2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
peridrol84 ay giremedim sabahtan beri noldu ki peridrolee..
Canım dün rutin tansiyon ölçümünde yüksek çıkmış tansiyonu doktoruna haber vermiş hastaneye gitmesini söylemiş. Gidince hastanede de ölçülen tansiyon yüksek çıkınca yatış verildi. Erken doğum vs riskine karşı. Doğuma kadar hastanede kalacak.

Senin ve bebeğin için en hayırlı zamanda gelsin inşallah dualarim sizinle

hanımlar tansiyon yüksekliği sizde nasıl etkiler yapıyor?
geçen sınav görevim vardı...
bi anda sol gözümün yarısı görmez oldu yani orası aydınlık ve ışıklı görüyordu yani görremiyordu...
sonra halsizleştim husursuzlaştım...
sol elim parmak uçlarından başlayarak bileğe kadar uyuştu ve başım ağrımaya başladı...
ben tansiyona bağladım...
baya da bi tırstım.. bi de görevden de ayrılamadım...
1 saat falan oturdum geçti..
tansiyon ölçtürdüğümde zaten 9 6 ydi... zaten olan da olmuştu o an baktıramadım...

tansiyon yüksekliği böyle yapar mı?

Canım son haftalar boyle dengesızlıkler gorme kayıpları normal benım bıldıgım. Tansıyonla alakası var mı bılmıyorum ama arada bende se oluyor ama her olcumde normal cıkıyor hatta dusuk cıkıyor bence bızım anı tansıyon dusuklugumuz oluyor. Gorumcem hamıleyken doguma az kalmıstı bakıyorum dıyo tvye yarısı yok aynaya gıttım baktm yuzumun yarısı yok neyse anneme sordum anne sen tv bısey mı oldu erkanın yarısı yok o da yok kızım tv aynı fılan demıs baya korkmus tabı anı tanısıyon dususu oluyor dınlenınce gecıyor galıba tam emın olmamakla genelde oyle okumustum bır yerde.

Benim yükseldiğinde başımda basınç hissi kalbimde çarpıntı oluyor. Basınç hissinden anlıyorum. Ölçüyorum ki biraz yüksek. Ben bir kaç kez 14 ü gördüm. Daha yüksek görmedim. İdrar da temiz çıkınca doktor takip ederiz dedi. Öyle duruyor. Daha yüksekte nasıl olur bilmiyorum.

11 7 nin üzerini daha görmedim ama işte o an ölçemedik maalesef... belki de 14 15 olmuştur... çünkü benim genel olarak tansiyponum 9 6 dır.. gebelikte de 8 5 9 6 gidiyordu hep...biraz yükselse daha fazla etkiliyor olabilri.

aynen yarısı yoktu insnların vs

aynen yarısı yoktu insnların vs
Genelde daha once tansıyon sorunu yoksa hamılelıkte düşüyor dıye bılıyorum sızın zaten dusuk normale gore bence fazlaca dusmus tansıyonunuz. Dusuk tansıyonlu ınsanlrın tansıyonu bırden cok yukselmıyor daha da dusuyor sız yıne takıp halınde olun mesela benım normal cıkıyor ama nst gırınce uzun duz yatınca benım kafa gıdıyor anlıyorum tansıyonum dusuyor olcumde cıkıyor zaten hemen.

maydanozsuyu genelde ac kalmamaya calısın hep yanınızda atıstırmalık bırseyler olsun benım tansıyon dusunce yıldızlar ucusur mıdeme acayıp bır hıs gırer kusma hıssı gıbı halsızlesırım gozum kararır ıkı dk ıcınde bırsey atmazsam agzıma bayılacak duruma gelırım kı benım tansıyon sorunum yok kan sekerımın dusunce tetıklıyor demek kı.

Off yine bu konu
Ben de gelirim

Tansiyon yüksekliğinin benim bildiğim en büyük belirtisi ense kökünün hemen üst kısmında, yani başın arka tarafında şiddetli ağrı.

peridrol84 çok geçmiş olsun ya, inşallah sağlıkla kucağına alırsın, dualarımız seninle

Çok geçmiş olsun. Benim tansiyonum düşük. Ortalaması 7/5 gibi.. Bazen daha da düşüyor. Günlük hayatımı negatif etkilemiyor, genel olarak düşük tansiyonlu biri olduğum için sanırım. Ama gözüm kararıp, kulağım çınladığı zamanlar oldu.. Oturup dinlenice geçti.

Canım anlattığın belirtiler normalde auralı migren yani migrenin 2. aşaması oluyor. Senelerdir yaşadığım bir durum. Gözlerde kristallenme yani geçici görme kaybı parmaklarda başlayıp ele kola yüze ve en son dile yayılan uyuşukluk takibinde de şiddetli baş ağrısı olur. Migrenin varsa hamilelikle dahada tetiklenmiş olabilir yada bu durum sadece hamilelikle ilgilide olabilir. Doktoruna danışman da fayda var.

Aynen yuksek tansıyon enseden gırıyor nenemı oldurcektım az kalsın kadın ensem agrıyor ensemde ne varsa dıye yatıyor bende kadına tuzlu ayran yaptım tansıyonu dusmus dıye ıcırdım ıyıce fırlamıs halbu kı kadın kac yıllık tanısıyon hastası ılac kullanıyor bır hafta ıcmemıs ılacları ondan olmus bana kızmıslardı doktordan gelınce buyuk tansıyon damarların daraltıyormus. Tansıyon dusuklugu anlından gırermıs buyuk enseden

hasta olunca tıkalı oluyor. tıkalı olunca uyumazlar emmezler yemezler. aç ve uykusuz bebek ağlak bebektir. o yüzden her annenin bir otribebesi olmalı reklam gibi oldum. bende illaki olmalı listesinde
Annem almış getirecek gelirken. Ben lazım olmaz demiştim ama tecrübeli ne de olsa, dinlemedi beni

Canım bu baya baya auralı migren yahu baktığın cisimlerin yarısını görüp yarısını görememek ah ne çektim insanlara yaşadığım durumu anlatana kadar kardiyoloji nöroloji gitmediğim doktor kalmamıştı. Ama dediğim gibi hamileliğinde tetiklediği bir durum olabilir. Evet gerçekten yaşayan insanı baya korkuya sürükleyen bir durum görme ve konuşma kaybı ürkütücü ama geçici oluyor Allahtan.

24/18 i görmüş biri olarak aman diyim bilmeyin daha iyiii :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…