- 24 Kasım 2017
- 2.343
- 6.597
- 158
2706 dgl cnm yanlış yazmışım 1706 oda bilmiyorum özellikle tekrar tekrar sordum niye küçükler ne yapmak gerek diye yapılabilecek birşey yok kendileriyle ilgili küçük doğacaklar belli ki dedi 2 yi tmmlasalar çok mutlu olucam doğuma kdrCanım 1766 olan normal küçük falan değil haftasıyla uyumlu. 2706 olanın maşallahı var fazla bile kilosu. Neye küçük kalmış demiş anlamadım sen yanlış duymuş olmayasın. Maşallah canım çok güzel büyümüşler❤
Öyle cnm önemli olan sağlıklı olmasıa ama işte haftasına gore küçük kalmışlar deyince de tedirgin oldum acaba başka sıkıntı mi varda küçükler diye Bnde çok kilolu doğmamışım ztn 2.5 kilo doğmuşum Bn de ama ne bilem işte vesveseler geliyor insanın aklınaAa neden üzülüyorsun hiç üzülme.. bi defa usg ölçümleri doğru sonuç vermiyor kesin olarak..bana oğlumda 3500 dedi ertesi gün 3850 doğdu...şuan poyraz bey de bana ufak geliyor 30+4 de 1370 gr dedi..az olsın kilosu ne olacak..dünyaya geldiklerinde çok çabuk serpiliyorlar..kilo milo takıntı yok valla tek derdim sağlıklı olması..
Olabilecek en en en kotuyu okumussun canim interneti acip baktigimda dogymla ilgili o kadar cok kotu hikaye varki o kadar cok risk varki bence bu kotulugu kendine ve bebegine yapma evet insanda soyle bi duygu oluyo en kotuyu gorimki beni hicbi sey sok etmesin.... Ama hicbi faydasi yok kotuyu cagirmaktan baska... Ben kesinlikle bu sekilde gececegini dusunmuyorum dogumunun dusunki doktorlar bile sana boyle bi olasiligin olabilecegini soylememis ki herseye hazirlamislardi seni ben hatirliyorum yazdiklarindan... Kendini bence bu kadar kolay harcama daha iyi dusun iyi seyler oku iyi seyler olsun insallahmerhaba agustos anneleri,
hepinizi ozledim, son iki uc sayfaya fırsat buldukca bakıyorum, yeni arkadasla dizdize dipdibe calısıyoruz el mecbur.
baslayan arkadasında ikinci evliligiymis, o kızcagızda yeni esinden cocuk istiyormus, ne yazıkki bir dıs gebelik gecirmis, allah ona da nasip etsin, sizde dua edin e mi?
ruzgar hala hastanedesin sanırım, allah kolaylık versin canım.
dun seymanın bebeginin haberleri iyiydi sanırım, pek guzel:) bugunde afroditin oyle anladıgım kadarıyla.
ilke nasılsın canım? tutku cıktın mı izine? alesta gecen haftaydı sanırım sıkıntılı birkac gunun oldu, iyisin galiba su an? peridrol hazırlıklarını takip ediyorum hep keyifli alısverisler:) udg ijlal naptınız evdeki kuzuları? yaz okulu ayarladınız mı?
