- 7 Ağustos 2015
- 1.762
- 5.863
- 158
Neyse bununla geçmiş olsun canm. O inatçı enfeksiyondan kurtulduysan hepsini atlatırsın. Bana senin kızın olacak gibime geliyor. Bakalım ne olacak. Ya bana herkes erkek dediğimde aaa tühh diyorlar sinir oluyorum. Oğlum var diye sanırım. Yandın evde 3 adam diyorlar. Kızın olsaydı sana yoldaş olurdu yardımcı olurdu evine daha bağlı olurdu diyorlar. Bende sağlıklı olsun da hiç önemi yok millet yıllarca bekliyor diyorum. Ya tabi orası öyle ama kız başka diyorlarcok mesaj olmus. musait olunca hepsini okuyacagim.
bugun dr tarifigim vardi. hastane yatarken aldigim antibiyotik enfeksiyonu temizlemis ama bu kez de baska bakteri enfeksiyona sebep olmus. bu kez de baska antibiyotik verdiler ama hap seklinde. kadin doguma da danis dediler. dr bu son ilac, artik ureme olsa da bir daha vermeyecegim yeter dedi. neden oldugu da belli degil. normalde 2 hafta sonraydi randevum, bebegi de gormek istermisin diyince atladim14+3 bugun. cinsiyet belli degil. ama kipor kipir. eli ayagi hic durmuyor. dedim balik kaymalarini hissediyorum. cok normal dedi
sağolasın canım dikkat edicem dediklerine.
benim 1 ay içtim doktor değiştirdim o doktor başka bir ilaç verdi şükür onda bir sorun yaşamadım 1 haftadır içiyorum. diğerinde ağlıyarak içiyordum :)ben de gece içiyordum burda görmüştüm baya bulantı yapıyor yorumlarını, ama aynı dediğin gibi 5 dakikada çıkardım. Nasıl içiçez bunu 6 ay
Canım çok geçmiş olsun. Çok büyük ihtimalle bebeğinde bir sorun yoktur. Bu riskler Yüksek çıksa da sadece oran veriyor ve çoğunlukla bebekte herhangi bir problem olmuyor. Bu DNA testini ben yaptırdım biliyorsun öyle hop diye verilecek bir para değil bütçeyi sarsıyor illa ki. Ancak gebeliğin sonuna kadar stres yaşayacaksan test yaptırmak mantıklı olabilir. Bilemiyorum ki çok zor bir karar. Şu konuda da çok haklısın ki; kendiliğinden olmuş bir bebek olması onun sağlıklı olma olasılığını bence çok arttırıyor. Umarım en hayırlı ve sağlıklı biçimde sonuçlanır bu sıkıntılı durum. Her şey açıklığa kavuşur ve gönlün rahat olarak sağlıkla alırsın bebeğini kucağına. Çok inanıyorum öyle olacağına ve dualarım seninle.
Pek anlamıyorum ama sadece yaş riski çıkmış sanırım diğer sonuçlar gayet iyi değil mi. 35 yaş sonrası riskte herkeste çıkıyor. Hatta 30 sonrası bile hemen risk yükseliyor diyorlar neye göre baz alınıyor acaba artık kadınların çoğu 30 lu yaşlarında doğum yapıyor. Güzel haberler alırsın inşallah
Canım benim 3 gündür bunları araştırmak tan beynim sulanmış durumda..senin kan değerlerim gayet güzel bi problem yok yaş sınırı yaşından ötürü çıkmıştır ki 33 ve sonra si yaşta risk çıkıyor hepsinde..Izmır hastanesinde yapılıyor evet ama sadece riskli hastalara yapılıyormuş birde 2 kaybın olması gerekiyormus..oradan bi hemşire arkadaş la iletişime geçtik bugün.. bana kalırsa sende problem yok devlette şansını dene derim ama riskli grupta olmadığından yapmazlar..anca özel yatırabilirsin ortalama.ayni fiyatları istiyorlar benden de 2300 istediler panaroma testi
Ben hala bebeginde neden down olabilecegi dusunulerek yok nifty yok amniyosentez vs deniyor sana anlayamadim canim. Olcumlerin normal gorunuyor aslinda.
