aaa kizlar size thai masajci kadinin anlattiklarini aktariyorum, uzak dogu adetleri efenimgerci onigirichan imiz hepsini cok daha iyi bilir ve anlatir, onun izniyle bikac ilgimi ceken noktayi aktariyorum;
sancin yavas yavas gelsin diye bol bol bacaklara masaj yapin/yaptirin. ozellikle alt bacaginizin sag ve sol taraflarina, ordaki cikik kemigin 8/10 cm ust kismina.
ayaklarada bolca masaj yapin/yaptirin. masaj aletiniz varsa onu kullanin mesela. kocalarda bos durmasin guzel yagladiktan sonra bi bes dakka yapsalar yeterli.
ayriyetteeen; dogum sonrasi hormon dengemiz alt ust malum. rahmimiz de keza oyle. doktor sauna ya gidebilirsin dedigi anda kos sauna ya dedi. sicak cooook iyi geliyormus rahmin cabuk toparlanmasina/kapanmasina. eskiden annem bizi dogurduktan sonra atesin basinda uyurmus diye anlatti. yani dogumdan sonra kendimizi sicak tutmamiz onemliymis. banyoya sik sik gir cik dogumdan sonra, iyice sicak suyla al dusunu dedi.
aklimizin bi kosesinde dursun:)
Hayırlı olsun,sağlıkla büyüsün bebeğiniz. sizin de ağrılarınız bir an önce dinmesini dilerim..Arkadaşlar bende doğurdum dün suyum geldi 7 saat sancidan sonra bebisim elini kafasının önüne koydu açık sezeryana alındım çok şükür bebeğim sağlıklı fakat benim fazlasıyla ağrım var
Benim su an bir doktorumun olmayisi cok kotu geriyor beni su an sancim olsa gidecek doktorum yok hastanede olan doktorlarla iyi kotu tanisikligim oldu ve hic birini sevmedim. Insallah doktorum hemen baslar diger hastaneye cok gerildim ben sizde benim gibi yururken alt tarafta agri hissediyormusunuz.
Benimki de kanala mı giriyor acabaSöyledim canım ultrasondan baktı bebeğin kafası aşağı inmiş baya ağrıması normal dedi
+1 aynısıYürürken değil de tuvaletim geldiğinde acı oluyor karnımın alt kısmında.
Tuvalete gidince 2-3 litre yapacakmışım gibi bir his
Sonra gidiyorum, azıcık bi şey
Ama ardından geçiyor acısı.
Baskı yapıyor galiba oraya bir yere.
Benim kız geçen pazartesi daha kanala inmemişti. Doktor daha 1ayın var erken inmesin daha diyordu.Benimde ultrasonda gordum baya baya asagi inmis kafasini zaten hep hissediyodum asagida tubalette bile baski yapiyodu
+1 aynısı
her defasında böbrek taşımı çıkıyor acaba diyorum. Bişey yok.
Dediğin gibi azıcık bişey.
Demek ki gebeliktenmiş.
Anladim canim bilmem iyi olduCanım benım bebıs kafa asagıda buyudu hep kasıklarımdaydı haraketlerını hep oralarda hıssettım hatta 20. Hafta gıttıgınde bıle doktora sordum bebek cok asagıda degıl mı ben haraketlerını hep oralarda hıssedıyorum asagıda olması onemlı degıl rahım agzı uzunlugun onemlı demıstı. Hala hep kafa gelıs hıc pozızyon degıstırmedı. O kadar baskıya benım dogurmam lazımdı gundr uc ıc camasırı degıstırıyorum ıdrar kacırmam cok oluyor. Ne sancım var ne acılmam. Bebegın asagıda olması onemlı degıl kanala gırmesı onemlı en son dr basını gormek ıcın baya baya asagılara baktı bastırdı hatta sert yerlere.
Kanala girmis kafasi cok asagida ultrasonu baya asagi indirdi bakmak icin canim demekki asagi indi cati agrimda zaten cok iste boyle canimBenim kız geçen pazartesi daha kanala inmemişti. Doktor daha 1ayın var erken inmesin daha diyordu.Bu hafta benimki de inişe geçti herlde Ya da dün çok hareketliydim baya temizlk falan yaptım ondan oldu adet ağrısı.Pazartesi öğrenicem artk.Senin ki kanala girmiş mi yoksa kafası mi çok aşağıda canım?
