Gecmis olsun asla terli durmamak lazim terleyince hemen ustunu degistir. Emzirirken de cok terliceksin. Benm iki kere basima geldi 1 haftada emzirirken ter dokuyo ustumde kurumus. ölüyorum sandim nefes alamadim gogsum sirtim boyle bi agri aci yokbir daha basina gelirse utuyle havluyu isitip kou ygogsune sirtina iyi gelecektir.
Yav senin hislerine kurbanellerine saglik kuzum biz 9 aylik hamileyiz artik yaptigimiz her is bizi yoruyor. yinede ne guzel yapmissin annenin duasi yeter
sen normal dogum yapcan hissediyorum, 1 cm var geriside gelecek.
bu arada benimle ayni gun dogum yapacak olan akrabam da hala dogurmamis. o benden haber bekliyo ben ondan
hani haftasonu dogumlar cok oluyodu, bizim inatci juniorlar bu kaide yi de bozdu iyi mivardir bundada bi hayir.
o degilde, almanya iki gundur yine isindi. onumuzdeki hafta full 30 dereceoglum guzel havayi mi bekledi acaba?
ben gebeligin ilk haftalari yasiyrdum boyle agrj. sutlu turk kahvesi icince iyi gelmisti. denesen mi acaba cnm.Yoktu canım, dün doktorum da sordu migrenin varmıydı diye. Hiç baş ağrısı sıkıntım olmadı bu zamana kadar. İnşallah geçerValla baş ağrısıyla nasıl doğururum bilmem. Zaten bebişin de geleceği yok
en sinir oldugum sey, sicmak icin alt acmayi bekliyo veletlerrAltını açınca çiş ve kakayı yapmaya başlıyor. Çoğu zaman 2-3 bez değiştirmek zorunda kalıyorum üst üste.
Gece saat başı 45 dakikada falan uyandı 4 den sonra neredeyse hiç uyumadı. Sabah beri de bakıyor emerken ya da mama yiyince gaz geliyor ağlıyor sürekli kucağımda zor bebiş yapıyorum benim bünyrsenin 1 tane benm 4 taneside uyaniyor,)
gecmis olsun allah sifa versin tez zamanda gecer insYoktu canım, dün doktorum da sordu migrenin varmıydı diye. Hiç baş ağrısı sıkıntım olmadı bu zamana kadar. İnşallah geçerValla baş ağrısıyla nasıl doğururum bilmem. Zaten bebişin de geleceği yok
Daha yeni doğum yapan bir akrabam var, 41 olana kadar belirtisiz beklemiş en son doktor sezeryan tarihi vermiş 41+3 için. Kızın sancıları 41+2de geldi ve o gün normal doğurduSonunda sezeryan olacagiz gibi azizim. Sende acilma var en azindan, bana öyle bir sey de demiyorlar. Kanala girmeyi becerememek de nedir yahu! Hic mi icgudun yok? Cok kolayci çıktı bizimkiler
6. Gun basladık bızdehastanedeki doktorumuz 7.gununde baslatti d vitaminine. Bi tek benmki bu kdr erken basladi sanirim. Sabahlari emzirmeden once bir fis agzina sıkıyorum.
gule gule buyutun.Herkese merhaba..
Uzun zamandır yoktum, telefondan girmeyi pek sevmediğim için eve dönüşü bekledim.
Kızımız 18 Ağustos'ta 3/4 saatlik sancının ardından ilaçsız, iğnesiz normal doğumla dünyaya geldi.
Dikişlerim can sıkıyor biraz ama umarım en kısa zamanda iyileşirim.
Japonya’da 6 gün hastanede kalınıyor, saçma gelmişti ama şimdi anlıyorum iyi birşeymiş
6 günlük hastane maceramız bitti, eve çıktık.
Özet geçersem,
Sabah NTSde sıfır sancı vardı doktor, Eylem enjeksiyonu (parmakla müdahale) yaptı. Kontrol sonrası annemle yedik içtik, 1 saatin üzerinde yürüdüm tık yoktu. Gece 12 de sancı başladı ama Doğum sancısı olamaz diye bekledim, bir saat sonra sancı turayım dedim bu Arada saat iki oldu 3e doğru hastaneye gittiğimde sancılar 3 dakikaya inmişti. 5.52 de kızım iğnesiz, ilaçsız normal Doğumla dünya geldi, hızlı doğurmuşum öyle dediler.
Dikişlerim olmasaydı İnanın normal Doğum iyi bişi
Bu arada eşim Doğuma girdi. Psikolojik olarak iyi hissettim.
2. Aşama
Doğum sonrası
1. Gün: bebeğe hemşireler baktı, 2 kez sevmeye gittim, emzirmedim
2. Gün; emzirme eğitimi verildi. 10.30, 13,30, 16.30, 19.30 da 5 dakika emzirdik, sonra mama verdik, hiç sütüm yoktu. 21.00’dan sabah 4.30 a kadar ebeler baktı.
