2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bizim kilo alımı iyi maşallah ama mama ile kilo alıyor. 3 kez ile doyuyor mu bizim 6 kez mama veriyorum. Kendimde 6 ile 8 kez emziriyorum. Şuan kaç kilo peki ve ne kadarlık bebeğin?
Bebegim 64 gunluk canim ilk zamanlar bende surekli mama veriyordum doymuyodur diye doktor verme dedi sadece anne sütü deyince bi 12 gün kestim mamayi ve cocuk hic kilo almadi geri kendim basladim vallahi doyuyormu emin degilim. Zayıf ama istahli bi bebek daha fazla versem mama icer yani memede de cok uzun kalıyor.Ben bu işi cözemedim hala anlayacağın canım

Doktor tamamen saçmalamış bnce.
Bebek saatli emzirşlmez.
Saatli emzirirken bebek meme reddi yapar.
Ayrıca bebeklerin ihtiyaçları anında giderilmeli ki güven bağları gerçekleşsin. Özellikle ilk 2 sen çok kritik bu konuda.
Ben emzirme konusunda sadece emzirme danışmanlarını kaale alıyorum... Çünkü doktorlar sadece beslenme olarak düşünüyor.
Emirmek bağ kurmaktır özellikle çocuğun herşeyi memedir. Fıtratlarında bu dünyaya ayak uydurmak için emmek vardır. O yüzden yalancı emzik bebeği sakinleştirir.
Zaten ömür boyu yemek yiyecek sadece emerse 2 3 sene emecek ve bir daha emmeyecek.
Oturma kısmını bilmem de ben zihin engelliler öğretmeniyim 4. Aydan sonra destekli oturma becerisi çalışırız çocuklarla.
Hatta değerlendirme formlarımızda 4 6 arasında destekli oturma becerisi vardır.
Çocuk bu aylarda destekli oturamıyor ise gelişimi yerden takip ediyor deriz.
Kafam karıştı şimdi. 4. Aydan sonra destekli oturtacaktım oysaki.

Bi bebek neden uyumaz ya?
Deliricem.
Uykusuzluktan mızırdanıyor ama yok uyku pozisyonu alır almaz ağlıyor.
Uyusa 15 20 dakika sonra gözler fal taşı oluyor

Bi bebek neden uyumaz ya?
Deliricem.
Uykusuzluktan mızırdanıyor ama yok uyku pozisyonu alır almaz ağlıyor.
Uyusa 15 20 dakika sonra gözler fal taşı oluyor
Gündüz banyosu ıyı oluyor canım uyku ıcın banyoyu ben gunduz yaptırıyorum uc saat uyuyor ogleden sonra. Yaptırmadıgım gunler 1.5 saat uyanık 1 saat uyuyor

Boy kilo kafa ölçüleri alınıyor soyundurulup tüm vüzüda bakılıyor. Bıngıldak erken kapanma riskine karşı kontrol ediliyor. Reflekslere kulak ve ağız içine bakıyor pamukçuk veya enfeksiyon varmı diye ciğerlerini dinliyor onun haricinde bence en en önemlisi en doğru kişiye soru sorabiliyorsun. Aklımda kalan ne carsa soruyorum şu nasıl olsun bunu nasıl yapayım diye. Ama bence her bebeğin aylık takibini yaptırmak gerekiyor. İhmal etmeyin. Çoğu özel hastanede ücretler 80-100tl. Yani bu paraları nerelere veriyoruz sonuçta bebek içinde verilmeli diye düşünüyorum

Tuvalette çok acı yaşıyordum bugün de kanama oldu napmaliyom hangi doktora gitcegimi bile bilmiyorum
Allahım bende kan poşalıyor resmen artık parça gelmeye başladı. Fitil sayesinde yapabildim okadar acıyorki çığlık atmak istiyorum. Makat çatlağı deniyor sanırım ondan

