Yoğurda karıştıp yada içine muz falan koyabilirsin avakadoyu sevmezse içine mutlaka muz koyup denemeni tavsiye ederim canımMasallah canim, bizim kiz brokoliyi hiç sevmedi malesef yer sanmistimben de simdi yogurtlu irmik corbasi yapacağım insallah yer. Sabah ceyrek yumurta sarisini bitirdi sevdi
Evet canim simdi yogurtlu irmik corbasina karistirdim brokoliyiYoğurda karıştıp yada içine muz falan koyabilirsin avakadoyu sevmezse içine mutlaka muz koyup denemeni tavsiye ederim canım❤ bizim doktor 7. Ayda başla yumurtaya dedi ama yarın vereceğim sanırım
Ve nefes almayi unutma; sinirden patlamamak icin aglarken yatagina birakip odadan cikmistim bir seferinde. İnsaniz, bunu hep hatirla olur mu? Kötü anne değiliz sadece insanız.Kolik zordur. Oğlum gunde 20.saat uyumazdi. Ağlayarak geçerdi. Ben onda 100 gün yasadim. Gece hep ayaktaydım. Gunduz 4 saat aralıklı halde uyurdu. 20-30dk. Ama hep kucagimda.
Kziim da kolikti ama daha azı. Sukur 6aylik ve onun bitti. Ama hala tepemde uyuyor.
Ilaç vs cok fayda etmiyor ne yazık ki. Mümkünse size biri yardimci olsun..en azından sizi gun içinde dinlendirsinler. Özellikle kakao yemeyin. Gazi tetikler. Rezene içmemiz faydali olabilir. Ayaklarinizi ve sırtınızı sıcak tutun. Geçici bir süreç olduğunu kendinize anlatın ve rahatlamaya çalışın.. zor ama bitiyor.
Ben götürdüm 4,5 aylıkken kızımı. Güzel bir deneyim bence. Suyu da sevdiği için eğlendi gibi geldi bana. Gazlı ya da uykusuz bebekler için daha fazla faydalı olabilir. genelde oradan çıkan bebekler hemen uyuyormuş ama bizimki uykuyu pek sevmiyor o yüzden yine uyumadıKızlar bebekler için spa merkezi var burada, bebek için havuz ve sonra masaj. Götürmeyi düşünüyorum. Giden var mı ?
ah keske buyuyuncede yeseler bu ara buyuj kizum hic birswy yemiyo moralim cok bozuk hep kuru gidalar tost ekmk galeta cocuk tamamen diyete döndü moralim sifirYumurta sarisi 6+ da veriliyormuş, ver bencee de 7yi bekleme canim, bebeginin yumurta yedigini görmek çoook mutlu ediyor
Amin canım amin.Allah guc kuvvet versin inşallah tum anneler e
Allahim sifa versin inşallah canimyavrularina
masalalh canim afiyey olsun yavruna evet benim kizimda bizim yiyecejlere daha istahliBen eskı usul ek gıdaya gectım aksamları corba suyu yemek suyu verıyorum bayada ıstahlı yıyor ılerde de ona özel bısey yapmayı dusunmuyorum. Basta yogur meyve ve sebze olarak ıkı hafta verdım ama artık yemek sularından verıyorum yogurt corbası nohut sehrıye fılan verdım. Bebe büsküvisi yapcam sımdı onuda bı yerlere gıdersem kullanmak ıcın. Labne yapmayı ogrendım evde onu yapınca yumurta vercem sabahları.
Canim kilo problemi ya da ozel birşey yoksa, ek gida için 6 ayının dolmasi en güzeli. Tadimlar icin bile. Ama benim kizim da kilo problemi oldu diye ek gidaya 5 bitince başladık. O da meyve suyu yogurt ve muhallebi sadece. Baktı dr kilo almıyor, ek gida önemsiz mama almali dedi. Şükür 1 ayda topladık. Sutumde artmış maşallah diyim. Simdi 6 ay bitti. Mama istemiyor aksam mamayla muhallrbi yapıp veriyorum. Meyve yiyor gunduz de daha. Alerji tahlilleri ciksin, bebekler icin uygun olan (salcasiz, yağsız, tuzsuz) sebze püresi, çorbası başlayacağım bakalım.Maşallah kızlar ne çok çeşit yediriyonuz bebişlere ben daha 6 aylık olmadı diye hicbi şey vermiyorum meyve dışında o da günde bı defa bı tatlı kaşığı kadr meyve emziğinde
Geçmiş olsun canım. Alerji tahlillerinde neye alerjisi olduğu belli oldu mu? Püreyi yoğun kıvamda mi veriyorsun yoksa çorba şeklinde mi? Ek gıdaya daha başlamadım. 6 ayı dolunca başlıcam da pürelerin kıvamı yoğun olursa yutarken zorlanır mı?Canim kilo problemi ya da ozel birşey yoksa, ek gida için 6 ayının dolmasi en güzeli. Tadimlar icin bile. Ama benim kizim da kilo problemi oldu diye ek gidaya 5 bitince başladık. O da meyve suyu yogurt ve muhallebi sadece. Baktı dr kilo almıyor, ek gida önemsiz mama almali dedi. Şükür 1 ayda topladık. Sutumde artmış maşallah diyim. Simdi 6 ay bitti. Mama istemiyor aksam mamayla muhallrbi yapıp veriyorum. Meyve yiyor gunduz de daha. Alerji tahlilleri ciksin, bebekler icin uygun olan (salcasiz, yağsız, tuzsuz) sebze püresi, çorbası başlayacağım bakalım.
