2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Slm kızlarr
Sabah sağlık ocağına gebelik kaydı yaptırdk.
Bugun son gunumuzmus bıldrmek icinnn valla.
Ordan dr kontrolune
Bizim sıpa yine gostermedı,bağdaş kurmus oturuyo
Kıza benzıyo ama bışeyy yapmayın dedii.
3 hafta sonra gitcz artk.
2lı testımız sukur temız cıktı sukurr.
3lu ye gerek yok dedi.
3 hafta sonra gitcz kısmetse.

Benim çıldırmamam işten değil.arkadaslar sonucumu bi hastaneden perinatolok uzmanlarının en başı mi neymiş ona gösterdik adam diyorki ben bu hastadan kan alamam çok riskli neymiş bunun down la.ilgisi yokmuş kafatasinda problem varmış tobe yarabbim Yılan kafası şeklinde olanlardan demiş direk.aldirmasi gerekiyor demiş demiş de demisss.iki ayrı kadın doğumcuya görünüyordum ikili yi perinatolok yaptı öyle bisey olsa bu usg de görülmezmi allah aşkınıza...ilk aylarda uygun olsun diye devlet ve evimin yakınında ki hastaneye gideyim dedim bin pişman oldum..şuan kendi dr ma geldim bekliyorum sıramı güvendiğim ve beni bilen bir dr bakalım ne diyecek

O nasıl bişey ya yılan kafasida nereden çıkmış bence sakin olup kendi doktoruna görün onu da takma boşuna stres ya

Allahim söyle yorum mu yapılır ya bunlara diplomayı verirken insanliklarını mi alıyorlar anlamıyorum ki

Bazen doktorlardaki bu mesleki deformasyon beni banden alıyor. İyice incelemeden etmeden haydi aldırın bunu diye konuşup insanı çıldırtıyorlar. Ne kadar diploması belgesi olursa olsun önce insan sağlığı ile uğraştığının bilincinde olmalı. Kendi evladı gibi her canın değerli olduğunu, kendi ruhu gibi değerlileri tehlikeye girdiğinde her insanın ruhunun incineceğini bilip ona göre davranmalı. Hiç inandırıcı gelmedi tespitleri. İnşallah kendi doktorunuz bir sorun görmez. İyi haberler alırsın inşallah. Geçmiş olsun.

ben geldim,

bir akıl bir fikir bir gorus de sizden rica edeyim:

ikili test kan degerlerim gayet iyi kombine trizomi 21 riskim 1/1145 - biyokimyasal 1:2123 - trizomi 18+nt 2089 cutt off deger altı. yas riskim 1:101 ki bunu bekliyorduk.

nt olcumu bugun 2,90 2,91 2.95 cıktı sırasıyla. en yuksek olcum baz alınıyormus o da 2,95. iki farklı usg ye girdim. 2,95 lik olanda ust sınır 3,5 mm imis. diger usg de sınır 3,00mm o usg de en yuksek olcum 2,68 cıktı.

iki ayrı dr degerlendirdi. biri akademik gorus al, universite hastanesi sevk, .... hn cvs yapsın dedi. amniyodan once bu islem yapılmalı kafamız net olur dedi.

diger dr; cvs risk teskil eder, once nıft test sonra rutin kontrol, detaylı usg, fetal eko vs.vs.. dedi. bundan on yıl onceki hastam olsan sana bu olcumden bahsetmezdim bile ama su an soylemeliyim: nt biraz yuksek, fakat sınırın altında da, burun kemigi net gozukuyor, downdan suphelenmiyorum ama icimin rahatlıgı icin nift yaptırsan iyi olur dedi.

bebegime inanacım sonsuz, bugun kıpır kıpır hareketliydi. onu mucize olarak goruyorum cunku supriz bir sekilde tedavisiz yasıma ragmen gelmeye karar verdi, guclu bir bebek. lakin bu isler de duygusallıkla olmuyor. bilemedim.

bu nift testi elbet butce meselesi. iki labratuvardan fiyat aldık 2000-2500 tl civarı. acıkcası bu rakam beni zorlayacak gibi. yani bu rakamı bebegime veya yurtdısına masterclass icin cıkacak kızıma ayırmayı tercih ederdim. izmir hastanesi ucretsizmis ve fakat bursadayım, isten izin al proseduru ogren, bir suru sart varmıs sanıyorum bir de...onceligim mi bu test evet ama, allahım yardım et! bebegimin saglıklı olduguna dair nasıl bir ferahlık hissediyorum bir de...

bugun drlara da dedim. yurtdısında yasayan bir suru arkadasım var 40 haftalık gebelikde sadece iki kez usg giriyorlar. stressizler. bu stres yetti bana yahu! dr da sey dedi ama britanyada mesela downlu cocuk populasyonu cok fazlaymıs. gerci toplum da anne de daha fazla kabul gosteriyormus ozel bebeklere. bilemedim arkadaslar...

bu gece bir yol haritası cizecegiz evde bakalım. okuldan kızım bir de tlf etmez mi; tam dr'dan cıkmısız, annis kardesim iyi mi? abla kızım benim yahu. her seyi paylasmakla iyi mi ettim bilemiyorum

oyle iste, acayip bir ic dokme oldu,
kafam kenstel donusum su an.

o nasıl bir şey nasıl bir yaklaşım öyle ya. kendi doktorunuza gelmekle en iyisini yapmışsınız. iyi haberlerle çıkarsınız inşallah

O nedemekmıss valla cımere sıkayet ederım ben olsam.
Devlette maalesef gün doldurmuya gelyor bazı drlar!
Özelde konuşsun bakayım oyle,tutuyo mu onu hastane!
Kendı drnuzu baz aalın.
Hayırlı haberlerle gelin insallahhh

diyecek yazacak bir sey bulamadım ben yahu!
niye kan veriyosun orayı da kacırdım?
en son izmir yazmıstın, acıkcası asıl bunu soracaktım sana ama halin kalmamıstır bu kadar olay uzerine, bir sakinles de haberleselim peridrol e mi?
guzel haberlerle insallah.

İnsallah guzel haberlerinizi duyariz

hissetmeye başlayınca rahat olcaz sanırım canım. :) şimdi bir şey hissetmiyoruz normal bence. hayırlı haberlerle gel inşallah.
Aynen cnm bende öyle diyorm bi hissetsek dha rahatlarız :) Çok şükür ıyimis bebeğim herşey yolundaymış Rabbim hepimizin sağ salim kucagmza almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…