Lohusa sekerlere sorayim.
ben ilk kez bu sabaha karsi oyle dondum ki. zangir zangir titriyrdum. acayip usudum. sonra yorgan aldim uzerime isinmak icin. bu kez de cok fazla ter doktum. usuttum mu yoksa yasayan var mi ben gibi diye merak ettim.
Canım enfeksıyon olabılır tahlıl yaptır derım bunu herkese soyluyorum bunun ıkı nedenı var ya mastıt ya da enfeksıyon arkadasım gıtmıs ıdraryolu enfeksıyonu varmıs bende yaptırcam tahlıl ılerlemeden
Emin ol elimde büyümüşü var oradan biliyorum ve kısa süre sonrA acayip eğlenceli olacak nasıl geçtiğini anlamayacaksın. Arada ben de inanmıyor gibi oluyorum gidip kocalak oğluşumu öpüp koklayınca heeee diyorum cidden çok eğlenmiştim küçüklüğünde. Nasıl büyümüştü ve küçük hallerini özlemiştim her sene. Daha öteki oğluş ile o aşamaya geçemedim.. Sağlıklı olsun evlatlarımız tabi ki bizler de en mühimi o. Neler geçmiyor ki.
Lohusa sayfası oldu bura ya doğuracaklar da doğursaydı da şu muhabbete dahil olsaydık biz gelene kadar geçecek sizin bu muhabbetler soru sorucaz ha bire kızıcaksınız bize
Kızlar dün gece ateşim 40.2 dereceyi bulunca acile gittim. Antibiyotik hap verdiler bebeğe zararı olmayan. Doktor muayne etti çok ilerlememiş iyiki gelmişsin dedi. Gece çok terledim sabah uyandığımda çok şükür hersey hafiflemişti. 7gün kullanacağım hapı. Hep emzirdim ve sağdım hiç içinde bırakmadım nasıl oldu diye sorunca meme ucunda yara varmıydı o yüzden de oluyor dedi doktor. Vardı gerçekten. Geçecek inşallah
Lohusa sekerlere sorayim.
ben ilk kez bu sabaha karsi oyle dondum ki. zangir zangir titriyrdum. acayip usudum. sonra yorgan aldim uzerime isinmak icin. bu kez de cok fazla ter doktum. usuttum mu yoksa yasayan var mi ben gibi diye merak ettim.
Kızlar dün gece ateşim 40.2 dereceyi bulunca acile gittim. Antibiyotik hap verdiler bebeğe zararı olmayan. Doktor muayne etti çok ilerlememiş iyiki gelmişsin dedi. Gece çok terledim sabah uyandığımda çok şükür hersey hafiflemişti. 7gün kullanacağım hapı. Hep emzirdim ve sağdım hiç içinde bırakmadım nasıl oldu diye sorunca meme ucunda yara varmıydı o yüzden de oluyor dedi doktor. Vardı gerçekten. Geçecek inşallah
Gecmıs olsun canım gercekten ılerleyınce kotu oluyormus bende senın gıbı olacaktım son anda kurtarıldım goguslerım sıstı akıyordu her yer sertlesmıs bebek almak ıstemıyor cunku sut acıyormus ıcerde ateslenınce hemen bır parol attım atesımı dusursun dıye hemen sıcak havlu utu yaptık 45 dk fılan anca bosaltı goruncem baslarına geldıgı ıcın hemen kurtardılar benı dusun kac sıse bosaltı goguslerım resmen bombos olmustu bana da dedı hep bu sekılde olacak yoksa bebekde ememıyormus cenesı yorulurmus ve yara olma olasılıgı artıyormus. Sımdı elımle tutuyorum hafıf cogalınca bebek emerken dıger tarafı bosaltıyorım cunku bebek emerken sut otamatık ınıyor. Aklında olsun sıcak havlu yap hemen acılır.
Bebeğini emzir iyice 15dk bir göğüs 15dk diğer göğüs. Gerçi benimki 5.dakikada uyuyakalıyordu sarılıktan. Eğer göğüsünde ki doluluk gitmemişse sağabilirsin her emzirme sonrası. Ne kadar emzirip sağıp memeyi boşaltırsan okadar süt üretirsin canım
Canım enfeksıyon olabılır tahlıl yaptır derım bunu herkese soyluyorum bunun ıkı nedenı var ya mastıt ya da enfeksıyon arkadasım gıtmıs ıdraryolu enfeksıyonu varmıs bende yaptırcam tahlıl ılerlemeden
Valla kizlar hepiniz farkli seyler yapiyonuz emzirme konusunda. Uzaktan okuyorum bi sekilde aklimda yer ediyoda, babylionmotherciim senin dedigin yine error yapti kafamda?
Hani tek gogusu tamamen emzirip bitiriyoduk bebek uyusa bile 1 saat icinde kalkarsa ayni gogusle devam ediyoduk? RRzg14
oyle dedi trilyon kez?
Onsutu de sonraki sutude almis oluyo bebis ozaman mantigi bana daha cok uyuyordu. 15 dk biri 15 dk oburu ile arka sute gecilebiliyomu acaba?
Şöyle canım ilk hafta sarı süt kolostrum geliyor onun ön sütü son sütü yok. O süt bittikten sonra muhtemelen 1hafta sonra sütün beyaz gelmeye başlayınca ön süt son süt geliyor. Ön süt daha sulu son süt daha besleyici. 15dk emen bebek bir memeyi boşaltır zaten. Boşaltamazsa aynı memeyi vermeye devam. Benim doktorum sarılıktan dolayı bol emzir dedi 15birini 15diğerini doymazsa mama ver dedi. Ama benimki sarılıktan hep uyuduğu için memede 5dk kalıp uyuyordu bırak diyer memeye geçmeyi. Bende boşalmadığı için sağmak zorunda kalıyorum. Her 2saatte bir 60cc/ml içiyor şuan. Sarılık geçmeye başladığı için 15dk memede kalabiliyor artık. Tek memeden 120cc/ml civarı geliyor benim. Oyüzden 15dk emmesi yetiyor sadece birini daha sonra aynı memeyi tekrar. Diğer emzirmede diğer memeyi veriyorum. Umarım anlatabilmişimdir