- 21 Ağustos 2015
- 32.137
- 97.533
- 798
- 38
Canım bence kendi iyiliğin için evinde olmalısın, eşyalardan bile tiksindim diyorsun bu durum kalıcı olur ise çok zorlanırsın. sen kendince eşin de kendince haklı ama onlar anlayamaz ki senin ne yaşadığını. açık mutfak ise annenden rica etse gelse yemeğini yapsa sana destek olsa, o yemek yaparken sen başka bi odada olsan ve sonra her yeri havalandırsanız mesela? Başka bir çözüm gelmiyor aklıma maalesefKızlar benim moralim çok bozuk.. ben hastanede yatmıştım bulantılardan takip edenler bilirler. O günden sonra annemde kalıyordum eşim gececiyken . Evlerimiz de annemle 10 dk mesafede yakın. Gündüzdeykende anneme geliyordu yemek yiyip öyle eve geçiyorduk ama benim ayaklarım hep geri geri gidiyordu son zamanlarda eşim bu durumu farketti. Bende evde bunaldığımı evdeki eşyalardan tiksindiğimi söyledim. Eşimde ben sana yaparım evde yemek sonuçta annende de kusuyorsun evde de kusarsın nolcak yemek yaptıktan sonra diyor. Tamam kendince haklı o da benle vakit geçirmek istiyor ama ben o evde tabak çataldan bile tiksindim durmak istemiyorum hiçEşimde anlamıyor bana mantıklı gelmiyor diyip duruyor. Çok yoruldum artık kendimle mi uğraşayım onla mı uğraşıyım. İdare etmeyi beceremiyorum bu süreçte açıkcası canımda istemiyor kim ne istiyorsa yapsın kafasındayım
Ben de yoktu cnmKızlar selam aranıza yeni katıldım 7+4 haftalık hamileyim ve bebeğime 2,5 sene sonra 2 negatif tüp bebekten sonra kavuştum. İlk 3 ay geçmeden rahat edemeyeceğim galiba. Bende hiç bir belirti yok bu yüzden sürekli acaba yaşıyor mu diye stres içindeyim aranızda benim gibi acaba orada mıdır diye sürekli merak eden var mı?
herkes kokuyor ya diyordu kuzenim. bende bulantım falan olmadı ama iki gebeliğimde de tavuk kokusundan tiksindim. pişerken verdiği o koku. karadenizliyiz biz bir oturuşta bir tencere karalahana yemeği yiyordum. ama tavuk ıyyyyğKoku konusunda ben de aşırı hassasım ya, ter kokusu özellikle oy oyy
Günaydın kızlar, bulantılarım ve koku tiksintilerim geçti darısı başınıza
Sizler nasılsınız?
Günaydın canım, benim de bulantım akşamüzeri daha çok şiddetleniyordu. Bazen geceleri de devam ediyordu. Ağzımın tadı kalmamıştı resmen sevdiğim şeyleri bile yiyemedim. Bulantıyı baskılasın diye kraker, leblebi gibi şeyler yedim o anlık faydalı oluyordu. Çok şükür birkaç gündür şikayetlerim tamamen geçti diyebilirim.. az kaldı geçicek senin deGünaydın hanımlar
Hayırlı cumalar
Bulantılarım aksm üzeri 17.00 den sonra oluyor benim.
Gece mide yanmasıyla karışık
Sade kefir iciyorm günde 1 tane.
Tavsiye ederim.Ferahlatıyor.
Meyveli olanalarda cok katkı var o yüzden onu kullanmıyorm.
