vallahi bu sekilde baslamistim oglumda da . 11 kg ile tamamladimYaa Allah yardımcın olsun, bir an önce geçsin inşallah
eğer böyle giderse hamilelik sonuna kaç kilo almış oluruz biz
Hayırlı olsunnn, darısı başıma inşallah :)
Kızlar merhaba biraz önce muayeneden çıktım doktor baktı baktı baktı..alttan üstten her yerden tüm bu uğraşlardan sonra uzaktan bir kalp atışı duyduk haftaya tekrar çağırdı iğneye ilaca devam tabiki
ben hicbir kosulda aldirmak istemedigim icin bu testleri yaptirmamayi tercih ediyorum. olay mantik meselesi degil, sonundaki vereceginiz karara gore hareket etmek.Kesinlikle yapılmalı diye düşünüyorum. Günümüz teknolojilerindenen önemli anlarımızda yararlanmıyorsak herşey allahtan diyip hiç doktora gitmemek lazım ozaman. Bu testler bizim için bu imkanlardan faydalanmamak mantıksız geliyor canım
Kızlar 3 haftadır geçmeyen bir grip yaşıyorum artık sinüzite çevrimi hapşırdıkça ve öksürdükçe kasıklarım çok acıyor 9+5 yetim hafif karnım çıkmaya başladı hastalıktan iştahım azalmasına rağmen. ama göğüsteki hasasiyetim azaldı. bu gün devlet hastanesine gidiceğim umarım doktor ilgilenir ve bebeğim iyidir. Normalde özele gidiyorum ama doktor sağolsun abarttığını düşünüyor ama ilk gebelik olunca insan merak etmeden duramıyor. Korkmuyor değilim. Kendimi sürekli düşükle ilgili yazıları okurken buluyorum dua edin bebiş iyi olsun. Herkese hayırlı Cuma’lar. Bebişlerimizin dağlımı olması için dua ediyorum
Zaten bir tane okunuyor canım 41 kişi olarak ben yanlış anlattım sanırım çok sevindim canım teşekkür ederim okuyunca haber verirsen sevinirim
Canım testleri yaptırınca illa aldırmak zorunda değilsin ki. Eğer sonuç ne olursa olsun doğurmak istiyorum diyorsan en azından daha bilinçli bir anne olursun. Araştırmalar yaparsın ona nasıl iyi bir hayat sunabilirim diye düşünürsün en azından. Birşeylere bilinçli yaklaşmak gerekiyor. Down sendromu konusunda sıfır bilgi sahibi olmak bir anne için daha kötü olmalı. Eli kolu bağlı hissetmek öğrendiklerinin yetersiz olduğunu düşünmek vs. Umarım mantıklı gelmiştir. Resme geniş bir gözlükle bakmak lazım diye düşünüyorum canımben hicbir kosulda aldirmak istemedigim icin bu testleri yaptirmamayi tercih ediyorum. olay mantik meselesi degil, sonundaki vereceginiz karara gore hareket etmek.
yaa gerçekten mi, içimi rahatlattınız vallahivallahi bu sekilde baslamistim oglumda da . 11 kg ile tamamladim
cok genis bakiyorum canim. senin de gorusunu cok iyi anliyorum.Canım testleri yaptırınca illa aldırmak zorunda değilsin ki. Eğer sonuç ne olursa olsun doğurmak istiyorum diyorsan en azından daha bilinçli bir anne olursun. Araştırmalar yaparsın ona nasıl iyi bir hayat sunabilirim diye düşünürsün en azından. Birşeylere bilinçli yaklaşmak gerekiyor. Down sendromu konusunda sıfır bilgi sahibi olmak bir anne için daha kötü olmalı. Eli kolu bağlı hissetmek öğrendiklerinin yetersiz olduğunu düşünmek vs. Umarım mantıklı gelmiştir. Resme geniş bir gözlükle bakmak lazım diye düşünüyorum canım
Kızlar bende dün gittim miniklerimin kalp atışlarını duydum aralarında 4 gün fark var dedi dr sorun değil dedi 6+6 olarak görüldü benimde hesabımla aynı büyük olan çok şükür.Bende acayip iştahsızım canım hiçbirşey istemiyor ama mecbur yiyorum sanki hiç doymuyor gibiyim ağzım acı sanki hasta olmuşum gibi tek sevdiğim şey portakal suyu şu günlerde kalp atış hızını sordum son anda aklıma geldi 145 dedi birine diğeri 140 dedi ama bu haftalarda mı bakılıyordu ?yarın özele gidicez birde ailecek eşimde görsün istiyorum bakalım o ne diyecek
yaa gerçekten mi, içimi rahatlattınız vallahison aylarda özellikle her ay birer kilo alınıyor neredeyse, ben de daha şimdiden böyle giderse ne olur sonum diye biraz endişelendim açıkçası. İnşallah ben de 10'dan çok yukarı çıkmadan tamamlayabilirim
içimde bir fil var sanki doymuyorson ayda birden kilo aliniyor. o da bebek birden kilo aldigi icin.
