Sağol tatlım aminÇok güzeller canm. Güle güle sağlıkla kullanın inşAllah. Kız giysileri başka bir dünya resmen içim açıldı
Allah korktuklarimizla.sinamasin.canım masallah bebeğe gelisimi güzel insallah seninde.biseyin.cikmaz.gecmis olsun.Allah şifa versinDoktordan geldim kızlar çok şükür bebeğim iyi ama boynundaki kordon düzelmemiş hala bide dünden beri ayağım agryodu doktor pıhtı atmasından şüphelendi kalp damar bolumune gorun dedi bende de kan pıhtılaşması olduğu için riske atmadım gittim çok şükür pıhtı atmamış ama kan dolaşımın yavaşlamış yurumen lazm dedi agrım şiddetlenirse bacağında şişlik olursa gel dedi bide bebek 3 hafta önce cıktı doktr şeker yoktu demi sende dedi yok çıkmadı dedim gen3de sen bi tokluk şekerine baktir dedi onuda pztsi sağlık ocagn da baktircam
doktora her gittigimde vajinal muayeneye maruz kaliyorum. sevmiyorum ama mecbur sonucta, artik iceri girer girmez doktorla tokalasip ‘soyunim mi ben’ diyorumLeydis
Bu vajinal muayne korkumuzu asmamiz lazim. Dis hekimi icin dis neyse jinekologlar icin de ureme organlarimiz o. Onların işi bu.
Bize senelerce ogretilen "ayıp" kavramlarindan dolayi bu haldeyiz. 80lerdeki igrenc kurtaj sahnelerini falan izlemis olsaniz ondan korkuyorsunuz vajinal muayneden diycem, o da yok
Birincisi dandik mantardan mühim rahim agzi kanserine kadar cogu hastaligin erken teshisinde vajinal muayne, pap smar gibi testler çok mühim. Hamilelikten sonra da takibe devam edin. Kendinize bir doktor bulun ve testleri gereken zamanlarda yapmayi ihmal etmeyin.
Ayrica cocuk icin cogumuz sevistik, demek ki goren eden oldudoktorun işi bu. Öcü degil, korkmayin, kendinizi alistirin.
Ve ozellikle kizlarinizi bu konuda bilinclendirin.
Sonda işine gelince; babamin mesane kanseri yuzunden mesanesi alındı. Sonda vb seylerden 6 giris 7 çıkış vardi vucudunda. Hastanede 15 gunden fazla kaldim. O da bizi öldürecek bir sey değil. İnsanlar neler yaşıyor, kendimizi olaya alistiralim, ne gerekirse o yapılacak o gün.
Kegel egzersizi gibi seyler de ilerde idrar kacirma vb olaylarin önüne gecmek için oldukça mühim. Kaslarimizi kuvvetlendirmemiz lazım. Yaslaninca degerini anlarsinizbiraz okuyun, ben yanlis yonlendirmis olmayayim ama benim eskiden uyguladigim ofisteyken bile kasip 5-10 a kadar sayip bırakıp yine sayip yine kasmak. Cok detay yazmak istemiyorum ama cinsel hayatinizda da ise yarayacak bir sey.
Kaslarımız mühim.
Vucudunuzdan utanmayin.
Hepinizi seviyorum. (Ay hamilelik beni de bir minnos yaptı ki sorma)
ayyy nasil tatli olmus hersey!Bunları da geçen gün koyucaktım buraya da üşengeçlikten koyamadım. Herşey yıkandı ütülendi boş yerler bile kaldı bide o kadar eşya aldık nasıl kaldı anlamadım. neyse hediyeler de derken dolar herhalde
Gezmeliler gibi olanları askıya astım
Diğerlerinide şifonyere koydum günlük badiler altlar falan
hollanda da evde dogumlar cok oluyor, o yuzden bebegin gobek baginin kelepceside var pakette. bebegin gobeginde bu kelepceden oluyo bikac gune dusuyo.tatlım güle güle kullan hepsini hiç yoktan iyidir. yatak koruyucu lazım olabilir kanama durumları için. göbek bağı kelepçesi denen şey ne oluyor acaba konuya oldukça fransızım da?
hahah nasil istersen!
