- 24 Kasım 2017
- 2.343
- 6.597
- 158
Karakter meselesi.... ben hep en olumsuzu düşünür en olumsuza göre önlem alırım. Yaşadığım sehir de dogru dürüst doktor da olmayinca endişeleniyorum elbetteArkadaşlar niye bunu yapıyorsunuz kendinize? Dereyi görmeden paçayı sıvamanın bi faydası yok ki. Herkesin hamileliği bir değil, her gebelik kendine özgüdür. Boşu boşuna evham endişe yaratarak hem kendinizi üzüyorsunuz, hem içerdeki bebeciğinizi geriyorsunuz farkında olmadan. Doktorunuzun söylemleri dışındaki hiçbir yazıyı ve çevreyi dikkate almayın ltf. Bir anormallik varsa doktorunuz söyleyecektir almanız gereken önlemleri.
insallah cnm..Hadi inşallah evde güzel güzel geçer zaman büyür senin minnoş da sen de her yönden daha zinde dinç ve güçlü bi şekilde gönül rahatlığıyla alır çantanı gidersin doğuma
sucluyu buldukAslında evet canım ya o hatayı yaptım. Şeker çıkmadı bende diye rahat davrandım. Dondurma yemediğim gün yok diyebilirim. Hamur işi vs derken demekki şeker yükseldi bende.
Aynen canım şeker yüklemem normal çıkmıştı aptal kafam nasılsa bende şeker çıkmadı diye baya rahat davrandım açlık kan şekerim yüksek çıktı. Demekki neymiş şeker yüklemesi normal çıksada dikkat etmek gerekirmiş :)
Bir gün önce yediklerinde etkilemiş olabilir cnmGüünnaaayyyddıııınnnn ağustos böceği anneleriiiiii ♥
Geçen hafta yapılan rutin kan tahlili sonucumda açlık kan şekerim 122 çıktıyüksek dedi doktor. Oysaki şeker yüklemesinde sonuçlar normal çıkmıştı. Şimdi bu neyin nesi anlamadım yahu. Biraz daha yüksek olsa şeker hastasısın dicem dedi.
Bugün tekrar kan verdim yarın belli olacak sonucum bakalım inşallah yüksek çıkmaz. Benim gibi olan var mı? Bu haftalarda yüksek çıkması normal olabilir mi?
Çıtçıtlı badi koyucam canım. Zıbın uzun kollu oluyor iki kat uzun kollu giydirmek istememSelam kizlar hastane de hemşireye vereceğiniz zıbın takımının içine iç kruvaze zıbın mi koyacaksiniz yoksa çıtçıtli badi mi düşünüyorsunuz. Ben kruvaze koymayi düşünüyorum sizin fikirleriniz nedir
merhaba agustos anneleri,
hepinizi ozledim, son iki uc sayfaya fırsat buldukca bakıyorum, yeni arkadasla dizdize dipdibe calısıyoruz el mecbur.
baslayan arkadasında ikinci evliligiymis, o kızcagızda yeni esinden cocuk istiyormus, ne yazıkki bir dıs gebelik gecirmis, allah ona da nasip etsin, sizde dua edin e mi?
ruzgar hala hastanedesin sanırım, allah kolaylık versin canım.
dun seymanın bebeginin haberleri iyiydi sanırım, pek guzel:) bugunde afroditin oyle anladıgım kadarıyla.
ilke nasılsın canım? tutku cıktın mı izine? alesta gecen haftaydı sanırım sıkıntılı birkac gunun oldu, iyisin galiba su an? peridrol hazırlıklarını takip ediyorum hep keyifli alısverisler:) udg ijlal naptınız evdeki kuzuları? yaz okulu ayarladınız mı?
