İnşallah artar. İlaç kullanma taraftarı değilim ama sana şifa olsun.Motilium ilaç baya işe yaradı bence
Sağıma başladım bir de bugün.
İnş. Her şey yolunda giderse artar diye düşünüyordu.
Bebegim 64 gunluk canim ilk zamanlar bende surekli mama veriyordum doymuyodur diye doktor verme dedi sadece anne sütü deyince bi 12 gün kestim mamayi ve cocuk hic kilo almadi geri kendim basladim vallahi doyuyormu emin degilim. Zayıf ama istahli bi bebek daha fazla versem mama icer yani memede de cok uzun kalıyor.Ben bu işi cözemedim hala anlayacağın canımBizim kilo alımı iyi maşallah ama mama ile kilo alıyor. 3 kez ile doyuyor mu bizim 6 kez mama veriyorum. Kendimde 6 ile 8 kez emziriyorum. Şuan kaç kilo peki ve ne kadarlık bebeğin?
Doktor tamamen saçmalamış bnce.hemen yazayin sonra okurum.
6AY OLMADAN OTURTMUYORUZ MINNOSLARI... doktordan ciktik. gelisimi iyi hamd olsun.
menenjit asisini mutlaka istiyrk diyor. hatta ogluma da. bebege 3 doz oglana 2 doz. tek dozu 403tl.. nasil olacak bu is... bebege 5ayda da baslayabiliriz dedi olur dedim. yan etkisi cokmus dedim. her asinin var bu asi cok onemli dedi.
emzirme arakari 2 saat olmali artik en az dedi. gunduz 2-3; gece 3-4 saatte bir emmeli dedi. alistir dedi. OLDUUUUU dedim. nasil olacaksa. gunduz neyse de gece zor.
Valla baya araştırdım.İnşallah artar. İlaç kullanma taraftarı değilim ama sana şifa olsun.
Gündüz banyosu ıyı oluyor canım uyku ıcın banyoyu ben gunduz yaptırıyorum uc saat uyuyor ogleden sonra. Yaptırmadıgım gunler 1.5 saat uyanık 1 saat uyuyorBi bebek neden uyumaz ya?
Deliricem.
Uykusuzluktan mızırdanıyor ama yok uyku pozisyonu alır almaz ağlıyor.
Uyusa 15 20 dakika sonra gözler fal taşı oluyor
Yok ya denedik.Gündüz banyosu ıyı oluyor canım uyku ıcın banyoyu ben gunduz yaptırıyorum uc saat uyuyor ogleden sonra. Yaptırmadıgım gunler 1.5 saat uyanık 1 saat uyuyor
Boy kilo kafa ölçüleri alınıyor soyundurulup tüm vüzüda bakılıyor. Bıngıldak erken kapanma riskine karşı kontrol ediliyor. Reflekslere kulak ve ağız içine bakıyor pamukçuk veya enfeksiyon varmı diye ciğerlerini dinliyor onun haricinde bence en en önemlisi en doğru kişiye soru sorabiliyorsun. Aklımda kalan ne carsa soruyorum şu nasıl olsun bunu nasıl yapayım diye. Ama bence her bebeğin aylık takibini yaptırmak gerekiyor. İhmal etmeyin. Çoğu özel hastanede ücretler 80-100tl. Yani bu paraları nerelere veriyoruz sonuçta bebek içinde verilmeli diye düşünüyorumHer ay saglik ocagina gidiyorum boy kilo kafa olcumu yapılıyor tabiki ilk ay devlete götürdüğümde doktorlar bir hastalığı yoksa niye getirdin kafasinda hatta eloyle karnina dokunup bebegin cok iyi demişti resmen oyuzden devlete son 2 aydır götürmedim ama bu ayin 5ine randevu aldim devlete goturecegim de ister istemez vicdan yapiyorum butun şartları zorlayıp özele goturmelimiyim die sizlere de sorayım dedim ozelde ne gibi muanelerden geciyor neler oneriliyor her ay gelisimi icin bir katki ettirecek oneriler veriliyor mu.