Az.kaldi tatlim.inşallah gozun aydinnSelam
Nst de sancım çıktı sen birsey hissediyor musun dedi doktor yok dedim . Birsey olursa agri sizi hemen gel dedi. P.tesi tekrar göreyim seni dedi bebek iri daha fazla irileşmeden planlayalim dedi ve kastettigi kesinlikle suni sancıyditamam dedim ama bakalim neye karar veririz ☺ cati muayenesi de p.tesi olacak sanirim.
Selam
Nst de sancım çıktı sen birsey hissediyor musun dedi doktor yok dedim . Birsey olursa agri sizi hemen gel dedi. P.tesi tekrar göreyim seni dedi bebek iri daha fazla irileşmeden planlayalim dedi ve kastettigi kesinlikle suni sancıyditamam dedim ama bakalim neye karar veririz ☺ cati muayenesi de p.tesi olacak sanirim.
benziyo thai kulturune demekki japonlarinkide. küvet keyfini ben birakmadim hamilelikte, hatta tam tersi cogalttim. haftada 2/3 kez giriyorum artik. belim sirtim kalcalarim rahatliyor. ayrica son haftalarda dogumuda hizlandirir mi acaba kafasiyla daha da sik girmeye niyetliyim..Japonlar da vücutlarını doğumdan sonra sıcak tutuyor, hatta karınlarını sarıyorlar.. Çok şaşırmıştım duyduğumda..
Burda kaplıca ve masaj kültürü çok yaygın. Kimsede de doğumdan kalan karın vs görmedim. Kaplıcalara gidilmediğinde de evde küveti doldurup, sıcak suyun içinde keyif yaparlar hergün. Ben de hamile kalana kadar hem kaplıca hem de ofuro (banyo) keyfini yaşıyordum. Cildim daha sıkı, parlak oluyordu.
Normalde kaplıcada hamile kadınlar görüyordum ama bana doktor girme dedi, ben de askıya aldım. Bir an önce kaplıcaya tekrar gideceğim günü iple çekiyorum. Müthiş bir keyif. Bizim eve yakın bir tesis var, her hafta sonu bir, iki saatimizi orda geçiriyordum. Bu kaplıcaların bir kısmı açık havada oluyor, yağmur veya kar yağarken efsaneler kesinlikle..
Çıkışta da bir stretching masaj yaptırınca miss..
Ah ah özledim..
Selam
aaa gozunuz aydin canim, Allah guzellikler icinde buyutmeyi nasip etsin!!Arkadaşlar bende doğurdum dün suyum geldi 7 saat sancidan sonra bebisim elini kafasının önüne koydu açık sezeryana alındım çok şükür bebeğim sağlıklı fakat benim fazlasıyla ağrım var
Anladım canım.Rabbim sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin İnşAllah.Kanala girmis kafasi cok asagida ultrasonu baya asagi indirdi bakmak icin canim demekki asagi indi cati agrimda zaten cok iste boyle canim
Normal artk ztn canım,doğurma zamanın gelmiş seninSelam
Canım kanala gırse dogum baslar zaten durduramıyorlarKanala girmis kafasi cok asagida ultrasonu baya asagi indirdi bakmak icin canim demekki asagi indi cati agrimda zaten cok iste boyle canim
O zaman ben senin dedihini anlamamisim yok kanala girdi demedi kanala girdi dediginiz su kafasini asagi almasi degil miydi durnyazdigini bi daha okimCanım kanala gırse dogum baslar zaten durduramıyorlardoktor agzıyla dedı mı kanala gırmıs bebek dıye benım arkadasımın bebek kanala gırdıgı ıcın erken dogum oldu 35. Hafta durduramadılar bı kac gun durdu sadece enfeksıyon kapar dıye normal dogum yaptı. Bebek asagıya ınmıs ama kanala gırdıgı vajınal muaynede ortaya cıkıyor sana onu anlatmak ıstedım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?