Okuyorum da yazamıyorum tek tek... ne zamandir okuyorum ama bir cevap veremedim... maglum konumuz ek gida...
Herkesin kendi bebeği öncelikle.. o kısmi ayirayim. Kim nasil isterse oyle yapabilir tabiki. Ben de kendimce doğru olani yazayım..
Maglum 2.ci çocuğum. Oğlumda cok okudum araştırdım, cok dr gördüm. Şimdi kizimda da görüyorum. Genel geçer şeyler var, onlara uyulması gerektigini düşünüyorum..
● Tuz bobreklere zarar verdiği için 1 yasina kadar verilmez. Bebeklerin bobrek fonksiyonunu bozarak kan basıncını artırabilir.
●Salça alerjik yapısından dolayi verilmez.
● Hele seker, mümkünse 3 yasa kadar verilmez. Hatırladığım kadarıyla vucudumuzdaki obezite, seker, kalp hastalıklarını yaratan hücreler 3 yaşına kadar gelişiyor ve sayıları artıyor (yag hücreleriydi sanirim), daha sonra artmıyorlar. Bu 3 yılda ne kadar çok seker, o kadar çok yag hücresinin artmasına sebep oluyor. Yani bu demek oluyor ki, ne kadar cok şeker, ileri de o kadar cok kilo ve sağlıksız yaşam. Ben oğluma 2.5 yaşına kadar vermedim.
●Yemek suyu vs bebegi beslemez. Hadi geçtim tuzunu sekerini, yemek suyu besleyici değildir, bari tanesinden de yedirin de bağırsakları çalışsın
...
● Buğday ruşeymi, buğdayın en zengin altın yeridir. Tahıllara geçince, yoğurtla karıştırıp verebilirsiniz, faydalıdır..
● Patlican, 2 yasa kadar bebeğe sanirim nikotini yüzündendi verilmez.
● Ek gida geçişinde herşeyin bir sırası vardir. Aceleye gerek yoktur. Zaten omurleri boyu yemek yiyecekler, surda birkac ay anneyle süt eğlencesi yaşasınlar, araya da ek gidayi sıkıstiriverin
● Mumkunse hazir ekmek, peynir, biskuvi vermeyin. Hepsi de tuz icerir. Kendiniz evde yapin. Süt kaynarken icine 1 tatli kaşığı yoğurt atin, kestirim ve suzun. Alin size tuzsuz lor peyniri, dolapta 1 hafta dayanır, kahvaltılık.
● Istisnalari saymazsak, kahvalti vs öğünlerde bulamaç yapıp yedirmeyin, herseyi tek tek verin. Tek tek tatlarina alissin.
Dediğim gibi üzmek, kırmak, ben doğruyum siz yanlışsınız demek için degil, bildiklerimi paylaşmak icin yazdım.
Konu dışı ama, gelişimleri için her kiza 1 erkek oyuncağı misal araba, her erkege de 1 kiz oyuncağı misal bebek alın.