- 31 Ocak 2019
- 6.408
- 19.869
- 248
Yunlu bisey giydirmedimde belki deterjan olabilir evet canimKülotlu çorap giydirdik anında oldu. Doktor yünlü şeyler giydirme dedi. Aslında yünlü değildi çorap ama tek şüpheli o. Seninde belki kıyafeti belki deterjanı ya da yumuşatıcı falan olabilir bi dikkat et her şey.
Bende anlam veremiyorum artık. Ne yapacağımı da şaşırmış durumdayım. Ama bir gün hepsi geçecek diye umudum var. Daha dikkatli davranmaya çalışıyorum. Neyde n olabilir diye şüpheyle yaklaşıyorum. Şimdi ekmeği de değiştiricem. Mısır yada çavdar ekmeği yicem.Yunlu bisey giydirmedimde belki deterjan olabilir evet canimgervi cok az koyuyorum ve hipoalerjenik anlamadim vallahi
Organik tam bugday ekmegi diye biseye gectim bakalim sanirim tawukta bizimkinde alerji yapiyor kalsiyum hapina basladimBende anlam veremiyorum artık. Ne yapacağımı da şaşırmış durumdayım. Ama bir gün hepsi geçecek diye umudum var. Daha dikkatli davranmaya çalışıyorum. Neyde n olabilir diye şüpheyle yaklaşıyorum. Şimdi ekmeği de değiştiricem. Mısır yada çavdar ekmeği yicem.
Ben tutmayi akil edemedim şuan deseler 3-yaşta doğururdumBurayi okuyan hamileler heralde cocuklari ergenlige kadar icinde tutmaya karar verecekler
Bizim buğdaya da alerjisi var görünüyorda sadece çavdardan yapılma ekmek bulamadım. O yüzden mısır ekmeği bi deneyeceğim kendim yapmayı. Kalsiyum suda eritme içiyorum. neye tam var yok anlayamadım bir türlü diyette arada kaçamak yapıyorum. Yapmamam gerekiyorda işte nefis. Sen iradene hakim ol benim gibi bir hafta yapıp bir lokma yasak bir şey yemek için bozma :)Organik tam bugday ekmegi diye biseye gectim bakalim sanirim tawukta bizimkinde alerji yapiyor kalsiyum hapina basladim
Antibiyotiksiz atlattım canım şükür. Ama 10 günü buldu. Parol içtim sadece. Bol bol da ıhlamur içtim limonlu ballı çok iyi geldi.Peki antibiyotiksiz faranjiti atlatabildin mi canimbhani baya kafami kaldiramiyorum cok agirlik var usutkeyle karisik ve ne kadar zamanda atlattin... Ay yoksa siz de mi egzama tatzi bisey Allah korusun
Yahu ben bilerek kaçamak yapsam neyse en azından neye tepki verdi bilirim ben bilmeden kaçamak yapıyorum geneldeBizim buğdaya da alerjisi var görünüyorda sadece çavdardan yapılma ekmek bulamadım. O yüzden mısır ekmeği bi deneyeceğim kendim yapmayı. Kalsiyum suda eritme içiyorum. neye tam var yok anlayamadım bir türlü diyette arada kaçamak yapıyorum. Yapmamam gerekiyorda işte nefis. Sen iradene hakim ol benim gibi bir hafta yapıp bir lokma yasak bir şey yemek için bozma :)
Bilerek te yaptığımda tepki vermeyebiliyor birde kaçamak yaptığım şeylerde bütün alerjenler oluyor yumurta süt tereyağ çikolata hangisinden olduğunu bulmak bu durumda imkansız oluyor. Benimde moralim bozuluyor artık ya hiç bir şeyden zevk alamıyorum. Yasaklar cazip geliyor sonra da vicdan azabı çekiyorum. :)Yahu ben bilerek kaçamak yapsam neyse en azından neye tepki verdi bilirim ben bilmeden kaçamak yapıyorum geneldeartık rüyalarıma giriyor bu alerji meselesi sabah çok kötü bir kabus gördüm bilinçaltım pert
Aslinda varya antibiyotikle den10 gunu buluyo.... Evet canum olabilirAntibiyotiksiz atlattım canım şükür. Ama 10 günü buldu. Parol içtim sadece. Bol bol da ıhlamur içtim limonlu ballı çok iyi geldi.
Dünkü sadece kızarıklıktı egzama gibi değildi tüm gün arttı arttı sabah baktım geçmiş tamamenBir önceki gün nar ekşisi yemiştim ondan şüphelendim paketli gıda diye. Başka da değişik bir şey yememiştim.
