• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
4. Gün geldi sütüm emzirmek için uğraşırken bi yazı okudum. Bebek anneye temas etmeli dokunmalı bebekler dünyayı dokunarak algılayacak diye. Eldivenler çıkarıp elini tutarak emzirmeye başladım. Sonra da takmadım zaten. Ellerin üşümesi de bebeklerde üşüme belirtisi değilmiş zaten
Anladım bılmıyordum bı kac haftadır takmıyorum ben daha

Doğru aslında bi bakmışım bir an da yapmaya başlamış. İnsan yine de tereddüt ediyor işte analık 🙈 hareketleri falan gayet iyi eller ayaklar hiç durmuyor altını değiştirirken bile terliyorum örtüsünü falan tutuyor ama çıngırak gibi şeyleri tutmuyor oyun halısına yatınca oyuncaklara çok bakıyor konuşuyor heyecanlanıyor hele o zeka kartlarıyla konuşması 😂
Benımkıde aynı bıde bu terleme sızdede fazla oluyor mu ben boyle degıldım dogumdan sonra bende asırı bı terleme oluyor

Benim iznimde bugün itibariyle bitti. Ben de öğretmenim Tatil olması dolasıyla heyet raporu almayı erteledim artık ne zaman açılırsa o zaman alacağım. Okul başlamamı yapmış bugün.
Heyet raporunu nasıl alacaksınız ? Bildiğim kadarıyla alması çok zor . Bir hastalık vb olmadıkça verilmiyor

Heyet raporunu nasıl alacaksınız ? Bildiğim kadarıyla alması çok zor . Bir hastalık vb olmadıkça verilmiyor
Haklısın öyle biraz zor. Doğum yaptığım hastaneden alacağım. Diğerleri vermez zaten. Doğumdan sonra benim pıhtılaşma kaynaklı kanama yaşamıştım bayılmıştım kızılaydan kan falan verilmiş bütün branş doktorları çağırılıp müdehale de bulunulmuş falan. Öyle bu üzücü durumu kullanacağım doktorumla konuşmuştum kontrole gittiğimde

Aynen o durundayım analık bitti senelik izindeym izni kesip başladı yapacaktım sen yararlanamıyosun sadece süt izninde olanlar yararlanıyo diyolar ama kurumda benimle doğum yapıp yarım günden yararlanan uzman var ona yararlandırıyolar bürodakiler bilmiyo genel müdürede soramıyorum adamın tek derdi ben değilim millet canıyla uğraşıyo izin derdine mi düştün der fırçalar diye
Ah canım ya sağlık olsun o zaman

günaydın kızlar
Az önce yönetmeliğe baktım, cidden başvurmak gerekiyomuş süt izin talebi olarak. İdari izinlilerin muhtemelen 2 ay daha devam eder. Ben şimdi süt iznine başvursam devletin vermiş olduğu hakkı kullanıp 2 ay bebeğime bakıp maaşımı da alırım. Ailemden uzaktayım. Ama devlet izinleri kapattıpında, okullar açılacak falan, o zaman ben ücretsiz izin talebinde bulunsam, demezler mi dalga mı geçiyosun 2 ay paranı aldın, izne ayrılacaksan deseydin ya diye bize... kafamda deli sorular yaa. Ki idari izin kurumun insiyatifine bağlı olabilir , salgın olsa dahi. Offf bilmiyorum

günaydın kızlar
Az önce yönetmeliğe baktım, cidden başvurmak gerekiyomuş süt izin talebi olarak. İdari izinlilerin muhtemelen 2 ay daha devam eder. Ben şimdi süt iznine başvursam devletin vermiş olduğu hakkı kullanıp 2 ay bebeğime bakıp maaşımı da alırım. Ailemden uzaktayım. Ama devlet izinleri kapattıpında, okullar açılacak falan, o zaman ben ücretsiz izin talebinde bulunsam, demezler mi dalga mı geçiyosun 2 ay paranı aldın, izne ayrılacaksan deseydin ya diye bize... kafamda deli sorular yaa. Ki idari izin kurumun insiyatifine bağlı olabilir , salgın olsa dahi. Offf bilmiyorum
Devlet izinleri kapattığında ne demek? Ben aynen onu yapıcam haftaya süt iznine ayrılıcam zaten idari sayılıcam sonra bu idari muhabbeti bitince giidp birikmiş yıllık izinlerimi kullanıcam sonrada ücretsize ayrılıcam inşallah idari diyorlar ama genelge bizzat recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmış yani kurumun insiyatifine de değil hamile emzirenler 60 yaş üstü vs bunları idari saymama durumları yok kimse o topa girmez

Ya kızlar ben bizim kıza çok gülüyorum bıraksam sanki emziğinin alıp gidicek kalkmaya çalışıyor hayır nereye gidecek😁 ya poposunun üstüne oturmak istiyor hep oturma pozisyonu istiyor zararlı dimi şimdiden

Ya kızlar ben bizim kıza çok gülüyorum bıraksam sanki emziğinin alıp gidicek kalkmaya çalışıyor hayır nereye gidecek😁 ya poposunun üstüne oturmak istiyor hep oturma pozisyonu istiyor zararlı dimi şimdiden
Emzirirken benimki de yapıyor aynı şeyi beline kadar kaldırıyor kendini kerata 😄 daha erken sanki oturması için 1 2 ayımız daha var

kızlar gece uyku düzenimiz oluşmuştu ne güzel 4 5 saat uyuyordu ben de dinleniyordum ama 3 4 gündür yine çok sık kalkmaya başladı zombi gibi oldum 😁 bu da mı ataktan ne zaman biter bu atak 🤦🏻‍♀️

Devlet izinleri kapattığında ne demek? Ben aynen onu yapıcam haftaya süt iznine ayrılıcam zaten idari sayılıcam sonra bu idari muhabbeti bitince giidp birikmiş yıllık izinlerimi kullanıcam sonrada ücretsize ayrılıcam inşallah idari diyorlar ama genelge bizzat recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmış yani kurumun insiyatifine de değil hamile emzirenler 60 yaş üstü vs bunları idari saymama durumları yok kimse o topa girmez
İzinleri kapattığında dediğim; idari izinler bittiğinde. Salgından dolayı izinler ne kadar devam eder ki? Bence maksimum 3 ay.Ya emin misin sen, onlara bağlı olmadığına. Çünkü idari izin tanımımda; yeterli personel olursa, idare uygun görürse diyo. Biz de bi süt izni kullanan daha var ki o zaten izinlidir. Gitmiyodur. Dönüşümlü vb demezler dimi. ? Ben kurumun insiyatifinde olmadığına nasıl emin olaniliirim. Önceden şüphem yoktu hatta aklıma bile gelmemişti de sonra işte...

Bu olağanüstü bir durum ya müdürlerde risk grubunda sayılan insanlar ı idari izinli sayar diye düşünüyorum genelde çıktı o topa hiç bir müdür girmez diye düşünüyorum 😁

günaydın kızlar
Öğretmen misin

kızlar gece uyku düzenimiz oluşmuştu ne güzel 4 5 saat uyuyordu ben de dinleniyordum ama 3 4 gündür yine çok sık kalkmaya başladı zombi gibi oldum 😁 bu da mı ataktan ne zaman biter bu atak 🤦🏻‍♀️
Birisi düzen mi dedi😂arkadaşım bizde hiç olmadı o düzen her gece en az 30 kere kalkar şimdi ataktan 90 100 kere kalkıyodur zombi ki ne zombi🤗

Back
X