2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Gunaydınn kızlarr
Dr bize 17.haftada gel detaylı ultrason var dedi?
O 5.aydan sonra olmuyo mu?
Yada ben renkli ultrasonla mı karıstırıyorm:)
Günaydınlar herkese:)
Bana da 19 haftamda gel dedi ama sanırım detaylı ultrason için beni yönlendirecekmiş onu da perinatalog mu yapıyor acaba? Benim yine 20. Haftayı bulacak detaylı gibi

Bana da 19 haftamda gel dedi ama sanırım detaylı ultrason için beni yönlendirecekmiş onu da perinatalog mu yapıyor acaba? Benim yine 20. Haftayı bulacak detaylı gibi
Benım anladıdğım kandan bakılck yıne.Kendı drmuz yapck .
600 tl civarı fiyatlar okudum
Devlette yapalm dıcem ona da randevu almk lazım

Canım ben de troid hastsym ama kan değerim yıllardr çok guzel 2 ayda bir kan verdim ben de yine iyi ondan ilaç kullanmyrm. Umarım seninde iyiye doner

Gunaydınn kızlarr

Halk arasında renkli usg denilen şey aslında 2. trimester detaylı usg. 18-23. haftalar arasında yapılıyor.
Ama bazı doktorlar 16. haftadan itibaren yapabiliyor, doktora kalmış, benim doktorum 21. haftayı uygun gördü, kızımda da 21. haftada yapılmıştı zaten.
Bir de aslında artık çoğu doktorun usg cihazları çok gelişmiş, 12. haftadan itibaren isterseler o renkli görüntüyü size verebiliyorlar.

günaydın kızlar. bizede doktorumuz ikili test iyi çıkınca 16-18. haftada gel afp testi yapıcaz dedi. kandan bakılıyormuş sanırım. yapan arkadaşlarda olmuş. ama detaylı ultrasan için nette 18-24 , 19-23 haftalar arası yapılır diyor. sizinkiler zaten 18 i geçmiş olcak sanırım demi. ondan normaldir herhalde.

Gunaydınn kızlarr
Ben 20.haftadan sonra oluyor diye biliyorum detaylıyı. Anomali taraması olarak geçiyormuş. Hatta benim 21. ya da 22. haftada perinatologa gidip detaylı ultrasona girmemi istedi doktorum. Bilemedim seninkini :)

Benım anladıdğım kandan bakılck yıne.Kendı drmuz yapck .
600 tl civarı fiyatlar okudum
Devlette yapalm dıcem ona da randevu almk lazım
Detaylı ultrason fiyatları 400-600 civarı oluyor ama 45 dk boyunca her bir noktasını tek tek inceliyor perinatologlar. Cihazları çok iyi ve net gösteriyor ki her şeyini görebiliyorsun. Devlet hastanesinde o cihazlardan var mıdır bilemiyorum canım

Ben 20.haftadan sonra oluyor diye biliyorum detaylıyı. Anomali taraması olarak geçiyormuş. Hatta benim 21. ya da 22. haftada perinatologa gidip detaylı ultrasona girmemi istedi doktorum. Bilemedim seninkini :)
Evet 21 de dedı kardeşimde,17 de cagırdığı 4lu testmis:)
Saolasın cnm

45 dk oo supermiis:)
Bende sanmıyorm devlette olsun

takma canım, araştırma hastanelerinin canı araştırmak istiyor.doktorunu dinle.

Herkese günaydınlar...
Hayırlı Cuma’lar.

Iyi akşamlar hanımlar dün kontrolümüz vardı artık cinsiyetimiz de belli oldu bir erkek haberi de bizden gelsin
Gözünaydın sağlıkla kavuşursun inşAllah. Bu sene erkek senesi sanırım

Tutkuu bana ilk aydan vermişti rapor doktor seni niye uğraştırmış bana da başka bir doktor koraspin içme sadece iğne yeter dedi kanaman olsa durduramayız dedi bnde koraspin i bıraktım
Canm benim doktorumun Hastane anlaşması olmadığı için rapor yazamıyordu ve ilk 3 ay kullanırsın dediği için rapor çıkartmamıştım. Diğer devlet doktorları da pıhtılaşmam düşük diye rapor vermediler, saolsun dün akşam ki doktor çıkarttı. Coraspini çok hafife alıyordum ama akşam doktor öyle deyince şaşırdım kaçıncı haftada bıraktın Coraspini?
Detaylı ultrason fiyatları 400-600 civarı oluyor ama 45 dk boyunca
canm kuzenim 1 hafta önce detaylıyı devlette yaptırdı 25-30 dk sürmüş hepsine tek tek baktı dedi. Ama renkli değil siyah beyazmış. Ben oğlumda yaptırmıştım renkli resimler vermişti doktor. Hatta bana safra kesesinde sorun var doğduğu gibi ameliyat olması lazım demişti çok üzülmüştüm, Doğumdan sonra ultrasonda baktılar herşey normal dediler.

