Maşallah hadi canim.gozun aydınAllah razı olsn cnm çok şükür ıyimis sonuçlarda ıyimis bi sıkıntı gözükmüyor dedi doktr
Ayy maşallah ne güzel canım.Peki nasıl bu kadar az kilo alıp 3kilo üzeri doğurdun bebişi. Nasıl beslendin?
Bu aylarda ki kilolari anne aliyomus bence sevinmelisin almadigin ic8nBende şimdiye kadar 4 kilo verdim kaç kilo alicam ne zaman alicam merak ediyorum
Aa çok sevindim o zaman mantıklı aslında bebek 100 gram anca kilo bize kalıyor :)Bu aylarda ki kilolari anne aliyomus bence sevinmelisin almadigin ic8n
Canim sonuç ne ?? Senin doktorun ne dediBenim çıldırmamam işten değil.arkadaslar sonucumu bi hastaneden perinatolok uzmanlarının en başı mi neymiş ona gösterdik adam diyorki ben bu hastadan kan alamam çok riskli neymiş bunun down la.ilgisi yokmuş kafatasinda problem varmış tobe yarabbim Yılan kafası şeklinde olanlardan demiş direk.aldirmasi gerekiyor demiş demiş de demisss.iki ayrı kadın doğumcuya görünüyordum ikili yi perinatolok yaptı öyle bisey olsa bu usg de görülmezmi allah aşkınıza...ilk aylarda uygun olsun diye devlet ve evimin yakınında ki hastaneye gideyim dedim bin pişman oldum..şuan kendi dr ma geldim bekliyorum sıramı güvendiğim ve beni bilen bir dr bakalım ne diyecek
ben geldim,
bir akıl bir fikir bir gorus de sizden rica edeyim:
ikili test kan degerlerim gayet iyi kombine trizomi 21 riskim 1/1145 - biyokimyasal 1:2123 - trizomi 18+nt2089 cutt off deger altı. yas riskim 1:101 ki bunu bekliyorduk.
nt olcumu bugun 2,90 2,91 2.95 cıktı sırasıyla. en yuksek olcum baz alınıyormus o da 2,95. iki farklı usg ye girdim. 2,95 lik olanda ust sınır 3,5 mm imis. diger usg de sınır 3,00mm o usg de en yuksek olcum 2,68 cıktı.
iki ayrı dr degerlendirdi. biri akademik gorus al, universite hastanesi sevk, .... hn cvs yapsın dedi. amniyodan once bu islem yapılmalı kafamız net olur dedi.
diger dr; cvs risk teskil eder, once nıft test sonra rutin kontrol, detaylı usg, fetal eko vs.vs.. dedi. bundan on yıl onceki hastam olsan sana bu olcumden bahsetmezdim bile ama su an soylemeliyim: nt biraz yuksek, fakat sınırın altında da, burun kemigi net gozukuyor, downdan suphelenmiyorum ama icimin rahatlıgı icin nift yaptırsan iyi olur dedi.
bebegime inanacım sonsuz, bugun kıpır kıpır hareketliydi. onu mucize olarak goruyorum cunku supriz bir sekilde tedavisiz yasıma ragmen gelmeye karar verdi, guclu bir bebek. lakin bu isler de duygusallıkla olmuyor. bilemedim.
bu nift testi elbet butce meselesi. iki labratuvardan fiyat aldık 2000-2500 tl civarı. acıkcası bu rakam beni zorlayacak gibi. yani bu rakamı bebegime veya yurtdısına masterclass icin cıkacak kızıma ayırmayı tercih ederdim. izmir hastanesi ucretsizmis ve fakat bursadayım, isten izin al proseduru ogren, bir suru sart varmıs sanıyorum bir de...onceligim mi bu test evet ama, allahım yardım et! bebegimin saglıklı olduguna dair nasıl bir ferahlık hissediyorum bir de...
bugun drlara da dedim. yurtdısında yasayan bir suru arkadasım var 40 haftalık gebelikde sadece iki kez usg giriyorlar. stressizler. bu stres yetti bana yahu! dr da sey dedi ama britanyada mesela downlu cocuk populasyonu cok fazlaymıs. gerci toplum da anne de daha fazla kabul gosteriyormus ozel bebeklere. bilemedim arkadaslar...
bu gece bir yol haritası cizecegiz evde bakalım. okuldan kızım bir de tlf etmez mi; tam dr'dan cıkmısız, annis kardesim iyi mi? abla kızım benim yahu. her seyi paylasmakla iyi mi ettim bilemiyorum
oyle iste, acayip bir ic dokme oldu,
kafam kenstel donusum su an.