benim durumum oyle tuhaf bir hal aldı ki arkadaslar, zaten yapı olarak abartmayı pek severim. dun gece bir aglama krizi cocukları yatırdıktan sonra, sinirlerim bosaldı sanırım. karnım kaskatıydı. cok cok cok korktum. acil durum hastane cantası hazırlayacagım bu aksam artık. diger gebeliklerimde boyle zorluk yasamamstım! keske su plasenta kendiliginden yukarı cıkıverse...nasıl oldu bu is, dusunmenin bir faydası yok ama cok sinir bir durum. hic bu konuyu dusunmeyeyim odak noktamı degistireyim diyorum ama sanki iki beynim var birinin altında sürekli bu konu donuyor. yok sezaryen dikisi cok mu tuhaf olur, yok o kanlar ya uymazsa bana, ya cok kanarsam, dun internetten bir oyku okudum acayip etkilendim. bir hanım plesanta previa benim gibi, doguma giriyor, kanama durmuyor, drlar bacaklarını kesiyor. bir cıkıyor dizden asagısı kesikgece uyu uyuyabilirsen bilge. okumayayım diyorum, dun sadece iki dakika sunu arattım google da: ''plesanta previa totalis olupda saglıklı dogum yapan mutlu oykuler ''karsıma cıkan bu! bu aratmaların sonuna pdf yazarsam yayınlar cıkıyor tıp dergilerinde alıntı ve makaleler, guya tıp, guya bilim, guya istatistik. sanki ben romantık film izler gibi okuma yapıp o istatistiklere bir atıflar bir oykuler bir canlandırmalar kuruyorum ki kafamda sormayın a dostlar! misal cerrahpasada 1 yıl boyunca gelen 25 hasta kontrol ve calısma grubu olarak ikiye ayrılmıs, sanki ben gruplardakileri birebir tanıyorum. ameliyat surelerinden aldıkları kan miktarına kadar duygu yukluyorum!
kisenin sinirinide ozmak istemiyorum ama yine bir ic dokme durumu oldu arkadaslarım. e arkadaslık da bugunler icindir. hakkınızı helal edin e mi?
hepinizi kucaklıyorum,
guzel bir gun dilerim.
hasılı kelam, cok korkuyorum bu aralar.
saol cnm. hala hastanedeyim. 14.cu gunum. cumartesi birakmayi planliyorlar..Benim yatak odasındaki lamba da tavan vantilatörlü. Resmen hayat kurtarıyor. Geceleri acıyorum püfür püfür yatıyorum da, cok da alışmak istemiyorum. 1 ay sonra açamayacağım bebişten ötürü
Canım evi niye süpürüyorsun, akşamları eşine söyle o süpürsün. 8-9 ayda 1 kez süpürge yaptım onda da eşim evde yoktu, görseydi kızardı zaten. Asla süpürge ve temizlik yaptırmıyor bana. Yorulmayım diye kendisi yapar hep. Son zamanlarda eski enerjimin kalmadığını iyiden iyiye hissederek dün kayınvalidemi çağırdım, sağolsun biriken ütülerimi yaptı, 2-3 çeşit yemek yaptı. Bizim evde iş yapınca mutlu oluyor ve oyalanıyor. Bir de eli çok hızlı, 2 saat içinde harikalar yaratabiliyor. Keşke ben de onun kadar enerjik olsam. Belki anne olduktan sonra bana da gelir öyle bir enerji?
Cnm benim gözünaydın, belki kızın bekler biraz daha. Belli olmaZ. Sağlıkla doğsun
maşallahı var bebişlerin bence, bizimkiler tek olmasına rağmen o kilolarda, ve ortalamaya göre normal.Kızlar bnmde bugün görüş günümdü bebislerin biri 1766 biride 2706 olmuş ama doktor amcamız küçük kalmışlar dedi suları kalp atışları iyi ama biraz üzüldüm kucuk kaldılar diye ins hepimizde sağlıkla dünyaya getiririz bebeklerimizi birde 24 temmuz diye konusmustuk doğumu ama bir hafta öncede gelebilir dedi
O dillerden nasıl kaçacağız bakalımNeden alacakmis? Belki çocuk bi hata yaptı, erken ataga kalkti ama pisman olup vazgececek. Kızın suçu neymis, doktor amca büyüklük yapsin affetsin.
Ya yalamasin ya yalamasin. Kül' de kesin yaliycak, en sevmediğim şey. Bana da dil atiyo serefsiz zaten.
Yalniz aileye bak, pelus hayvan yerine köpek alan koca yürekli aile
12de kalktim. Cok erken uyanmaya basladim ama kalkmadim, uyu uyan bu saati yaptım. Bacak arasi agrisi devam ediyordu sabah. Yatinca agriyor demek ki. Cati acilmasiysa ok, isime yarayacak bir sey icin kabul edebilirim ama yok baska bisiyse kizicam.
