2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
3 gündür bizde telefonu eline vermiyoruz. Mesaj gelince de evet mesaj geldi ama telefonla İşimiz yok diyoruz istemiyor. Ama telefonu elimize alıp saklarsak o zaman ısrarla istiyor. Televizyona pek bakmıyor. Gündüz zaten açmıyorum. Akşam babası da pek açmıyor o yüzden ilgisini çekmiyor. Bende en az 3 yaşına kadar ekrandan uzak tutmak istiyorum.

Artık evdeyim rahat rahat okurum diye 10 tane falan kitap almıştım doğumdan önce, geçen tozlarını alırken kendi safligima gülmeye başladım inşallah oğlanı evlendirdikten sonra okurum
İnşallah. Kitap almayı incelemeyi bile özledim. Kitabı elime alsam bile, çocuk uyurken şu işimi yapayım diyorum. Zaten işler bitmeden çocuk uyanıyor :))

İnşallah. Kitap almayı incelemeyi bile özledim. Kitabı elime alsam bile, çocuk uyurken şu işimi yapayım diyorum. Zaten işler bitmeden çocuk uyanıyor :))
Yok Allah icin birkac kez çocuğu babasına satıp okumaya çalıştım ama kafa rahat değil ki bir sürü iş var başaramadım. Biz de eksiği bebek kitaplarıyla kapatıyoruz onları bile okutmuyor velet okurken kitabı kemirmeye calisiyor

Bizimki kitap kemirmeyi bıraktı şükür. Ama rahat annelerden olmak lazım keyif yapabilmek için. Bırak kitap okumayı, rahat rahat yemek yiyemiyorum şöyle dursun kitap okumak :)

Bizimki kitap kemirmeyi bıraktı şükür. Ama rahat annelerden olmak lazım keyif yapabilmek için. Bırak kitap okumayı, rahat rahat yemek yiyemiyorum şöyle dursun kitap okumak :)
Ya benim 2. Çocuğum ama ona rağmen ben bile bir dk boş bırakamıyorum çok hızlı ve karıştırmayı seven bir çocuk durmuyor hiç sürekli etrafındayım kitaplar diziler hayal oldu artık çay bile lüks yani

Biz geçen akşam kayınvalidemler vardı 4 kişi baş edemedik tv ünitesindeki çayı döktü. Bu saydıklarının üstüne birde uykusuz çocuk ekle. Bu akşam 12 buçukta uyudu, gündüz sadece 1 buçuk saat uyudu.

Merhaba canım,
Yeni bebişine sağlıkla kucağına al inşallah.
Bir arkadaşımın ikiz kızları var. Odalarına yere yakın korumalı beşik yaptırdılar. 20 aylıklar şuanda ama zaten erken ayırdılar odalarını. Emzirme yok. Gece beslenmesini bırakmışlar ama bi tanesi istiyormuş. Babaları veya anneleri alışana kadar yere yatak atarak odalarında kalmış. Şimdi biti hiç uyanmıyormuş diğeri 1 kere uyanıp mama içiyormuş.
Benim doktorun her sese müdahale etme demişti. Şimdi ayağa kalkmadığı müddetçe müdahale etmiyorum. 4 saat kesintisiz uyuduğu oluyor

Günaydın kızlar,
Ben de uzun zamandır girmiyordum. İnşallah hepiniz iyisinizdir.
2. Tur bebelere dönmeler de başladı içimizde hayırlı olsun sağlıkla gelsin kardeş bebişlerimiz.

Deniz 3 gün önce 15 aylık oldu.
Yemek ile ilgili dönemsel yemediğimiz oluyor ama ben pek dert etmiyorum. Sadece 3 ay önce ateşli bir hastalık geçirdik orda çok kilo verdi. Onları toparlamaya çalıştık. Zaten artık hareketten kilo tutmuyorlar
Yemek sadece mama sandalyesinde yeniyor. Kahvaltı top peynir, omlet tırtıklama, salatalık kemirme şeklinde kendi ne kadar yerse o kadar yiyor. Arkasından mevsim meyvesi şu esnada mandalina favorimiz. Öğlen doktorumuz blw yaptığım İçin akşam katı yiyecek yiyecek ise öğlen muhakkak çorba içsin dedi. Bildiğimiz tüm sebzeleri çorba yapıyorum. İçiyor: yanında da yoğurt yiyor muhakkak. sebze çok seviyor.
Ara öğün yarım muz, ele bisküvi verme şeklinde geçiyor.
Akşam yemekleri, köfte (bayılır) balık(bayılır) ya da mantı , makarna ya da Evde yapılan ne yemek var ise eliyle ya da çatal ile yemek suretiyle yiyor. Çatala çok meraklı şu sıra. Akşam yemeğini erken yiyor bazen o zaman yatmadan yarım saat önce eğer yoğurt yemediyse yoğurt yoksa meyve yiyor.
Emmeye devam ama çok süt olduğunu sanmıyorum çünkü günde 3 kere falan emiyor artık sağmıyorum da.