Valla bunu okurken profiterol yiyodum 1 tanecik dayanamadim artik millet abanmis dayanilir gbi degildiBizim buğdaya da alerjisi var görünüyorda sadece çavdardan yapılma ekmek bulamadım. O yüzden mısır ekmeği bi deneyeceğim kendim yapmayı. Kalsiyum suda eritme içiyorum. neye tam var yok anlayamadım bir türlü diyette arada kaçamak yapıyorum. Yapmamam gerekiyorda işte nefis. Sen iradene hakim ol benim gibi bir hafta yapıp bir lokma yasak bir şey yemek için bozma :)
Bende bir lokma yaş pasta yedim. Ama devamını yedirmedi eşimValla bunu okurken profiterol yiyodum 1 tanecik dayanamadim artik millet abanmis dayanilir gbi degildi
Kendi mayadıgım yoğurt tan yemek istiyorum. Ayran yapıp içmek istiyorum. Yoğurt çorbası istiyorum. Daha 1 ay bile olmadı diye yapmaya başlayalı. Ki bunlar sadece süt ürünleri. Salçalı yemekleri hiç saymıyorum. Allahım kolaylık versin. Bu günlerde geçecek inşallah.Türk mutfağı yoğurtsuz bir hiçmiş......
Benim geçen gün gittiğim alerji doktoru 1 yaşına kadar diyet yapacaksın dedi. Yapabilsem yapıcam da sürekli bir kaçak hali var. Burada yine alerjiyle ilgili bir post okudum oradakilerden biri Bülent Şekerel’e gitmiş meşhur alerji doktoru. 20 gün diyet yap sonra açalım ben katı diyete karşıyım demiş. Başka bir doktor uzun süre diyet yaparsan hassasiyeti artar o gıdaya filan demiş. Ee şimdi biz ne yapacağız? Doktorlar daha karar verebilmiş değil.Bilerek te yaptığımda tepki vermeyebiliyor birde kaçamak yaptığım şeylerde bütün alerjenler oluyor yumurta süt tereyağ çikolata hangisinden olduğunu bulmak bu durumda imkansız oluyor. Benimde moralim bozuluyor artık ya hiç bir şeyden zevk alamıyorum. Yasaklar cazip geliyor sonra da vicdan azabı çekiyorum. :)
Amiiin canımAllahim yardim ersin alerjii bebisi olan annler size anneler hep ozveri yapiyir ama siz ayri bi ozveri gosteriyirsumuz Allah yardim etsin bebislere sifa versin inslalah
Ben gittim. Verdiği antibiyotikle alakalı sütü dökme kısmı. Dökülmeyen antibiyortiklerde var.Bugün müthiş derece de dışım ağrıyor emziren anneler dişçiye gidebilir miyiz ki emzirirken nasil yapiliyor
Evet evde farklı yerlerde uyut. Böyle durumlarda ayakta sallamak çok işe yarıyor her yerde sallayabiliyorsun. Ben bi de otururken göğsüme yaslıyorum orda uyutmaya alıştırdım iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum ama gittiğim yerlerde kucağımda 45 dk falan uyuyor hemde gürültülü ortamda. En azından huzursuz olmuyor ama kollarım kopuyor buna şükür diyorum.İki günlüğüne termale gelelim dedik, kız bize farklı şekillerde “Bu hataya nasıl düşersiniz?!” demeye çalışıyor zannımca. Evde iyi kötü belli zamanlarda uyuyordu artık, sık uyanıyordu ama en azından beşiğinde sallayarak uyutuyordum kolayca. Anaaa meğer bu beşiğine alışmış. Son bir haftadır nere gitsek taklalalar ata ata zar zor uyutuyorum. Dün çarşafa bile koyup salladık.Mesela misafirliğe gitsem pusette azcık sallasam uyuyordu yarım saat bile olsa. Şimdi mümkünatı yok. Acaba bunu nasıl kırabilirim, evde farklı farklı yerlerde mi uyutsam? Yoksa babası bizi daha töbe bi yere götürmez.
Ben tutabilirdim yaaa zaten 41. haftada zorla almışlardı tühhhhhBen tutmayi akil edemedim şuan deseler 3-yaşta doğururdum
Evet evde farklı yerlerde uyut. Böyle durumlarda ayakta sallamak çok işe yarıyor her yerde sallayabiliyorsun. Ben bi de otururken göğsüme yaslıyorum orda uyutmaya alıştırdım iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum ama gittiğim yerlerde kucağımda 45 dk falan uyuyor hemde gürültülü ortamda. En azından huzursuz olmuyor ama kollarım kopuyor buna şükür diyorum.
Bizim doktorda dedi her doktor farklı yol izliyor diye. Vücudu düzelince açalım demişti. Ama ben doktora gidemedim. Gitsem yavaş yavaş açacak. Birde şuan doktora gitmeye yüzüm yok. Kadın diyecek ki ben sana bir süre sıkı diyet yap dedim sen sürekli kaçamak yapmışsın. Haklı da. En iyi yolu anneler biliyor alerji de sanırım. O yolu da kendimce tasarladım. Neyden olduğunu bulucaz inşallah.Benim geçen gün gittiğim alerji doktoru 1 yaşına kadar diyet yapacaksın dedi. Yapabilsem yapıcam da sürekli bir kaçak hali var. Burada yine alerjiyle ilgili bir post okudum oradakilerden biri Bülent Şekerel’e gitmiş meşhur alerji doktoru. 20 gün diyet yap sonra açalım ben katı diyete karşıyım demiş. Başka bir doktor uzun süre diyet yaparsan hassasiyeti artar o gıdaya filan demiş. Ee şimdi biz ne yapacağız? Doktorlar daha karar verebilmiş değil.
Amiiin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?