benim durumum oyle tuhaf bir hal aldı ki arkadaslar, zaten yapı olarak abartmayı pek severim. dun gece bir aglama krizi cocukları yatırdıktan sonra, sinirlerim bosaldı sanırım. karnım kaskatıydı. cok cok cok korktum. acil durum hastane cantası hazırlayacagım bu aksam artık. diger gebeliklerimde boyle zorluk yasamamstım! keske su plasenta kendiliginden yukarı cıkıverse...nasıl oldu bu is, dusunmenin bir faydası yok ama cok sinir bir durum. hic bu konuyu dusunmeyeyim odak noktamı degistireyim diyorum ama sanki iki beynim var birinin altında sürekli bu konu donuyor. yok sezaryen dikisi cok mu tuhaf olur, yok o kanlar ya uymazsa bana, ya cok kanarsam, dun internetten bir oyku okudum acayip etkilendim. bir hanım plesanta previa benim gibi, doguma giriyor, kanama durmuyor, drlar bacaklarını kesiyor. bir cıkıyor dizden asagısı kesikgece uyu uyuyabilirsen bilge. okumayayım diyorum, dun sadece iki dakika sunu arattım google da: ''plesanta previa totalis olupda saglıklı dogum yapan mutlu oykuler ''karsıma cıkan bu! bu aratmaların sonuna pdf yazarsam yayınlar cıkıyor tıp dergilerinde alıntı ve makaleler, guya tıp, guya bilim, guya istatistik. sanki ben romantık film izler gibi okuma yapıp o istatistiklere bir atıflar bir oykuler bir canlandırmalar kuruyorum ki kafamda sormayın a dostlar! misal cerrahpasada 1 yıl boyunca gelen 25 hasta kontrol ve calısma grubu olarak ikiye ayrılmıs, sanki ben gruplardakileri birebir tanıyorum. ameliyat surelerinden aldıkları kan miktarına kadar duygu yukluyorum!
kisenin sinirinide ozmak istemiyorum ama yine bir ic dokme durumu oldu arkadaslarım. e arkadaslık da bugunler icindir. hakkınızı helal edin e mi?
hepinizi kucaklıyorum,
guzel bir gun dilerim.
hasılı kelam, cok korkuyorum bu aralar.
Amin cnm sağlıkla kucagmza alinca unutucaz inşallahSonumuz hayir olsun bnde kara kara dusunuyorum vallahi
Adamcagiz cam silmis bak daha neTeeyy benimki işten gelir gelmez koltuğa uzanıp yemek hazır değil mi daha diye uzaktan seslensin ancakev işi yardımı olarak bi cam sildi daha da yoktur öyle şeyler onda..
Dimi buna da şükürAdamcagiz cam silmis bak daha neiyi tarafindan bak
Aynen ben de senin gibiyim düşün dur ne şekeri yükseltir ona göre menü hazırla onu ye bunu yeme diye diye bitiricez son zamanları da inşallah. Benim doktor da ilaç gereği duymadı sadece yürüyüş yap dedi her akşam şekeri iyi düşürüyormuş oHa bu arada bende gebelik şekeri çıkmıştı diyetle idare ediyorum o da kafamı kurcalıyor her şeyi yerken 40 kere düşünüyorum bunda şeker var mı diyeAçlıklarım hep normal çıkıyor tokluk biraz yükseliyordu doktorlar ilaç verme gereği duymadı. Zaten rafine şekerli beyaz unlu şeyler yemiyorum. İnşallah sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza her şey endişe kaynağı annelikte cidden.
kilolari gayet iyi canim hic uzulme ikize gore masallahai var benim tek bebk 1200 du birinci bu haftada2706 dgl cnm yanlış yazmışım 1706 oda bilmiyorum özellikle tekrar tekrar sordum niye küçükler ne yapmak gerek diye yapılabilecek birşey yok kendileriyle ilgili küçük doğacaklar belli ki dedi 2 yi tmmlasalar çok mutlu olucam doğuma kdr
Canım ya gelişimleri iyi olsun kilo problem değil ki 2 bebiş besliyorsun sen ki gayet doğal yani azcık minnoş olsalar da doğunca bol sütle hemen toparlar lar benim görümce in de ikizleri var doğdukları da okadar küçüklermiş ki şimdi maşallahı var ikisininde..Kızlar bnmde bugün görüş günümdü bebislerin biri 1766 biride 2706 olmuş ama doktor amcamız küçük kalmışlar dedi suları kalp atışları iyi ama biraz üzüldüm kucuk kaldılar diye ins hepimizde sağlıkla dünyaya getiririz bebeklerimizi birde 24 temmuz diye konusmustuk doğumu ama bir hafta öncede gelebilir dedi
Yükleme dediğin gazoz gibi bişey içilmesiyse banada yapılmadı. Ben ona niyet gitmiştim sadece kandan bakmış bidaha da istemediŞeker yuklemesi yapilmayan bir tek ben varim sanırım, doktorum talep etmedi ben de pek istemedigimden sormadım.
