2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Arkadaşlar gecen emzirme egitimine katildim bebek iki bucuk saat arayla bir emzirilirken 5 dk. Emdi yorulduysa ve o memede hala süt kaldiysa 2 saat 25 dk. Sonraya kadar o memeden devam edilmeliymiş.Eger sonrasinda iki buçuk saat gectiyse diger memeye gecilebilirmis.yani bir memedeki süt icin 2saat 30 dakika süre varmis.bebek sutun ilk su kismini alirsa zaten doymuyormus son süt bebegi doyurup kilo aldiriyormuş.

Kolostrum ilk doğum yaptıktan sonra gelen sarımsı süt. İlk hafta Kolostrum sütü gelir ve çok değerlidir bebeğin ilk aşısı gibi oluyormuş. Bağışıklık sistemini en çok o güçlendiriyormuş. 1 damlasını bile ziyan etmeyin. Emme süresine gelince bebekten bebeğe değişiyor onu zamanla anlarsınız kimi bebek 5 dk da çekip bitirir. Kimisi uyuyakalır kimisi yarım saat hatta 1 saat keyif yapmayı sever :)
Emzirdikten sonra bidahaki emzirme de yine aynı memeyi verip sonra diğer memeyi verince bebekte kilo alımı daha iyi oluyor. Birde sadece ön süt alan bebeğin kakası yeşil oluyor memeyi boşaltan yağlı kısmını içen bebeğin kakası sapsarı :)

Kolostrum'mus o ya kolestaz neydi
Kolostrum ilk günlerde gelen süt canım çok faydalı ilk günler azıcık bile içse fayda ediyor. Son süt ise normal sütün yağ oranı yani doyuruculuğu fazla olanı. Bir meme tam boşalttırırsan pro yağlı sütü alır bebek. İkinci memeyi tam boşalamazdı benim büyük oğlan. Ama bu hiç memeden ayrılmak istemiyor. Bakalım nasıl olacak

Acilman varmis ama neden sezaryen dedi doktor canim makat gelis mi??
İkiniz iyi olunda normal sezeryan önemli değil canım.Vardır bunda da bir hayır.Evladını sağ salim kucağına alırsın İnşAllah.
Hayırlısı olsun inşallah siz iyi olun da allahın izniyle gerisi önemli değil ki.. Sağlıkla kucağına al inşallah
ALLAH yardimciniz olsun canım bir avazda ınşallah hayirlisi.diceksin uzulme korkma insallah kolaylikla saglikla gelsin küçük

isler kesat
Canım kaçıncı gebelik risk neymiş Bazı bebekler dogum şancısi ile bile döner Sezeryan icin acale nedenmiş?

Kızlar cevabını atladigim varsa kusura bakmasın. Hepinizden Allah razı olsun.
İlk gebeliğim
Bebek makat gelişli
Doktor sezeryan yapıcaz pazartesi dönmezse dedi.
Şuan secde pozisyonu yapiyorum bebek tekrar dönsün diye.
Bu akşam nişan da geldi. Gerçekten fark edilmicek gibi değil sümük yada jel gibi pembe tonlarında. Sancılarda başladı yarım saatte bir oluyo şuan 3 kere dk tuttum bakalım pazartesiyi bekler mi bizim oğluş.
Inşallah döner dua istiyorum hepinizden. Bende size ediyorum ❤

Yaa.. Sağlıkla kucağına al inşallah..

canim inşikak suresini oku orda tilavet secdesi var onu yapAllahin izniyle faydasi olur inşallah

Çok şükür canim Allah hepimizin yavrusunu korusun

Kizlar dogumda hediyelik siselere gul suyu hazirliyoruz ama az mi aldik acaba? O anda 24 tane alip ciktik dukkandan. 50 tane mi 100 tane mi ne kadar gerekir acaba? Bir de cikolata verelim yanina diyoruz. Onu almadik daha. Siz ne kadar aldiniz asagi yukari? Hastaneye en fazla o kadar kisi gelir. O kadar olmaz bile. Geri kalan memlekette zaten. Ya da ilerleyen zamanlarda boluk porcuk gelir misafirler.

Dogumdan sonra bastirma kum torbası diyollarrr sebep pis kani atsin yasadin mi sen yavru
Oğlumda yaşamadım alttan parmak ile muayene yaparak halletti dr o işi birde doğum sonrası kum torbası vardi..Ama bi çok kişiden duydum dikiş yerine bastirdiklarini epey bir can yakıyormuş..bu seferki doğumda kum torbası yoktu devlet sonuçta günlük 300 tane doğum yapan hastane de yetişmez heraldeama hemşire geldi şöyle iki parmağıyla yan taraftan dokundu gitti..dokunmasıyla bile biraz acıdı ama dayanilmayacak bisey degildi bastirmalarini düşünemiyorum ama kum torbasını ben hissetmemiştim acikcasi..

İnsanlardan nişan geliyor ben ishal oldum. Adaletin bu mu dünya?

Bu arada okuyunca aklima geldi, bende kemik agrisi kalmadi bikini bölgesi kemigimdeki ağrı cok zorluyordu ne zamandir, bagisliycam bunu diyordum, bak simdi yok. Kim bilir ne zamandir yok
Cati muaynesinde dogurdum mu sandi acaba

.merhaba herkese bugun komtrolum vardı ,38. haftadayım ancak bebek kanala daha girmedi biraz canım sıkkın,ama dr birsey dememdi okudugum makelelerden ilk doğum dısında kanala inmesi uzun sürdüğü yazmış
Son anda giren bile var..normal istiyorsa bekle günü dolana kadar cnm

Ya sorma bizim ki ni eve getirdik..akşam 11 de uyanıyor gece 2 ye kadar uyanık (karnındayken de oyleydi)ilk gece kendi kendine bakindi yataginda ikinci gece alisti bana yatmiyor besikte vik vik de vik vik kucağıma alıyorum uyuyor hemen..

Ben çatı muayenesi olmadım, ama sen söyleyince farkettim benimde bugün ağrımadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…