Neler yaptircam nelerr masaj özelikle belkol kilitzaten seni düşünemiyorum ben yorgunluğa dayanamıyorum piskolojimi bozuyor Allah sana guc kuvvet versin büyüsün de mutfaj işlerini yaptır hıncını al şu bebeden
Eşimle ikimizde duşa kabinin içine girip yıkıyoruz. Önce ben çıkıp bornozumu giyip çocuğu da havluya sarıp odaya götürüyorum. Sonra giydiriyorum. Çok pratik oluyor. En fazla banyosunu bitirip giydirmem falan yarım saat sürüyor.İkinci dönem itibariyle işe başladımçok zor ya yavrucağı bırakıp gitmek. Arada gelip emzirip geri döndüm okula biberon almıyor diye ama ne kadar sürdürebiliriz bu düzeni bilemiyorum. 5 ay 20 günlük bu arada, ek gıdaya başlamadık henüz. Bir tek küçük bardakla su verdim çok sevdi öyle içmeyi. Acaba sütü de öyle içer mi, sağıp bıraksam mı diye düşünmeye başladım.
bir de banyoya beraber giren annelerimize sorularım var, banyodan çıkarma giydirme ve kendi giyinme olayınızı nasıl yapıyorsunuz? Aparatlar var banyoda çocuğun oturması için zemine yapışan kullanan var mı gerekli mi? Çok seviyor banyo yapmayı ama zor gelmeye başladı odada küvette file üstünde yıkamak. Pratik çözüm önerilerinizi heyecanla bekliyorum☺
Evet canım. Doktorun önerdiği şampuan nemlendirici hepsini aldık kullanıyoruz. Şuanlık mennunum. Ama önemli olan alerjik gıdayı bulup onu yememem o zaman zaten egzaması da olmuyor.Nemlendirici bilemiyorum cnm. Ben yetişkin oldugum için bathoil vermisti dr. Her banyo sonrasi...
Su soğuk da olsa sıcak da olsa egzmayi coşturur ne yazik ki..vücutları bağışıklık kazanana kadar nenyazik ki olacak böyle şeyler.
Eline vermek istiyorum da biraz daha zaman geçsin. Silikonlu emziklerden içine meyve sebze koyupta veriyorum oda hoşuna gitti. Birde sen neler verdin bu zamana kadar? tamamen püre gibi mi veriyorsun?Yok canım bir sorun olmadı ama sürekli gözüm üstündeydi elindeyken korkuyorum ben de ısırır boğazına kaçar diye.
Önce kendin sakin olmalısın canım. Bende bir aydır yemiyorum doğru düzgün hep açım. Ama çok sıkı diyet yapıyorum. Şimdi açmaya başladım. Düşün yeşil mercimek egzama yaptı çocukta haşlanmış birde he. Egzaması o zaman sizin gıdadan değil. Ya da senin yediğin bir şey tetikliyor. Bir hafta boyunca pirinç pilavı ( arpa şehriye tel şehriye falanda yok) havuçlu patatesli corba ve çavdar ekmeği yedim birde biber kızartması. Çok iyiydi o zaman sonra yeşil mercimek yedim ve egzaması oldu demekki proteinden oluyor alerjisi. Sende böyle yavaş yavaş tek tek dene yoksa zaten işin içinden çıkamazsın.Canik dogru diyosun fakat 3 haftadir diyetteyom gram degisiklik yok kirmizi olan seyleri ornegin domates yedik butunuyle vucudu kirmizi oluyo salca kiemizi toz biber cilek bunlar yapiyo... Sut ve sut urunlerini kestim bi yarari olmadi haa bide yumurra vucudunh kabartiyo... Egzamayi sorarsan istersem sadece suyla beslenim o egzama gecmiuo kafasindaki... Dun oturdum peynie yedim yovurtran da yedim bi adam gni karnim doydu sabah pantolonuma kadar gelmis sut yuzusti yatmistim boyle ac ac olmuuo hayir bi yarari olsa hadi neyse yapim dicem isin icinden cikamadim aerik
Havuc kabak yedim.hatta kahvaltida bile zeytin ekmek.bide patates kizartmasi yiyodum bazen havuc kabak yemeyip.sadece makarna yiyodum ama egzamada hicbi degisiklik olmadi eger olsaydi zaten doyete devak edecektim ama benim.yaptitigim diyet cidden cok bos yumurta ve domates salca cilek kirmizi olanlar dokuntu yapiyo ama egzamanin gercekten besinle alakasi yok bizdeki onu cok iyi anladim simdi yarij doktor kontrolumuz var ek gidaya da ill defa gececem artik her sey daha iyi netlesir canimÖnce kendin sakin olmalısın canım. Bende bir aydır yemiyorum doğru düzgün hep açım. Ama çok sıkı diyet yapıyorum. Şimdi açmaya başladım. Düşün yeşil mercimek egzama yaptı çocukta haşlanmış birde he. Egzaması o zaman sizin gıdadan değil. Ya da senin yediğin bir şey tetikliyor. Bir hafta boyunca pirinç pilavı ( arpa şehriye tel şehriye falanda yok) havuçlu patatesli sorba ve çavdar ekmeği yedim birde biber kızartması çok iyiydi o zaman sonra yeşil mercimek yedim ve egzaması oldu demekki proteinden oluyor alerjisi. Sende böyle yavaş yavaş tek tek dene yoksa zaten işin içinden çıkamazsın.