Doğunca da kilo manyağı oluyor insan ay kilosu az ay zayıfladı mı ay yemiyor hiç bişey bu diye diye büyütücezKızlar herkese selam
Sanırım hamilelik bitene kadar endişeler korkular bitmeyecek hoş sonrasında biter mi bilemiyorum da
Bugün bizim de görüş günümüzdü 1570 gr olmuş boyu 42 cm doktor normal geldi ama bana yine herzamanki gibi kilosu az geldi zayıf değil mi sanki ya gerçi en son görüştüren bu yana 400 gr almış
ah şu önde olmasını isteyen analık hormonu yok mu hep onun suçu bunlar
Bende ona da bakmiuor. İlk randevumdan önce kan testi yaptırmıştım detayli, arada bir tane daha yaptirdim, o test istemedi ben de sormadim. Baya rahatiz ya doktor gebe, ohhh yansın dünyabana da yapılmadı, düzenli açlık tokluk bakıyor. oda düşük çıkıyor zaten:)
Okurken sana çok kızdım. Yüzyüze gorustugum bir arkadasim olsan oldukca ciddi ve canini sikacak bir konusma yapiyor olurduk su anda. İnsanlari pohpohlamayi bu da gececek demeyi beceremem ama cok güzel fırça atarim.merhaba agustos anneleri,
hepinizi ozledim, son iki uc sayfaya fırsat buldukca bakıyorum, yeni arkadasla dizdize dipdibe calısıyoruz el mecbur.
baslayan arkadasında ikinci evliligiymis, o kızcagızda yeni esinden cocuk istiyormus, ne yazıkki bir dıs gebelik gecirmis, allah ona da nasip etsin, sizde dua edin e mi?
ruzgar hala hastanedesin sanırım, allah kolaylık versin canım.
dun seymanın bebeginin haberleri iyiydi sanırım, pek guzel:) bugunde afroditin oyle anladıgım kadarıyla.
ilke nasılsın canım? tutku cıktın mı izine? alesta gecen haftaydı sanırım sıkıntılı birkac gunun oldu, iyisin galiba su an? peridrol hazırlıklarını takip ediyorum hep keyifli alısverisler:) udg ijlal naptınız evdeki kuzuları? yaz okulu ayarladınız mı?
benim durumum oyle tuhaf bir hal aldı ki arkadaslar, zaten yapı olarak abartmayı pek severim. dun gece bir aglama krizi cocukları yatırdıktan sonra, sinirlerim bosaldı sanırım. karnım kaskatıydı. cok cok cok korktum. acil durum hastane cantası hazırlayacagım bu aksam artık. diger gebeliklerimde boyle zorluk yasamamstım! keske su plasenta kendiliginden yukarı cıkıverse...nasıl oldu bu is, dusunmenin bir faydası yok ama cok sinir bir durum. hic bu konuyu dusunmeyeyim odak noktamı degistireyim diyorum ama sanki iki beynim var birinin altında sürekli bu konu donuyor. yok sezaryen dikisi cok mu tuhaf olur, yok o kanlar ya uymazsa bana, ya cok kanarsam, dun internetten bir oyku okudum acayip etkilendim. bir hanım plesanta previa benim gibi, doguma giriyor, kanama durmuyor, drlar bacaklarını kesiyor. bir cıkıyor dizden asagısı kesikgece uyu uyuyabilirsen bilge. okumayayım diyorum, dun sadece iki dakika sunu arattım google da: ''plesanta previa totalis olupda saglıklı dogum yapan mutlu oykuler ''karsıma cıkan bu! bu aratmaların sonuna pdf yazarsam yayınlar cıkıyor tıp dergilerinde alıntı ve makaleler, guya tıp, guya bilim, guya istatistik. sanki ben romantık film izler gibi okuma yapıp o istatistiklere bir atıflar bir oykuler bir canlandırmalar kuruyorum ki kafamda sormayın a dostlar! misal cerrahpasada 1 yıl boyunca gelen 25 hasta kontrol ve calısma grubu olarak ikiye ayrılmıs, sanki ben gruplardakileri birebir tanıyorum. ameliyat surelerinden aldıkları kan miktarına kadar duygu yukluyorum!
kisenin sinirinide ozmak istemiyorum ama yine bir ic dokme durumu oldu arkadaslarım. e arkadaslık da bugunler icindir. hakkınızı helal edin e mi?
hepinizi kucaklıyorum,
guzel bir gun dilerim.
hasılı kelam, cok korkuyorum bu aralar.
