Canım dün rutin tansiyon ölçümünde yüksek çıkmış tansiyonu doktoruna haber vermiş hastaneye gitmesini söylemiş. Gidince hastanede de ölçülen tansiyon yüksek çıkınca yatış verildi. Erken doğum vs riskine karşı. Doğuma kadar hastanede kalacak.peridrol84 ay giremedim sabahtan beri noldu ki peridrolee..
Senin ve bebeğin için en hayırlı zamanda gelsin inşallah dualarim sizinleKizlar butun yorumlarınızı okudum tşk ederim hepinize lütfen dualar bol bol olsunn..Kendi dr um.kesinlikle bırakmıyor eve tansiyondan ötürü kan tahlilleri normal ama tansiyon dediğim gibi normale dönse bile gidemezsin riske atamam dedi doguma kadar burdasın dedi..bir kez daha renkli doblere girdim o da aynisi ni söyledi.. gelişim.olarak sadece gerilik var zayıf doğar dedi..dr ların ortak görüşü tansiyon normale dönerse tam.anlamiyla 10 gün burdayım sonra doğum.. ama dengesiz git geller olursa tansiyonda 2.3 güne doğum olur dedi..benden bebeğe giden damarların bi tanesinde daralma varmış birde plasenta çok besleyici değil dedi..gerilik ondan kaynaklanıyor..2 ci doz ciger gelistiriciyi vurdular.tansiyon nst düzenli bakılıyor...dr ların demesi belki kuveze girmez yada solunum dan ötürü girer dediler..bakalım.dualarinizi bekliyorum sağlıklı bir şekilde dünya getireyim.inşallah
Canım son haftalar boyle dengesızlıkler gorme kayıpları normal benım bıldıgım. Tansıyonla alakası var mı bılmıyorum ama arada bende se oluyor ama her olcumde normal cıkıyor hatta dusuk cıkıyor bence bızım anı tansıyon dusuklugumuz oluyor. Gorumcem hamıleyken doguma az kalmıstı bakıyorum dıyo tvye yarısı yok aynaya gıttım baktm yuzumun yarısı yok neyse anneme sordum anne sen tv bısey mı oldu erkanın yarısı yok o da yok kızım tv aynı fılan demıs baya korkmus tabıhanımlar tansiyon yüksekliği sizde nasıl etkiler yapıyor?
geçen sınav görevim vardı...
bi anda sol gözümün yarısı görmez oldu yani orası aydınlık ve ışıklı görüyordu yani görremiyordu...
sonra halsizleştim husursuzlaştım...
sol elim parmak uçlarından başlayarak bileğe kadar uyuştu ve başım ağrımaya başladı...
ben tansiyona bağladım...
baya da bi tırstım.. bi de görevden de ayrılamadım...
1 saat falan oturdum geçti..
tansiyon ölçtürdüğümde zaten 9 6 ydi... zaten olan da olmuştu o an baktıramadım...
tansiyon yüksekliği böyle yapar mı?
Benim yükseldiğinde başımda basınç hissi kalbimde çarpıntı oluyor. Basınç hissinden anlıyorum. Ölçüyorum ki biraz yüksek. Ben bir kaç kez 14 ü gördüm. Daha yüksek görmedim. İdrar da temiz çıkınca doktor takip ederiz dedi. Öyle duruyor. Daha yüksekte nasıl olur bilmiyorum.hanımlar tansiyon yüksekliği sizde nasıl etkiler yapıyor?
bi anda sol gözümün yarısı görmez oldu yani orası aydınlık ve ışıklı görüyordu yani görremiyordu...
sol elim parmak uçlarından başlayarak bileğe kadar uyuştu ve başım ağrımaya başladı...
tansiyon ölçtürdüğümde zaten 9 6 ydi... zaten olan da olmuştu o an baktıramadım...
Rica ederim canım
11 7 nin üzerini daha görmedim ama işte o an ölçemedik maalesef... belki de 14 15 olmuştur... çünkü benim genel olarak tansiyponum 9 6 dır.. gebelikte de 8 5 9 6 gidiyordu hep...biraz yükselse daha fazla etkiliyor olabilri.Benim yükseldiğinde başımda basınç hissi kalbimde çarpıntı oluyor. Basınç hissinden anlıyorum. Ölçüyorum ki biraz yüksek. Ben bir kaç kez 14 ü gördüm. Daha yüksek görmedim. İdrar da temiz çıkınca doktor takip ederiz dedi. Öyle duruyor. Daha yüksekte nasıl olur bilmiyorum.
aynen yarısı yoktu insnların vsCanım son haftalar boyle dengesızlıkler gorme kayıpları normal benım bıldıgım. Tansıyonla alakası var mı bılmıyorum ama arada bende se oluyor ama her olcumde normal cıkıyor hatta dusuk cıkıyor bence bızım anı tansıyon dusuklugumuz oluyor. Gorumcem hamıleyken doguma az kalmıstı bakıyorum dıyo tvye yarısı yok aynaya gıttım baktm yuzumun yarısı yok neyse anneme sordum anne sen tv bısey mı oldu erkanın yarısı yok o da yok kızım tv aynı fılan demıs baya korkmus tabıanı tanısıyon dususu oluyor dınlenınce gecıyor galıba tam emın olmamakla genelde oyle okumustum bır yerde.
