Günaydınlar herkese:)Gunaydınn kızlarr
Dr bize 17.haftada gel detaylı ultrason var dedi?
O 5.aydan sonra olmuyo mu?
Yada ben renkli ultrasonla mı karıstırıyorm:)
Benım anladıdğım kandan bakılck yıne.Kendı drmuz yapck .Günaydınlar herkese:)
Bana da 19 haftamda gel dedi ama sanırım detaylı ultrason için beni yönlendirecekmiş onu da perinatalog mu yapıyor acaba? Benim yine 20. Haftayı bulacak detaylı gibi
Canım ben de troid hastsym ama kan değerim yıllardr çok guzel 2 ayda bir kan verdim ben de yine iyi ondan ilaç kullanmyrm. Umarım seninde iyiye donerBen tiroid hastasıyım ayda bir kontrole gidiyorum hamilelik öncesi 2 ayda bir gidiyordum ilac verir düşer hemen bir sure sık gidersin doz ayarlamaya çalışır gebelikte tiroid yüksekliği hamilelik bitince bitiyormuş ben bir ömür ilac icicem
Gunaydınn kızlarr
günaydın kızlar. bizede doktorumuz ikili test iyi çıkınca 16-18. haftada gel afp testi yapıcaz dedi. kandan bakılıyormuş sanırım. yapan arkadaşlarda olmuş. ama detaylı ultrasan için nette 18-24 , 19-23 haftalar arası yapılır diyor. sizinkiler zaten 18 i geçmiş olcak sanırım demi. ondan normaldir herhalde.Günaydınlar herkese:)
Bana da 19 haftamda gel dedi ama sanırım detaylı ultrason için beni yönlendirecekmiş onu da perinatalog mu yapıyor acaba? Benim yine 20. Haftayı bulacak detaylı gibi
Ben 20.haftadan sonra oluyor diye biliyorum detaylıyı. Anomali taraması olarak geçiyormuş. Hatta benim 21. ya da 22. haftada perinatologa gidip detaylı ultrasona girmemi istedi doktorum. Bilemedim seninkini :)Gunaydınn kızlarr
Detaylı ultrason fiyatları 400-600 civarı oluyor ama 45 dk boyunca her bir noktasını tek tek inceliyor perinatologlar. Cihazları çok iyi ve net gösteriyor ki her şeyini görebiliyorsun. Devlet hastanesinde o cihazlardan var mıdır bilemiyorum canımBenım anladıdğım kandan bakılck yıne.Kendı drmuz yapck .
600 tl civarı fiyatlar okudum
Devlette yapalm dıcem ona da randevu almk lazım
Evet 21 de dedı kardeşimde,17 de cagırdığı 4lu testmis:)Ben 20.haftadan sonra oluyor diye biliyorum detaylıyı. Anomali taraması olarak geçiyormuş. Hatta benim 21. ya da 22. haftada perinatologa gidip detaylı ultrasona girmemi istedi doktorum. Bilemedim seninkini :)
45 dk oo supermiis:)Detaylı ultrason fiyatları 400-600 civarı oluyor ama 45 dk boyunca her bir noktasını tek tek inceliyor perinatologlar. Cihazları çok iyi ve net gösteriyor ki her şeyini görebiliyorsun. Devlet hastanesinde o cihazlardan var mıdır bilemiyorum canım
takma canım, araştırma hastanelerinin canı araştırmak istiyor.doktorunu dinle.2li tarama sonucuna doktorum iyi demişti. Benim de içim rahatlamıştı. Bu gün detaylı ultrason için randevu almaya araştırma hastanesine gittim orası ücretsiz diye. 2li testimi düşük riskli buldu amniyosentez yaptırmamı tavsiye etti şok oldum. Bende doktorum sorun olmadığını söyledi dedim.
Benim riskim 1/980 çıkmıştı. 1/1000 in altını riskli buluyoruz biz dedi. Araştırma hastanesi olduğu için araştırıyoruz dedi. Aslında sınıra çok yakınsın 1000 in üstü olsa istemezdik dedi. Kabul etmedim ama çok moralim bozuldu. Bu belirsizlik insanı kanser eder. Kendi doktorumu arayıp tekrar görişücem. 1/980 kötü bir değer mi bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi beni
Gözünaydın sağlıkla kavuşursun inşAllah. Bu sene erkek senesi sanırımIyi akşamlar hanımlar dün kontrolümüz vardı artık cinsiyetimiz de belli oldu bir erkek haberi de bizden gelsin
Canm benim doktorumun Hastane anlaşması olmadığı için rapor yazamıyordu ve ilk 3 ay kullanırsın dediği için rapor çıkartmamıştım. Diğer devlet doktorları da pıhtılaşmam düşük diye rapor vermediler, saolsun dün akşam ki doktor çıkarttı. Coraspini çok hafife alıyordum ama akşam doktor öyle deyince şaşırdım kaçıncı haftada bıraktın Coraspini?Tutkuu bana ilk aydan vermişti rapor doktor seni niye uğraştırmış bana da başka bir doktor koraspin içme sadece iğne yeter dedi kanaman olsa durduramayız dedi bnde koraspin i bıraktım
canm kuzenim 1 hafta önce detaylıyı devlette yaptırdı 25-30 dk sürmüş hepsine tek tek baktı dedi. Ama renkli değil siyah beyazmış. Ben oğlumda yaptırmıştım renkli resimler vermişti doktor. Hatta bana safra kesesinde sorun var doğduğu gibi ameliyat olması lazım demişti çok üzülmüştüm, Doğumdan sonra ultrasonda baktılar herşey normal dediler.Detaylı ultrason fiyatları 400-600 civarı oluyor ama 45 dk boyunca