İnsallah hakkinizda hayirlisi olur herseyin..
Ben bastan ikili dahil tum testleri reddettim. Ne olursa kabulum, gebeligimi stresle gecirmek istemiyorum dedim. Doktorum da zaten yas riski kesin cikar o yuzden ikiliyi bosver ama ille de dna analizi yaptir dedi. Onu da kabul etmedim.
Günaydın kızlar
B bilgevisne inşAllah kan testin temiz gelir. İkili testin çok riskli değil ki gönlünü ferah tut her zaman iyiyi düşün.
insallah tutku, tesekkur ederim.
16 haftalik hamileyim 2 kiloya yakin aldim yani göbeğim top gibi oldu mide bulantisi yasamadim hic. doktorum gayet iyi dedi bebisimde son gittigimde 122 gr olmus
ben geldim,
bir akıl bir fikir bir gorus de sizden rica edeyim:
ikili test kan degerlerim gayet iyi kombine trizomi 21 riskim 1/1145 - biyokimyasal 1:2123 - trizomi 18+nt2089 cutt off deger altı. yas riskim 1:101 ki bunu bekliyorduk.
nt olcumu bugun 2,90 2,91 2.95 cıktı sırasıyla. en yuksek olcum baz alınıyormus o da 2,95. iki farklı usg ye girdim. 2,95 lik olanda ust sınır 3,5 mm imis. diger usg de sınır 3,00mm o usg de en yuksek olcum 2,68 cıktı.
iki ayrı dr degerlendirdi. biri akademik gorus al, universite hastanesi sevk, .... hn cvs yapsın dedi. amniyodan once bu islem yapılmalı kafamız net olur dedi.
diger dr; cvs risk teskil eder, once nıft test sonra rutin kontrol, detaylı usg, fetal eko vs.vs.. dedi. bundan on yıl onceki hastam olsan sana bu olcumden bahsetmezdim bile ama su an soylemeliyim: nt biraz yuksek, fakat sınırın altında da, burun kemigi net gozukuyor, downdan suphelenmiyorum ama icimin rahatlıgı icin nift yaptırsan iyi olur dedi.
bebegime inanacım sonsuz, bugun kıpır kıpır hareketliydi. onu mucize olarak goruyorum cunku supriz bir sekilde tedavisiz yasıma ragmen gelmeye karar verdi, guclu bir bebek. lakin bu isler de duygusallıkla olmuyor. bilemedim.
bu nift testi elbet butce meselesi. iki labratuvardan fiyat aldık 2000-2500 tl civarı. acıkcası bu rakam beni zorlayacak gibi. yani bu rakamı bebegime veya yurtdısına masterclass icin cıkacak kızıma ayırmayı tercih ederdim. izmir hastanesi ucretsizmis ve fakat bursadayım, isten izin al proseduru ogren, bir suru sart varmıs sanıyorum bir de...onceligim mi bu test evet ama, allahım yardım et! bebegimin saglıklı olduguna dair nasıl bir ferahlık hissediyorum bir de...
bugun drlara da dedim. yurtdısında yasayan bir suru arkadasım var 40 haftalık gebelikde sadece iki kez usg giriyorlar. stressizler. bu stres yetti bana yahu! dr da sey dedi ama britanyada mesela downlu cocuk populasyonu cok fazlaymıs. gerci toplum da anne de daha fazla kabul gosteriyormus ozel bebeklere. bilemedim arkadaslar...
bu gece bir yol haritası cizecegiz evde bakalım. okuldan kızım bir de tlf etmez mi; tam dr'dan cıkmısız, annis kardesim iyi mi? abla kızım benim yahu. her seyi paylasmakla iyi mi ettim bilemiyorum
oyle iste, acayip bir ic dokme oldu,
kafam kenstel donusum su an.