bence bizgiller ilk aylarda yiyip kilo alip, sonrasinda almayanlardaniz
canım genelde sonuçların yanlış çıktığını okudum buda beni endişelendırdı açıkcası Çarşamba günü randevum doktorumdan da detaylı bilgi isteyeceğim test için daha vakit var ama durduk yere ol7msuz birşey duymaya da korkuyorum sonuçta olumsuz çıksa bile bnm için sonuç değişmeyecek ben yoluma devam edeceğim ve o olumsuzluk Doğuma kadar kafama takılıp duracak rahatsız edecek beni yaptırmasam mı diye düşünmüyor değilimKesinlikle yapılmalı diye düşünüyorum. Günümüz teknolojilerindenen önemli anlarımızda yararlanmıyorsak herşey allahtan diyip hiç doktora gitmemek lazım ozaman. Bu testler bizim için bu imkanlardan faydalanmamak mantıksız geliyor canım
Ben de sonraki gebeliklerde daha kolay geçer diye umuyordum ama öyle değilmiş. Kız bebeklerde daha yoğun olur diye okudum bi yerde. Benim kızımda ne yesem çıkarıyordum rahatlıyordum bunda sürekli bulantı ama kusamama hali var2 oğlumda da çok kusuyordum. Ama bu bi başka. Yataktan çıkamıyorum hareket edemiyorum. Daha zorlu oldu bence. Ya da yaş mi ilerledi ne
Amin canım sana da geçmiş olsun bebiş iyiymiş çok şükür. Bu gün görünce rahatladım. Gerçekten hamilelikte çok zormuş geçmiyor. İnşallah kimse yakalanmadan gribe atlatırlar şu kış aylarını.Geçmiş olsun bende çok ağır geçirdim sinüzit oldum antibiyotik kullandım. Öksürme ve hapşırmanın kötü bir etkisi yok diye biliyorum canım. Ama ben ağzımı açarak hapşuruyordum daha rahat oluyor. Ihlamur vs gibi çaylar maalesef bende etkisi olmamıştı ama zorla içtiğim çorbalar kurtardı diyebilirim. O hafta hem midem bulanıyordu hem hastaydım hem iştahsızdım hepsi bir arada olunca iyice güçsüz düştüm. Doktorum takviye verdi onlarla daha iyiyim. Bir de doktorların fikirleri çok farklı olabiliyor ama ben kadın doğumcuma göre hareket ettim. İlk kbbye gittim oradan aldığım reçeteyi uygun mu diye doktoruma sorup öyle kullandım. Antibiyotik dışındakileri de şikayetim geçince bıraktım. İnşallah çabuk atlatırsın. Umarım kışın hamile kalan kimse de hasta olmaz çok zor oluyor
Ben de 1 kilodan biraz fazla verdim canım iştahsızlık var bulantılarım azaldı çok şükür ama. 57 kiloyum şu an bakalım kaçla kapatacağım:)Kızlar hamileliğinizin başından bu yana kilo alımınız nasıl?
6 haftalık olarak 1.5 kilo almışım gibi görünüyor, şoka girdim
Canım ben de dün biraz araştırdım da sonuçların yanlış çıktığı da çok oluyormuş bizim komşunun bile öyle çıkmıştı çok kararsızım yaptırıp yaptırmamakta. Benim bir de ablam engelli o yüzden bu konuda baya hassasım. Engelli bir çocuğa bakmaktan ziyade o çocuğun yaşadıklarının, yaşadığı hastalıkların, çektiği acıların daha önemli olduğunu düşünüyorum. Başına gelmeyen bilemez. Allah herkese sağlıklı çocuklar versin. Bir de benim ablam doktor hatası yüzünden engelli olmuş olsijensiz kalmış ve küvöze koymamışlarcok genis bakiyorum canim. senin de gorusunu cok iyi anliyorum.
ben de yaptirip o riskle tum gebeligimi yasayip zehir etmek istemem. stres bebege cok daha fazla zarar veren bir faktor. sonucta sadece tarama; saglikli denip sagliksiz cikan, ya da hasta deyip saglikli cikan cok bebek var. o nedenle icimize sindigi gibi hareket etmek daha mantikli geliyor bana.
Önümüzdeki hafta gideyim en iyisi doktor kontrolüm de var sonuçlarla gitmiş olurum hemErken baktırmanda yarar vardır canm yaptır bence biraz kendini toparlarsan
Sizin de mi ilk hamilelik?Ben de 1 kilodan biraz fazla verdim canım iştahsızlık var bulantılarım azaldı çok şükür ama. 57 kiloyum şu an bakalım kaçla kapatacağım:)
Ben 54 kiloydum şuan 51 kiloyum şaka gibi :))içimde bir fil var sanki doymuyorinşallah dediğiniz gibi olur :)
Oyy ama sizin çok ağır geçti değil mi, çok şiddetli bulantılarınız olduğunu okumuştum daha önce sanki.Ben 54 kiloydum şuan 51 kiloyum şaka gibi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?