Canım buradan krem ismi veripte sen kullanırsan ve bebeğine iyi gelmezse üzülürüm. O yüzden krem ismi vermeyeyim tıbbi olarak ama mustela stelatopia serisi var hassas ciltler için hem şampuan hemde yağını aldık Nerdeyse 1 aydır kullanıyorum iyi geliyor. Birde bioderma atoderm diye bir nemlendirici krem aldık günlük nemlendirici olarak ondan baya memnunum. Birde bugün eczacı gene biodermanın egzama icin bi sprey önerdi 6 saate kadar rahatlama sağlıyormuş onu daha alıp denemedim.Canım neler verdı kortızonlu krem kullandö egzaması gecer gıbı oldu sımdı tekrar ıkı koluna yayılmıs sureklı kullabılecegım krem var mı kucuk yerdeyım doktorlar cok ılgılenmıyor.
Silikonlu emzikte ben de elma verdim sadece sevdi ama armut çok sulu oldu o yüzden kaşıkla verdim onu emzikten akar diye bayıla bayıla yediEline vermek istiyorum da biraz daha zaman geçsin. Silikonlu emziklerden içine meyve sebze koyupta veriyorum oda hoşuna gitti. Birde sen neler verdin bu zamana kadar? tamamen püre gibi mi veriyorsun?
Bende pazar günü havuçla başladım. Havuçu dediğin gibi biraz pütürlü verdim. Ama armut daha önce emzikte emmişti. Bize doktorumuz havuç, kabak ve patates meyve olarakta muz armut elma ver dedi. Bunları tek tek deneyeceğim 3 gün kuralıyla.Silikonlu emzikte ben de elma verdim sadece sevdi ama armut çok sulu oldu o yüzden kaşıkla verdim onu emzikten akar diye bayıla bayıla yediBen daha yeni başladım diyebilirim tadımlara aslında. Yeşil kabak, havuç, elma, armut verdim. (Meyveleri cam rendede rendeliyorum, sebzeleri buharda pişirip çatalla eziyorum. Baya pütürlü oluyor özellikle havuç öyleydi.) Daha karıştırmadım hiçbir şeyi tek tek verdim. Doktora da gidip soramadım ne yapayım diye salgınlardan dolayı gitmiyorum. Kendim 3 gün kuralıyla tadım yaptırıyorum şimdilik. Patatesi de deneyip çorba işine gireyim diyorum bakalım
cnm inan ben fotosentezle yaşıyordum resmen. Simdi sadece 2.beşine 2 ilaca alerjim kaldıNasıl mutlu ettin beni biliyor musun canim. Bazen insan böyle güzel olumlu şeyleri duymak istiyor. Sağol canım. Zaman her şeyin ilacı olduğu gibi bununda ilacı yani :)
Bir ara atayım yapım.. 3 gun kurali super. Havyc+patates+ su ile sadece pure yapiyorsun..sonra icine yag+bulgur vs ekleye ekleye çorbaya gecis. Az başım sakinlesin atayim.Silikonlu emzikte ben de elma verdim sadece sevdi ama armut çok sulu oldu o yüzden kaşıkla verdim onu emzikten akar diye bayıla bayıla yediBen daha yeni başladım diyebilirim tadımlara aslında. Yeşil kabak, havuç, elma, armut verdim. (Meyveleri cam rendede rendeliyorum, sebzeleri buharda pişirip çatalla eziyorum. Baya pütürlü oluyor özellikle havuç öyleydi.) Daha karıştırmadım hiçbir şeyi tek tek verdim. Doktora da gidip soramadım ne yapayım diye salgınlardan dolayı gitmiyorum. Kendim 3 gün kuralıyla tadım yaptırıyorum şimdilik. Patatesi de deneyip çorba işine gireyim diyorum bakalım
O zamannnnn sen şimdi yoğurdu denedin ya 3 gun bence kuzuya yeni birşey yedirme. Olaki vücudu tepki verirse, neye oldugunu anlamazsın.. 3 gun kuralını bir senin yediğine bir minnosum yedigine uygula istersen..anlatabildim umarim.Bende pazar günü havuçla başladım. Havuçu dediğin gibi biraz pütürlü verdim. Ama armut daha önce emzikte emmişti. Bize doktorumuz havuç, kabak ve patates meyve olarakta muz armut elma ver dedi. Bunları tek tek deneyeceğim 3 gün kuralıyla.
