Ben de devlete gittim bu sefer testlerimi de yapmış oldum kan idrar aldılar.. Ve gerçekten çok fark var önceki ultrason resmi ile bu devlette çekilen arasında devletteki mat soluk duruyor baya..Görüntüsü cok net cunku benmki cızırtılı resmen :))
Kafası nerede peki göremiyorum benimkinde çok net görüyorum ama herhalde doktor göstermişti diyeIki tane uzun çubuk olan seyler bacaklar onun arasına bakilcak
Bence bu sadece popo fotosu sanırım :)Kafası nerede peki göremiyorum benimkinde çok net görüyorum ama herhalde doktor göstermişti diye
Aynen cihazları kalitesiz cunkuBen de devlete gittim bu sefer testlerimi de yapmış oldum kan idrar aldılar.. Ve gerçekten çok fark var önceki ultrason resmi ile bu devlette çekilen arasında devletteki mat soluk duruyor baya..
Kafası gozukuyo sadece bel asagisiKafası nerede peki göremiyorum benimkinde çok net görüyorum ama herhalde doktor göstermişti diye
Benim doktorum çok sık yememek kaydıyla izin veriyor, izin vermeyen doktorlar da var. Ben özellikle sordum 10 haftalık hamileyken yiyebilir miyim diye sakıncası yok yiyebilirsin dedi.gunaydin hanimlar, linç edilmekten korkarak soruyorum. Çalistigim yerde aşçı bayan dün ciğer yapicam dedi diger calisan bayanlarda hamileler var onlara ne pisireceksin hamileler ciger yemez dedi, internetten baktim ama kesin bisey bulamadim a vitamini fazla oldugundan bazi sitelerde yenilmez yaziyordu. Konu hakkinda bilgisi olan var mi
Anladım o zaman görüyorum:)Kafası gozukuyo sadece bel asagisi
Bende bebek arıyorum orda kafası gozu falan :)Bence bu sadece popo fotosu sanırım :)
Haklısın canım. İçini ferah tut. Amniyosentez riskine girmemek de doğru bir karar olmuş çünkü riskin çok büyük çıkmamış. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
takma canım, araştırma hastanelerinin canı araştırmak istiyor.doktorunu dinle.
evinin ısınmasına ve bulunduğun şehre göre değerlendir bence. Ben eskişehirdeyim burada hava eylülden sonra serinlemeye başlar o yüzden kısa almayı düşünmüyorum. Ama sıcak bir yerde olsam alırdım 2 takımKızlar hepinize merhaba
Ben temmuz ağustos bebeklerinin özellikle 1. Ve 2. Aylarda nasil giydirilmesi gerektigi ile ilgili internette yazilar okuyorum. Anladigim yarim kol zibin ve corap :) uyurken vs de muslin örtü.
Ama ettafimda herkes kollu ayakli tulum olmadan olmaz hatta icine de zibin diyorlar :)
Benim evim yazın cok sicak oluyor klima da kullanmıyoruz yani hava sıcaklığı da o dönem 25-30 arası zaten hep . Ankara da yaşıyorum.
Ne almam gerektigi konusunda çok kafam karışık . Tecrübeli anneler bilgilendirebilir mi ?
Veya bir cocuk doktorundan tavsiye bilgi alan var mi?
çok güzel bir konu ben de öğrenmek istiyorum. ilk başta illa ki ayaklı tulum olur ama ne kadar süre? 1 hafta 2 hafta? ben bir de aydında yaşıyorum sıcağı siz düşünün :) kızım ocak doğumlu.kolaydı.havalar ısınana kadar zaten büyümüştü :)Kızlar hepinize merhaba
Ben temmuz ağustos bebeklerinin özellikle 1. Ve 2. Aylarda nasil giydirilmesi gerektigi ile ilgili internette yazilar okuyorum. Anladigim yarim kol zibin ve corap :) uyurken vs de muslin örtü.
Ama ettafimda herkes kollu ayakli tulum olmadan olmaz hatta icine de zibin diyorlar :)
Benim evim yazın cok sicak oluyor klima da kullanmıyoruz yani hava sıcaklığı da o dönem 25-30 arası zaten hep . Ankara da yaşıyorum.
Ne almam gerektigi konusunda çok kafam karışık . Tecrübeli anneler bilgilendirebilir mi ?
