Allah yardımcın olsun inşallah canım sen çok güçlü bir annesin dediğin gibi Allah bir kapı açar olumlu düşün hepMalesef canım hickimse yok yakınımda yardımcı olacak yardımcı tutma gibi bi şansım da yok maddi olarak bakalım hele tayin istiyoruz annemlere yakın olalım diye ama oda zor görünüyor Allah kerim bakalim hele Bi kapi acilir ins
Ne zamandır görünmeyen arkadaşlarımızdan biri daha gelmiş. Hoşgeldin.Kiiizlar, sonunda sifremi sifirlayabildim haha! Nasilsiniz bakalim? Aklima geldi bura, hala hareket var mi acaba diye merak ettim kiii, biraz biraz varmis:))
Bebisler nasil, sizler nasilsiniz?
Son 6/7 sayfayi soyle bi okudum, ordaki konulardan gireyim. Ediz bey yasini karsiladi yurume konusunda, 12 aylikta basladi yurumeleri, kosuyoruz bile artik:) Emzirme olayi beni cok bunaltmisti, gece her saat uyanip emme istegi beni cildirtmaya baslamisti cunku artik calisiyordumda. Ustelik illa bizimle uyumak istiyordu. Derken bir gun kafamin tasi atti, 9 aylik olmustuk, biraktim bir gunden diger gune meme vermedim mama verdim o istedikce (zaten mama iciyordu gunde 1 kere filan).
Goguslerim biraz kabardi agri olmadi, taa ki iki ay sonrasina kadar. Oyle bir tas gibi olma durumu, agri, atesli bir gogus (digeri iyiydi?), derken dus altinda agridan kivranarak yaptigim masajlari ben bilirim. Masaj yapa yapa yumusattim, sagmaya calistim biraz sutte cikti. Derken oyle oyle kesildi cok sukur. Ogluma uc ay gogsumu hic hic gostermedim, 3 ay sonra yanlislikla gorunce yazik kuzum, bakti bakti bakti, egilip emmeye calisti. Kalbim( O son oldu ama.
Uyku konusunu 3 ay once cozmek amacli bir yer yatagi aldim kendime. Ediz in yanina serdim odasina, O uyandikca 'uyu oglum burdayim' dedim elini filan tuttum. Cok aglayinca alip yanima yatirdim. Saskin saskin noluyo derken cocuk yatagina ve odasina alisti gitti. Ortalama 2 kez uyaniyor, bazen su iciyor, bazen bisey icmeden yatiyor, bazen mama istiyor mamasini icerken tekrar uyuyor. Bazen huysuzlanip kucak istiyor, koltukta ya babasiyla ya benimle yeniden uykuya daliyor ve yatagina geciyor.
Uykuya gecis hala dizimizde sallayarak bu arada...Gunde iki kez uyuyoruz, ikisinin toplami 2 ile 3 saat arasi uyuyor.
Yeme problemli. Istahsiz bir cocuk. Yemek istedigi zaman yiyor ama kirk dereden su getirterek. Sebze corba: igreniyor, kusana kadar bogurup sonunda kusuyor hatta. Meyve purelerini seviyor, icine artik Allah ne verdiyse (pekmez ceviz findik tahin) katiyoruz). Bakicisi ile sebze bi nebze daha iyi yiyo, nazi bana tabi..buna sukur napalim.
Haricinde her gun disari cikarmaya ozen gosteriyorum, korona nin ilk dalgasindan sonra ben aslinda bi nebze 'eeeh yeter be' moduna girdim acikcasi. Hala da oyle. Cikiyoruz, parka gidiyoruz, bisiklete biniyoruz, markete gidiyoruz..
butun bebisleri opuyorum, kendinize iyi bakiin (L)
Kendi yatağına yatırınca hiç uyanmadan uyuyor mu? Bizimki sonsuza kadar bizimle yatacakmış gibi bir his var içimdeNe zamandır görünmeyen arkadaşlarımızdan biri daha gelmiş. Hoşgeldin.
Oğlunun ve senin iyi olmana sevindim.
Malesef ki dünya olarak virüsle savaşıyoruz. Salmamak lazım gene de. Bizde dışarı çıkıyoruz ama kimsenin olmadığı yerlere ki evde çok sıkılıyor. Tam dışarı çıkıp gezme öğrenme zamanında çıktı bu virüs.
Uykuya geçişi de yatağına alıştırsan daha rahat edersin. Bizde emmeden uyumayı bıraktık kendi kendine uyuyor artık maşallah. Ama hala bizim yatakta uyuyup öyle kendi yatağına yatırıyoruz.
Ya benimdeee o his var.Kendi yatağına yatırınca hiç uyanmadan uyuyor mu? Bizimki sonsuza kadar bizimle yatacakmış gibi bir his var içimde
Yaa dışarı olayı da dediğin gibi tam keşfetmek isteme dönemlerine geldi, sürekli dışarı çıkma isteği neyse de çocuk gördü mü peşine gidiyor hemen abla abi diye diye. Uzak tutmaya çalışırken üzülüyorum
Hayır canım yatmiyor. Saat 9 ya uyuyor. 12 gibi uyanıyor tekrar uyuyor.( bazen uyanıyor.) Sonra 2 de mutlaka uyanıyor. 4 te uyandığında artık bizim yanımızda yatıyor. Bazen de 2 de uyandığında yanımızda yatıyor. Bizimde odasını ayırsak bile gene yanımızda yatar gibi geliyor.Kendi yatağına yatırınca hiç uyanmadan uyuyor mu? Bizimki sonsuza kadar bizimle yatacakmış gibi bir his var içimde
Yaa dışarı olayı da dediğin gibi tam keşfetmek) isteme dönemlerine geldi, sürekli dışarı çıkma isteği neyse de çocuk gördü mü peşine gidiyor hemen abla abi diye diye. Uzak tutmaya çalışırken üzülüyorum
Canım kesinlikle 1 hafta da emmeden uyumaya alışıp öğreniyorlar. Gece artık nadiren emmek istiyor oğlum. Ve çok rahat ettim. Niye daha önce gece emmesini bırakmadım diye kızıyorum kendime. Odasını bizde en az 2 yaşından önce Ayiramayiz.Ben artik yatagini kendi odamiza alicam yanimda yatmicak ama ayni odada yaticak. Odayi kesinlikle zaten ayirmam en az 3 yasina kadar.