3. Gün ;
Sütüm geldi ama 8 ml falandı, mama verildi, bende kansızlık olduğu için dışardan takviye verildi. 21’de bebeği teslim ettim, gece ebeler baktı
4. Gün
Sütüm artmaya başladı, emzirmeden bebeği tartıp emzirdikten sonra da tartıp kaç gr emzirsiğimizi not alıyorduk, bugün sütüm artmaya başladı, mamayı azalttılar. 21de bebeği teslim ettim.
5. Gün
Sütüm yeterli gelmeye başladı, Bebek emmeyi biraz daha öğrendi, 21de bebeği teslim ettim
6. Gün
Mama eğitimi verildi, ilk bir ay gece anne uyumadan sütten sonra mama verilebilir, gece iyi dinlenin dediler. Öğleden taburcu olduk, gece 2 kez anne üstünden sonra mama vereceğiz.
Son olarak Benim tavsiyelerim:
Bebekler 3/4 gün falan uyanmıyor, ememiyor çok kasmamak lazım, ebeler pek rahattı. zamanla süt de geliyor Bebek de daha iyi emiyor, daha da öğrenecekmiş. Yoruluyor yavrucaklar emerken
pijama gereksizmiş, gelecelikle çok rahat ettim. Bacaklarınız üşürse diye alt alın ama üstler hep düğmeli gecelik olsun..
Nemlendirici krem, dudak kremi mutlaka yanınızda olsun. Kurudum resmen.
Hastane pedi vs bize burdan verildi. Kesinlikle ilk 2/3 gün rahatlık sağlıyor. 4. Günden itibaren normal pedler yeterli gelmeye başlıyor.
Süt için göğüs pedi de ihtiyaç
24 saat sonra duş almak iyi geliyor, imkan varsa tavsiye ederim.
Tüm mesajları okuyamadım, iyi dileklerde bulunan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Bebeğini bekleyen annelerin de bir an önce kavuşmalarını dilerim..
Evet en iyisini yapiyosun canim ben de bazen muzik aciyorum ya da isik aciyorumbiz salonda yatıyoruz eşim bi koltukta ben bi koltukta bebegi de anakucagina koyuyoruz bazen ben duymuyorum eşim aliyo pispisliyo beni uyandiriyo. emzirirken mutlaka tv aciyorum dizi izliyorum geceleri eski dizilerin tekrari oluyo. tv acmasam uyur kalırım bende.
İnsallah canim benimilk zamanlarboyle oluyo canim biraz buyuyunce duzene gireceklwr insallah
Gece saat başı 45 dakikada falan uyandı 4 den sonra neredeyse hiç uyumadı. Sabah beri de bakıyor emerken ya da mama yiyince gaz geliyor ağlıyor sürekli kucağımda zor bebiş yapıyorum benim bünyr
Gece tv ışığı ben de kullanıyorum mecburen çünkü hem kendim ayılamıyorum hem de bebeği göremiyorum. Ancak ışık açarsak bebekler gece ve gündüz algısı oluşturamaz diye ışık ve yüksek ses açmıyorum. Hatta kendim de onunla gece konuşmuyorum sadece ihtiyaç karşılamaya yönelik ya da piş piş yapmaya yönelik sesler çıkarıyorum. Yakında gece gündüz ayırımı yapmaları gerek. Ancak bu gaz işi gün geçtikçe artıyor. 9 ayda tam olmadan çıkıyor insan yavrusu arkadaş.Evet en iyisini yapiyosun canim ben de bazen muzik aciyorum ya da isik aciyorum
Banada ebe 7 gün dedi, doktor 15. Gün dedihastanedeki doktorumuz 7.gununde baslatti d vitaminine. Bi tek benmki bu kdr erken basladi sanirim. Sabahlari emzirmeden once bir fis agzina sıkıyorum.
Yaaaa evet aklıma o da geldi benimki 3500 olmuş 1 haftada 400 gr almış. İştahımda felaket açıldı. Dikkat etmiyoruz da artık. Canım ne istiyorsa yiyorum ben de. Doğru söyledin asıl şimd dikkat etmek gerekİnşAllah düzelir ya sürmez böyle insan merak da ediyo neden diyeayın sonuna kadar da doğuramazsak yandık benimki kilodan bahsetmedi bile zaten bebek ne kadar bilmiyorum kemikleri ölçmekten hiç bilgi vermedi bile.. Sende de şeker vardı dimi dikkat etmemiz lazım bebişleri tontiş yapmamalıyız
Onu da bir deneyeyim canım. Soğuk kompres yapmadım. Çok teşekkürler.Arwien cok gecmis olsun canim kan damarlarindaki basinc yuzunden bas agrisi cekiyo olabilirsin. Soguk kompres yapmayi dene sakaklarina ve ensene
Sağol canım allah razı olsunArwien dualarım seninle Allah şifa versinm gerçekten ensene soğuk tut iyi gelir ama tabi abartmadan. Inşallah hemen geçer.
Tavsiye için teşekkür ederim kuzum, bi deneyeyim içeyim hemen. Neyden şifa bulucaz belli deil. Dün sade içtim Türk kahvesi pek etkilemedi ama belki sütlü iyi gelir.ben gebeligin ilk haftalari yasiyrdum boyle agrj. sutlu turk kahvesi icince iyi gelmisti. denesen mi acaba cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?