Canlar şimdi geldim eve kendi dr ma muayene oldum anlattım herşeyi rapora baktı diğer dr larin dediği gibi kan testini önerdi ve kesin sonuç bu dedi..izmirde ki neden öyle demiş anlamadım sen boşver onu dedi o rapor sonucuna gore öyle bi teşhis koyamaz demiş..benim gördüğüme gore usg de bir problem yok 5 ayda detaylı organlara bakarız ama şuan bu kan testini yatırmalıyız dedi riskten ötürü.. saat geç olduğu için kan veremedim hayırlısıyla yarın gidip özel bi yerde vericem...ayrıca bu test turkiyede yapılıyormuş hastaneler yurt dışına gönderiyoruz diye insanları kafaliyor heralde..muhakkak gönderenler vardır günahlarına girmeyim ama turkiyede de yapılan bir çok laboratuvar varmış..hatta kanuni devlet hastanesi zeynep kamil doğum hastanesinde bu testleri yaptıran hastalar varmış..ama arayıp sorduğunuz da yapmıyoruz diyorlar araya bi dayı soktugun zaman yapıyorlar heralde heryerde bu işler böyle islemiyormu zaten...elinde risk raporuyla gittiğin zaman hele bide tanıdık varsa o zaman yapıyorlar anladigim..hiç yapılmıyorsa yaptıranlar nasıl yaptırıyor...neyse uzun oldu kafanızı şişirdim yüreğinizi daralttim sizinde kusura bakmayın.. ama ben artik iyi düşünüyorum eminimki hiç bir şey çıkmayacak.. sizlerinde duası hayırlısıyla ağustos kardeşlerini koruyacak biliyorum ve inanıyorum buna..iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı tşk ederim
https://www.anneysen.com/bebek-hazi...ercih-edilen-5-markanin-emzik-modelleri_10753 Şöyle birşeyler buldum ben de bakıyorum. Tecrübeli anneler bize yardım ederse çok iyi olur. Zaten geçen indirimleri kaçırmışız inşallah yine indirim olurKızlar günaydın. E bebekten bugün phılıps avent ürünlerinde yüzde 28 indirim var bir sürü biberon var hangisini almam mantıklı :)
Cnm çok geçmiş olsun , hayırlı haberlerini bekliyoruz.Canlar şimdi geldim eve kendi dr ma muayene oldum anlattım herşeyi rapora baktı diğer dr larin dediği gibi kan testini önerdi ve kesin sonuç bu dedi..izmirde ki neden öyle demiş anlamadım sen boşver onu dedi o rapor sonucuna gore öyle bi teşhis koyamaz demiş..benim gördüğüme gore usg de bir problem yok 5 ayda detaylı organlara bakarız ama şuan bu kan testini yatırmalıyız dedi riskten ötürü.. saat geç olduğu için kan veremedim hayırlısıyla yarın gidip özel bi yerde vericem...ayrıca bu test turkiyede yapılıyormuş hastaneler yurt dışına gönderiyoruz diye insanları kafaliyor heralde..muhakkak gönderenler vardır günahlarına girmeyim ama turkiyede de yapılan bir çok laboratuvar varmış..hatta kanuni devlet hastanesi zeynep kamil doğum hastanesinde bu testleri yaptıran hastalar varmış..ama arayıp sorduğunuz da yapmıyoruz diyorlar araya bi dayı soktugun zaman yapıyorlar heralde heryerde bu işler böyle islemiyormu zaten...elinde risk raporuyla gittiğin zaman hele bide tanıdık varsa o zaman yapıyorlar anladigim..hiç yapılmıyorsa yaptıranlar nasıl yaptırıyor...neyse uzun oldu kafanızı şişirdim yüreğinizi daralttim sizinde kusura bakmayın.. ama ben artik iyi düşünüyorum eminimki hiç bir şey çıkmayacak.. sizlerinde duası hayırlısıyla ağustos kardeşlerini koruyacak biliyorum ve inanıyorum buna..iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı tşk ederim
hiç komik değil canım çünkü bende aynı durumdayım 15. haftamda ilk kusmamı dün gece yaşadım :Sben bu hafta kusmaya başladım desem çok mu komik olur :s
Hoşgeldin canım hayırlı olsunKızlar hepinize merhabalar, ben de Ağustos annesi olacağım nasipseŞuan 13-5'teyiz. Pzartesi kontrolüm var, cinsiyet belli olacak inşallah Çok ama çok heyecanlıyım, sizlerin cinsiyetler belli oldu mu, isimlerine karar verdiniz mi bebişlerinizin
hiç komik değil canım çünkü bende aynı durumdayım 15. haftamda ilk kusmamı dün gece yaşadım :S
Ben lierac’ın çok iyi olduğunu okudum burada yazılanlardan. Fakat doğal bişey olsun diyerek zeytinyağı ve tatlı badem yağı kullanmaya karar verdim banyo sonrası sürünüyorum inşallah faydası olur.Merhabalar arkadaslar. Catlak kremi kullanan arastiran var mi? Hangi markalar iyidir acaba?
