kontrolünü yapar, durum değerlendirilmesi yapılır. Doktor uygun görünce doğumhaneye inersin.
Ama burada bazı özel hastanelerde ayrı sancı odası olduğunu duydum. Bana hiç mantıklı gelmiyor, sancı çeken kadınların hep bir arada, yakınlarından uzakta olması. Birinin sancısı çok olur, sancı çekmeyeni korkutur. Ya da kasılmalar olduğunda yanında destek olacak yakınlarını istiyor insan, kim kime destek olacak orada.
Devlet hastanelerinin imkanları kısıtlı ama özel hastaneler için saçma bir uygulama. Zorda kalmadığım sürece kafadan eleyeceğim hastanelerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?