2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Her gune bi is koydum ama kolay olmuyo bazen cifden yorgunluk basiyo

Sabah 7buçuk gibi uyanıyoruz. Alt değiştirme emzirme kusmuk temizleme vs. babası işe gidene kadar biraz yatakta vakit geçirme derken ben kendime kahvaltı hazırlıyorum. 9buçuk gibi uyutup kahvaltı yapıyorum. Yarım saat sonra uyanıyor. 2 saat boyunca oyun oynama gezdirme emzirme vs. öyle geçiyor. Eğer keyfi yerindeyse mutfağa yanıma koyup yemek yapıyorum. Şanslıysam doğrama işleri bitene kadar duruyor değilsem uyuyana kadar mutfak öyle kalıyor. Kucaktan inmiyor bu aralar Sonra uyutuyorum tekrar bazen uzun uyuyor bazen kısa. Eğer yarım saat uyuduysa yandım demektir asla durmuyor geri de uyumuyor. Uzun uyuduysa süper çünkü yemek yiyebiliyorum tekrar uyanıp da oyundu gezdirmeydi uğraşırken benim de pertim çıkıyor. Babası gelince kucağına atıp yemek hazırlıyorum. Sonra mutfak toplama vs. Eğer ev süpüreceksem emzirdikten hemen sonra keyfi yerindeyken oturtup eline oyuncak veriyorum 15 dk filan süpürüyorum o kadar duruyor. Yani tamamen Ada hanıma göre yaşıyorum. Artık plan yapmıyorum çünkü yaparsam o plana uyamadım diye strese giriyorum

Cok teşekkür ederim canım. Çok güzel anlatmışsın aslında hemen hemen aynı duzenlerimiz ama ben biraz yataktan geç çıkıyorum. Onu erkene almam lazım. Peki ütü, çamaşır yıkama, katlama, toz alma, lavobaları yıkama gibi işleri ne zaman yapıyorsun? Ben istiyorum ki eşimin evde olduğu zamanlarda pek ev işi yapmayayım. Çünkü oğlumdan önce öyleydi. Şimdi yine öyle olsun istiyorum. Ama malesef olmuyor. :)

Ya bizde aynı durumdayız malesef ki sabahtan akşama kadar neler deniyorum neler yok yemiyo geçen kayınvalidem yediğimiz yemeklerin suyundan verdi allahım çocuk nası yedi şapırta şapırta vermeyincede ağladı bende daha rahat davranacağım bu konuda eskiler neler yedirmişler neler kayınvalidem anlatıyo köyde sütü olmayanlar inek sütü içiriyodu doğar doğmaz maşallah turp gibiler hepsi diyor tamam doğru değil ama eskiden malesef yaşam standartları böyleymiş şuan ek gıda döneminin çok abartıldığını düşünüyorum tuz şeker inek sütü haricinde bende bi tık daha rahat olmaya karar verdim

Bende öyle yapıyorum ama pazartesi salı uyarken çarşambadan sonrası gelmiyor. Birde sabahları kaçta kahvaltı yapıyorsun yani yataktan çıkman kaç oluyor?
Valla bebis kacta uyanirsa oyle uyaniyorum aslinda cok degisken kahvaltiyi yapiyoruz ben ortaligi topluyorum sonra sbah uykumuz oluyo ama ayaktan indigi anda uyandigi icin uyurken is yapamiyorum uyaninca once oyin oynuyoruz dha sonra yemek yapilacaksa onu yapitorum camasir mi utu mu ev temuzleme mi gunlere ayirdim 2 gune bir ymek yapiyorum genel temizlik sali gunleri carsamba camasir persembe utu cuma yine supurme silme ondan sonra kartlariyla oynuyoruz baska oyunlar derken gun bituyi.. kahvaltiyi artik birlikte yapiyoruz yani uyanip kendide yiyo

8-8.30arasi uyanıyor yataktan 9gibi kalkıyoruz odayı topluyorum onun keyfini yapıp kahvaltımı yapıyorum sonra yine oyalanma falan 11e doğru uyuyor eğer yorgunsam bende uzanıyorum yoksa çamaşır katlama yasa asma işi varsa yapıyorum. 12-30gibi uyniyor emzirme v.s alıp mutfağa gidiyorum durursa yemek durmazsa oyun ,3_3.30gibi bir daha uyuyor o arada da eğer yorgunsam uzanirim yoksa gürültü yapmadan mutfaktayim. Ev süpürme işini haftaici bir gün efe uyanıkken yapıyorum süpürge izlemeyi seviyor haftasonu eşimle birlikte temizlik yapıyoruz ama bu iyi günlerde böyle oluyor kötüyse eğer hiç birini yapmam . Mesela bugün çorbayı yaktım onu eglendiricem diye ütü de ne zaman uygun olursam akşam eşim efeyle oynarken yanlarında falan yaparım tabi ütü dediysem sadece efenin kıyafetleri

Günü sende verimli geçirmeye çalışıyorsun ne güzel. Eskiden bende ayağımda sallıyordum ve bırakınca uyanıyordu. Şimdi bazen emerken bazen kendi uyuyor. Ama iki gündür kucağımda uyumak istiyor. Bırakınca ağlayıp uyanıyor.

