canim bence toplu bebekler biraz daha yavaş aliyorCanım maşallah ne güzel boyu da kilosu daBizim 4100 doğmuştu şimdi 6300 lerde daha ikiye katlamadı kilosunu siz neredeyse ikiye katlamışsınız kiloyu doğum kilosuna göre maşallah
aa iyiymiş bu bende 3 .cü ay kalmış aklımda üzülüyordum bu bebeğim alması diyeOrtalama 5 ay mış canım doktorumuz 5. ayında iki katına 1 yaşında 3 katına ulaşması gerekiyor dedi
yok canim ben koymadım kışlık meyvelrsen başlarızKızlar size bir sorum var lütfen çok kişi cevaplarsa sevinirim herkes bilgilenmiş olurMalum bebeklerimiz ek gıdaya başladıklarında (6.ay) kış mevsiminde olacağız. Ben şimdiden ek gıda için şeftali, avokado ve mango attım buzluğa. Kış mevsi olmadıkları için eksik kalmasın diye vermek istiyorum. Tabiki buna ek kışın bulabileceğim elma armut muzda vereceğim. En önemlisi doktorumun bana verdiği ek gıda listesini baz alacağım. Ek olarak yoğurt yapma makinesi alacağım taze taze yapabileyim diye. Siz hiç hazırlık yaptınız mı? Meyve sebze buzluğa koydunuz mu
avokado ve mango belki ilk once dokunabilirKızlar size bir sorum var lütfen çok kişi cevaplarsa sevinirim herkes bilgilenmiş olurMalum bebeklerimiz ek gıdaya başladıklarında (6.ay) kış mevsiminde olacağız. Ben şimdiden ek gıda için şeftali, avokado ve mango attım buzluğa. Kış mevsi olmadıkları için eksik kalmasın diye vermek istiyorum. Tabiki buna ek kışın bulabileceğim elma armut muzda vereceğim. En önemlisi doktorumun bana verdiği ek gıda listesini baz alacağım. Ek olarak yoğurt yapma makinesi alacağım taze taze yapabileyim diye. Siz hiç hazırlık yaptınız mı? Meyve sebze buzluğa koydunuz mu
Anne sütünden yoğurt nasıl oluyor canım ilk kez duydumyok canim ben koymadım kışlık meyvelrsen başlarız
inslalh ben anne sutunden yoğurt yapıyordun ilk kızıma bunada yapacm insallah
ben bi porsiyonluk fincanlara koyup aynen yoğurt yapıyor gibi yapmıştımAnne sütünden yoğurt nasıl oluyor canım ilk kez duydum
Maşallah bunların hepsini yapıyor. :)) Ellerinden tutunca ayağa kalkmaya da çalışıyor. Kollarından tutunca ayaklarının üstünde duruyor tabi bunları çok kısa süreliğine yaptırıyoruz daha erken diye. Ağzını kocaman açıp gülümsüyor. Büyük oyuncakları özellikle sesli olanları iki eliyle kavrayıp tutuyor. Huvva aggu gibi böyle değişik sesler çıkartıyor. Keyfi yerindeyse ben kitap okuduğumda oda sesler çıkartıyor. Kitabın resimlerine dikkatli bakıyor. Oyun halısında Nerdeyse yarım saate yakın duruyor. Ayaklarını oyuncaklara vurup ses çıkarttıyor. Seninki nasıl yapabiliyor mu bunları?3gün sonra 3aylık olacağız bizde. Boyu geçen ay 61cm kilosu da 6.200gramdı canım. Bu ay bakalım ne olacak cumartesi gideceğiz☺ Peki gelişim olarak dönme, oyuncak kavramaya çalışma, konuşma, yüz üstü yatınca kafasını kaldırması nasıl? Yapabildikleri var mı
Maşallah bunların hepsini yapıyor. Ellerinden tutunca ayağa kalkmaya da çalışıyor.3gün sonra 3aylık olacağız bizde. Boyu geçen ay 61cm kilosu da 6.200gramdı canım. Bu ay bakalım ne olacak cumartesi gideceğiz☺ Peki gelişim olarak dönme, oyuncak kavramaya çalışma, konuşma, yüz üstü yatınca kafasını kaldırması nasıl? Yapabildikleri var mı