Genelde daha once tansıyon sorunu yoksa hamılelıkte düşüyor dıye bılıyorum sızın zaten dusuk normale gore bence fazlaca dusmus tansıyonunuz. Dusuk tansıyonlu ınsanlrın tansıyonu bırden cok yukselmıyor daha da dusuyor sız yıne takıp halınde olun mesela benım normal cıkıyor ama nst gırınce uzun duz yatınca benım kafa gıdıyor anlıyorum tansıyonum dusuyor olcumde cıkıyor zaten hemen.aynen yarısı yoktu insnların vs
Off yine bu konuBebe kucukken kolay once buruni fis fis ikisinede az bekle yumusasin sonra otriyi sokuyon hup diye cekiyon kesik kesik degil surekli cekmek gerekiyo yeni doganda dikkatli olmakta fayda var bebe buyuyunce iki kisi lazim biri bebeyi tutmaya digeri hup yapmaya
Ben de gelirim@Maggiore @lavanta111 @sss2000sekersizfistikezmesi @snowmotion @Muhendisella sumak85 @sewils88 Pineapple60 ankara.grubu hatirladiklarim.dogru mudur? Eksik varsa soylesin
@Maggiore @lavanta111 @sss2000sekersizfistikezmesi @snowmotion @Muhendisella sumak85 @sewils88 Pineapple60 ankara.grubu hatirladiklarim.dogru mudur? Eksik varsa soylesin
Tansiyon yüksekliğinin benim bildiğim en büyük belirtisi ense kökünün hemen üst kısmında, yani başın arka tarafında şiddetli ağrı.hanımlar tansiyon yüksekliği sizde nasıl etkiler yapıyor?
hanımlar tansiyon yüksekliği sizde nasıl etkiler yapıyor?
Canım anlattığın belirtiler normalde auralı migren yani migrenin 2. aşaması oluyor. Senelerdir yaşadığım bir durum. Gözlerde kristallenme yani geçici görme kaybı parmaklarda başlayıp ele kola yüze ve en son dile yayılan uyuşukluk takibinde de şiddetli baş ağrısı olur. Migrenin varsa hamilelikle dahada tetiklenmiş olabilir yada bu durum sadece hamilelikle ilgilide olabilir. Doktoruna danışman da fayda var.hanımlar tansiyon yüksekliği sizde nasıl etkiler yapıyor?
Aynen yuksek tansıyon enseden gırıyor nenemı oldurcektım az kalsınTansiyon yüksekliğinin benim bildiğim en büyük belirtisi ense kökünün hemen üst kısmında, yani başın arka tarafında şiddetli ağrı.
peridrol84 çok geçmiş olsun ya, inşallah sağlıkla kucağına alırsın, dualarımız seninle
Annem almış getirecek gelirken. Ben lazım olmaz demiştim ama tecrübeli ne de olsa, dinlemedi benihasta olunca tıkalı oluyor. tıkalı olunca uyumazlar emmezler yemezler. aç ve uykusuz bebek ağlak bebektir. o yüzden her annenin bir otribebesi olmalıreklam gibi oldum. bende illaki olmalı listesinde
kizlar haciseriften cikolata siparisini verecegim de kac gunde gelir acaba ??
Canım bu baya baya auralı migren yahu baktığın cisimlerin yarısını görüp yarısını görememek ah ne çektim insanlara yaşadığım durumu anlatana kadar kardiyoloji nöroloji gitmediğim doktor kalmamıştı. Ama dediğim gibi hamileliğinde tetiklediği bir durum olabilir. Evet gerçekten yaşayan insanı baya korkuya sürükleyen bir durum görme ve konuşma kaybı ürkütücü ama geçici oluyor Allahtan.Canım son haftalar boyle dengesızlıkler gorme kayıpları normal benım bıldıgım. Tansıyonla alakası var mı bılmıyorum ama arada bende se oluyor ama her olcumde normal cıkıyor hatta dusuk cıkıyor bence bızım anı tansıyon dusuklugumuz oluyor. Gorumcem hamıleyken doguma az kalmıstı bakıyorum dıyo tvye yarısı yok aynaya gıttım baktm yuzumun yarısı yok neyse anneme sordum anne sen tv bısey mı oldu erkanın yarısı yok o da yok kızım tv aynı fılan demıs baya korkmus tabıanı tanısıyon dususu oluyor dınlenınce gecıyor galıba tam emın olmamakla genelde oyle okumustum bır yerde.
24/18 i görmüş biri olarak aman diyim bilmeyin daha iyiii :)Benim yükseldiğinde başımda basınç hissi kalbimde çarpıntı oluyor. Basınç hissinden anlıyorum. Ölçüyorum ki biraz yüksek. Ben bir kaç kez 14 ü gördüm. Daha yüksek görmedim. İdrar da temiz çıkınca doktor takip ederiz dedi. Öyle duruyor. Daha yüksekte nasıl olur bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?