- 19 Ocak 2016
- 5.429
- 5.562
- 198
Ins uyur sende biraz dinlenirsinBenimkide 7 de uyandı şuan uyusa negüzel uyurum
Aynı şeyi düşündüm canım. 6 buçukta uyandı uykusu var hala ısrarla uyumamaya direniyorBenimkide 7 de uyandı şuan uyusa negüzel uyurum
Denedim canım ama banamısın demiyoIns uyur sende biraz dinlenirsinwhite noise acmayi denedinmi uyudugu sure acik birakmayi ben gunduz oyle yapiyordum yarim saat 40 dk da uyusa kardi telefon kirildi magdur kaldim gunduz sifir uyku emzirme sonrasi yerine koyar koymaz kalkiyor
Aynı şeyi düşündüm canım. 6 buçukta uyandı uykusu var hala ısrarla uyumamaya direniyorUyuşa mis gibi uyurum valla hiç acımam
Buyuk olani 4.5 aylikken ayirdim hep tek uyur sese asiri hassasti yatakta donsek aglardi uyanirdi odasini ayirdik hepimiz rahat ettik 3 yasinda korku donemine de girdik ama ne korku ne kaygi var okadar yaramazlik kizma azar isitir ozguven tavan masaAllah goz temasimiz kendini ifade edebilme vs hepsi yerinde bir topluma girdikmi kendisi arkadas edinir oyun kurar yanima gelmez annem hala burdami kaygisini yasamaz. Ben guvenli baglanma konusunda cocugun yaninda ayrilik konusulmasinin yaramazlik yaparsan giderim yaramazlik yaparsan seni sevmem gibi soylemlerle yikildigini sonra cocugun bu gibi kaygilardan sonra anneye bagimli oldugunu dusunuyorum yaninda yatsin yada yatmasin bence bebegimizle nekadar sure agladiginda ihtiyaclarini giderdigimiz esimizle olan iliskimiz onunla olan iletisimimiz etkiliyor 4 yasa kadar anneyle uyusun diyor aden gunes ama 4 yasa kadar cocukla uyursak esimizle iliskimizdeki problemleri yine cocugumuz cekicek bebegin ihtiyacina gore yon verilmeli bu surecte
Benim bi arkadaşım vardı onun kızını gördükten sonra uzunca bir süre çocuk yapmanın eziyet olduğunu düşünüyordum. Çocuk anasınıfına başlayana kadar okula sıfır uykuyla geliyordu. Depresyona girmişti resmen bizimle zaten çıkamazdı bi yere ama seminer dönemlerinde falan okula getirirdi kızını çocuk annesini gözünün önünde görmediği an basıyordu çığlığı. Koala gibi annesine yapışık yaşıyordu. Üstelik bakıcı falan da bakmadı. Karı koca öğretmenlerdi biri sabahçı biri öğleni olup sırayla bakıyorlardı. Biraz mizaç da etkili diye düşünüyorum bu nedenle. Anasınıfına başlayınca herkes rahatladı. Orda eğlenmeye aktiviteler yapıp arkadaş edinmeye başlayınca toparlandı çocukMesela benim oğlum çok pısırık dış ortama girsin ağzından zor laf alırsın sinir oluyorum hep bana bağımlı olmasından birazda çocuk yapısı ama ben oğlandanda çok çekiyorum
Yok o kadar değil benimkide işe gönderiyodu başta hep anlattım 2 yıl ücretsiz almıştım ondada 27 aylıktı başladığımda ozaman el sallayıp gönderiyodu baktı sonu yok hergün aynı şeyler kreş bıktı nazındanBenim bi arkadaşım vardı onun kızını gördükten sonra uzunca bir süre çocuk yapmanın eziyet olduğunu düşünüyordum. Çocuk anasınıfına başlayana kadar okula sıfır uykuyla geliyordu. Depresyona girmişti resmen bizimle zaten çıkamazdı bi yere ama seminer dönemlerinde falan okula getirirdi kızını çocuk annesini gözünün önünde görmediği an basıyordu çığlığı. Koala gibi annesine yapışık yaşıyordu. Üstelik bakıcı falan da bakmadı. Karı koca öğretmenlerdi biri sabahçı biri öğleni olup sırayla bakıyorlardı. Biraz mizaç da etkili diye düşünüyorum bu nedenle. Anasınıfına başlayınca herkes rahatladı. Orda eğlenmeye aktiviteler yapıp arkadaş edinmeye başlayınca toparlandı çocuk