Ben yoğurdumu zaten kendim yapıyorum. Bebeğime de günlük gene kendim yaparım diye düşündüm. Buzluğa bir şey koymadım. Mevsimindeki şeylerle başlarım. Hangi meyve ve sebze ne zaman varsa o zaman yediririm diye düşündüm. Ek gıdaya geçme ile ilgili pek bir şey yapmadım. Ama bu konuyu bir araştıracagım. Herkes fikrini ve tecrübesini böyle paylaşırsan sevinirim canım. Faydalanmıs oluruz iyi olur. :)Kızlar size bir sorum var lütfen çok kişi cevaplarsa sevinirim herkes bilgilenmiş olurMalum bebeklerimiz ek gıdaya başladıklarında (6.ay) kış mevsiminde olacağız. Ben şimdiden ek gıda için şeftali, avokado ve mango attım buzluğa. Kış mevsi olmadıkları için eksik kalmasın diye vermek istiyorum. Tabiki buna ek kışın bulabileceğim elma armut muzda vereceğim. En önemlisi doktorumun bana verdiği ek gıda listesini baz alacağım. Ek olarak yoğurt yapma makinesi alacağım taze taze yapabileyim diye. Siz hiç hazırlık yaptınız mı? Meyve sebze buzluğa koydunuz mu
Evet maşallah hepsini yapıyor canım sadece iki eliyle uzanıp oyuncak kavramıyor. Tek eliyle tutmaya çalışıyor fakat çok becerikli değil. Eline verdiğim zaman sıkıca tutup sallıyor çıngıraklarını. Ve ellerini tam açık tutmuyor devamlı. Yarı açık vaziyette. Dönmeyi de elimi tutunca kendini çekerek yapıyor. Tek başına dönemiyor henüzMaşallah bunların hepsini yapıyor. :)) Ellerinden tutunca ayağa kalkmaya da çalışıyor. Kollarından tutunca ayaklarının üstünde duruyor tabi bunları çok kısa süreliğine yaptırıyoruz daha erken diye. Ağzını kocaman açıp gülümsüyor. Büyük oyuncakları özellikle sesli olanları iki eliyle kavrayıp tutuyor. Huvva aggu gibi böyle değişik sesler çıkartıyor. Keyfi yerindeyse ben kitap okuduğumda oda sesler çıkartıyor. Kitabın resimlerine dikkatli bakıyor. Oyun halısında Nerdeyse yarım saate yakın duruyor. Ayaklarını oyuncaklara vurup ses çıkarttıyor. Seninki nasıl yapabiliyor mu bunları?
daha bizimkiler pek minik canim geçen b2nimde bir arkadaşı. 6 aylık bebisi var daha tam oturamıyor bileEvet maşallah hepsini yapıyor canım sadece iki eliyle uzanıp oyuncak kavramıyor. Tek eliyle tutmaya çalışıyor fakat çok becerikli değil. Eline verdiğim zaman sıkıca tutup sallıyor çıngıraklarını. Ve ellerini tam açık tutmuyor devamlı. Yarı açık vaziyette. Dönmeyi de elimi tutunca kendini çekerek yapıyor. Tek başına dönemiyor henüzBirde yüz üstü tam denge kuramıyor başını sabit tutanıyor hafif düşüyır gibi olup tekrar kaldırıyor. Geçen gün arkadaşımın 4aylık bebeğini gördüm. Hızlıca dönüyor yüz üstü ellerine oyuncak alıp oynuyor kafası da sabit duruyor ama oda diyor ki 4aylık olan arkaşlarının bebekleri bunları yapamıyormuş. Zamanla olacak inşallah daha miniklerimiz 3.ayına bile girmediler
Amin canım bebeklerimiz aynı günlerde doğmuştu diye hatırlıyorum sanırım seninki arife günü doğdu bizimki arifeden bir gün önceSağol canım. 3800 doğdu boyu da 50cm doğdu. Sarılık olunca 3500 e düştü. Mamayla anne sütüyle besleniyor. Aç kaldığı için sarılık olunca aç birakmiyorum saatli mama veriyorum ve sürekli emziriyorum. Sizinkininde maşallahı var Allah sağlık versin hepsine.