Günün en sevmediğim öğününü atladim. 3 sene sonra cocum kahvaltı etmiyor delirtecek beni diye post acarken kendimi gorebiliyorum
Boşu boşuna netten biseyler araştırıp başkalarının öykülerini okuyup dinleyerek kendini strese sokma..net zaten felaket tellalı gibi..hayırlısıyla sağlıklı bir bebek ve sağlıklı bir doğum olacak...iyi düşünmeliyiz ki iyi olsun herşey..merhaba agustos anneleri,
hepinizi ozledim, son iki uc sayfaya fırsat buldukca bakıyorum, yeni arkadasla dizdize dipdibe calısıyoruz el mecbur.
baslayan arkadasında ikinci evliligiymis, o kızcagızda yeni esinden cocuk istiyormus, ne yazıkki bir dıs gebelik gecirmis, allah ona da nasip etsin, sizde dua edin e mi?
ruzgar hala hastanedesin sanırım, allah kolaylık versin canım.
dun seymanın bebeginin haberleri iyiydi sanırım, pek guzel:) bugunde afroditin oyle anladıgım kadarıyla.
ilke nasılsın canım? tutku cıktın mı izine? alesta gecen haftaydı sanırım sıkıntılı birkac gunun oldu, iyisin galiba su an? peridrol hazırlıklarını takip ediyorum hep keyifli alısverisler:) udg ijlal naptınız evdeki kuzuları? yaz okulu ayarladınız mı?
benim durumum oyle tuhaf bir hal aldı ki arkadaslar, zaten yapı olarak abartmayı pek severim. dun gece bir aglama krizi cocukları yatırdıktan sonra, sinirlerim bosaldı sanırım. karnım kaskatıydı. cok cok cok korktum. acil durum hastane cantası hazırlayacagım bu aksam artık. diger gebeliklerimde boyle zorluk yasamamstım! keske su plasenta kendiliginden yukarı cıkıverse...nasıl oldu bu is, dusunmenin bir faydası yok ama cok sinir bir durum. hic bu konuyu dusunmeyeyim odak noktamı degistireyim diyorum ama sanki iki beynim var birinin altında sürekli bu konu donuyor. yok sezaryen dikisi cok mu tuhaf olur, yok o kanlar ya uymazsa bana, ya cok kanarsam, dun internetten bir oyku okudum acayip etkilendim. bir hanım plesanta previa benim gibi, doguma giriyor, kanama durmuyor, drlar bacaklarını kesiyor. bir cıkıyor dizden asagısı kesikgece uyu uyuyabilirsen bilge. okumayayım diyorum, dun sadece iki dakika sunu arattım google da: ''plesanta previa totalis olupda saglıklı dogum yapan mutlu oykuler ''karsıma cıkan bu! bu aratmaların sonuna pdf yazarsam yayınlar cıkıyor tıp dergilerinde alıntı ve makaleler, guya tıp, guya bilim, guya istatistik. sanki ben romantık film izler gibi okuma yapıp o istatistiklere bir atıflar bir oykuler bir canlandırmalar kuruyorum ki kafamda sormayın a dostlar! misal cerrahpasada 1 yıl boyunca gelen 25 hasta kontrol ve calısma grubu olarak ikiye ayrılmıs, sanki ben gruplardakileri birebir tanıyorum. ameliyat surelerinden aldıkları kan miktarına kadar duygu yukluyorum!
kisenin sinirinide ozmak istemiyorum ama yine bir ic dokme durumu oldu arkadaslarım. e arkadaslık da bugunler icindir. hakkınızı helal edin e mi?
hepinizi kucaklıyorum,
guzel bir gun dilerim.
hasılı kelam, cok korkuyorum bu aralar.
