• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Müdürü de aradım ben. Şimdilik resmi yazı gelmedi gelince seni ararım olmadı bir fax çekersin dedi. Gelmene gerek yok dedi.

2 yıllık ücretsiz izin analık izni bitiminden itibaren başlıyor. Yani misalen 3 ay sonra ücretsiz izin alırsan 24 ay değil 21 aylık alabilirsin. Belki biliyorsundur ama ufak bit hatırlatma diye söyledim;)
Şimdi ben ananalık izni bitince 6 ay süt izni kullansam ve sonra ücretsize ayrılsam 2 yıl olmucak mı

Hayır bilmiyordum emin misin benim bildiğim toplam ücretsiz iznim 2 yıl ve istediğim zaman kesebilirim istediğimde tekrar ücretsize ayılabilirim diye biliyorum
İstediğinde keser, işe başlar ve tekrar alabilirsin onda sorun yok. Fakat analık izni bitiminden itibaren 24 ay.
30 mart 2020 de bitti diyelim, arada çalış izin al çalış izin al ne yaparsan yap, 31 mart 2022 itibariyle izin hakkın yok çalışmalısın.

Şimdi personeli aradım bilgim yok diyor oradaki kişi hey allahım ben durumumu telefonla bunlara anlatamam mecbur pazartesi gidicem

İstediğinde keser, işe başlar ve tekrar alabilirsin onda sorun yok. Fakat analık izni bitiminden itibaren 24 ay.
30 mart 2020 de bitti diyelim, arada çalış izin al çalış izin al ne yaparsan yap, 31 mart 2022 itibariyle izin hakkın yok çalışmalısın.
Ay valla çok şaşırdım ben bunları hiç bilmiyorum

Bende bu yöntemi deneyebilirm ikinizde soyunupmu duşa giriyosunuz bir kişi mi çıkarıyo onu anlamadım :) küveti boşalt falan zor gerçekten ağır oluyo
Eşim yarım soyunuyor bende iç çamaşırlarımla kalamıyorum 🤣 iş bitince bebeği havluya sarıp alıyorum ben eşim tam soyunup duşunu alıyor . Bende bebeği emziriyorum kremliyorum giydirip yatağına bırakıp kendim duşa gidiyorum

Ay valla çok şaşırdım ben bunları hiç bilmiyorum
Ben de şuan tekrar baktım kanuna. Eğer ilk çocukta 2 ay,(ikincide 4 ay, ücüncğde 6 ay) yarım gün çalışırsan bu 24 aylık süre 2 ayın bitiminden itibaren başlıyormuş, yarım gün çalışmayıp süt izni alırsan analık izni bitiminden itibaren.

Maşallah seninki baya tombiş herhalde☺ Atak haftasındayız bence de. Anneler de panik atak😂
Evet biraz tombiş 😊 aynen öyle valla 😄
Aaaa maşallah ya kaç gram doğmuştu biz zayıfız galiba . 3300 doğdu 3100 kaldı şuan 5800-5700 arası
Yok bence iyisiniz 3910 doğmuştu 3700 kaldı şu an 7400
Maşallah çok iyi kilosu emziriyormusunuz bizde 3,4 gün önce gittik sağlık ocağına rotayı oldu 5200 kilo
Evet emziriyorum yalnız bu aralar meme reddi başladı bilmiyorum bu ay nasıl olur 😏

Ben de şuan tekrar baktım kanuna. Eğer ilk çocukta 2 ay,(ikincide 4 ay, ücüncğde 6 ay) yarım gün çalışırsan bu 24 aylık süre 2 ayın bitiminden itibaren başlıyormuş, yarım gün çalışmayıp süt izni alırsan analık izni bitiminden itibaren.
Ben şimdi görüştüm personel müdürle dilekçe yazın dedi şu tarihte doğum iznim bitiyor şu tarihte süt iznine ayrılmak istiyorum diye sonra dün akşamki genelge istinaden idari izinli sayılmam husunu arz ederim diye yazıcam haftaya pazartesi eşim götürücek bakalım bizler için daha iyi oldu inşallah ☺️yine haberleşelim

Ya bana sana zahmet olmazsa o ekrani atabilir misin yarım gün çalışma ile süt izni farklı mı

Evet biraz tombiş 😊 aynen öyle valla 😄

Yok bence iyisiniz 3910 doğmuştu 3700 kaldı şu an 7400

Evet emziriyorum yalnız bu aralar meme reddi başladı bilmiyorum bu ay nasıl olur 😏
Boyu da 48 di şuan sanırım 63 eşim öyle ölçtü doktora götürmedik bu ay ya 🙄maşallah çok güzel doğmuş 😍🧿 meme reddi için asla pes etme ah ah ben 18 gün 40 I yeni çıkmış bebekle delirdim . En son boğazım şişti stresten acile gittik bebekle eşim arabada kaldı ben serum aldım onu da hızlı verdirdim bayıldım sonra 😔 hala aklıma geliyor bebek tok oluyor mesela almak istemiyor anında stresim başlıyor o an

Ya bana sana zahmet olmazsa o ekrani atabilir misin yarım gün çalışma ile süt izni farklı mı
Farklı. Yarım günde; normalde 8saat çalışıyorsan 4saat çalışırsın ama bu saatleri müdürün belirler, sabahtan mı öğleden sonra mı olacağını. Süt izni; ilk 6ay 3 saat, sonraki 6 ay 1.5 saat. Hangi saatler izin kullanacağını sen belirlersin, müdürün hiç bir şekilde karışamaz.

