2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Diyelim kan grubu farklı bebekte anne ile dedi bir kanama olussa bile ilk gebelkte anne ve bebeği etkilemz dedi
Anladım canım ilk gebelikte etkilemediğini biliyorum bende ama benim bı kürtaj bı düşüğüm var kürtajdan sonra da iğne olmuştum ayrıca doğumdan sonra yapılan iğne zaten ikinci gebeliğe önlem olarak yapılıyor diye biliyorum.

Kullandıgımız ürünler etkılıyor canım sonra camasır suyu fılan kullanıyoruz ya ondan oluyormus. Sampuanlar fılan etkılı galıba. Hamıle kalmayı zorlastırıyor dıye bılıyorum. Koku degısımı oluyor.

Canım bebısler banyodan sonra agzının tıtremesı üsüdügğnden degıl. Kan sekerı dustugu ıcın hemen emzırmak lazım. Yoksa bebısler yıkandıgı ıcın usumuyormus. Dr dınlemıstım.
çiş yapiyo sekerim havluya usuyunce çiş yapiyomus erkek cocuklari. sicacik sudan cikinca kim usumez, ben usuyorum sahsen yaz bile olsa bi urperme gelmiyomu? yani o bebegin usumesi dunden normal. bizim buyuk gelinin su anda 1,5 aylik oglu var ve bi suredir annemlerde yasiyorlar, bebegide annemlerde dogdu. yani annem 24/7 bebekle beraber. ordan yola cikarak akil veriyo.

Genital temizleme. Urunleri.kullanmiyorum en.basindan.beri.gebeligin sanirim.tuvaleti.cok camasir suyuyla.yikiyorum.ondan

Sen öyle söyleyince kendi.kocami hayal ettim.bi an anakucagin üstünde
Ana kucagini onun üstüne koysak daha mantıklı. 100+ kociskolarimizla ahahah
Bana el ver kadın
Bence kilarsin ama yaninda baska kadin da olsun, yardim gerekir vs tek çıkma kadinlar kismina.

Ben de havluyu ikilemistim, uclesem mi?

gunaydin anneler bugun son iş gunü gelsin 9 gunluk tatil.. bayram dönüşü doktorum 32 haftalik raporumu verecek Bakalim devam etmeme izin verecek mi nts ye girmeden kesin bisey soyleyemem demisti

Ohh ne güzel 9 gün :) bana pazarteside yarım gün cuma c.tesi de var ahh ahh :) salı günü tam 30 haftalık olcam nasipse . o zaman 32 . haftada doktor banada öle mi yapçak hiç sormadım. nts ye mi sokup izin vercek yada vermicek ?

Bir hatirlatma yapayim, cok onceleri de yazmistim

Akintiniz var diye günlük ped sakin kullanmayin. Hava almasini engeller. Pamuklu camasir, her gün degistirme yeterli. Genital temizlik kimyasallari da ph derecesini bozar. Camasiri gerekirse 2 kere degistirin ama disardan mudehale etmeyin. Her tuvalet sonrasi kurulama sart zaten. Bunlar hamilelikte degil genelde de uygulanmasi gereken seyler.

benimki suan 5 yasinda. 5 yildir devam. daha ne kadar surer tecrubesi benden fazla olana soralim .. acayip halsizim uykusuzluktan.
cnm et yiyemiyorsan... mantar ve yesil mercimek en guzel protein kaynagi.

Bugün benimde sıkıntılı günüm sanırım
Dün hastaneyi aradım kontrol randevusu almak için, doktorum bayramı bağlamış, yıllık izin almış.
Dedim hekim tercihim yok müsait olan doktordan randevu alayım tahlil yaptırıp gösterip, ultrasonda kontrol istiyorum zaten. Kontrol sürecinde olduğumuz için hakkımızı da kullanmak istedim açıkçası. Dönüş yapacağız dedile.r kimse dönmedi. Ben de bugün yine aradım. Bölümü arayıp sordular.Doktorum olmadığı için kabul etmiyormuş bölüm. Kime muayene olduysam ona kontrole gidebiliyormuşum. Bir sinirlendim Ne demek yani doğursam başka doktor bakmayacak mı ne demek.Doktorunuz gelince ona randevu verelim diyor. Dedim şikayette bulunmak istiyorum. Valla 5 kuruş para vermem size. Bana kimse doktorun yıllık izine çıkacağını haber vermedi bu sizin hatanız. Artı zaten özel hastane ve benim hekim tercihim yok hakkımsa bu 10 gün kontrol süresi ben kabul ettikten sonra istediğim hekime gidebilirim. Tüketici haklarına ve sağlık bakanlığına şikayet edicem sizi dedim. Şikayet kaydını aldı. 10 dakika sonra hastaneden biri aradı. Kusura bakmayın biz doktorunuzun yıllık izinde olması durumunu atlamışız istediğiniz saate randevunuzu oluşturalım. Ha şöyle adam olun dedim içimden ağlamayan çocuğa meme yok bi kez daha anladım.