Hahahaha ben de bir karadenizli olarak kara lahana yemeğini iyi bilirim -asla yiyemem o ayrıherkes kokuyor ya diyordu kuzenim. bende bulantım falan olmadı ama iki gebeliğimde de tavuk kokusundan tiksindim. pişerken verdiği o koku. karadenizliyiz biz bir oturuşta bir tencere karalahana yemeği yiyordum. ama tavuk ıyyyyğ
O evden soğuma olayı bende de varKızlar benim moralim çok bozuk.. ben hastanede yatmıştım bulantılardan takip edenler bilirler. O günden sonra annemde kalıyordum eşim gececiyken . Evlerimiz de annemle 10 dk mesafede yakın. Gündüzdeykende anneme geliyordu yemek yiyip öyle eve geçiyorduk ama benim ayaklarım hep geri geri gidiyordu son zamanlarda eşim bu durumu farketti. Bende evde bunaldığımı evdeki eşyalardan tiksindiğimi söyledim. Eşimde ben sana yaparım evde yemek sonuçta annende de kusuyorsun evde de kusarsın nolcak yemek yaptıktan sonra diyor. Tamam kendince haklı o da benle vakit geçirmek istiyor ama ben o evde tabak çataldan bile tiksindim durmak istemiyorum hiçEşimde anlamıyor bana mantıklı gelmiyor diyip duruyor. Çok yoruldum artık kendimle mi uğraşayım onla mı uğraşıyım. İdare etmeyi beceremiyorum bu süreçte açıkcası canımda istemiyor kim ne istiyorsa yapsın kafasındayım
Ohooo bir tencere yemiştim trakyalı kocamın tiksinen bakışları altında. anama diyim de yapsın yineHahahaha ben de bir karadenizli olarak kara lahana yemeğini iyi bilirim -asla yiyemem o ayrı-ama ona bana mısın demeyip tavuktan tiksinmek hakkaten komikmiş
Cok yiyosn ondan diyorlar:)Günaydın canım, benim de bulantım akşamüzeri daha çok şiddetleniyordu. Bazen geceleri de devam ediyordu. Ağzımın tadı kalmamıştı resmen sevdiğim şeyleri bile yiyemedim. Bulantıyı baskılasın diye kraker, leblebi gibi şeyler yedim o anlık faydalı oluyordu. Çok şükür birkaç gündür şikayetlerim tamamen geçti diyebilirim.. az kaldı geçicek senin de
Kimseye aldırma sen , yiyince yedin, yemeyince yemiyorsun diyorlar :) daha şimdiden şunu tüket süt yapar bunu tüket süt yapar demeye başladılarCok yiyosn ondan diyorlar:)
Yani yiyorm evet iştahım maşallah:)
Aynen kraker falan o anlık bitince yine baslıyr.
ohh ne güzel geçmiş sizin.
Darısı basımıza
Aynen öyleeKimseye aldırma sen , yiyince yedin, yemeyince yemiyorsun diyorlar :) daha şimdiden şunu tüket süt yapar bunu tüket süt yapar demeye başladılarrabbim hepimize sabır versin
yalan öğrendiğim bir şey varsa hiç bir şey süt yapmıyor. olmuyorsa olmuyor. şu süt yapar bu süt yapar dedikleri şeyler sadece +9 kilo yaptı. doğumdan 1 hafta sonra +1 kilo fazlam vardı. süt olsun diye yediklerim sadece kilo yaptı. bu bebişte sadece su içeceğim. eminim noktaKimseye aldırma sen , yiyince yedin, yemeyince yemiyorsun diyorlar :) daha şimdiden şunu tüket süt yapar bunu tüket süt yapar demeye başladılarrabbim hepimize sabır versin
Su evet bana da lekelerim olduğu için bol su ic dedi dr.yalan öğrendiğim bir şey varsa hiç bir şey süt yapmıyor. olmuyorsa olmuyor. şu süt yapar bu süt yapar dedikleri şeyler sadece +9 kilo yaptı. doğumdan 1 hafta sonra +1 kilo fazlam vardı. süt olsun diye yediklerim sadece kilo yaptı. bu bebişte sadece su içeceğim. eminim nokta
Kesinlikle katılıyorumm.. internetten araştırıyorum, profesörlerin videolarını izliyorum, aynısını söylüyorlar . “Size şunu yiyin süt yapar dedikleri şeylerin hepsi sizi susatan yiyecekler, örneğin tatlı ya da tuzlu yemek.... onları yiyince su içiyorsunuz su da süt arttırmaya yardımcı oluyor “ diyor doktorlar.yalan öğrendiğim bir şey varsa hiç bir şey süt yapmıyor. olmuyorsa olmuyor. şu süt yapar bu süt yapar dedikleri şeyler sadece +9 kilo yaptı. doğumdan 1 hafta sonra +1 kilo fazlam vardı. süt olsun diye yediklerim sadece kilo yaptı. bu bebişte sadece su içeceğim. eminim nokta
süt yapan tek şey su ve uyku. benim gibi kolik bebekle uyku olmayınca süt de olmuyor. bazıları şanslı oluyor. sütü bol oluyor kimisi ben gibi çırpınıyor. ama akıllandım aynı hataya düşüp kompostolar bulgur pilavları yemeyeceğim. kısmet artıkSu evet bana da lekelerim olduğu için bol su ic dedi dr.
