2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Hoşgeldin canım hayırlı olsun benimki erkek, aklımda sevdiğim isimler var ama doğuma kadar fikirler değişebilir. Araştırıyoruz :) senin de belli olunca yaz mutlaka
Hoşbuldum canım, ayy yakışıklı gelecek desene maşallah annesi:) Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin hepimize

Gebelikte cildinizi nemlendirmek için kimyasal olmayan bitkisel kremleri tercih etmeniz daha sağlıklıdır. Hamilelikte kullanılması gereken ev yapımı çatlak kremi tarifi ile karın, bel ve bacaklarda çatlak oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Hamilelik dönemindeki kadınların önemli sorunlarından biri de hızla artan vücut ağırlığı ve şişen karın nedeniyle çatlaklar oluşmasıdır. Gebeliğin ilk aylarından itibaren uygulayabileceğiniz cildi nemlendiren ve bebeğe zarar vermeyen kremler işe yarayabilir. Bunların dışında evde tamamen doğal malzemeler ile çatlak oluşumunu engelleyen bitkisel kremler hazırlayabilirsiniz.

Hamilelik Çatlaklarına Karşı Ev Yapımı Krem Tarifi

1 çay bardağı saf zeytin yağı

Yarım çay bardağı aleo vera jeli

1 çay kaşığı lavanta

Hazırlanışı

Zeytin yağı ve aleo vera jelini iyice karıştırın. Hazırladığınız kremin içine lavanta ekleyin.

Bu karışımı gebeliğin ilk aylarından itibaren çatlak oluşma ihtimali olan karın, üst bacak ve bel çevrenize uygulayabilirsiniz.

Gebelikte Çatlak Oluşmasını Engellemek İçin

Kontrollü kilo almak çatlak oluşumunu engellemenize yardımcı olur. Bu konuyu doktorunuza danışabilirsiniz.

Kakao yağı çatlak oluşumunun engellemesine yardımcı olabilir.

Cildinizi her gün düzenli olarak nemlendirmeniz gerekir. Böylece çatlak oluşumu en az seviyede olacaktır.

Günlük yeterli miktarda su tüketmek bebeğinizin sağlıklı gelişimi ve cildinizin nemli kalması açısından önemlidir.

E vitamini içeren besinleri yeterince tükettiğinizden emin olmanız gerekir.

Günaydınn...

Sevgili anneler ve anne adayları bu içinde balık yağı olan vitaminleri nasıl içiyorsunuz?? Ben onu içince mide bulantısı, istifra gibi problemler yaşıyorum
Ben aldım ama daha başlamadım diğer vitaminim bitince baslicam sabah mı iciyosun

Hindistancevizi yağı da sürebilirsin canım, ben daha başlamadım ama onu deneyeceğim

Ben buay philips avent kucuk cam biberon almistim indiirmden. Ama dr brown daha iyi gibi geldi sonradan biraz kararsiz kaldim. Ozellikle gazli bebeklere onerilmis bu marka
Ben bi 150 ml bide 270 ml aldım, biri küçük biri büyük . Büyük olana ek gıdaya başlayınca geçeriz gibi. Boyutları bana çok iyi geldi. Aldığın da mutlaka iyidir kararsız kaldıysan bi tane de büyük alabilirsin

ay evet baktım şimdi ne kadar pahalı o öyle yaa :) bir tane yetiyor mu bari doğuma kadar sadece göbeğe :)
maalesef doğuma kadar 1 tane yetmiyor. daha önce neredeyse 3 kutu bitirmiştim.

bugün kontrolüm var bende çantama çikolata koydum unutmazsam inşallah yerim giderken
ben tatlı yiyemiyorum diye meyve suyu içtim gittim. hiç yerinde durmadı kıpır kıpırdı :)

Ben Palmers'ın losyon ve tummy butter setini aldım. Kokusu bence fena değil de eşim hiç sevmiyor :/
set kakaolu di mi :) bende kakao yağı kullanıyordum. benim eşim de sevmiyordu. yoğun bir kokusu vardı. ben de sabahları işe gitmeden sürüyordum.

Hindistancevizi yağı da sürebilirsin canım, ben daha başlamadım ama onu deneyeceğim
Evde bol bol bademyağı ve zeytinyağı var bunları kullanıp hindistancevizine geçebilirim , hep aynı şeyi kullanmam dönüşümlü giderim

Çatlak için en iyi önlemlerden biri bol su içmek. İlk hamileliğimde çok şükür hiç çatlağım olmadı. Doktorum çatlayacak cilt için çoğu zaman kremler pek etki etmiyor deyince bir süre sonra kremi kullanmayı bırakmıştım. Ama tüm hamileliğim boyunca bol su içtim, onun etkisi oldu sanırım çünkü ergenliğimde birçok yerimde çatlak oluşmuştu. Şimdi de krem bakıyorum ama düzenli kullanır mıyım bilemiyorum.

Beni çatlaktan çok güneş lekeleri korkutuyor.
İlk hamileliğim de yine aynı dönemdeydi ve 7. aydan sonra yüzümde çok koyu renkli güneş lekeleri oldu.
Sonrasında bir sürü krem falan kullandım ama hala ne zaman güneş kremi sürmeden azıcık güneşe çıksam hemen geri geliyor.
O yüzden güneş kremi sürmeden dışarı çıkmamak lazım.

Evde bol bol bademyağı ve zeytinyağı var bunları kullanıp hindistancevizine geçebilirim , hep aynı şeyi kullanmam dönüşümlü giderim
Ben daha hiç sürmedim ama o yağlı his nasıl olur hiç bilmiyorum :) Rahatsız edecekmiş gibi hissediyorum daha şimdiden

ben hazırlık yapmaya başlamadım hiç bir şey almadım henüz benim durumumda olan var mı? 7. aydan sonra bakmaya başlarım diye düşünüyorum geç mi kalmış olurum
Ben de başlamadım, sizin gibi 7. ay civarı başlamayı düşünüyorum. İlk hamileliğimde de öyle yapmıştım zaten.

ben hazırlık yapmaya başlamadım hiç bir şey almadım henüz benim durumumda olan var mı? 7. aydan sonra bakmaya başlarım diye düşünüyorum geç mi kalmış olurum
Ben de aynen senin gibi düşünüyorum :) Bakalım yorumlar nasıl olacak tecrübeli anneler yol göstersin bize :)

Ben daha hiç sürmedim ama o yağlı his nasıl olur hiç bilmiyorum :) Rahatsız edecekmiş gibi hissediyorum daha şimdiden
Ben fısfıslı şişeye koydum ve çok çok az su ekledim , çalkalayıp sıkıyorum :) yağlı his bırakmıyor böylece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…