Daha tahliller çıkmadı bekliyorum canim.Geçmiş olsun canım. Alerji tahlillerinde neye alerjisi olduğu belli oldu mu? Püreyi yoğun kıvamda mi veriyorsun yoksa çorba şeklinde mi? Ek gıdaya daha başlamadım. 6 ayı dolunca başlıcam da pürelerin kıvamı yoğun olursa yutarken zorlanır mı?
Ya nizde kan tahlili yapildi nelere alerjisi olsugu cikmadi doktor dediki bu ayda belli olmaz 2 yas altinda net sonuc alamayiz o kan tahlilinde sadece alerjisi oldugu cikti niye oyle... Siz devlette mi ozelde mi yaoptirdiniz bideDaha tahliller çıkmadı bekliyorum canim.
Cam rendeden geçiriyorum elma, muz ,armut... ayri ayri yediriyorum tabi. Rendelenince sulu pure oluyor. Istersen şöyle de yapabilirsin, elma suyu verirsin ilk 3 gün. 4.cu gün puresını verirsin. Yutmayı öğrenmesi için. Cam renden yoksa haşlayıp ezebilirsin. Suyundan da eklersin.
Ozelde bakılıyor. Pediatrik panel var. Alerji için. Ondan bakarsak belli olmaz dedi. O nedenle tek tek maddelere yapılan ozel bir test yapiliyor suan. 7 tup kan yazmis. hemsire sağ olsun 5 tüpe birleştirdi.Ya nizde kan tahlili yapildi nelere alerjisi olsugu cikmadi doktor dediki bu ayda belli olmaz 2 yas altinda net sonuc alamayiz o kan tahlilinde sadece alerjisi oldugu cikti niye oyle... Siz devlette mi ozelde mi yaoptirdiniz bide
Cam rende ve ek gıda için alışveriş yapıcam zaten alıcam. Ama önce suyunu verip sonra püre vermek mantıklı bence. Sağol canım.Daha tahliller çıkmadı bekliyorum canim.
Cam rendeden geçiriyorum elma, muz ,armut... ayri ayri yediriyorum tabi. Rendelenince sulu pure oluyor. Istersen şöyle de yapabilirsin, elma suyu verirsin ilk 3 gün. 4.cu gün puresını verirsin. Yutmayı öğrenmesi için. Cam renden yoksa haşlayıp ezebilirsin. Suyundan da eklersin.
5 ay 10gunluk oldu bn yeni başladım tattirmaya hasta olup kilo vermişti ama normal bence daha bişey vermiyorum zaten ebe gelişimi az olmuş demişti ama yine de . mamaya gerek yok demişti. Doktor liste veriyor mu ek gıdaya geçerken. Sizede maşallah diyelim.Canim kilo problemi ya da ozel birşey yoksa, ek gida için 6 ayının dolmasi en güzeli. Tadimlar icin bile. Ama benim kizim da kilo problemi oldu diye ek gidaya 5 bitince başladık. O da meyve suyu yogurt ve muhallebi sadece. Baktı dr kilo almıyor, ek gida önemsiz mama almali dedi. Şükür 1 ayda topladık. Sutumde artmış maşallah diyim. Simdi 6 ay bitti. Mama istemiyor aksam mamayla muhallrbi yapıp veriyorum. Meyve yiyor gunduz de daha. Alerji tahlilleri ciksin, bebekler icin uygun olan (salcasiz, yağsız, tuzsuz) sebze püresi, çorbası başlayacağım bakalım.
Benim dr liste değil de muhallebi, meyve sebze püreleri nasıl yapılır va gibi bir kagit verdi... biz de kilo kaybi başlayacaktı neredeyse. Reflu de var. O yüzden mecbur mamayla destekledim.5 ay 10gunluk oldu bn yeni başladım tattirmaya hasta olup kilo vermişti ama normal bence daha bişey vermiyorum zaten ebe gelişimi az olmuş demişti ama yine de mamaya gerek yok demişti. Doktor liste veriyor mu ek gıdaya geçerken
Bende isterim doktordan bi liste fln yoksa ne vereceğini şaşırırımBenim dr liste değil de muhallebi, meyve sebze püreleri nasıl yapılır va gibi bir kagit verdi... biz de kilo kaybi başlayacaktı neredeyse. Reflu de var. O yüzden mecbur mamayla destekledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?