Benim diyetimi de açmaya başladık. Fırında pişmiş yoğurtla başladık. Çok şükür şuanlık bir tepki vermedi. :)
Maşallah canım. Aman annelerde iyi olsun bebeklerde. Sen baya yenmişsin alerjiyi.cnm inan ben fotosentezle yaşıyordum resmen. Simdi sadece 2.beşine 2 ilaca alerjim kaldıne var ne yok görmüyorum .... ki ben oyle bir hale gelmistim ki adrenalin çakmışlardı... baya fenaydim. Masallahim var şimdi...
Bir ara atayım yapım.. 3 gun kurali super. Havyc+patates+ su ile sadece pure yapiyorsun..sonra icine yag+bulgur vs ekleye ekleye çorbaya gecis. Az başım sakinlesin atayim.
Bende öyle düşünüyordum canım. İkimizde yeni şeyler yersek bu sefer hangisine tepki verdi anlayamam. Yavaş yavaş ilerlemem lazım ki hem tolere etmeyi öğrensin hemde edemezse anlayabileyim. Bu alerji işi bana heyecanlı gelmeye başladı. Tepki vermeyince mutlu oluyorum :)O zamannnnn sen şimdi yoğurdu denedin ya 3 gun bence kuzuya yeni birşey yedirme. Olaki vücudu tepki verirse, neye oldugunu anlamazsın.. 3 gun kuralını bir senin yediğine bir minnosum yedigine uygula istersen..anlatabildim umarim.
Yok canım kırmızı ürün yiyordum sıkıntı olmuyor bendeKesinlikle sana katılıyorum canım. Bizim Doktorumuzda süt basamağına göre acmamı söyledi fırınlanmış yoğurt ve peynirle başlayıp pişmiş olarak devam edeceğim. Evet diyet yapmak zorlu bir süreç ama evlatlarımız için yapmamız lazım. Kırmızı ürünlere diyet yapmış mıydı salça ve domates yani?
Evet canim dogru diyosun fakat bizim sut ve sut urunlerine alerjisi yok bundan artik yuDe yuz eminim bu yuzden biraktim cunku yedigimde herhangi bi tepki yok fakat domates salca ketcap susam yumurta kakao bunlara var.. eger alerjisi olsaydi ben de hic dusunmez devam ederdim yani zor oldugundan degil bi anlami olmadigi icin biraktimŞu alerji diyeti işine ben de iki kelam edeyim kızlar ,üç ay diyet yaptım süt urunleru,yumurta,kırmızı et yemedim şuan süt ürünlerini yiyebiliyorum sadece bardağa süt koyup içme kısmı yok, dana eti ve yumurta hala yemiyorum. Geçen gün menemen yapmıştık ben yanlışlıkla yumurtalı olandan bir çatal aldım ve bingo ertesi gün kakada kan vardı. Ama yoğurt peynir istediğim gibi tüketiyorum onlara tepkisi geçti çok şükür. Lütfen doktora sormadan kendiniz diyeti açmayın açacaksınız da önce fırınlanmış gıdalarla başlayın bana doktorum evde kek yap ye dedi ilk önce. Fırında pişen yiyeceklerde içinde yumurta oluyor ama oğlum ona tepki vermiyor, direkt yediğimizde bir çataldan bişey olmaz deriz ama oluyor işte
O zaman senin doktora göre doğru yoldayım canımBende pazar günü havuçla başladım. Havuçu dediğin gibi biraz pütürlü verdim. Ama armut daha önce emzikte emmişti. Bize doktorumuz havuç, kabak ve patates meyve olarakta muz armut elma ver dedi. Bunları tek tek deneyeceğim 3 gün kuralıyla.