Ama sana güzel birsey diyim. Zamanla vücutları o besinlera alışıyorEvet canım. Doktorun önerdiği şampuan nemlendirici hepsini aldık kullanıyoruz. Şuanlık mennunum. Ama önemli olan alerjik gıdayı bulup onu yememem o zaman zaten egzaması da olmuyor.
Hem ondan hem de ama saglikliyasiyoruz sayfasinda bir yazi paylasmislardi , suyun icindeki klorun ısıyla aciga cikan yan maddeleri klordan daha zararliymis ,o yuzden boyle yapmaya baslamistikMarketten su alip bide kaynatmak gervekren cok yorucuymus zaten icme suyu bide kaynat aboow.. ben de iyi suyla yikamak istiyorum ama esim gerek yok diyo benxe kaynatmasanda iyi suyla yika cok pis istanbulun suyu rezalet iskide calisan arkadas var dis bile fircalanmaz diyo bu suyla rezilin de rezili
Gercekten oyle zaten süt olsun diye cok su iciyorum eve damacana dayanmiyor. Ben de onu diyorum eşime artik 6 aylik oldu bagisikligi oturmustur diyorum ama asil olay bu klor meselesi.. ama kac yasina kadar damacana suyla yikiycaz :/Bunu bikac arkadasım daha yapıyor
Valla ben icmeye suya para verirken sinir oluyorm
Yıkanmaya veremem herhlde
Hadi ilk 3 ay yaptınız,artk büyüdüler ya.
Caktırmadan yıkasan anlar mı?cesme suyuyla
Hem ondan hem de ama saglikliyasiyoruz sayfasinda bir yazi paylasmislardi , suyun icindeki klorun ısıyla aciga cikan yan maddeleri klordan daha zararliymis ,o yuzden boyle yapmaya baslamistikMarketten su alip bide kaynatmak gervekren cok yorucuymus zaten icme suyu bide kaynat aboow.. ben de iyi suyla yikamak istiyorum ama esim gerek yok diyo benxe kaynatmasanda iyi suyla yika cok pis istanbulun suyu rezalet iskide calisan arkadas var dis bile fircalanmaz diyo bu suyla rezilin de rezili
Gercekten oyle zaten süt olsun diye cok su iciyorum eve damacana dayanmiyor. Ben de onu diyorum eşime artik 6 aylik oldu bagisikligi oturmustur diyorum ama asil olay bu klor meselesi.. ama kac yasina kadar damacana suyla yikiycaz :/Bunu bikac arkadasım daha yapıyor
Valla ben icmeye suya para verirken sinir oluyorm
Yıkanmaya veremem herhlde
Hadi ilk 3 ay yaptınız,artk büyüdüler ya.
Caktırmadan yıkasan anlar mı?cesme suyuyla
Canim o degerler neyin degeriankara syu hic bisey olmaz canjm beni buundugum yerin suyu nu olctuk alete icilemeyecek derece buyuk kizi heo otle banyo yaptirdum bisey olmadi 400 mikro gram mi ne ankaranin en kotu yeri nde 170 cikti aleti aldi esim kecioren 100 civari fln
Makarnanın arkasındaki alerjen uyarısına hiç dikkat ettin mi? Eser miktarda susam ve yumurta vardı sanırım ondan olabilir mi? Tabi ki doktor ve sen daha iyi bilirsin. Onun annesi sensin. Alakası yoksa daha iyi kremlerle geçer inşallah. Alerjik şeyleri de bulmuşsun inşallah geçer.Havuc kabak yedim.hatta kahvaltida bile zeytin ekmek.bide patates kizartmasi yiyodum bazen havuc kabak yemeyip.sadece makarna yiyodum ama egzamada hicbi degisiklik olmadi eger olsaydi zaten doyete devak edecektim ama benim.yaptitigim diyet cidden cok bos yumurta ve domates salca cilek kirmizi olanlar dokuntu yapiyo ama egzamanin gercekten besinle alakasi yok bizdeki onu cok iyi anladim simdi yarij doktor kontrolumuz var ek gidaya da ill defa gececem artik her sey daha iyi netlesir canim
Nasıl mutlu ettin beni biliyor musun canim. Bazen insan böyle güzel olumlu şeyleri duymak istiyor. Sağol canım. Zaman her şeyin ilacı olduğu gibi bununda ilacı yani :)Ama sana güzel birsey diyim. Zamanla vücutları o besinlera alışıyor
Az daha sabir..