Sonrasında annemin ısrarı üzerine yeni doğan takımının arkasına isim yazdırma sevdasına aldığımız takımlar Bursa'da bir nakışçıya götürüldü.Heryere isim yazmış. Badinın sırtına kocaman prens tacı yapmış isim yok. zaten sinirliydim. Dedim sen kime sordun da isim yazmadın. Şimdi kenarına işleyim küçük diyo. Dedim olacak at ..kine kelebek olmuş gibi sen benimle dalga mı geçiyorsun. Git yeni badi al ve düzelt hatanı. Ben alamam diyor. Dedim anneme 5 kuruş para verme çık ordan. Yarın nakışçıya gününü göstericem. Alıcam verdiğimiz tüm şeyleri. Gitti 10lu takım. Bide ayrıca battaniye, takı yastığı falan diktirdik başkasına, onlara da iş yaptırdık, onların malzemelerini de ziyan etmiş salak kadın. Bi daha badi al falan uğraşamam. Parasını kesicem. Vericem internetten sipariş.Sözde butik iş yaptık klasiklerden daha güzel olacaktı. Hep anamın işleri işte

Ohhh beee rahatladım yazınca, Hormonlar tavan bugün valla. Bana mı denk geldi anlamadım.

Bence kilarsin ama yaninda baska kadin da olsun, yardim gerekir vs tek çıkma kadinlar kismina.

Ben de havluyu ikilemistim, uclesem mi?
iki havlum bitanede bebek bornozum var, alicam iki havlu daha valla napiim emir buyuk yerden saka biyana mantikli geldi bana.

son aylarda akintim cogaldi, ofis gunlerinde iki kez ped degistiriyorum aksamlari zaten direkman camasir degistiriyorum. hatta uyumadan once tekrar degistiriyorum. gunde bir camasir ile asla idare edemem, akintim belki asiri degildir bile ama ben cok rahatsiz oluyorum ufacik bisiiden bile. pedsiz bir yasam dusunemiyorum bile. genital temizlik islak mendillerim bile var ofiste kullandigim.
zaten doktorum her gittigimde alttan kontrol ediyor, ph-ya da bakiyor. her defasinda hic sorun yok diyor, ozaman pedlere devam:)

sizde bursadaydınız diye hatırlıyorum arvien. yasadıklarınıza uzuldum, sacma sapan bir durum. birebir aynısını yasadıgım icin soracagım hangi hastane acaba? ve kimmis bu doktor?

I ikuayko

ilkecigim her bebek birbirinden farklı arkadasım. kızımda uyku sorunu nedir bilmedim, ninniye bile ihtiyac duymazdı yavrum, iki pıspıs popisine. dakikada uyurdu kuzum. inanılmaz sakin muthis huzurlu bir bebekti. buyurken kendi yatagında sessiz sakin kesintisiz uyudu, sıkıntısı yoksa bizi uyandırdıgını bilmem. ates/dis/ası/atak haftaları hariç.

oglum tam tersi, ayakta salladım onu, eski usul, ninni secerdi sıpam, her ninniyi begenmezdi. geceleri uc yasına kadar hemen hemen, tabi o civarlarda emzirmeyi o vakitler kestim cunku, bizim odada kendi yatagında uykuya gecerdi, sonra memeye kalkınca memede uyurdu, sabah genelde esimi salondan toplardım, yatagımızı zaptederdi. bazı geceler meme olmadan uyumazdı. gece uyandıgında diyelim doymadı memede, ya da canı sıkıldı, mıkır mıkır, elini gozume sokardı gozumu acayım diye. tam uyudu derdim yatagına yatıracagım tık acardı gozunu. nasıl sinir olurdum. ertesi sabah is var, uyku akardı gozumden. ne gunlerdi yahu:)

ikiside benim kuzum, ikiside birbirinden bagımsız karakterler. ustelik bebekliklerinden itibaren.

iki hamilelik donemi farklı ama; kızımda cok hazırdım anne olmaya, beklenen bir bebekti, evet bir takım sorunlar oldu gebeligimde ama genel olarak acayip ic huzuru yakalamıstım. ogluma hamile kaldıgımda kızım 3 aylık bebek idi. hic ama hic hazır degildim, harala gurele sakınlıkla cok kosurmacalı gecti gebeligim.

ucuncu bebegim bilemiyorum, saglıklı olsunda uyku muyku gozum gormuyor su an.

ve evet, en cok dara dusunce...

sizde bursadaydınız diye hatırlıyorum arvien. yasadıklarınıza uzuldum, sacma sapan bir durum. birebir aynısını yasadıgım icin soracagım hangi hastane acaba? ve kimmis bu doktor?
Evet evet Bursa'dayım Medicana'da Neriman Çelik'e gidiyorum. Bayramı bağlamış. Cumartesi ve arife günü izinliymiş.

Evet evet Bursa'dayım Medicana'da Neriman Çelik'e gidiyorum. Bayramı bağlamış. Cumartesi ve arife günü izinliymiş.
benimde ilk takibim medicabil recep bey ile basladı. aynı hastane oktay beyden gorus ala ala devam ettik hemen hemen iki ay. sonra yoluma oktay bey ile devam etmek isteyince etik anlayısları yuzunden kabul edilmedim. kiminle basladıysam onunla doguma girecekmisim sacma sapan br durum. bildigin ortada kaldım. oyle iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…