Benim diyetimi de açmaya başladık. Fırında pişmiş yoğurtla başladık. Çok şükür şuanlık bir tepki vermedi. :)
Çok sağ ol canım çok iyi olurcnm inan ben fotosentezle yaşıyordum resmen. Simdi sadece 2.beşine 2 ilaca alerjim kaldıne var ne yok görmüyorum .... ki ben oyle bir hale gelmistim ki adrenalin çakmışlardı... baya fenaydim. Masallahim var şimdi...
Bir ara atayım yapım.. 3 gun kurali super. Havyc+patates+ su ile sadece pure yapiyorsun..sonra icine yag+bulgur vs ekleye ekleye çorbaya gecis. Az başım sakinlesin atayim.
Canım sendeki çoklu besin alerjisi olarak geçiyor galibaEvet canim dogru diyosun fakat bizim sut ve sut urunlerine alerjisi yok bundan artik yuDe yuz eminim bu yuzden biraktim cunku yedigimde herhangi bi tepki yok fakat domates salca ketcap susam yumurta kakao bunlara var.. eger alerjisi olsaydi ben de hic dusunmez devam ederdim yani zor oldugundan degil bi anlami olmadigi icin biraktim
Anladım canım bana kırmızı ürünler kuruyemiş falanda yasak yavaş yavaş denersin dedi doktor.Yok canım kırmızı ürün yiyordum sıkıntı olmuyor bende
Evet böyle devam edelim canım. İnşallah vermeyecek. :) Egzaması nasıl geçti mi biraz? Bioderma yeni bir ürün çıkartmış sprey şeklinde kaşıntı ya 6 saat iyi geliyormuş gördün mü onu?O zaman senin doktora göre doğru yoldayım canımaynı şeyleri veriyormuşum çok sevindim tepki vermemesine inşallah böyle devam eder her yediğin şeyde
Çok sağ ol canım çok iyi olur
Yok canım görmedim ama bizim egzama çok değildi zaten yanağında küçük bir yer vardı tamamen geçti bacağında yine vardı dizinde daha doğrusu o da görüntü olarak kayboldu ama elimi sürünce kuru kuru geliyor. Bizde hiç kaşıntı olmadı. Bizimki bağırsak tepkili daha çok işte doktor da o yüzden testlerde çıkmaz dedi geçen gittiğimizde.Evet böyle devam edelim canım. İnşallah vermeyecek. :) Egzaması nasıl geçti mi biraz? Bioderma yeni bir ürün çıkartmış sprey şeklinde kaşıntı ya 6 saat iyi geliyormuş gördün mü onu?
Ya o kan alma işkencesi yok mu ben sırf onu bir daha yaşatmamak için kan vermedim geçen gün alerji için. İnşallah net bir şekilde öğrenirsiniz neye alerjisi var ona göre hareket edersin canım haberdar et sonuçtan bizi deResmen önümüz arkamız sağımız solumuz alerji.Sonunda bugün o kutsal gün. Alerji doktoruna gideceğiz, Allahım inşallah tekrar kan istemezler yoksa o iğneleri kendi alnıma saplayıp hemşirelere doğru sallayacağım.
Benim eşim olsa önce çocuklardan başlayalım derdiKızlar selam nasılsınız cümletenbu ara evdeki esyalar üstüme üstüme gelmeye başladı minimalist yaşamı benimsemeye karar verdim uzun zamandır düşünüyordum zaten bana yardımcı olabilecek var mı acaba nerden başlasam ne yapsam 3 çocukla ne kadar olunabilirse tabi
Ya o kan alma işkencesi yok mu ben sırf onu bir daha yaşatmamak için kan vermedim geçen gün alerji için. İnşallah net bir şekilde öğrenirsiniz neye alerjisi var ona göre hareket edersin canım haberdar et sonuçtan bizi de♥
Sonucu bildir kuzum insallah tertemiz haberlerle donHadi inşallah güzel sonuçlar alırız teyzeleri ♥ Haberdar ediciim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?