arkadaşlarımın tavsiyesine göre en güzeli vazelin ve doğal yağ dediler ben açıkcası markalara para vermeyi düşünmüyorum vazelin ve hindistan zeytinyağı badem kakao yağı tarzı karışımlara başlıcam şuan vazelin kullanıyorum dalininMerhabalar arkadaslar. Catlak kremi kullanan arastiran var mi? Hangi markalar iyidir acaba?
15 haftalikken ogrendin canim gitmeden once cikolata falan yedim 14 haftalikken gittigimde sabah oldugundan sadece yumurta yiyip gitmistim bebek ac olduğundan fazla hareket etmedi doktor o zaman gorememisti.Saglikla alin kucaginiza kac haftada ogrendiniz ben 14+3oldm karnim resmen top gibi benmde cok merak ediyorum bende
ben daha başlamadım ne kullancağımıda bilmiyorum . kullanan ve faydasını gören arkadaşlar yardımcı olabilirlerse seviniriz :)arkadaşlarımın tavsiyesine göre en güzeli vazelin ve doğal yağ dediler ben açıkcası markalara para vermeyi düşünmüyorum vazelin ve hindistan zeytinyağı badem kakao yağı tarzı karışımlara başlıcam şuan vazelin kullanıyorum dalinin
az önce aldım :) lierac phytolastil gel. daha önce de onu kullanmıştım. doktorum önermişti. akşamları yatarken komple göbeğime sürüyordum. göbeğimde hiç çatlağım olmadı. ama sadece göbeğe değil, bacaklara ve göğüslere de sürmek gerekiyormuş.ama pahalı olunca lieracı sadece karnıma sürdüm :) sabahları da bacaklarıma, göbeğime ve göğsüme kakao yağı sürdüm ama son ay bacaklarımın yanları çok az çatladı. o yüzden ben de sabahları kakao yağının yerine ne sürebilirim diye araştırıyorum. var mı tavsiyesi olan daha önce kullanan ve işe yarayan :)Merhabalar arkadaslar. Catlak kremi kullanan arastiran var mi? Hangi markalar iyidir acaba?
ay evet baktım şimdi ne kadar pahalı o öyle yaa :) bir tane yetiyor mu bari doğuma kadar sadece göbeğe :)az önce aldım :) lierac phytolastil gel. daha önce de onu kullanmıştım. doktorum önermişti. akşamları yatarken komple göbeğime sürüyordum. göbeğimde hiç çatlağım olmadı. ama sadece göbeğe değil, bacaklara ve göğüslere de sürmek gerekiyormuş.ama pahalı olunca lieracı sadece karnıma sürdüm :) sabahları da bacaklarıma, göbeğime ve göğsüme kakao yağı sürdüm ama son ay bacaklarımın yanları çok az çatladı. o yüzden ben de sabahları kakao yağının yerine ne sürebilirim diye araştırıyorum. var mı tavsiyesi olan daha önce kullanan ve işe yarayan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?