o zamn eve su aritma taktirin canimHem ondan hem de ama saglikliyasiyoruz sayfasinda bir yazi paylasmislardi , suyun icindeki klorun ısıyla aciga cikan yan maddeleri klordan daha zararliymis ,o yuzden boyle yapmaya baslamistik
Gercekten oyle zaten süt olsun diye cok su iciyorum eve damacana dayanmiyor. Ben de onu diyorum eşime artik 6 aylik oldu bagisikligi oturmustur diyorum ama asil olay bu klor meselesi.. ama kac yasina kadar damacana suyla yikiycaz :/
suyun icilebikirlik derecrso canim mesela 300 un ustu icilmez diyor bu degerlere gore bizimkoyde 400 felaket kirecli bi su millet inu bike iciyor o ayri ben o syda banyo yaptiriyorumCanim o degerler neyin degeri
Yok guzelim burda macrocenter diye bi yer war hepsini ozel aliyodum anam yok cocugun kafasi yine harita gbi bigun sadece havuc yedim bunu yaptim artik havuc ve salatalik itieaf edeyim detox gbi hwm olsun diye yine de fayda saglamadi ben de kestim insallah hepimizinki gecer canim iste boyleMakarnanın arkasındaki alerjen uyarısına hiç dikkat ettin mi? Eser miktarda susam ve yumurta vardı sanırım ondan olabilir mi? Tabi ki doktor ve sen daha iyi bilirsin. Onun annesi sensin. Alakası yoksa daha iyi kremlerle geçer inşallah. Alerjik şeyleri de bulmuşsun inşallah geçer.
İnşallah düzelir canım. Doktor değiliz ki neyden kaynaklı olduğunu çözelim.Yok guzelim burda macrocenter diye bi yer war hepsini ozel aliyodum anam yok cocugun kafasi yine harita gbi bigun sadece havuc yedim bunu yaptim artik havuc ve salatalik itieaf edeyim detox gbi hwm olsun diye yine de fayda saglamadi ben de kestim insallah hepimizinki gecer canim iste boyle
Canım neler verdı kortızonlu krem kullandö egzaması gecer gıbı oldu sımdı tekrar ıkı koluna yayılmıs sureklı kullabılecegım krem var mı kucuk yerdeyım doktorlar cok ılgılenmıyor.Evet canım. Doktorun önerdiği şampuan nemlendirici hepsini aldık kullanıyoruz. Şuanlık mennunum. Ama önemli olan alerjik gıdayı bulup onu yememem o zaman zaten egzaması da olmuyor.
Kesinlikle sana katılıyorum canım. Bizim Doktorumuzda süt basamağına göre acmamı söyledi fırınlanmış yoğurt ve peynirle başlayıp pişmiş olarak devam edeceğim. Evet diyet yapmak zorlu bir süreç ama evlatlarımız için yapmamız lazım. Kırmızı ürünlere diyet yapmış mıydı salça ve domates yani?Şu alerji diyeti işine ben de iki kelam edeyim kızlar ,üç ay diyet yaptım süt urunleru,yumurta,kırmızı et yemedim şuan süt ürünlerini yiyebiliyorum sadece bardağa süt koyup içme kısmı yok, dana eti ve yumurta hala yemiyorum. Geçen gün menemen yapmıştık ben yanlışlıkla yumurtalı olandan bir çatal aldım ve bingo ertesi gün kakada kan vardı. Ama yoğurt peynir istediğim gibi tüketiyorum onlara tepkisi geçti çok şükür. Lütfen doktora sormadan kendiniz diyeti açmayın açacaksınız da önce fırınlanmış gıdalarla başlayın bana doktorum evde kek yap ye dedi ilk önce. Fırında pişen yiyeceklerde içinde yumurta oluyor ama oğlum ona tepki vermiyor, direkt yediğimizde bir çataldan bişey olmaz deriz ama oluyor işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?