Yapmayın lütfen okumayın böyle şeyler...malesef yaşayacağımız bazı olayların önüne gecemeyiz..ılerleyen zamanlar yıllarda bizi neler bekliyor bilemeyiz..bunları şimdiden düşünüp boşu boşuna strese girmenin anlamı yok...kaderimiz de varsa yaşarız ama bunu kimse bilemez..bilinmezlikleri dusunup de beynimizi yormanin bi anlami yokokuduğunuz olay çok çok çok uçuk bi olay. belki milyonda bir.... ben de çok endişeliyim. sürekli kanamam durmazsa sıkıntısı yaşıyorum ki plasenta vs sorunum da yok. ama işte bir kere duydum psikiyatrist bir hanım vefat etmiş geçen senelerde kanamadan. sonra o bitti bir yerden duydum bi kadın doğururken akciğerlerine kan pıhtısı atmış ölmüş... ona taktım kafayı şimdi de. öyle ki okuyup duruyorum. lohusalık da riskliymiş pıhtı konusunda çünkü kan koyulaşıyormuş iyice kanama dursun diye. şimdiden 6 haftalık lohusalık nasıl gecer derdindeyim. aşırı korku var...doğuma da var... çileye dönüştü benim hamilelik...
Canım 1766 olan normal küçük falan değil haftasıyla uyumlu. 2706 olanın maşallahı var fazla bile kilosu. Neye küçük kalmış demiş anlamadım sen yanlış duymuş olmayasın. Maşallah canım çok güzel büyümüşlerKızlar bnmde bugün görüş günümdü bebislerin biri 1766 biride 2706 olmuş ama doktor amcamız küçük kalmışlar dedi suları kalp atışları iyi ama biraz üzüldüm kucuk kaldılar diye ins hepimizde sağlıkla dünyaya getiririz bebeklerimizi birde 24 temmuz diye konusmustuk doğumu ama bir hafta öncede gelebilir dedi
duskapani canım nasılsın merak ettim seni yazıyorsunda benmi görmedim acaba
Evetduskapani uzun zamandır girmiyor geçen gün ben de farkettim Doğum tarihlerimiz aynı onla, inşallah iyidir
amin cnm.Hadi gözün aydın cnm iki haftada çıkınca dursa keske öyle böyle derken dayanır insallah
cnmKızlar bnmde bugün görüş günümdü bebislerin biri 1766 biride 2706 olmuş ama doktor amcamız küçük kalmışlar dedi suları kalp atışları iyi ama biraz üzüldüm kucuk kaldılar diye ins hepimizde sağlıkla dünyaya getiririz bebeklerimizi birde 24 temmuz diye konusmustuk doğumu ama bir hafta öncede gelebilir dedi
gozun aydin cnm.Kızlar herkese selam
Sanırım hamilelik bitene kadar endişeler korkular bitmeyecek hoş sonrasında biter mi bilemiyorum da
Bugün bizim de görüş günümüzdü 1570 gr olmuş boyu 42 cm doktor normal geldi ama bana yine herzamanki gibi kilosu az geldi zayıf değil mi sanki ya gerçi en son görüştüren bu yana 400 gr almış
ah şu önde olmasını isteyen analık hormonu yok mu hep onun suçu bunlar
Nasil kucuk kalmislar ya dalicam ben bu doktorlara ama haa yahu daha ne olsun ben anlamadimkiKızlar bnmde bugün görüş günümdü bebislerin biri 1766 biride 2706 olmuş ama doktor amcamız küçük kalmışlar dedi suları kalp atışları iyi ama biraz üzüldüm kucuk kaldılar diye ins hepimizde sağlıkla dünyaya getiririz bebeklerimizi birde 24 temmuz diye konusmustuk doğumu ama bir hafta öncede gelebilir dedi
Aa neden üzülüyorsun hiç üzülme.. bi defa usg ölçümleri doğru sonuç vermiyor kesin olarak..bana oğlumda 3500 dedi ertesi gün 3850 doğdu...şuan poyraz bey de bana ufak geliyor 30+4 de 1370 gr dedi..az olsın kilosu ne olacak..dünyaya geldiklerinde çok çabuk serpiliyorlar..kilo milo takıntı yok valla tek derdim sağlıklı olması..Kızlar bnmde bugün görüş günümdü bebislerin biri 1766 biride 2706 olmuş ama doktor amcamız küçük kalmışlar dedi suları kalp atışları iyi ama biraz üzüldüm kucuk kaldılar diye ins hepimizde sağlıkla dünyaya getiririz bebeklerimizi birde 24 temmuz diye konusmustuk doğumu ama bir hafta öncede gelebilir dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?