Hala meme emip sonra ayakta sallanip o sekilde uyuyor o konuda da degisen yok velhasil boyle.
Havalar sogudu zaten park mark pek keyfi kalmadi yine de her gun hava almak icin disari cikiyoruz
Öncelikle Gündüz odasında oyunlar oynayarak başla derim. Gündüz bir uykusunu önce odasında uyutup, sonra ikinci uykusunu da odasında uyusun. Ama bu bir iki günde olacak bir şey değil. Yani bir iki hafta ya da ayda bir kademeli olarak yap derim. Ama Kimisi de direk odasında hem gündüz hemde gece uykusunu odasında uyutup öyle alıştırıyor. Kızlarına göre karar vermelisin. Uyku ve odasını ayırma konuları bence çocuklara özel bir şey. Teorik bilgileri harmanlayip kendi çocuğumuza göre uygulamak daha mantıklıKızlar aklima hamileyken konusmustuk bu konuyu o geldi :) ben 2 yaş hatta 2.5 yaştan önce kesinlikle odayı ayırma taraftarı değildim ama suan mecburum malum yeni bebek gelecek 3 unu ayni odada dusunemiyorum yılbaşından sonra bebek doğmadan ayırmam ve alıştırmam lazim ama kizin biri gece surekli uyaniyor nasil yapacagim nasil alistiracagim bilmiyorum fikri olan varsa bu konuda tecrübesi olan varsa bana bi fikir versin bu arada gece 2 şer kere mamaya kalkıyorlar onun dışında biri sürekli mıy mıy ne sancısı bitti yavrumun nede bi düzenli gece uykusu edinebildi
Evet canim gece pek artk emzirmiyorum yavas gavas su vermeye basladimCanım kesinlikle 1 hafta da emmeden uyumaya alışıp öğreniyorlar. Gece artık nadiren emmek istiyor oğlum. Ve çok rahat ettim. Niye daha önce gece emmesini bırakmadım diye kızıyorum kendime. Odasını bizde en az 2 yaşından önce Ayiramayiz.
İyi yapıyorsun canım. Sağlıklı olanda o zatenEvet canim gece pek artk emzirmiyorum yavas gavas su vermeye basladim
Gazi bitmeyen bi senin bi benim ki kaldi o kesin piyango bizdeKızlar aklima hamileyken konusmustuk bu konuyu o geldi :) ben 2 yaş hatta 2.5 yaştan önce kesinlikle odayı ayırma taraftarı değildim ama suan mecburum malum yeni bebek gelecek 3 unu ayni odada dusunemiyorum yılbaşından sonra bebek doğmadan ayırmam ve alıştırmam lazim ama kizin biri gece surekli uyaniyor nasil yapacagim nasil alistiracagim bilmiyorum fikri olan varsa bu konuda tecrübesi olan varsa bana bi fikir versin bu arada gece 2 şer kere mamaya kalkıyorlar onun dışında biri sürekli mıy mıy ne sancısı bitti yavrumun nede bi düzenli gece uykusu edinebildi
Öyle oldu galiba ne zaman bitecek bu hiç bilmiyorum 16 ayları doldu hala devamGazi bitmeyen bi senin bi benim ki kaldi o kesin piyango bizde
2 yaş diyorlarÖyle oldu galiba ne zaman bitecek bu hiç bilmiyorum 16 ayları doldu hala devam
Oyy başıma benim şimdi bide bebekte bunlar gibi olursa abowww iki 21 aylık olacaklar doğunca bitmezse o zamana kadar ruhuma fatiha2 yaş diyorlar
Aynı, bir kere annem alıştırdı sallamaya 3 aylıkken sağ olsun o günden beri sallıyorumYa benimdeee o his var.
Bide bu bebeler kac yasında kendileri uyuyor
Sonsuza kadar sallayacagım gibi geliyor
Çok iyimser gördüm seniUmudum 3 yas
Ya ama böyle de çok yorucu oluyor işte. Ben de o yüzden bırakıyorum yanımızda yatıyor artık. Bazen saat başı bazen 2 saatte bir uyanınca git yataktan al getir emzir o arada uyuma. Sonra geri yatır bana çok zor geldiğinden sanırım biraz da yanımızsa yatmaya alıştı. Sabaha kadar uyumak için neyi bekliyorlar acabaHayır canım yatmiyor. Saat 9 ya uyuyor. 12 gibi uyanıyor tekrar uyuyor.( bazen uyanıyor.) Sonra 2 de mutlaka uyanıyor. 4 te uyandığında artık bizim yanımızda yatıyor. Bazen de 2 de uyandığında yanımızda yatıyor. Bizimde odasını ayırsak bile gene yanımızda yatar gibi geliyor.
Her çocuğu sevmek dokunmak istiyor malesef bizimki de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?