Valla sancıdan kıvranırken hem de hopp otur kalk sağa aç bacak sola aç bacak göbek atmadığım kaldı ama şıp diye kaydı bebek kanala yöntem işe yaradıAnammm hamileyken nasıl yapılır ki o.hayal bile edemedim şu an. Koltukta otururken bacaklarımın normal oturma pozisyonu göbüşü sıkıştırıp rahatsız ediyor square nedir ya .
Senin bebişin yeri rahatmış demek ki. Ne çıkamaya uğraşacağım bana ne benim meselem mi demiştir kuzucukbenim oğlan da 40+3 de sezeryan. Beklesek belki 42 yi görürdük çünkü kasılma falan bişiy de yoktu. Neyse ki beklemedik 40 zaten çokkkk uzunnn. Bin yıldır falan hamileyim zannımca öyle hissediyorum şu an
Türkiye dışında doğurasım geldi valla...burada kesin cvp olmadığı takdirde bile dünya kadar teste tabii oluyoruz sadece moral bozukluğu...doğum olduktan sonra sezeryan da bile ertesi gün çıkaran yerler var...nerdeee bi haftaaa..1 hafta gerçekten çok iyi. Bir çok anne arkadaşım hayatımın en güzel bir haftası diyorlar çünkü hemşireler çok iyi bakıyorlar. Ayrıca emzirme, banyo, beslenme eğitimleri vs de veriliyor hastanede.
Zaten sonrasında da belediye bakım hizmeti veriyor. Sanırım benim bulunduğum ilçede 8 kez ücretsiz yardım alabiliyoruz. Sonrasında da inanılmaz düşük ücretlerle yardımcı çağırılabiliyor. Yardımcılar bebeğe bakabilir, evi temizleyebilir... ihtiyacınıza göre çağırabiliyorsunuz. Arkadaşım 4 kez faydalanmıştı. Bebeği uyutmadığı için bakıcı çağırıp birkaç kez uyumuştu.
Japonlar genel olarak zayıflar. Bizim normal dediğimiz kilo onlar için birkaç kilo fazlası var gibi oluyor.
Her kontrolde usg kullanılıyor. 3. aydan sonra karından ve alttan. 3. aydan önce sadece alttan usg yapılıyor.
Bebeğin boyunu söylemiyor doktor. Onun yerine tek tek söylüyor. Kafası, baldırı vs gibi daha doğru bilgi veriyormuş.
Burda ebeler ve hemşireler hamilelikte etkin değil. Doktorun asistanı gibi. Doktorlar çok nazik. Her jeli sıkarken biraz soğuk diye uyarıyor, özür diliyor
Ama Türkiye'de daha çok şey yapılıyor sanki. Burada doğal ilerleyişine bırakılıyor. Sadece çok kontrol ediliyor. Çok küçük problemlerde bile takip çok sıklaşıyor.
Tarama testleri kan alınarak yapılıyor değil mi? Rutin kontroller sırasında yapıyorlar. Yani bu ay 3'lü tarama yapılacak gibi birşey olmuyor. Gidince idrar tahlili verirken, kanınızı da alıyorlar. Sonra doktor problem olup olmadığını söylüyor. Rutin birşey olarak görülüyor.
Ben de de 25. haftadan sonra oluştu. Daha önce bir problemim yoktu. Evde pek acı yemiyoruz ama ben dışarda acılı birşey yersem hemen yanma oluyor ve uzun süre devam ediyordu. Hatta ben Türk yemeği yaparsam da yanıyor midem. Sanırım salçadan kaynaklanıyor. Onun için salça kullanmıyorum, zaten zor bulunuyordu iyi oldu.
Canım resim veriyor ama orda yazilanlrdn bisey anlmyrm ki kendisi rakam da demiyor o kadar kısa tutuyor ki usgyi. 2 gttgm doktorda özel hatta buna 125tl veriyorum diğerine 120tl. Doğum konsnu açmak istedm yakın zmaanda knsrz doğuma dedi.Canın senın doktorun vermıyor mu boy kılo kagıdı. Benım doktorun cok guzel dosya verıyor her gıttıgımde. Ben oldum bu bır onlem ben bebegın gelısımıne destek olacagını dusunuyorum. Yınedr en dogru kararı doktorun verır. Evham yapma ben doktoruma guvenıyorum ne derse benım ıcın uygundur zaten doktorum hıc evhamlı degıl gayet rahatlatıcı.
ay canim gecmis olsun Allah korumus dikkat et silme cam falanBu arada salonun camlarını sileyim dedim bugün sandalyeye çıkmıştım sandalye ayağımın altından kaydı ben hooop diye düştüm ama Allah korudu yumuşacık oturdum böyleeşim koşuyo odadan gürültüye noldu diye ben de kahkaha atıyorum korkudan ters tepki yaptı herhalde ayy Allah korudu ya neyse geldi kendi sildi camları bitirdi fırçaladı da beni bir sürü ayy
Ağlanacak haline gülüyor deluuTeşekkür ederim yaAy ama düşüşümü görseydin böyle bişey yok tarif bile edemiyorum.. Elim yetişmiyodu ya sinir oldum son silişti artık tövbe
Teşekkür ederim canım ya valla yaptım bir çılgınlık korktum ama daha da tövbeay canim gecmis olsun Allah korumus dikkat et silme cam falan
Ağlanacak haline gülüyor deluu
Benimki de hiç rakam vermiyor en son şu haftada sın şu kadar gram su iyi şu iyi dedi yolladı hadi benimki devlet seninki özel yine aynı hepsi bunların demekCanım resim veriyor ama orda yazilanlrdn bisey anlmyrm ki kendisi rakam da demiyor o kadar kısa tutuyor ki usgyi. 2 gttgm doktorda özel hatta buna 125tl veriyorum diğerine 120tl. Doğum konsnu açmak istedm yakın zmaanda knsrz doğuma dedi.