Bol bol yürümek bana çok iyi geliyor. Sıcaklar başladığı için akşamları yürüyorum fırsat buldukça. Tek yaptığım spor bu zaten :)Doktordan geldim kızlar çok şükür bebeğim iyi ama boynundaki kordon düzelmemiş hala bide dünden beri ayağım agryodu doktor pıhtı atmasından şüphelendi kalp damar bolumune gorun dedi bende de kan pıhtılaşması olduğu için riske atmadım gittim çok şükür pıhtı atmamış ama kan dolaşımın yavaşlamış yurumen lazm dedi agrım şiddetlenirse bacağında şişlik olursa gel dedi bide bebek 3 hafta önce cıktı doktr şeker yoktu demi sende dedi yok çıkmadı dedim gen3de sen bi tokluk şekerine baktir dedi onuda pztsi sağlık ocagn da baktircam
içim açıldı, ekrandan başını ve burnunu sevesim geldiEki Görüntüle 2283053
Size bu günkü piremses dozunuzu da bırakıp gidiyorum.
canım o zaman düzenli yürüyüşe başla ihmal etme, geçmiş olsunDoktordan geldim kızlar çok şükür bebeğim iyi ama boynundaki kordon düzelmemiş hala bide dünden beri ayağım agryodu doktor pıhtı atmasından şüphelendi kalp damar bolumune gorun dedi bende de kan pıhtılaşması olduğu için riske atmadım gittim çok şükür pıhtı atmamış ama kan dolaşımın yavaşlamış yurumen lazm dedi agrım şiddetlenirse bacağında şişlik olursa gel dedi bide bebek 3 hafta önce cıktı doktr şeker yoktu demi sende dedi yok çıkmadı dedim gen3de sen bi tokluk şekerine baktir dedi onuda pztsi sağlık ocagn da baktircam
kıyamam, o zaman hemen duşa ve sonrasında soğuk bir soda limon :)Freshh klima annemlerde var canım 5 dk mesafemiz o da arıyor gel açayım klimayı diye ama oraya bile gitmeye mecalim kalmadı bi duş alayım da iyi gelir
ben çekinmiyorum ama, çantanın içinde anahtar ararcasına kurcalanması ve yabancı bir cisim sokulması hoşuma gitmiyor hiç. ne yapalım, kadın olmanın da böyle çileleri var işte.. mecbur çekicez..doktora her gittigimde vajinal muayeneye maruz kaliyorum. sevmiyorum ama mecbur sonucta, artik iceri girer girmez doktorla tokalasip ‘soyunim mi ben’ diyorum
ilk haftalarda asagidan ultrason sokuyodu, bi ara ördek agizina bile maruz kaldim hamileligin ortasinda kanser testi yapmayi akil etti sagolsun. bu aralar sadece vajinamin ph’sini olcuyor yani parmagiyla kontrol yapiyor ince bir cöp te sokuyor onun rengi ph’yi soyluyor. bide kurcaliyo, sanirim acilmayi filan kontrol ediyo.
cokta korkulacak bi durum degil, cekinmemizede gerek yok. ben daha cok bazen agridigi icin rahatsiz oluyorum, o ördek agizi berbat bisi mesela.
ay ama ikuaykocum sonuna kadar haklisin. bos utanmalara cekinmelere gerek yok yahu.
ayyy nasil tatli olmus hersey!ben bedenlere gore ayirayim kiyafetleri diye dusunup oyle organize ettim simdilik. cok tatli ama hersey pembe pembe gule gule kullanin!
oh masallah...selam güzel anneler,
bizim görüş günü ve rapor günüydü bugün, doktor izne çıkacakmış normalde pazartesi almam gerekiyordu raporu ama bugün yazdı geçti:) ileri tarih olmuyormuş meğer. ben bugün ve yarın çalışacağım diye düşünüyordum :)
neyse işe geldim eşyalarımı toplamamıştım, son işleri yapıyorum :)
minik kızımı da gördüm, 2 kilo olmuş herşey iyi 35. haftada görüşelim bir sorun olmazsa dedi.
coraspin içiyordum, 2 günde 1 iç 34 tamamen keseceğim dedi.
nasil iyi anliyrm seni bir bilsen. ayagimi kimaldatsam olay yaratiyorlar suan.Birilerinin beni yönlendirmeye çalışmasından gına geldi artık. İlacını içtenmi öyle hareket etme böyle yapma.. sürekli olunca insan sıkılıyor
İnsanız işte nankörüz kısaca
son 1 saatte 8 sanci cnm. daha da devam ediyor. aralari duzenli degil. 7dk da olanda var 5 dk da da...