Eklentiler

• Screenshot_2020-03-23-14-20-56-129_com.google.android.apps.docs.webp
    Screenshot_2020-03-23-14-20-56-129_com.google.android.apps.docs.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_2020-03-23-14-21-20-606_com.google.android.apps.docs.webp
    Screenshot_2020-03-23-14-21-20-606_com.google.android.apps.docs.webp
    37,1 KB · Görüntüleme: 23
Okulda tek branş öğretmeni olacağım o yüzden 12 de çıkma gibi bi durumum olmaz yasal hakkım olsa da öğrencileri madur edemem . Saat yerine boş gün talep edebilirim okulun durumuna göre . Annem de kv de uzak bana bakıcı bakacak annem de sık sık gelip gider . Dediğin gibi şimdi bozup ilerde tekrar ücretsiz izin almak ya da rapor almak hiç hoş olmaz doğru da olmaz öyle yapacak olsaydık baştan rapor alırdık zaten derdimiz para değil anlıyorum ben seni canım
İşte bizim işimizi bizden başkası yapamıyor. Bakıcı bakacaksa hiç o işe girme sen. Daha çok küçük. Ben o konuda biraz daha rahatım çok şükür. Ama imkan varken bakıcı zor. Benimle birlikte doğum yapan komşum hep rapor aldı ama onun işini başkası yapabiliyor. Ben rapor alsam dersler boş geçecek görevde olduğum için bu da vebal işte. Bizim işte sadece kendi çocuğumuzu düşünemiyoruz maalesef🤷‍♀️ Hayırlısı olsun ne diyelim

Bende bu yöntemi deneyebilirm ikinizde soyunupmu duşa giriyosunuz bir kişi mi çıkarıyo onu anlamadım :) küveti boşalt falan zor gerçekten ağır oluyo
İşte burda da bebeği üşütmeyim desen biz üşürüz. Ben de azcık üşütsem hemen ağrımaya başlıyor sezeryan yerim

Aynen ben hiç aramıcam çünkü telefonda personel bölümüne anlatamam haftaya pazartesi direk gidicem başlangıç yazımı yazıcam sonrada süt iznine ayrılmak istediğini söylicem süt izninde olan arkadaşım şuan idari izindi 2 emre kadarda gitmicek yani aynı mantık bizim içinde geçerli sonra idari izin bitince ortam durulunca idari izin bitti diye genelge çıkar herhalde giidp birikmiş yıllık izinlerimi kullanırım sonrada 2 yıl ücretsiz bakalım nasıl olucak
Ücretsiz izin çocuk 2 yaşına gelene kadar diye biliyorum canım. İstediğşn zaman 2 yıl değil diye biliyorum. Yani sen ücretsiz izne başladığında çocuk 6 aylıksa 18 ayın kalıyor

Ücretsiz izin çocuk 2 yaşına gelene kadar diye biliyorum canım. İstediğşn zaman 2 yıl değil diye biliyorum. Yani sen ücretsiz izne başladığında çocuk 6 aylıksa 18 ayın kalıyor
2016da değişti bu dediğin.eskiden doğumdan sonra 24 aydı. Analık izni bitimi olmuştu. Şimdi analık izni veya yarım gün çalışma bitimi olmuş.

2016da değişti bu dediğin.eskiden doğumdan sonra 24 aydı. Analık izni bitimi olmuştu. Şimdi analık izni veya yarım gün çalışma bitimi olmuş.
Sen yazmışsın ordan okudum canım. Bir personel hem süt izni hem yarım gün kullanabiliyor mu? Bizde durum Farklı ders programına göre yapılıyor da merak ettim

Sen yazmışsın ordan okudum canım. Bir personel hem süt izni hem yarım gün kullanabiliyor mu? Bizde durum Farklı ders programına göre yapılıyor da merak ettim
Öğretmenlerin durumu farklı, onların ayrıntısını bilmiyorum. Hem süt iznş hem yarım gün aynu anda olmuyor. 2 ay yarım 4ay süt izni oluyor. Yada yarımı kullanırken dilekçeyle süt iznine dönebilirsin. (Kural geregi)

Öğretmenlerin durumu farklı, onların ayrıntısını bilmiyorum. Hem süt iznş hem yarım gün aynu anda olmuyor. 2 ay yarım 4ay süt izni oluyor. Yada yarımı kullanırken dilekçeyle süt iznine dönebilirsin. (Kural geregi)
Anladım bizde Farklı oluyor zaten. Yasada aynı gibi ama uygulamada programa göre yapılıyor. Genelde öğlene kadar yapıyorlar haftanın 5 günü. Ben 20 saat derse girecek okul 15.40 ta bitiyor.12 de öğle arası. Benimki 12 de olacak mesela

Back
X