Anneler böyle, kayimvalidem kac cesit yemek yapiyor, ben 3 cesit yapiyorum sonra mutfak toplamakla ömrüm geçiyorBenim yatak odasındaki lamba da tavan vantilatörlü. Resmen hayat kurtarıyor. Geceleri acıyorum püfür püfür yatıyorum da, cok da alışmak istemiyorum. 1 ay sonra açamayacağım bebişten ötürü
Canım evi niye süpürüyorsun, akşamları eşine söyle o süpürsün. 8-9 ayda 1 kez süpürge yaptım onda da eşim evde yoktu, görseydi kızardı zaten. Asla süpürge ve temizlik yaptırmıyor bana. Yorulmayım diye kendisi yapar hep. Son zamanlarda eski enerjimin kalmadığını iyiden iyiye hissederek dün kayınvalidemi çağırdım, sağolsun biriken ütülerimi yaptı, 2-3 çeşit yemek yaptı. Bizim evde iş yapınca mutlu oluyor ve oyalanıyor. Bir de eli çok hızlı, 2 saat içinde harikalar yaratabiliyor. Keşke ben de onun kadar enerjik olsam. Belki anne olduktan sonra bana da gelir öyle bir enerji?
Cnm benim gözünaydın, belki kızın bekler biraz daha. Belli olmaZ. Sağlıkla doğsun
Ablacim sen ne yaptin ya? Analik kuruntu yapmayi yaninda getiriyor okey de bu kadar da kendinizi yipratmayin. Olacaga care yok, karsimiza çıktığında savaşalım. Su anda yeldegirmenlerine kılıç salliyoruz.okuduğunuz olay çok çok çok uçuk bi olay. belki milyonda bir.... ben de çok endişeliyim. sürekli kanamam durmazsa sıkıntısı yaşıyorum ki plasenta vs sorunum da yok. ama işte bir kere duydum psikiyatrist bir hanım vefat etmiş geçen senelerde kanamadan. sonra o bitti bir yerden duydum bi kadın doğururken akciğerlerine kan pıhtısı atmış ölmüş... ona taktım kafayı şimdi de. öyle ki okuyup duruyorum. lohusalık da riskliymiş pıhtı konusunda çünkü kan koyulaşıyormuş iyice kanama dursun diye. şimdiden 6 haftalık lohusalık nasıl gecer derdindeyim. aşırı korku var...doğuma da var... çileye dönüştü benim hamilelik...