Benim çıldırmamam işten değil.arkadaslar sonucumu bi hastaneden perinatolok uzmanlarının en başı mi neymiş ona gösterdik adam diyorki ben bu hastadan kan alamam çok riskli neymiş bunun down la.ilgisi yokmuş kafatasinda problem varmış tobe yarabbim Yılan kafası şeklinde olanlardan demiş direk.aldirmasi gerekiyor demiş demiş de demisss.iki ayrı kadın doğumcuya görünüyordum ikili yi perinatolok yaptı öyle bisey olsa bu usg de görülmezmi allah aşkınıza...ilk aylarda uygun olsun diye devlet ve evimin yakınında ki hastaneye gideyim dedim bin pişman oldum..şuan kendi dr ma geldim bekliyorum sıramı güvendiğim ve beni bilen bir dr bakalım ne diyecek
ben geldim,
ikili test kan degerlerim gayet iyi kombine trizomi 21 riskim 1/1145 - biyokimyasal 1:2123 - trizomi 18+nt2089 cutt off deger altı. yas riskim 1:101 ki bunu bekliyorduk.
nt olcumu bugun 2,90 2,91 2.95 cıktı sırasıyla. en yuksek olcum baz alınıyormus o da 2,95. iki farklı usg ye girdim. 2,95 lik olanda ust sınır 3,5 mm imis. diger usg de sınır 3,00mm o usg de en yuksek olcum 2,68 cıktı.
iki ayrı dr degerlendirdi. biri akademik gorus al, universite hastanesi sevk, .... hn cvs yapsın dedi. amniyodan once bu islem yapılmalı kafamız net olur dedi.
diger dr; cvs risk teskil eder, once nıft test sonra rutin kontrol, detaylı usg, fetal eko vs.vs.. dedi. bundan on yıl onceki hastam olsan sana bu olcumden bahsetmezdim bile ama su an soylemeliyim: nt biraz yuksek, fakat sınırın altında da, burun kemigi net gozukuyor, downdan suphelenmiyorum ama icimin rahatlıgı icin nift yaptırsan iyi olur dedi.
bebegime inanacım sonsuz, bugun kıpır kıpır hareketliydi. onu mucize olarak goruyorum cunku supriz bir sekilde tedavisiz yasıma ragmen gelmeye karar verdi, guclu bir bebek. lakin bu isler de duygusallıkla olmuyor. bilemedim.
bu nift testi elbet butce meselesi. iki labratuvardan fiyat aldık 2000-2500 tl civarı. acıkcası bu rakam beni zorlayacak gibi. yani bu rakamı bebegime veya yurtdısına masterclass icin cıkacak kızıma ayırmayı tercih ederdim. izmir hastanesi ucretsizmis ve fakat bursadayım, isten izin al proseduru ogren, bir suru sart varmıs sanıyorum bir de...onceligim mi bu test evet ama, allahım yardım et! bebegimin saglıklı olduguna dair nasıl bir ferahlık hissediyorum bir de...
bugun drlara da dedim. yurtdısında yasayan bir suru arkadasım var 40 haftalık gebelikde sadece iki kez usg giriyorlar. stressizler. bu stres yetti bana yahu! dr da sey dedi ama britanyada mesela downlu cocuk populasyonu cok fazlaymıs. gerci toplum da anne de daha fazla kabul gosteriyormus ozel bebeklere. bilemedim arkadaslar...
bu gece bir yol haritası cizecegiz evde bakalım. okuldan kızım bir de tlf etmez mi; tam dr'dan cıkmısız, annis kardesim iyi mi? abla kızım benim yahu. her seyi paylasmakla iyi mi ettim bilemiyorum
Benim çıldırmamam işten değil.arkadaslar sonucumu bi hastaneden perinatolok uzmanlarının en başı mi neymiş ona gösterdik adam diyorki ben bu hastadan kan alamam çok riskli neymiş bunun down la.ilgisi yokmuş kafatasinda problem varmış tobe yarabbim Yılan kafası şeklinde olanlardan demiş direk.aldirmasi gerekiyor demiş demiş de demisss.iki ayrı kadın doğumcuya görünüyordum ikili yi perinatolok yaptı öyle bisey olsa bu usg de görülmezmi allah aşkınıza...ilk aylarda uygun olsun diye devlet ve evimin yakınında ki hastaneye gideyim dedim bin pişman oldum..şuan kendi dr ma geldim bekliyorum sıramı güvendiğim ve beni bilen bir dr bakalım ne diyecek
Izmır iste canım arkadaş ordan randevu ayarlamaya çalışıyordu kan için oranın bu işle ilgili üst yetkili birisi öyle söylemiş duyunca çıldırdım zaten ben perinatolok bilmem neyiymiş..Ona verilen diplomaya ne diyim ben kendimi zor tutuyorumdiyecek yazacak bir sey bulamadım ben yahu!
niye kan veriyosun orayı da kacırdım?
en son izmir yazmıstın, acıkcası asıl bunu soracaktım sana ama halin kalmamıstır bu kadar olay uzerine, bir sakinles de haberleselim peridrol e mi?
guzel haberlerle insallah.