Tamda beni anlatmissin KV akraba kısmi dışında3 ayı kusmalı ,bulantılı gecırmısz,
cogumuz surune surune ise gelmişiz,
Bebelerimiz risk altında denılmis,ömrümüzden ömür gitmiş,
Kvde,hısım ,akraba,bılıncsiz drlar sinirimizi bozmuş yıne sakin kalmaya calısmısız:)
Dahada sarsmasın bizi kimse rica ediciiim:)
Bi canımız kaldı onu da alın bari:)bu neymiş arkads
günaydın canım . benim doktorum da yasak demişti. ama belli bir süre için mi bilmiyorum. ben zaten sevmediğim yemediğim için üstüne de düşmedim pek ama bilen arkadaşlar vardır muhakkak yardımcı olurlar.gunaydin hanimlar, linç edilmekten korkarak soruyorum. Çalistigim yerde aşçı bayan dün ciğer yapicam dedi diger calisan bayanlarda hamileler var onlara ne pisireceksin hamileler ciger yemez dedi, internetten baktim ama kesin bisey bulamadim a vitamini fazla oldugundan bazi sitelerde yenilmez yaziyordu. Konu hakkinda bilgisi olan var mi
gunaydin hanimlar, linç edilmekten korkarak soruyorum. Çalistigim yerde aşçı bayan dün ciğer yapicam dedi diger calisan bayanlarda hamileler var onlara ne pisireceksin hamileler ciger yemez dedi, internetten baktim ama kesin bisey bulamadim a vitamini fazla oldugundan bazi sitelerde yenilmez yaziyordu. Konu hakkinda bilgisi olan var mi
benim doktorumda istedi 3 boyutlu renkli doppler benimki .Gunaydınn kızlarr
canım dün ben ete dokundum diye ortalığı ayağa kaldırdım .bazı yorumlar okadar korkutucuyduki hastalandım resmen .doktorumu aradım aynen şöyle dedi siz aydın insanlarsınız nasıl inanıyorsunuz böyle birşeye dedi.okadar evhamlıydında niye dokundun dedi.batıl inançlarla ilgili olanlar için mantıklı düşününün diyebilirsiniz belki ama ete dokunmada batıl inançla ilgili bir şey yok aksine gayet bilimsel bir şey. eğer hamile biri toksoplazmayı hamile kalmadan yaklaşık 3 ay önce ya da hamileliğinin ilk 3 ayında geçirirse allah korusun bebeğin olumsuz etkilenme durumu var. mesela bende de cmv diye bir virüsü hiç geçirmemişim ve hamileliğimin ilk 3-4 ayında bu virüse maruz kalmamam gerekli. kızım kreşe gidiyor. öğretmeniyle devamlı konuşuyoruz. sınıfta ateşli bir çocuk varsa göndermemem gerekiyor. işyerinde devemlı evraklarlayım. devamlı elimi yıkamaya dikkat ediyorum. dezenfektan kullanıyorum. bunların hiç birini de kafamdam uydurmuyorum. doktorun önerisiyle yapıyorum çünkü allah korusun dikkat etmezsem ve bu virüsü alırsam bebeğimin gelişimi bundan olumsuz etkilenecek.
bu yüzden "sizin mantiginiz yok mu?" derken önce bir düşünün acaba bunları neden yapıyor olabilirler diye. evet altı üstü hamileyiz ama şunu da unutmayın ki bazen bizim yaptığımız ya da yapmadığımız bir şeyin karnımızdaki bebeğin etkilenme ihtimali var ve bir çok annenin batıl ya da değil bir şeylere dikkat etme sebebi bu.
Çok sevindim artik rahat bir nefes almışsındır.. darısı benim dna nin başına artik.. ben de derinden bir ohhh deyip kendimi yemeye vermek istiyorum artikMerhaba hanimlar.haftalardir yine yazamadim.pek iyi degildim.11+5 te ikili icin kan verdim.1 hafta sonra hem sonuc hem cinsiyet icin tekrar cagirdi.ense ve burun kemigi gayet guzeldi bu arada.bir hafta sonra gittigimde ikilinin sonuclari cok iyi degildi malesef.yasim 39 yas riskini zaten yuksek bekliyordum.biyokimyasal risk 1/70 cut off uzerinde kombine 1/486 o altinda ama yinede sınir sayilir.dr secenekleri sundu .ne olursa olsun aldurmam diyorsan hic birdey yaptirmayabilirsin tabi kafaya takmam diyorsan.ya da amniyosentez fiyati su ya da sonucu neredeyse amniyosentez kadar kesin olan dna testi.maliyeti yuksek ama secim senin.ben olumlu dusunuyorum bir sey cikacagini sanmiyorum.10 yil once olsa sonucun normal derdim.o zaman dna vs yoktu.ama simdi tamamen normal demek bilimi inkar olur dedi.ben daha şoktan cikamadan ultrasona girdim.cinsiyetin erkek oldugunu ogrendim ama sevinemedim bile.hemen o gun nifty test icin kan verdim.sonucu alana kadar hayatla baglantim kesildi resmen 10 gun.cok sukur normal cikti 2 gun once aradi dr um gozunaydin diye.bende haberler bu kadar.okuz gibi yiyorum bu arada.hic durmadan hunharcakilo falan umrumda degil.ki ben kilo ve diyabet yuzunden ameliyat olup 40 kilo vermis kadinim.aman saglikli olsun da yeniden kilo almam da onemli degil.opuyorum hepinizi gobeklerinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?