Ben kreslere guvenmiyorum gonderecek olsam dogumdan once bende oyun guruplariyla baslayacaktim bebek geldi beni gonderdiler diye hissetmemesi icin kres cocuklarda kaygi yapiyor bi ogretnenin hatasi cocugu karakterine mal oluyor ablam ilk oglunu gonderdiginde patatesi bitir demislerdi cocuk eve gelene kadar aglamisti abartmiyorum gozleri ovalamaktan mosmor olmustu ben dovduler sanmistim o yikici etkiyi annesi olmadan birseye zorlanma eve gitme saatine kadar orada kalma mecburiyeti annenin yaninda olmamasi ankatirken bile icim buruluyor tekrar ne geri getirebilir o cocugun yazadigi buyuk kaygi ve endiseyi. Diger oglu anksiyete oldu kresten sonra ya babama birsey olursa ya eve gelemezse ya abim zile basarda duymazsak diye agalama krizleri bir pedegog onerdim goturdu bilin bakalim arkasindan ne cikmis ogretmen uslu durmazsan eve gitmene izin vermem aileni birdaha goremezsin demis pedegog onerisiyle ogretmeni cagirip ozur dilettirip asla boyle birseyin olmayacagini anlattirdik cocuktaki anksiyete disari cikip oynamama arkadas edinmeme hepsi gecti esim diyor en pahalisina yollayalim guvenlik cok iyi filan asla diyorum kendini ifade edecek kadar olgunluga gelmedi 5 yasta 1 yil kres sonra okul insallahYok o kadar değil benimkide işe gönderiyodu başta hep anlattım 2 yıl ücretsiz almıştım ondada 27 aylıktı başladığımda ozaman el sallayıp gönderiyodu baktı sonu yok hergün aynı şeyler kreş bıktı nazındanöğretmenleri falan çok hassas davranıyo takıntılı bi çocuk kreşte öğretmeni yemeğini bitir dediği için ben yemeği ya bitiremezsem diye kreşe gitmek istemedi değişik ya çocuklar ki benimki kreşe yabancıda değil 18 aylıkta başlamıştım oyun grubu olarak yapışık ikiz gibiyiz bakalım ne zaman normale döner
Dün ben de uni baby aldım deneyelim bakalım aslında ben 1 kere netten molfix izotonik sulu mendil istedim çok az kaldı dün baktım yoktu ondan çok çok memnun kaldım ama 1 paket tek istemiştimIslak mendil kullanıyorum ben canım çeşitli markaları denedim en beğendiğim sleepy natural ve unibaby oldu . Ekonomik açıdan sleepy devam ediyorum gayet memnunum
Kıyamam ya mükemmeliyetçiliğe yatkın bir yapısı var demek ki. Şimdiden önlem al canım sonra çocuk kendi çok sıkıntı çeker. Yapıyorsunuzdur mutlaka ama bolca onaylayın destekleyin her koşulda bi şeyi yapamazsa da sevilip onaylandığını hissetsin. Ben de mükemmeliyetçi yetiştirildim mutlu olmayı hala öğrenmeye çalışıyorum. Hep bir eksik ve hep bardağın boş tarafına odaklanma meyilim var. Fark ettiğim an kendime telkin veriyorum ama insanı çok zorluyoöğretmeni yemeğini bitir dediği için ben yemeği ya bitiremezsem diye kreşe gitmek istemedi
Merhaba odasını mı ayırdınızBenim kızım da ilk kez dün kendi kendine dönmeye başladı ve dünden beri durmadan tekrar ediyor:). Tam odasında yatırmaya başlamışken Gece uykusunda da döner kalkamaz diye tüm gece uyanıp uyanıp kontrol ettim. Bu gece de tetikte olacağım mecbur
Ay gerizekalı sinir oldum yauslu durmazsan eve gitmene izin vermem aileni birdaha goremezsin demis
Ah ah bu kadar üstüne düşülen bi çocuk yoktur annemler kv tarafı herkes ağzının içine bakıyo küçüklükten beri her konuşması dinlendi destek olduk yapabilirsin edebilirsin ama takıntı çok kötü anlamadım bende psikoloğa götürdüm oyun terapisi aldı kardeşi olduktan sonra biraz daha iyi yinede geçmiyo bakalım ilkokulda neler yaşıycaz kesin arıza çıkarır çok zeki ve anlayışlı bi çocuk ama fena nazlı şimdi babası esnek çalışıyo ona bile üzülüyo işe gitmesin diye oldu dedimKıyamam ya mükemmeliyetçiliğe yatkın bir yapısı var demek ki. Şimdiden önlem al canım sonra çocuk kendi çok sıkıntı çeker. Yapıyorsunuzdur mutlaka ama bolca onaylayın destekleyin her koşulda bi şeyi yapamazsa da sevilip onaylandığını hissetsin. Ben de mükemmeliyetçi yetiştirildim mutlu olmayı hala öğrenmeye çalışıyorum. Hep bir eksik ve hep bardağın boş tarafına odaklanma meyilim var. Fark ettiğim an kendime telkin veriyorum ama insanı çok zorluyo