Canım benim 3 gündür bunları araştırmak tan beynim sulanmış durumda..senin kan değerlerim gayet güzel bi problem yok yaş sınırı yaşından ötürü çıkmıştır ki 33 ve sonra si yaşta risk çıkıyor hepsinde..Izmır hastanesinde yapılıyor evet ama sadece riskli hastalara yapılıyormuş birde 2 kaybın olması gerekiyormus..oradan bi hemşire arkadaş la iletişime geçtik bugün.. bana kalırsa sende problem yok devlette şansını dene derim ama riskli grupta olmadığından yapmazlar..anca özel yatırabilirsin ortalama.ayni fiyatları istiyorlar benden de 2300 istediler panaroma testiben geldim,
Benm bi arkadaşım hamile cnm onunda kanda risk yüksek cıktı ultrasonda herşey normaldi o hiç aldırmayı düşünmüyorum dedi ve 5. Ayda 4d ayrıntılı ultrason yaptırdı o kesin sonuç veriyormus çok şükür sapsağlam bebeğin var demiş doktor ben ona demistim ztn genelde ultrasonda sorun gözükmüyorsa korkma iyidir inşallah diyodum seninde öyle cikicak Allahın izniyle cnm Rabbim sağ salim kucagna almayı nasip etsinCanlar şimdi geldim eve kendi dr ma muayene oldum anlattım herşeyi rapora baktı diğer dr larin dediği gibi kan testini önerdi ve kesin sonuç bu dedi..izmirde ki neden öyle demiş anlamadım sen boşver onu dedi o rapor sonucuna gore öyle bi teşhis koyamaz demiş..benim gördüğüme gore usg de bir problem yok 5 ayda detaylı organlara bakarız ama şuan bu kan testini yatırmalıyız dedi riskten ötürü.. saat geç olduğu için kan veremedim hayırlısıyla yarın gidip özel bi yerde vericem...ayrıca bu test turkiyede yapılıyormuş hastaneler yurt dışına gönderiyoruz diye insanları kafaliyor heralde..muhakkak gönderenler vardır günahlarına girmeyim ama turkiyede de yapılan bir çok laboratuvar varmış..hatta kanuni devlet hastanesi zeynep kamil doğum hastanesinde bu testleri yaptıran hastalar varmış..ama arayıp sorduğunuz da yapmıyoruz diyorlar araya bi dayı soktugun zaman yapıyorlar heralde heryerde bu işler böyle islemiyormu zaten...elinde risk raporuyla gittiğin zaman hele bide tanıdık varsa o zaman yapıyorlar anladigim..hiç yapılmıyorsa yaptıranlar nasıl yaptırıyor...neyse uzun oldu kafanızı şişirdim yüreğinizi daralttim sizinde kusura bakmayın.. ama ben artik iyi düşünüyorum eminimki hiç bir şey çıkmayacak.. sizlerinde duası hayırlısıyla ağustos kardeşlerini koruyacak biliyorum ve inanıyorum buna..iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı tşk ederim
Canım ya sen içini ferah tut bencede hiç bir şey çıkmayacak.. dualarımız seninleCanlar şimdi geldim eve kendi dr ma muayene oldum anlattım herşeyi rapora baktı diğer dr larin dediği gibi kan testini önerdi ve kesin sonuç bu dedi..izmirde ki neden öyle demiş anlamadım sen boşver onu dedi o rapor sonucuna gore öyle bi teşhis koyamaz demiş..benim gördüğüme gore usg de bir problem yok 5 ayda detaylı organlara bakarız ama şuan bu kan testini yatırmalıyız dedi riskten ötürü.. saat geç olduğu için kan veremedim hayırlısıyla yarın gidip özel bi yerde vericem...ayrıca bu test turkiyede yapılıyormuş hastaneler yurt dışına gönderiyoruz diye insanları kafaliyor heralde..muhakkak gönderenler vardır günahlarına girmeyim ama turkiyede de yapılan bir çok laboratuvar varmış..hatta kanuni devlet hastanesi zeynep kamil doğum hastanesinde bu testleri yaptıran hastalar varmış..ama arayıp sorduğunuz da yapmıyoruz diyorlar araya bi dayı soktugun zaman yapıyorlar heralde heryerde bu işler böyle islemiyormu zaten...elinde risk raporuyla gittiğin zaman hele bide tanıdık varsa o zaman yapıyorlar anladigim..hiç yapılmıyorsa yaptıranlar nasıl yaptırıyor...neyse uzun oldu kafanızı şişirdim yüreğinizi daralttim sizinde kusura bakmayın.. ama ben artik iyi düşünüyorum eminimki hiç bir şey çıkmayacak.. sizlerinde duası hayırlısıyla ağustos kardeşlerini koruyacak biliyorum ve inanıyorum buna..iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı tşk ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?