Eylül ortasından itibaren hem zibin hem tulum veya ikili takim giydiririz zaten ama şu ağustos ayı beni kararsiz birakiyo :) en sicak zamanlar . Hastane çıkışı dışında belki bir tane kollu ve uzun tulum alırım. Onun dışında 2 tane kolsuz ve yarim bacakli tulum aldim hatta gorunce aşık olmustum :) 1 aylık bedenleri de. Zıbınlar coraplar ve muslin ile geçirmeyi planliyorum .çok güzel bir konu ben de öğrenmek istiyorum. ilk başta illa ki ayaklı tulum olur ama ne kadar süre? 1 hafta 2 hafta? ben bir de aydında yaşıyorum sıcağı siz düşünün :) kızım ocak doğumlu.kolaydı.havalar ısınana kadar zaten büyümüştü :)
Tamambatıl inançlarla ilgili olanlar için mantıklı düşününün diyebilirsiniz belki ama ete dokunmada batıl inançla ilgili bir şey yok aksine gayet bilimsel bir şey. eğer hamile biri toksoplazmayı hamile kalmadan yaklaşık 3 ay önce ya da hamileliğinin ilk 3 ayında geçirirse allah korusun bebeğin olumsuz etkilenme durumu var. mesela bende de cmv diye bir virüsü hiç geçirmemişim ve hamileliğimin ilk 3-4 ayında bu virüse maruz kalmamam gerekli. kızım kreşe gidiyor. öğretmeniyle devamlı konuşuyoruz. sınıfta ateşli bir çocuk varsa göndermemem gerekiyor. işyerinde devemlı evraklarlayım. devamlı elimi yıkamaya dikkat ediyorum. dezenfektan kullanıyorum. bunların hiç birini de kafamdam uydurmuyorum. doktorun önerisiyle yapıyorum çünkü allah korusun dikkat etmezsem ve bu virüsü alırsam bebeğimin gelişimi bundan olumsuz etkilenecek.
bu yüzden "sizin mantiginiz yok mu?" derken önce bir düşünün acaba bunları neden yapıyor olabilirler diye. evet altı üstü hamileyiz ama şunu da unutmayın ki bazen bizim yaptığımız ya da yapmadığımız bir şeyin karnımızdaki bebeğin etkilenme ihtimali var ve bir çok annenin batıl ya da değil bir şeylere dikkat etme sebebi bu.
Tamam3 ayı kusmalı ,bulantılı gecırmısz,
cogumuz surune surune ise gelmişiz,
Bebelerimiz risk altında denılmis,ömrümüzden ömür gitmiş,
Kvde,hısım ,akraba,bılıncsiz drlar sinirimizi bozmuş yıne sakin kalmaya calısmısız:)
Dahada sarsmasın bizi kimse rica ediciiim:)
Bi canımız kaldı onu da alın bari:)bu neymiş arkads
ayy valla ben kadifeden üc tane 56 numara aldim hastane cikisi olarak. almanya türkiye kadar sicak olmuyor diye korktum. ama gecen sene buralar yandi sicaktan, simdi siz bunu yazinca bilemedim tereddüt ettim..en kötü ihtimal ablami carsiya yollar kisa kollu ince seyler aldiririm dogduktan sonra napayim:)Eylül ortasından itibaren hem zibin hem tulum veya ikili takim giydiririz zaten ama şu ağustos ayı beni kararsiz birakiyo :) en sicak zamanlar . Hastane çıkışı dışında belki bir tane kollu ve uzun tulum alırım. Onun dışında 2 tane kolsuz ve yarim bacakli tulum aldim hatta gorunce aşık olmustum :) 1 aylık bedenleri de. Zıbınlar coraplar ve muslin ile geçirmeyi planliyorum .
Zaten cok zorda kalirsak olacak olan o :) ben gereksiz birsey almak istemiyorum bi de bebeği o sıcaklarda bunaltmak istemiyorum :) artık göğsünü sırtını kontrol edip gerekirse bi kat daha giydircezayy valla ben kadifeden üc tane 56 numara aldim hastane cikisi olarak. almanya türkiye kadar sicak olmuyor diye korktum. ama gecen sene buralar yandi sicaktan, simdi siz bunu yazinca bilemedim tereddüt ettim..en kötü ihtimal ablami carsiya yollar kisa kollu ince seyler aldiririm dogduktan sonra napayim:)
Kızlar hepinize merhaba
Gunaydınn kızlarr
Dr bize 17.haftada gel detaylı ultrason var dedi?
O 5.aydan sonra olmuyo mu?
Yada ben renkli ultrasonla mı karıstırıyorm:)
detayli usg de kan alma yok canim.Benım anladıdğım kandan bakılck yıne.Kendı drmuz yapck .
600 tl civarı fiyatlar okudum
Devlette yapalm dıcem ona da randevu almk lazım
Galiba hemşire ve doktorların dediğini yapacağım :) :) ben kendim de çok sıcağı sevmedigim için o bir kat daha giydirme beni bile rahatsiz ediyor düşünürken :) ama tabi kış aylarında dikkat etmek lazım uyurken vücut ısısı düşüyor çünkü. Bahsettiğin delikli hastane çıkışını hic bir yerde görmedim umarim denk gelirim de alırım :) belki sadece ilk 1 hafta incecik veya delikli kollu ve ayaklı tulum giydirebilirim :)Kızım 10 ağustos doğumluydu, çok ince hastane çıkışları oluyor, minik minik delikler oluyor üzerinde, ben onlardan almıştım, içine zıbını üstüne de bir kat daha yine çok ince birşey giydiriyordum.
Bizim ev de çok sıcak oluyordu, hatta bebek 15 günlükken hastane eve hemşire yollamıştı, hemşire de sadece zıbınla kalsın falan demişti ama çok küçük olunca sadece zıbınla kalmasına da gönlüm müsaade etmemişti.
40 güne kadar sizin giydiğinizin 1 kat fazlası, 40 günden sonra sizin giydiğiniz gibi giydirmeniz yeterli diyenlerin görüşünü benimsiyorum ben :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?