- 24 Kasım 2017
- 2.343
- 6.597
- 158
Evet maalesef öyleydi canım.. bir şey yiyemiyorum çok fazla şuan daha iyiyim çok şükür halime yine az da olsa yiyorum bir şeyler :)Oyy ama sizin çok ağır geçti değil mi, çok şiddetli bulantılarınız olduğunu okumuştum daha önce sanki.
Biraz daha iyi mi, hala aynı şekilde devam ediyor mu?
:)) canım olsun daha dirençlisindir belki keşke bende biraz daha kilolu olsaydım diyorum halsizlik çok fazla var elim kolum kalkmıyor hiçKızlar maşallah inceciksiniz hepinizde kiloları görünce kendimi çok şişko hıssettım 63.5 kilo ile başladım şimdi 62 ye düştüm bende
amin canim aminnn...Ben de 1 kilodan biraz fazla verdim canım iştahsızlık var bulantılarım azaldı çok şükür ama. 57 kiloyum şu an bakalım kaçla kapatacağım:)
Canım ben de dün biraz araştırdım da sonuçların yanlış çıktığı da çok oluyormuş bizim komşunun bile öyle çıkmıştı çok kararsızım yaptırıp yaptırmamakta. Benim bir de ablam engelli o yüzden bu konuda baya hassasım. Engelli bir çocuğa bakmaktan ziyade o çocuğun yaşadıklarının, yaşadığı hastalıkların, çektiği acıların daha önemli olduğunu düşünüyorum. Başına gelmeyen bilemez. Allah herkese sağlıklı çocuklar versin. Bir de benim ablam doktor hatası yüzünden engelli olmuş olsijensiz kalmış ve küvöze koymamışlaröyle düşününce de olacağı varsa her türlü oluyor diyorsun. Sağlıklı doğup sonradan havaleyle engelli olanlar da var. Ne bileyim test yaptırmasam da sonra merak ederim kesin çok kararasızım ben. İnşallah sağlıklıdır bebeklerimiz
Evet benim de ilk hamileliğim:) o yüzden çok merak ediyorum yarım dünya olmam inşallah:))Sizin de mi ilk hamilelik?
Ben 53 kilo ile başladım 55'i zorlamaya başladı tartı, takip edelim bakalım kaçla kapatacağız
İyiyim canım çok şükür 9.haftaya girince baya azaldı. Sabah kusmam devam ediyor ama ona alıştım artık. Gün içinde olmasın da. Ara sıra bulantı hissediyorum gün içinde ama en azından bir şeyler yiyebiliyorum. İnşallah geri gelmez:) sen nasılsın?Canım nasılsın nasıl gidiyor :)) biraz daha iyi misinduskapani
Keşke cnm ama nerdee akşama kadar yatıyorum resmen iki adım atıyorum yoruluyorum bazen diyorum önceki halimi özledim çok sıkıcı bu hamilelik biran önce geçse zmn bebişleri kucağımıza alsak:)) canım olsun daha dirençlisindir belki keşke bende biraz daha kilolu olsaydım diyorum halsizlik çok fazla var elim kolum kalkmıyor hiç
Doğru canım haklısın aslında, müdahale edilebilecek bir şeyse kesin yaptırmak lazım. Ben yine de yaptırırım herhalde ya çünkü merak ederim inşallah sağlıklıdır hepimizin yavrucuklarıduskapani ikili test olumsuz çıkarsa boş yere stres yasıycam zından edicem herseyi Doğuma kadar biliyorum kendimi hersey takdiri ilahi haa derseler zamanında müdahale edilebilecek birsey varsa herhangi olumsuzlukta tedavi amaçlı birsey yapılabiliyorsa yaptırayım ama sadece genetık anarmollıkleri belirlemek için yapılıyorsa yaptırmayı düşünmüyorum
İnş canım inş hepimizde sağlıklı bebişler getiririz dünyayaDoğru canım haklısın aslında, müdahale edilebilecek bir şeyse kesin yaptırmak lazım. Ben yine de yaptırırım herhalde ya çünkü merak ederim inşallah sağlıklıdır hepimizin yavrucukları
Evet haklısın canım anlıyorum tabiki her şeyi yazamıyoruz malesef:) herkesin kendi tercihi artık ben meraklı bir insan olduğum için sonra keşke yaptırsaydım derim kesin o yüzden yaptırcam galiba:/ 3 hafta daha düşüneyim de:)amin canim aminnn...