Benim oğlumda arife günü doğduAmin canım bebeklerimiz aynı günlerde doğmuştu diye hatırlıyorum sanırım seninki arife günü doğdu bizimki arifeden bir gün önceamin canım hepsine sağlıklı bir ömür nasip etsin rabbim
Evet canım öyle oluyormuş sanırımcanim bence toplu bebekler biraz daha yavaş aliyor
YaaBenim oğlumda arife günü doğdu☺ Hepimizinkine
Canım Allah acil şifalar versin kıyamam miniğine inşallah kısa sürede toparlayacaktırKızlar çok moralim bozuk ya hastanedeyiz bebeğim hasta. Henüz 2 ay 18 günlük. Geçenlerde dışarda fazla dolaştık ( Sabahtan akşama kadar) belki ondan belki gripli birinden bulaştı. Sürekli öksürüyor balgamı atamıyordu. 3 gecedir köpek havlaması gibi öksürüp nefesi kesiliyor ödümüz kopuyordu. Doğru düzgün ememiyor. Gözler sürekli sulu ve Çapaklı. Evde hallederiz diye düşündüm sürekli emzirdim 1-2 kaşık ıhlamur verdim ama bir türlü geçiremedik. Bugün röntgen çekildi bronşit olmuş ciğerleri dolu bırakmak istemiyorum 3 gün yatış veriyorum dedişimdi serum takıldı, antibiyotik te verildi. Öksürük şurubu ve balgam sökücü şurup verildi. Hava da veriyoruz. Ben anne sütü alıyor su vermeye gerek yok derken neler neler kullandık. . İnternetten bakıyorum 2 aylık bebeğe öksürük şurubu verilmez, yok bir bebeğe serum takılmış kolu morarmış kolunu kullanamıyormuş falan. dua edin hemen iyileşelim.
Evet canım daha vakitleri varaa iyiymiş bu bende 3 .cü ay kalmış aklımda üzülüyordum bu bebeğim alması diye
ilk kizim zayıftı iki katına 3 ayda cikmisti
Amin canm inşAllahCanım Allah acil şifalar versin kıyamam miniğine inşallah kısa sürede toparlayacaktır
cok gecmis olsun kuzum allah sifa versin ins bir an once iyi olur bebisinKızlar çok moralim bozuk ya hastanedeyiz bebeğim hasta. Henüz 2 ay 18 günlük. Geçenlerde dışarda fazla dolaştık ( Sabahtan akşama kadar) belki ondan belki gripli birinden bulaştı. Sürekli öksürüyor balgamı atamıyordu. 3 gecedir köpek havlaması gibi öksürüp nefesi kesiliyor ödümüz kopuyordu. Doğru düzgün ememiyor. Gözler sürekli sulu ve Çapaklı. Evde hallederiz diye düşündüm sürekli emzirdim 1-2 kaşık ıhlamur verdim ama bir türlü geçiremedik. Bugün röntgen çekildi bronşit olmuş ciğerleri dolu bırakmak istemiyorum 3 gün yatış veriyorum dedişimdi serum takıldı, antibiyotik te verildi. Öksürük şurubu ve balgam sökücü şurup verildi. Hava da veriyoruz. Ben anne sütü alıyor su vermeye gerek yok derken neler neler kullandık. . İnternetten bakıyorum 2 aylık bebeğe öksürük şurubu verilmez, yok bir bebeğe serum takılmış kolu morarmış kolunu kullanamıyormuş falan. dua edin hemen iyileşelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?