Bu kremler acıyı mı azaltıyor acaba

Canım ozaman daha fazla vereceksin. Sen aldığı kadar ver o fazlasını atar zaten

Bu kremler acıyı mı azaltıyor acaba
Söyle olur tuvalet sonrası ne kadar tahrıs olursa acı suresı artar bu krem tahrıbı azaltır guzel duzenlı uygularsan ıyılesır. Tabı ıkınmamak lazım kabız olmamak lazım sıcak tutacaksn sıcak su oturmasıda ıyı oluyor. Ben uc yıldır cekıyorum dogum sonrası uzun surdu ama 7-8 saat acı cekıyorum tuvalet sonrası ama agır kabız oldum malesef

Tesekkirler paylasimin icin. Ben rota yaptirmadim ama menenjit bu kadar onemliyse yaptiririm.. tek doz 403 cokmus gercekten :/
cnm dr.una bir danis istersen. ona gore yaptirirsin.
rotayi da 3 ve 5.ci aylar yaptirabilirsin.
ben oglumda da yaptridim. sordum bugun artik ona gerek yokmus. biz esimle rota olduk ekimde. ogluma bulqsmadi sukur.
dusunun tasinin
rota dozuna 250tl verdik. ama menenjit ucmus durumda.. 2 cocuk bi de ben de.

ah kuzum saol cnm. ben oglumda da ne zaman isterse emzirdim. ama bazen acliktan degil baska seylerden mizirdanip emmek istediginde vermedim. onu anlayinca kizda da vermiyrm. misal emdi 30dk sonra isterse bakiyrm ac degil ve emerse kusacak, meme vermiyrm o zaman. oyaliyrm. gezdiriyrm vs. ama gece mumkun degil 3-4 saat bekletmem. yine istedigi gibi emer yasar
Allahım bende kan poşalıyor resmen artık parça gelmeye başladı. Fitil sayesinde yapabildim okadar acıyorki çığlık atmak istiyorum. Makat çatlağı deniyor sanırım ondan
uffff cok zor xnm. gecmis olsun.

oturtma konusu simdilik bu sekilde. oglumda da 6ayda oturtmustum. kizim kendi cabaliyr ama suan 6 aydan once oturtmuyrz dedi. onu beklemeye aldim... destekli konusu gundeme gelmedi. diger ay konusurum.

ben tip okumadim. yuksek muhendisim sadece. o yuzden doktorum ne derse onu onemserim. 5.5 yildir gittigim bildigim dr. 1 cocuk buyuttum sukur. onda da bu dr.um vardi. okudum arastirdim. dr.la zit dustugumuz seyler oldugunda da konustuk ona gore yol izledik. simdi dr.um ne derse onu takip ederim yine. emzirme konusunda cok bilincliyim... oglum ne zaman isterse emzirdim. kizim da ne zaman isterse emzirdim. emzirme uzmanini degil bu konuda dr.umun dediklerini tercih ederim... her istediginde kucagima alir sever gezdiririm biraz memeden uzak tutarim. gunde 22 kez meme vermek bunyemi gucten dusuren bir durum cunku. evdeki herseyi 2 cocukla tek basina yaparken, bir de bu derece emzirmek beni yoruyor. biraz duzene sokabilmek benim icin yeterli.

Evet cnm ben de sorarim, instada şu fenomen dr lar ne diyo ona da
Aaa cnm o ankaradaki bulasici salgin rota virusu muydu? Tekrar gecms olsun. Ben de yaptirsaydim keske. 3.ayi gecince artik yapilmiyor diye biliyorum, 3. Ayda lk doz 5.ayda diger doz diye biliyorum da.

Aynen canim 2 cocuk da olunca daha zor Allah gecim kolaylıgi versin hepimize.

Bu haftaya kadar 4 ölçek le 5 saat duruyordu ama bu hafta durmuyor 3 aylık olacak sanırım büyüdüğü için yetmiyor. Seninki ne kadarlık
Canim seninki normal bence 3 aylik olacakmis benimki henuz 2 ay 4 gunluk bende mamayı 4 olcek veriyorum fazla versem onuda icer yani

rotayi 3 ay dolunca yaptirabilirsin cnm. dr.una bir danis. icine sinerse asilatirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…