Erken kalkınca işlerde yapılabiliyor azda olsa. Ayh Ayh bugün bende yemek yapamadım. Eşim gelince yaptım. Bazı günler çok güzel duruyor ama bazen de kucağımdan inmiyor :)

Bırakınca ağlarsa hemen emzik ver ben öyle yapıyorum bu aralar emerek uyumaya alıştı benimki

Okuyorum da yazamıyorum tek tek... ne zamandir okuyorum ama bir cevap veremedim... maglum konumuz ek gida...

Herkesin kendi bebeği öncelikle.. o kısmi ayirayim. Kim nasil isterse oyle yapabilir tabiki. Ben de kendimce doğru olani yazayım..

Maglum 2.ci çocuğum. Oğlumda cok okudum araştırdım, cok dr gördüm. Şimdi kizimda da görüyorum. Genel geçer şeyler var, onlara uyulması gerektigini düşünüyorum..
● Tuz bobreklere zarar verdiği için 1 yasina kadar verilmez. Bebeklerin bobrek fonksiyonunu bozarak kan basıncını artırabilir.
●Salça alerjik yapısından dolayi verilmez.
● Hele seker, mümkünse 3 yasa kadar verilmez. Hatırladığım kadarıyla vucudumuzdaki obezite, seker, kalp hastalıklarını yaratan hücreler 3 yaşına kadar gelişiyor ve sayıları artıyor (yag hücreleriydi sanirim), daha sonra artmıyorlar. Bu 3 yılda ne kadar çok seker, o kadar çok yag hücresinin artmasına sebep oluyor. Yani bu demek oluyor ki, ne kadar cok şeker, ileri de o kadar cok kilo ve sağlıksız yaşam. Ben oğluma 2.5 yaşına kadar vermedim.
●Yemek suyu vs bebegi beslemez. Hadi geçtim tuzunu sekerini, yemek suyu besleyici değildir, bari tanesinden de yedirin de bağırsakları çalışsın ...
● Buğday ruşeymi, buğdayın en zengin altın yeridir. Tahıllara geçince, yoğurtla karıştırıp verebilirsiniz, faydalıdır..
● Patlican, 2 yasa kadar bebeğe sanirim nikotini yüzündendi verilmez.
● Ek gida geçişinde herşeyin bir sırası vardir. Aceleye gerek yoktur. Zaten omurleri boyu yemek yiyecekler, surda birkac ay anneyle süt eğlencesi yaşasınlar, araya da ek gidayi sıkıstiriverin
● Mumkunse hazir ekmek, peynir, biskuvi vermeyin. Hepsi de tuz icerir. Kendiniz evde yapin. Süt kaynarken icine 1 tatli kaşığı yoğurt atin, kestirim ve suzun. Alin size tuzsuz lor peyniri, dolapta 1 hafta dayanır, kahvaltılık.
● Istisnalari saymazsak, kahvalti vs öğünlerde bulamaç yapıp yedirmeyin, herseyi tek tek verin. Tek tek tatlarina alissin.

Dediğim gibi üzmek, kırmak, ben doğruyum siz yanlışsınız demek için degil, bildiklerimi paylaşmak icin yazdım.

Konu dışı ama, gelişimleri için her kiza 1 erkek oyuncağı misal araba, her erkege de 1 kiz oyuncağı misal bebek alın.

Son düzenleme:
Bu hatunu seviyorum

hele şu bulamaca aşırı karşıyım yani ilk kizimi büyütürken benim kızla aynı bi tanıdık var di sabah kahvaltıda çocuğa saçma sapan bulamaç yapıyordu yiyebikeceehi ger şeyi karıştırıp cciukta baya topluydu benim kizda zafzay9f aman sende yede he dedim geçmiştim

Cok bilirler.
Kendi yiyemeyecegimiz sekilde vermemeli bence...
Ama büyük konusmayim da olaki yemez etmez mecbur kalırım

Aslinda Zeytinliii ye sormak lazim 3 cocukla nasil basediyosun ev islerinde diyede artik ortalarda gozukmuyo.. ben her yolu denedim ayakta maalesef uyuyo Allah taj gecelwri emip yatiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…