Uykulara gelince....
Hala 2 uyku uyuyoruz.
İşi bıraktım. Beraber uyuyoruz sabahları
İdeal olan erken kalkması 8 gibi mesela. Sonra 11 11,5 gibi ilk uyku 45dk-1,5 saat arası uyuyor sonra yemek yiyor. 2. Uykuya 4.5 gibi en geç yatması kazım. 40dk-1 saat arası uyuyor. Akşam 9 gibi uyuyoruz.
Doğduğundan 6 aylık olana kadar hep ayağımda salladım.hem de hiç indirmeden. Kolik olduğu İçin zaten gece gündüz uyku yoktu sallamadan.
6. Aydan sonra desteksiz ve kendi kendine uyumayı öğrettim ama çalıştığım İçin annemler salladı. Ben en fazla kucağımda pışpış yaptım. Başkası uyutacaksa ayakta sallamak güzel bi alışkanlık aslında. Herkes de uyuyor öyle olunca.
Son 3 aydır kimseye sallatmıyor kendini.
Uyku saatimiz gelince bir göz kaşıma bir esneme göreyim hadi annecim iyi geceler de diyorum. Balıklar, kediye, çam ağacına el sallıyor. Emziğimizi alıyoruz. Yatak Odasına gidiyoruz , kapıyı kapıyoruz, ninni açıyoruz, su içiyoruz ve beraber uzanıyoruz. Önce öptürüyor kendini bi müddet, sonra sarılıp uyuyor dalınca yatağına koyuyorum. Odasına montessori aldık, orda uyuyoruz bazen öğlen uykularını yanından kalkıp gidiyorum öyle olunca.
Gece de ayni şekilde pijama giyme, tulum giyme, herkese iyi geceler deme, Işık’ları kapatma, ninni açma, su içme ve yatma. Yine yatağına koyuyorum. 11-12 gibi mama yapıyorum 120cc 90ı anca içiyor. 4 saat kesintisiz uyuyor. Ben de dinleniyorum böylelikle. Sonrasında her saat uyanabiliyor bazen emmek istiyor, bazen hiç emmeden devam ediyor. Şu 1 haftadır en az 2 kere emmeye uyanıyor. Bazen de gece parti oluyor 1 saat falan kendi kendine oynuyor sonra uyuyor. Ne odadan ne yataktan çıkmıyoruz ben uyuma numarası yapıyorum.

Onun haricinde herşeye ağlıyor. Çığlıklar atıyor. İstediği olmadığında hep cıyaklama.
Home office çalıştığımız İçin bilgisayara aşırı düşkün oldu. Ona da aldık fisher price bi bilgisayar ama kesmiyor. Bozuk bir bilgisayarı koyduk önüne, ekran yok tuşlara basıyor. Tablet bizden gördüğü İçin eline alıyor her yerine giriyor ama video açınca videodan çıkıyor.
Gün içinde o uyuyunca ben dizi açıyorum ya da film uyanınca açık oluyor ama izlemiyor. Müzik dinlemek istiyor ben de görüntü olmadan ona çocuk şarkıları açıyorum.
Görüntü olduğunda da oturup hiç 1 dakika boyunca izlediğini görmedim. Heryerden beraberiz. Evdeki tüm elektronik aletlere ilgisi var. Süpürge yapmak imkansız. Tuvalete bile gidemiyorum. Telefonumu mesaj yazarken elimden alıyor kenara koyuyor. Dışarıda bi kaç kez video açtı babası yüzüne bile bakmadı. Kimin telefonunu ortalarda görürse önce kulağına götürüyor sonra bize getiriyor.

Sagol Canım kendi besikleriyle yatırmayı düşünüyorum ben 3-4 yaşına kadar park beşikte yatıyorlar şuan hersese bende kalkmıyorum artık ama mesela bu gece 3 defa mama ya kalktım odalarinda bi cekyat var onu kaldirmayacagim bende orda yatarim diye dusundum alisana kadar inş uzun sürmez bu alışma süreçleri ocak ayı ortalarında ayircam odayı o zamana dek de kendi kendilerine uyumaya iyice alışırlar geçiş sıkıntı olmaz hem az daha büyümüş olurlar malum çocuklarda buyaslarda bir gun bile fark ediyor

Masallah cok guzel atesli hastalik hayirdir ne gecirdi cok mu agirdi cok gecmis olsun

Cok guzel yapmissiniz ben yemek yerken izletiyorum onun haricinde izletmedim hic sadece o kadarlik basarabildim ama isterdim. Benim bi arkadasim da hic izletmiyo 2 cocugu var telefon tv hicbi sey izletmediler

Çok ayrıntılı anlatmışsınsin okudukça aynı şeyleri yaşadığım birilerini görmek insanı mutlu ediyor. TV den bende müzik acıyorum ekranı kapatıyorum o zaman dinliyor hoşuna gidiyor. Ağlayarak sanırım kendilerini ifade ediyorlar. Bizde de var o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…