Günaydın,hayırlı cumalar olsun. 3 Ayın bitmesine 3 gün kala akşamları koltukta uyuyp kalıyorum, sabahları alarm çalmadan enerjik kalkıyorum,bulantılarım azaldı, hafif baş dönmelerim devam ediyor.25 inde 2li tarama var heyecan endişe merak hepsi bir arada . Bende durumlar böyle sizler de ne var ne yok :)

Tamda beni anlatmissin KV akraba kısmi dışında Allah yardımcımiz olsun :)

Son düzenleme:
gunaydin hanimlar, linç edilmekten korkarak soruyorum. Çalistigim yerde aşçı bayan dün ciğer yapicam dedi diger calisan bayanlarda hamileler var onlara ne pisireceksin hamileler ciger yemez dedi, internetten baktim ama kesin bisey bulamadim a vitamini fazla oldugundan bazi sitelerde yenilmez yaziyordu. Konu hakkinda bilgisi olan var mi

günaydın canım . benim doktorum da yasak demişti. ama belli bir süre için mi bilmiyorum. ben zaten sevmediğim yemediğim için üstüne de düşmedim pek ama bilen arkadaşlar vardır muhakkak yardımcı olurlar.

Hamilelik sırasında ciğer yemenin herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Ancak ciğerin tüketimi abartılmamalıdır. Hamileliğin ilk üç aylık döneminde bu gıdaları yemeyi bırakmanız en iyisidir çünkü fetüsünüzde doğrudan bir etkisi olabilir, ikinci üç aylık dönemde biraz yiyebilirsiniz, ancak tavsiye edilen alım sınırları olduğunu da unutmayın.
Hamileliğin ilk 3 ayında beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ciddi sağlık sorunlarımeydana gelebilir.

Karaciğer içerisinde çok fazla A vitamini barındırır. Bu nedenden dolayı hamilelik döneminde karaciğer tüketimi sakıncalı olabilir. Ancak ilk 3 aydan sonra karaciğer tüketimi önerilmez. A vitaminin aşırı tüketilmesi doğum kusurlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Kusurlar mutasyonlar biçiminde olabilir ve hatta kanser hücreleri gelişmesine yol açabilir.

Gunaydınn kızlarr
benim doktorumda istedi 3 boyutlu renkli doppler benimki .
bugün hastaneyi aradım 20.haftaya verdiler randevuyu 18 marta veediler 110 tlmiş.fiyatı uygun geldi bana 2.5sene önce 40 tlye yaptırmıştım

canım dün ben ete dokundum diye ortalığı ayağa kaldırdım .bazı yorumlar okadar korkutucuyduki hastalandım resmen .doktorumu aradım aynen şöyle dedi siz aydın insanlarsınız nasıl inanıyorsunuz böyle birşeye dedi.okadar evhamlıydında niye dokundun dedi.
dağdan gider domuz avlarsın geyik avlarsın onu doğrarken elin kesik olur o şekilde bulaşışabilir dedi.günümüzde kullandığımız etler kontrollerden geçiyor dedi.
anneannene hiç sormadınmı hamileyken hiç et doğramamışmı dedi.
anneme sormuştum zaten ooooo kaç kere doğradım dedi .hemşireme sordum doğrayabilirsin ama ellerini yıkamadan ağzına gözüne bir yerine sürme dedi .etler kontrollerden geçiyor zaten dedi.korkma dedi .
benim anladığım bu mikrobun bulaşma ihtimali etle değilde kedi pisliği ile daha yüksekmiş.
evet bulaştığında ilk 3 ayda bebekte sorunlara yol açıyormuş.dikkat etmemiz gerekiyor.benki kedileri kucağımda uyutan biri olarak kedilerle içli dışlı biri olarak bana bile bulaşmamış bu mikrop.ama şuanda kedi gördüğümde kaçıyorum resmen kedilerden.
tabiki herkesin kendi görüşü içimiz nasıl rahatsa öyle davranıcaz.ben konuya açıklık getirmek için yazdım konuyu uzatmak istemezdim

Çok sevindim artik rahat bir nefes almışsındır.. darısı benim dna nin başına artik.. ben de derinden bir ohhh deyip kendimi yemeye vermek istiyorum artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…