dedigin gibi basina gelmeyen bilemez.
testi yaptirip bilerek beklemek isteyene de saygim sonsuzzzz.
ben o stresi kaldiramam o nedenle de yaptirmamayi tercih ediyorum sadece
Aslinda yazmak istedigim ama yanlis anlasilmasini istemedigim cok sey var. ama konu cok hassas. o nedenle herkese bu konuda saygi duyuyorum
Maşallah ikiz miiiKızlar bende dün gittim miniklerimin kalp atışlarını duydum aralarında 4 gün fark var dedi dr sorun değil dedi 6+6 olarak görüldü benimde hesabımla aynı büyük olan çok şükür.Bende acayip iştahsızım canım hiçbirşey istemiyor ama mecbur yiyorum sanki hiç doymuyor gibiyim ağzım acı sanki hasta olmuşum gibi tek sevdiğim şey portakal suyu şu günlerde kalp atış hızını sordum son anda aklıma geldi 145 dedi birine diğeri 140 dedi ama bu haftalarda mı bakılıyordu ?yarın özele gidicez birde ailecek eşimde görsün istiyorum bakalım o ne diyecek
Arkadaslar peki bu testler olumsz ciktgnda bir tedavi olmuyor degl mi henüz onlara bakmdmcok genis bakiyorum canim. senin de gorusunu cok iyi anliyorum.
ben de yaptirip o riskle tum gebeligimi yasayip zehir etmek istemem. stres bebege cok daha fazla zarar veren bir faktor. sonucta sadece tarama; saglikli denip sagliksiz cikan, ya da hasta deyip saglikli cikan cok bebek var. o nedenle icimize sindigi gibi hareket etmek daha mantikli geliyor bana.
Evet canım haklısın bu yönden düşünmemiştim gerçekten stres üzüntü çok etkiliyor. Ve dediğin gibi benim çevremde de çok oldu hep sağlıksız dediler fakat hepsi nur topu gibi doğdu. İnşallah Allah hepimizin yavrularını sağlıkla kucağımıza versincok genis bakiyorum canim. senin de gorusunu cok iyi anliyorum.
ben de yaptirip o riskle tum gebeligimi yasayip zehir etmek istemem. stres bebege cok daha fazla zarar veren bir faktor. sonucta sadece tarama; saglikli denip sagliksiz cikan, ya da hasta deyip saglikli cikan cok bebek var. o nedenle icimize sindigi gibi hareket etmek daha mantikli geliyor bana.
yok canim. tedavi yapilamiyor.Arkadaslar peki bu testler olumsz ciktgnda bir tedavi olmuyor degl mi henüz onlara bakmdm
Evet canım haklısın bu yönden düşünmemiştim gerçekten stres üzüntü çok etkiliyor. Ve dediğin gibi benim çevremde de çok oldu hep sağlıksız dediler fakat hepsi nur topu gibi doğdu. İnşallah Allah hepimizin yavrularını sağlıkla kucağımıza versin
yok canim. tedavi yapilamiyor.
2li tarama da down sendromu bakiliyor. birkac sey daha vardi sanirim. risk yuksek ise 3lu tarama. o da riskli ise amniyosentez. onda da sorun olursa 2 secenek sunuluyor. ya devam edebilirsin ya da gebeligi sonlandirabilirsin.
Oglumda doktor ense kalinligi olcumu iyi gelince ve burun kemigi olusunca ikili testi kendi yapmadi. digerlerini de ben istemedim.
kocaman amin. hepimizjn guzel gecsin. saglikla tamamlamamiz nasip olsun
Yani ne desem bilemedim sen nasıl istersen canım, şahsen ben de kullanmak istemem.çünkü ilaçla geçse bile yine oluşuyor idrarda lökositBu ilacı aile hekimim vermişti ama bende kendi kontrolüme kadar bekliycem kendi doktoruma sorar öyle kullanırım zararı olmaz dedi ama yinede riske atmaym ben genelde hiç ilaç vermiyorlarmış çünkü
Evet canım ikizMaşallah ikiz miiimeyve suyu yerine portakln kendisini yesen mi annesi çünkü direk suyunu içince birden sekerin yükselir ama yersen daha faydalı. Ama miden almazsa yesil mercimek çorbası öneririm folik asit deposu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?