Sen ona bakma ve kesin konus ikiz aileleri gördüğünde. Bizler sana bir yere kadar yardımcı olabiliriz ama onlar yasiyor. Kullanici geri dönüşü kadar iyi geri besleme yok bu dünyada.Bn de ayniyim cnm hatta gecen gun avm de ikiz bebek gördüm arabasında sürüyordu annesi dedim gidip sorayim arabadan memnun mu nsl diye henuz almadim cunku
eşim demez mi ne kendini gösteriyon bnmde ikizim var diye vazgeçtim sormaktan gıcık herif yüzünden :)
Zenginlik böyle bişi demekEndişe etmekte haklısın tabi insanız ya stres oluyor insan ister istemez ama sen en bi pozitif duygularınla duanı esirgeme kendinden bebişin den.. Allahın izniyle sağlıkla sıhhatle evladını kucağına alıp evine döneceksin.. ❤ Bişeyler de adayabilirsin sağlıkla doğumdan sonra bir fakire şunu vericem gibi en basiti küçük bir sadaka işte.. Böyle durumlarda adak adamak iyi oluyor.. Ki biz her çocuğumuza kurban kestiriyoruz doğumdan sonra
Kesin üstümdeki mesaja da cevap vereyim diye alintiladim ama yorumumun burasina gelene kadar unuttumSonumuz hayir olsun bnde kara kara dusunuyorum vallahi
Rakamlarda hata mi yaptın yoksa 2.700e küçük mu diyorsun?Kızlar bnmde bugün görüş günümdü bebislerin biri 1766 biride 2706 olmuş ama doktor amcamız küçük kalmışlar dedi suları kalp atışları iyi ama biraz üzüldüm kucuk kaldılar diye ins hepimizde sağlıkla dünyaya getiririz bebeklerimizi birde 24 temmuz diye konusmustuk doğumu ama bir hafta öncede gelebilir dedi
Aynen canım ben de yarım saat filan yürümeye çalışıyorum hareket çok önemli gerçekten ev toplarken daha düşük çıkıyordu mesela:) şeker ölçüm cihazı aldırdı doktor bana onunla bakıyorum tokluklara genelde. 3 aylık şekerime baktılar o çok iyi çıktı o yüzden biraz rahatladım gibi. Bir de meyve yiyince yanında az yağlı süt içiyorum bazen tarçın katıyorum şekeri dengeliyor diye. Bir ara yulaf ezmesi yiyordum ama o da çok tatsız bi şey ya onu bıraktım. Meyve kısıtlaması getirmedi doktorum ben o yüzden canım istedikçe yiyorum yemeklerden 2 saat geçtikten sonra tabii ama umarım o da yükseltmiyordurAynen ben de senin gibiyim düşün dur ne şekeri yükseltir ona göre menü hazırla onu ye bunu yeme diye diye bitiricez son zamanları da inşallah. Benim doktor da ilaç gereği duymadı sadece yürüyüş yap dedi her akşam şekeri iyi düşürüyormuş o
Kuzum benim.ikiz taşıyorsun sen sen kadar istesende biseyler yapsanda durumu.pek değiştiremezsin.. bence gayet iyiler..zaten çoğul gebeliklerde öyle.aman aman kilolar bekleme iki can kolaymı.. biz surda tek.cana o kiloyu veriyoruz sen ikisine de birden..maşallah bence2706 dgl cnm yanlış yazmışım 1706 oda bilmiyorum özellikle tekrar tekrar sordum niye küçükler ne yapmak gerek diye yapılabilecek birşey yok kendileriyle ilgili küçük doğacaklar belli ki dedi 2 yi tmmlasalar çok mutlu olucam doğuma kdr
Ben de cihazla ölçtğm 5 gün dün kontrolde iyi dedi böyle devam et bana da meyve yasak dedi yani çok az ye dedi ve mutlaka yanına süt yada yoğurt dediğin gibi.. Tarçın da dengeliyor evet. Buna da şükür ya ilaçtan yırttık en azındanAynen canım ben de yarım saat filan yürümeye çalışıyorum hareket çok önemli gerçekten ev toplarken daha düşük çıkıyordu mesela:) şeker ölçüm cihazı aldırdı doktor bana onunla bakıyorum tokluklara genelde. 3 aylık şekerime baktılar o çok iyi çıktı o yüzden biraz rahatladım gibi. Bir de meyve yiyince yanında az yağlı süt içiyorum bazen tarçın katıyorum şekeri dengeliyor diye. Bir ara yulaf ezmesi yiyordum ama o da çok tatsız bi şey ya onu bıraktım. Meyve kısıtlaması getirmedi doktorum ben o yüzden canım istedikçe yiyorum yemeklerden 2 saat geçtikten sonra tabii ama umarım o da yükseltmiyordurKasım’dan beri yaz meyvelerinin hayalini kuruyordum
1706 1766 yanlış yazmışım 2 yi görseler yeter ztn bnm için :)Bende ona da bakmiuor. İlk randevumdan önce kan testi yaptırmıştım detayli, arada bir tane daha yaptirdim, o test istemedi ben de sormadim. Baya rahatiz ya doktor gebe, ohhh yansın dünya
Okurken sana çok kızdım. Yüzyüze gorustugum bir arkadasim olsan oldukca ciddi ve canini sikacak bir konusma yapiyor olurduk su anda. İnsanlari pohpohlamayi bu da gececek demeyi beceremem ama cok güzel fırça atarim.