Tutunmaya bile faydası varmış.
Allahtan günde 1,5 lt en az içerim.
yeme yeme test edildi onaylandı. yapmıyor. sütün olursa ne yersen ye oluyor zaten. süt yapan şey su ve uyku. gece güzel sütüm olurdu çünkü uyuyordum. bir de hakkını yemeyeyim. şu süt artıran çaylar varsa onlar bir miktar artırıyor. humana falan. ama mucizevi şakır şakır değil bir miktarKesinlikle katılıyorumm.. internetten araştırıyorum, profesörlerin videolarını izliyorum, aynısını söylüyorlar . “Size şunu yiyin süt yapar dedikleri şeylerin hepsi sizi susatan yiyecekler, örneğin tatlı ya da tuzlu yemek.... onları yiyince su içiyorsunuz su da süt arttırmaya yardımcı oluyor “ diyor doktorlar.
Benim ilk gebeliğim ilk tecrübem , herkesin gözünde tecrübesizim o yüzden onları dinlemeliyim diye düşünüyorlar... özellikle kayınvalidem bol bol tatlı yemem gerektiğini söylüyor ve Doğumdan sonra bana hep yedireceğini söylüyor, tatlının süt yaptığına inanıyor. Olayın mantığını anlatamadım kendisine. Böyle zamanlarda itiraz edince yanlış anlamalar kalp kırılmalar oluyor o yüzden bir şey demiyorum. Kötü niyetli değil sonuçta fakat ben yine de hmm, öyle mi, evet diyerek geçiştiriyorum. Bol bol su içeceğim ve istemediğim bir şeyi yemeyeceğim
İnşallah tatlım inşallahhDoğru canım yaşamayan anlayamıyor malesef. İnşallah en yakın zamanda geçer ya çok zor böyle hamilelik. Az kaldı 3 aya inşallah tamamen kesilir de rahatlarsın
İnşallah canım tek dileğim bi an önce eskisi gibi olabilmek. Evet bu plastik tabak çatal iyi fikir fakat o evde olduğum sürece başka şeylerde tetikliyecek beni tamamen psikolojik farkındayım allah yardımcım olsun bi şekilde idare etmeye çalışıcam artık. Eşimde idare ediyor ama o da sıkıldı bu durumdan kendince haklı ama bende haklıyım kafam götürmüyor artıkBenim de en büyük korkum bu evim Amerikan mutfak olduğu için kokulara karşı hassasiyetim olursa diye çok korkmuştum.Allah yardımcın olsun canım. Başka oda varsa orada takıl canım. Bilmiyorum ama tabak ve çatal bıçaktan tiksiniyorsan acaba plastik tek kullanımlık olanlardan kullansan fayda eder mi? Kullanıp atarsınız. Hamilelik dönemi en önemli dönem canım eşlerle ilişki anlamında. eşin sana karşı ilgiliyken onun ilgisini kırma. Genelde eşler arası uzaklaşmalar bu dönem çok oluyormuş. İnşallah bir an önce geçer canım bulantıların hassasiyetin. Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.
Evet bende yatarken hep arkamı dönüyorum yorgan kokuyo eşya kokuyo istemiyorum yatmak ordabenim kuzenim eşinin kokusundan bile tiksinmişti. çok normal bu hissettikleriniz. oda evde durmak istemiyordu. sürekli dışarıya çıkmak istiyordu. evden uzaklaşmak. ama bulantılarıyla o da geçti. zor bir süreç ama geçecek bu durum. erkekler böyle durumlarda hassas oluyor. korkuyorlar enteresan şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?