Takıntıya meyili bir yapısı var. Fark ettiğin şeylerde mutlaka destek al canımAh ah bu kadar üstüne düşülen bi çocuk yoktur annemler kv tarafı herkes ağzının içine bakıyo küçüklükten beri her konuşması dinlendi destek olduk yapabilirsin edebilirsin ama takıntı çok kötü anlamadım bende psikoloğa götürdüm oyun terapisi aldı kardeşi olduktan sonra biraz daha iyi yinede geçmiyo bakalım ilkokulda neler yaşıycaz kesin arıza çıkarır çok zeki ve anlayışlı bi çocuk ama fena nazlı şimdi babası esnek çalışıyo ona bile üzülüyo işe gitmesin diye oldu dedimbirazda çocuklara çok oyuncak alıyoruz her istediğini yapıyoruz ondan oluyo akülü araba dedi bizim arabamız mavi benimkide mavi olsun dedi zor bi renk çok zor bulduk bil bakalım noldu hiç binmedi tekerleri kirlenecek diye parktadq binmiyo
Kıyamam ya bize zeytinyağı çok fayda etmişti ama işte devamlı yapmamak gerekiyomuş bi yapsa rahatlarda işteDenedim canım az yapıyo doktor lavman yapmak lazım ama siz yapamazsınız dedi doktorada virüsten götüremiyorum
Olabilir büyük ihtimal bizimkide öyledir ama çok büyüdü artık gitmesi lazım beni zorluyoBen kreslere guvenmiyorum gonderecek olsam dogumdan once bende oyun guruplariyla baslayacaktim bebek geldi beni gonderdiler diye hissetmemesi icin kres cocuklarda kaygi yapiyor bi ogretnenin hatasi cocugu karakterine mal oluyor ablam ilk oglunu gonderdiginde patatesi bitir demislerdi cocuk eve gelene kadar aglamisti abartmiyorum gozleri ovalamaktan mosmor olmustu ben dovduler sanmistim o yikici etkiyi annesi olmadan birseye zorlanma eve gitme saatine kadar orada kalma mecburiyeti annenin yaninda olmamasi ankatirken bile icim buruluyor tekrar ne geri getirebilir o cocugun yazadigi buyuk kaygi ve endiseyi. Diger oglu anksiyete oldu kresten sonra ya babama birsey olursa ya eve gelemezse ya abim zile basarda duymazsak diye agalama krizleri bir pedegog onerdim goturdu bilin bakalim arkasindan ne cikmis ogretmen uslu durmazsan eve gitmene izin vermem aileni birdaha goremezsin demis pedegog onerisiyle ogretmeni cagirip ozur dilettirip asla boyle birseyin olmayacagini anlattirdik cocuktaki anksiyete disari cikip oynamama arkadas edinmeme hepsi gecti esim diyor en pahalisina yollayalim guvenlik cok iyi filan asla diyorum kendini ifade edecek kadar olgunluga gelmedi 5 yasta 1 yil kres sonra okul insallah
Ya evet bende nası olsa zor dönüyo diye bazen bırakıyorm bezini almaya gidiyorum ama yapmamal lazım allah korusunBirden döndü şok oldum. Bu zamanlar travmaların en çok olduğu zamanlarmış valla yastıklara güvenmemek gerekiyor hakkaten atıverdi kendini. Arkadaşlar bebeğiniz her an dönüp şok edebilir
Götürüyorum gerçekten ileride çok zorlancam şuan takip ediyorumTakıntıya meyili bir yapısı var. Fark ettiğin şeylerde mutlaka destek al canım
Bende var adem güneşin güvenli bağlanma kızı uyuyutken okuyorum diğer okuduğun kitaplar nelerTracy Hogg ve Adem Güneş okudum. Aletha Solter okuyorum. Güvenli bağlanan çocuk kendisi kişiliğini bulur ve odayı ayırmak ister bunu kendi talep eder diyor. Eğer 3-4 yaşına kadar ayrılmıyorsa güvenli bağlanamamıştır çünkü çocuk sürekli annesini kaybetmekten kaygı duyar diyor. Tabi güvenli bağlanma için farklı yaklaşım çeşitleri var. Yanımızda yatırma sadece bir parçası. Ben çok ikna oldum. Adem Güneş-Güvenli Bağlanma kitabını herkese tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?