Ben de ona guvenyrm ablamın ağır bir amelytini yaptı diye ama bugün hiç güzel bir enerji almadm ondan.
Bende geçen duydum birinden..oturdugun semtin belediyesi ne haber veriyormuşsun doğum yaptım diye sana bir koli yolluyorlarmis..içinde bez şampuan krem vs vs vs biseyler varmış isteKızlar bugun hastanedeyken doktor bana böyle bir paket verdi. 7. ay doğuma hazırlık paketiymiş. Bunca ay niye vermediler acabasevindim valla bepanthol alacaktım zaten iyi oldu
Eki Görüntüle 2274442
Valla şahsen çok genişliyor insan hele de süt dolunca göğüsler baya fark oluyo ama pijama takımını şimdikinden 1 beden büyük alabilirsinKızlar bu hastanede giyeceğiniz gecelik pijama vs son aylarda mı karar vereceksiniz beden çok değişir mi bilemiyorum aslında almakta istiyorum ama daha erken mi emzirme sütyeni içinde aynı sorum geçerli şıankinden farklı olur mu
Türk halkı olarak halimize gülsek mi ağlasak mi bilemedim...burda sabah normal doğur akşama çıkarırlar seniEvet.. acısız yediğimde hiç problem yaşamadım.
Sezaryen zorunlu hallerin dışında yapılmıyor. Eltim sezaryen oldu, bebek ters olduğu için. 2 hafta hastanede kaldı. Normal doğumda 1 hafta.
Doğum yardımı hastane masraflarını karşıladığı için 1/2 hafta kalmak problem olmuyor.
Kız dikkat etsene Allah korumuş valla çıkmayın öyle yükseklere boşverin ya bu bayramda pis olsun camlar yeterki sagligimizdan olmayalım bebisler iyi olsun kızdım vallaBu arada salonun camlarını sileyim dedim bugün sandalyeye çıkmıştım sandalye ayağımın altından kaydı ben hooop diye düştüm ama Allah korudu yumuşacık oturdum böyleeşim koşuyo odadan gürültüye noldu diye ben de kahkaha atıyorum korkudan ters tepki yaptı herhalde ayy Allah korudu ya neyse geldi kendi sildi camları bitirdi fırçaladı da beni bir sürü ayy
Hani diğer gttgmde aşırı kalablk oluyordu da bugün çok kimse de yoktu mesela birde iğne gergnlgi de vardı daBenimki de hiç rakam vermiyor en son şu haftada sın şu kadar gram su iyi şu iyi dedi yolladı hadi benimki devlet seninki özel yine aynı hepsi bunların demek
Ben oğlumda normal.kendi bedenimi almıştım..şimdi yineoyle yapicam da.bi halt beğenemedim bir türlü.. sutyenler de gene kendi bedenim.oluyor sadece sırttan dar geliyor ona da ek takıyorumKızlar bu hastanede giyeceğiniz gecelik pijama vs son aylarda mı karar vereceksiniz beden çok değişir mi bilemiyorum aslında almakta istiyorum ama daha erken mi emzirme sütyeni içinde aynı sorum geçerli şıankinden farklı olur mu
Sezeryan dedikce dikiş yerlerim sızlamaya basliyorBuluşalım tabi ne güzel olur. Benimkine ekstralar olmazsa 4000 vereceğiz.(sadece Doğum) Muayenelere 82 veriyorum. Tüm tahlilleri devlette yaptırdım. Sadece ayrıntılı ultrason demetevlerde bir yere yaptırmıştım. Bir de şu genetik testten yaptırdım 2300 ödedim ciğerim söküldü . Arkadaş kolay da kazanılmıyor ki insan hop diye verince acıtıyor epey
Artık ekstra bir şey çıkarsa evi arabayı satarız napalım yahu. Ekonominin hali de malum aylardır.
Boşver canım ya sezeyandan sonra ne kadar hareketli olursan o kadar çabuk kaynarmış kesi yeri diye duymuştum (umarım doğrudur) Biz de oradan Polyana bakış açısıyla ayaklanır işimize bakarız. Zaten benim naz yapacak eşimden başka kimsem de kalmadı.
Benim ki makat gelişi ama ayaklar hep sol tarafıma vuruyor ,nasıl oluyor anlamıyorumBenimki de aşağıda ayaklar artık yukarı vuruyor güm güm
Oturur pozisyonda olduğundan olabilir. Yani bazen ayak Doğum kanalına yakın oluyor bazen poposu Doğum kanalına yakın oluyor. Benim oğlan öyleydi çünkü. Normal doğamaz çünkü poposu kanalın önünde demişti doktorBenim ki makat gelişi ama ayaklar hep sol tarafıma vuruyor ,nasıl oluyor anlamıyorum
Hani diğer gttgmde aşırı kalablk oluyordu da bugün çok kimse de yoktu mesela birde iğne gergnlgi de vardı da
Bu arada 1 ay sonra kontrle gel dedi 2 hafta diye okyrm arkdslrn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?