cok sevindim guzel haberlerine cnm.Doktordan geldim kızlar çok şükür bebeğim iyi ama boynundaki kordon düzelmemiş hala bide dünden beri ayağım agryodu doktor pıhtı atmasından şüphelendi kalp damar bolumune gorun dedi bende de kan pıhtılaşması olduğu için riske atmadım gittim çok şükür pıhtı atmamış ama kan dolaşımın yavaşlamış yurumen lazm dedi agrım şiddetlenirse bacağında şişlik olursa gel dedi bide bebek 3 hafta önce cıktı doktr şeker yoktu demi sende dedi yok çıkmadı dedim gen3de sen bi tokluk şekerine baktir dedi onuda pztsi sağlık ocagn da baktircam
Allah sifa versin.I ikuayko canım kaynım hala hastanede 2 hafta önce bir bacağından ameliyat oldu. diğer bacağı içinde bir haftadır güne veriyor doktor ama enfeksiyonu düşüremiyorlar öyle olunca erteleniyor sürekli. şimdi pazartesi salıya ertelediler. bakalım inşlh olurda hemencecik toparlar uzun ve zor süreçte bakalım birde benim bu duruma denk gelmesi kötü oldu bir yandan hayırlısı bakalım
Bi makina bizim camasirlari yikadim, kurutmadalar. Simdi de lcw den falan aldigim lohusa pijama vs makinaya attim ama o mavi pijama boyayacak diye cok korkuyorum
Sonra da dışarı cikicam. Dünya buna hazirdir inşallahne zamandir çıkmadım
Ama nasil bir kiz odasi ❤
Erkek olursa sonraki o kulplar degisti mi aynen devam
Ama canım senin ki baya ciddi bi durum.. tabi mutlaka sende bunalmışsındır benden daha fazla hemde, benimkiler kuru gürültü.. sen yine de dikkatli ol canım zaten kasılmalardan halin kalmamıştır ki kıyamamoh masallah...
nasil iyi anliyrm seni bir bilsen. ayagimi kimaldatsam olay yaratiyorlar suan.
son 1 saatte 8 sanci cnm. daha da devam ediyor. aralari duzenli degil. 7dk da olanda var 5 dk da da...
HERSEYI TAM OKUYAMIYORUM 2 GUNDUR. maglum sancilar mahvetti beni. kusuruma bakmayin..
Domol candirRossman'da renk koruyucu mendiller var, boyayacak çamaşır olduğu zaman atıyorum makineye, çok memnunum.
Aklında olsun.
sen hepsini okuyamazsın , 5 dakika arayla çok kısa sürecok sevindim guzel haberlerine cnm.
pihtiyla ilgili sorun olmamasina da sevindim cnm. gerekirse igne dozu vs ayarlamasini yaparlar yenide . dogumdan sonrada devam edecegim igneye ben. 15-20 gun daha dedi dr.
Allah sifa versin.
Her piremses gibi PamukAdı ne bunun
BoyamamisRossman'da renk koruyucu mendiller var, boyayacak çamaşır olduğu zaman atıyorum makineye, çok memnunum.
Aklında olsun.
Ay baştan dedim aynı bizi anlatmisin ama sonra yok biz 5 senelik evliyiz hala aynı ya nuh diyo peygamber demiyoBenim eşimde inat bir kere küstüyse Allah yani. Burcu da akrep. Bende tam tersiyim. Hemen yaklaşırım. Hiç sevmem küs durmayı duramamda. Bazende o gelsin yaklaşsın istiyorum. Ama adam yok yaklaşmıyor. O zamanda ağlamaya başlıyorum. Daha da sinir oluyor. Tabi bunlar ilk aylarda böyleydi. Şimdi bir yıl oldu bizimde. Gece küs olsakta ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi devam ediyoruz şükür :)) Zaman geçtikçe taşlar yerine oturuyor :)
Üşenmedim saydım şu ana kadar 20'ye yakın kadın doğumcuya gitmişim.nedense jinekologlarımı genelde erkek seçerim. utanmamda. ben bilgisayar mühendisiyim ekrana bakarken utanıyor muyum yada ekran utanıyor mu ben bakıyorum diye. adamın işi o. günde kaç tane şey görüyordur benimki mi kalcak aklında. ama tabiki bir boğaza baktırmak gibi kolay değil rahatsız edici bir muayenesi var. kendimde kendime yapsam da rahatsız edici.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?