Diyelim ki makaleleri doktora tezlerini okudun, sezeryani yapacak ekiple yol haritasi mi cizeceksin? O insanlar sadece eğitimini almamis, ayni veya benzer kac vaka üstünde çalışmış. İsleri bu. Sen hastalarisin, ne derlerse yapacak ve guveneceksin. Hele o doğum hikayeleri.. Ya cok piremses yasiyorlar ya bütün zorluklari cekmis oluyorlar. Daha önce dogurmamis kadin da degilsin, bu kadar akli basinda olup nasil internet deryasina dalarsin?
Gebelik ve dogum bir hastalık değil. Hic bir kedi köpek plesanta yapisik diye vesvese yapmiyor, cikan çıkıyor. Tamam tereddutsuz teslim olmayalim ancak degistirebilecegimiz gerceklere odaklanalim. Kadinin bacaklarini kesmişler, sen riskli gebesin Ayse risksiz gebe, onun dogumdan cikabilecegi ne malum? Komplikasyonlar her zaman olabilir. Bu yüzden evde degil hastanede doguruyoruz zaten.
Bir daha araştırmanı istemiyorum. Bebege nasil bakarim iste nasil emziririm gibi seyleri arastiralim ama daha olmamis olaylara eyvah olursa ne yaparim diyerek kendimizi boşuna yipratmayalim.
Hep diyorum, giren çıkar, bunlar da bir şekilde cikacak.
Simdi o elindeki klavyeyi yavaşça yere bırak.
Anneler böyle, kayimvalidem kac cesit yemek yapiyor, ben 3 cesit yapiyorum sonra mutfak toplamakla ömrüm geçiyor
Ablacim sen ne yaptin ya? Analik kuruntu yapmayi yaninda getiriyor okey de bu kadar da kendinizi yipratmayin. Olacaga care yok, karsimiza çıktığında savaşalım. Su anda yeldegirmenlerine kılıç salliyoruz.
Sen ona bakma ve kesin konus ikiz aileleri gördüğünde. Bizler sana bir yere kadar yardımcı olabiliriz ama onlar yasiyor. Kullanici geri dönüşü kadar iyi geri besleme yok bu dünyada.
Zenginlik böyle bişi demek
Kesin üstümdeki mesaja da cevap vereyim diye alintiladim ama yorumumun burasina gelene kadar unuttum
Rakamlarda hata mi yaptın yoksa 2.700e küçük mu diyorsun?
Evet iste kilodan ziyade zaten acaba sagliklimi konusu endiselendiriyor insanı.. yalan yok bende ona takiliyorum çok fazla..biliyorsun ki testler de neler neler söylediler bana..dna temiz raporu gelse de insan endişeleniyor özellikle doğum yaklaştıkça.. inşallah sağlıklı olsunlar da bırak zayıf doğsunlar önemli değil o..bende kendimi avutuyorum belki bu sefer bana çekmiştir diye ben minyon tipliyimdir çünkü..Öyle cnm önemli olan sağlıklı olmasıa ama işte haftasına gore küçük kalmışlar deyince de tedirgin oldum acaba başka sıkıntı mi varda küçükler diye Bnde çok kilolu doğmamışım ztn 2.5 kilo doğmuşum Bn de ama ne bilem işte vesveseler geliyor insanın aklına
Çok küçükmüş oda ya Allah rahmet etsinKuzum benim.ikiz taşıyorsun sen sen kadar istesende biseyler yapsanda durumu.pek değiştiremezsin.. bence gayet iyiler..zaten çoğul gebeliklerde öyle.aman aman kilolar bekleme iki can kolaymı.. biz surda tek.cana o kiloyu veriyoruz sen ikisine de birden..maşallah bencebenim kv nin kendisi ikiz erkek ikizi var-(di)allah rahmet eglesin vefat etti gecen sene..doğduklarında butun kiloyu ben kv almis ikizi 600 gr dogmus dusunsene..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?