Allahım bendeTuvalette çok acı yaşıyordum bugün de kanama oldu napmaliyom hangi doktora gitcegimi bile bilmiyorum
Bu kremler acıyı mı azaltıyor acabaOncelıkle doktorunaza danısın yanı bı muayne olun derım doktor kacıncı evrede olduguna baksın.anuflex dıye krem var 50 lıra cıvarı onu alabılırsın yada protolog krem alabılırsın. Buyuk tuvalet öncesı krem tuvalet sonrası sıcak su oturma krem suruyorsun. Hem daha rahat cıkrsın hem ılerlemesını engeller su ıcmeyınarttır ıncır ve kayısı ye bol bol ben bı paket kayısı bı haftada yıyorum. Incır ve dereotu guzel sut yapıyor. Ekmek yemeyı azalt balık tavuk yemeyı artır sert etteb uzak dur. Benım kesın amelıyat olmam lazım ek gıdayı beklıyorum 8 aylık fılan olsun cunku genel ya da lokal anestezı oldugu ıcın bırgun kadar emzırmıyosun. Insallah ılerlemeden toparlarsn
Canım ozaman daha fazla vereceksin. Sen aldığı kadar ver o fazlasını atar zatenBebegim 64 gunluk canim ilk zamanlar bende surekli mama veriyordum doymuyodur diye doktor verme dedi sadece anne sütü deyince bi 12 gün kestim mamayi ve cocuk hic kilo almadi geri kendim basladim vallahi doyuyormu emin degilim. Zayıf ama istahli bi bebek daha fazla versem mama icer yani memede de cok uzun kalıyor.Ben bu işi cözemedim hala anlayacağın canım
Söyle olur tuvalet sonrası ne kadar tahrıs olursa acı suresı artar bu krem tahrıbı azaltır guzel duzenlı uygularsan ıyılesır. Tabı ıkınmamak lazım kabız olmamak lazım sıcak tutacaksn sıcak su oturmasıda ıyı oluyor. Ben uc yıldır cekıyorum dogum sonrası uzun surdu ama 7-8 saat acı cekıyorum tuvalet sonrası ama agır kabız oldum malesefBu kremler acıyı mı azaltıyor acaba
cnm dr.una bir danis istersen. ona gore yaptirirsin.Tesekkirler paylasimin icin. Ben rota yaptirmadim ama menenjit bu kadar onemliyse yaptiririm.. tek doz 403 cokmus gercekten :/
ah kuzum saol cnm. ben oglumda da ne zaman isterse emzirdim. ama bazen acliktan degil baska seylerden mizirdanip emmek istediginde vermedim. onu anlayinca kizda da vermiyrm. misal emdi 30dk sonra isterse bakiyrm ac degil ve emerse kusacak, meme vermiyrm o zaman. oyaliyrm. gezdiriyrm vs. ama gece mumkun degil 3-4 saat bekletmem. yine istedigi gibi emer yasarİki saatte bir diyorlarda mama verdigim halde iki saat mamayla duruyor sonrasında Nerdeyse yarım saatte bir emmek istiyor. Ee nasıl iki saate çıkartıcaz. Bunun bir yolunu da bulursan yazar mısın? Senin verdiğin bilgilerden çok faydalanıyorumda tecrübeli anne :)
uffff cok zor xnm. gecmis olsun.Allahım bendekan poşalıyor resmen artık parça gelmeye başladı. Fitil sayesinde yapabildim okadar acıyorki çığlık atmak istiyorum. Makat çatlağı deniyor sanırım ondan
oturtma konusu simdilik bu sekilde. oglumda da 6ayda oturtmustum. kizim kendi cabaliyr ama suan 6 aydan once oturtmuyrz dedi. onu beklemeye aldim... destekli konusu gundeme gelmedi. diger ay konusurum.Doktor tamamen saçmalamış bnce.
Bebek saatli emzirşlmez.
Saatli emzirirken bebek meme reddi yapar.
Ayrıca bebeklerin ihtiyaçları anında giderilmeli ki güven bağları gerçekleşsin. Özellikle ilk 2 sen çok kritik bu konuda.
Ben emzirme konusunda sadece emzirme danışmanlarını kaale alıyorum... Çünkü doktorlar sadece beslenme olarak düşünüyor.
Emirmek bağ kurmaktır özellikle çocuğun herşeyi memedir. Fıtratlarında bu dünyaya ayak uydurmak için emmek vardır. O yüzden yalancı emzik bebeği sakinleştirir.
Zaten ömür boyu yemek yiyecek sadece emerse 2 3 sene emecek ve bir daha emmeyecek.
Oturma kısmını bilmem de ben zihin engelliler öğretmeniyim 4. Aydan sonra destekli oturma becerisi çalışırız çocuklarla.
Hatta değerlendirme formlarımızda 4 6 arasında destekli oturma becerisi vardır.
Çocuk bu aylarda destekli oturamıyor ise gelişimi yerden takip ediyor deriz.
Kafam karıştı şimdi. 4. Aydan sonra destekli oturtacaktım oysaki.
Evet cnm ben de sorarim, instada şu fenomen dr lar ne diyo ona dacnm dr.una bir danis istersen. ona gore yaptirirsin.
rotayi da 3 ve 5.ci aylar yaptirabilirsin.
ben oglumda da yaptridim. sordum bugun artik ona gerek yokmus. biz esimle rota olduk ekimde. ogluma bulqsmadi sukur.
dusunun tasinin
rota dozuna 250tl verdik. ama menenjit ucmus durumda.. 2 cocuk bi de ben de.
Aaa cnm o ankaradaki bulasici salgin rota virusu muydu? Tekrar gecms olsun. Ben de yaptirsaydim keske. 3.ayi gecince artik yapilmiyor diye biliyorum, 3. Ayda lk doz 5.ayda diger doz diye biliyorum da.cnm dr.una bir danis istersen. ona gore yaptirirsin.
rotayi da 3 ve 5.ci aylar yaptirabilirsin.
ben oglumda da yaptridim. sordum bugun artik ona gerek yokmus. biz esimle rota olduk ekimde. ogluma bulqsmadi sukur.
dusunun tasinin
rota dozuna 250tl verdik. ama menenjit ucmus durumda.. 2 cocuk bi de ben de.
Canim seninki normal bence 3 aylik olacakmis benimki henuz 2 ay 4 gunluk bende mamayı 4 olcek veriyorum fazla versem onuda icer yaniBu haftaya kadar 4 ölçek le 5 saat duruyordu ama bu hafta durmuyor 3 aylık olacak sanırım büyüdüğü için yetmiyor. Seninki ne kadarlık
rotayi 3 ay dolunca yaptirabilirsin cnm. dr.una bir danis. icine sinerse asilatirsinEvet cnm ben de sorarim, instada şu fenomen dr lar ne diyo ona da
Aaa cnm o ankaradaki bulasici salgin rota virusu muydu? Tekrar gecms olsun. Ben de yaptirsaydim keske. 3.ayi gecince artik yapilmiyor diye biliyorum, 3. Ayda lk doz 5.ayda diger doz diye biliyorum da.
Aynen canim 2 cocuk da olunca daha zor Allah gecim kolaylıgi versin hepimize.
Toplamda 15 saat.3 aylık bebek en fazla toplamda be kadar uyur kızlar üst sınır nedır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?