• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Kızlar merhaba .. uzun süreden beri takip ermekteyim.. hamile olduğumdan bu yana bir türlü yazmak nasip olmadı..
benim ilk bebeğim ve çok tecrübesizim
Yardımınıza ihtiyacım var ne yapmam konusunda
Kızım malum Aralık doğumlu 13 Aralık rabbim nasip etti 6 yol sonra aşılamalar vs olumsuz sonuçlar rabbim sonra kendiliğinden nasip etti darısı tüm isteyenlere olsun🤲
Şimdi kızımın elleri sürekli ağzında damakları kaşınıyor ve zor bir süreçten geçiyoruz kaç tane dişlik aldım yok jel aldım yok ek gıdaya henüz başlamadım yani hiç bir dünya nimeti ile henüz tanışmadı 😊
Bu konuda da yazarsanız sevinirim ek gıda konusunda siLer şuan veriyormusumjz bileyler
Birde diş hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var
Uzun oldu kusura bakmayın
Rabbim hepimizin evlatlarını korusun sağlıklı uzun ömür nasip etsinnnn inşallah
Hoşgeldin cnm ben anne sütü almadığı için başladım bu ay tadımlık ilerliyoruz ilk 3 gün kuralıyla sebzelerden başladım bir hafta denedi 2. Hafta meyveleri vermeye başladım bide ev yapımı yoğurt şimdilik alerjsi olmadı çok şükür bu ayın sonunda öğün olarak vermeye başlıcam şimdilik 11.00 de bir kaşık yoğurt sonra mama sonra sebze öğleden sonra meyve veriyorum Ama hepsi max 1 çorba kş bitek kabak sevmedi her seferinde bikaç damla zeytinyağı ekliyprum kabızlıkta olmadı patates ve muz da yiyio

Kızlar merhaba .. uzun süreden beri takip ermekteyim.. hamile olduğumdan bu yana bir türlü yazmak nasip olmadı..
benim ilk bebeğim ve çok tecrübesizim
Yardımınıza ihtiyacım var ne yapmam konusunda
Kızım malum Aralık doğumlu 13 Aralık rabbim nasip etti 6 yol sonra aşılamalar vs olumsuz sonuçlar rabbim sonra kendiliğinden nasip etti darısı tüm isteyenlere olsun🤲
Şimdi kızımın elleri sürekli ağzında damakları kaşınıyor ve zor bir süreçten geçiyoruz kaç tane dişlik aldım yok jel aldım yok ek gıdaya henüz başlamadım yani hiç bir dünya nimeti ile henüz tanışmadı 😊
Bu konuda da yazarsanız sevinirim ek gıda konusunda siLer şuan veriyormusumjz bileyler
Birde diş hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var
Uzun oldu kusura bakmayın
Rabbim hepimizin evlatlarını korusun sağlıklı uzun ömür nasip etsinnnn inşallah
Ek gıdaya gecmedik biz de ama yoğurt tattirdim ve su verdim. Su kendisi çok istiyor beni içerken görünce öyle verdim ben de. 5. Ayimizi dolduracagiz biz de üç gün kaldı ben 5.5 aylıkken üç günlük tadimlara başlamayı düşünüyorum.

Diş için de denedigim şeyler buzlukta meyve dondurup veya havuç meyve suzgecine koyup isittirmak oldu yangisini azaltıyor. Havucu dondurunca temiz bir beze sarıp verdiğim de oldu. Kereviz sapı analjezik etkiliymis onu da dondurup verebilirsiniz dondurmadan da verebilirsiniz ama soğuğun da ağrı kesici tarafı var. Pırasa ve taze soğan da diğer alternatifler. Bir de emzik normalde kullanıyorsa emziğin içine su çektirip dondurup onu isittirmak yine bir doktordan duymuştum. Ama bizimki en çok elimizi ısıtmayı sevdiğinden elimi iyice yıkayıp temix bir bez ile elimle dişlerini kasidigim da oldu. Bir de silikon mama kaşığı ısırmayı seviyor bizimki. Sonuç olarak ama ben şunu kesfetmistim ne zaman versem kasidikca daha çok kasiyasi geliyordu ve bitmez bir döngüye giriyorduk o yüzden son zamanlarda bir şey vermeyip dikkatini başka bir şeye vermesini sağlamaya çalıştım çünkü tüm yöntemlerde ilkin rahatlıyor ama sonra daha huysuzlaniyor gibi gelmişti bana.

Çok teşekkürler desteğiniz için 😊 buraya yazmak iyi geldi.
Bir de mama veren arkadaşlar, bebeğiniz rahatça mama içiyor mu? Bizim ki kavga dövüş 25 ml ancak içti bugün. Önce aptamil verdim nefret etti. Hipp aldım buna daha az tepki verdi en azından. Şimdi meme de almak istemiyor, aynı kötü tad gelecek diye galiba.
Siz nasıl yapıyorsunuz
Merhaba bizde benzer şeyler yaşadık kg alımı yavaştı doktor mama takviyesi yapalım biraz dedi piyasadaki tüm mamaları denedim neredeyse hiç birisini yemedi 😂 yemiyor benim de o ara stresten sütüm azaldı . Şimdi çok az ek gıda tattırıyorum sütümde düzeldi sanki .

Yok anam yok ben ne kadar bağlı olmasın dedikce bu bebek tepemden inmiyo bugün çok huysuzdu uyumaya çalışıyo ama her uykudan 15 20 dk da uyandı uykusunu alamadıkça iyice bana sardı eşimde de durmuyo değişik 🙄sinir oluyorum çok mu büyük konuştum ama hep çocuğa bağlı inş beşiğine atacan yaptığım hataları yapmıycam diyodum bunda hepsini unuttum çok zorlanıyorum tecrübe falan tırt yani hiç işlemiyo 🤔

Hoşgeldin cnm ben anne sütü almadığı için başladım bu ay tadımlık ilerliyoruz ilk 3 gün kuralıyla sebzelerden başladım bir hafta denedi 2. Hafta meyveleri vermeye başladım bide ev yapımı yoğurt şimdilik alerjsi olmadı çok şükür bu ayın sonunda öğün olarak vermeye başlıcam şimdilik 11.00 de bir kaşık yoğurt sonra mama sonra sebze öğleden sonra meyve veriyorum Ama hepsi max 1 çorba kş bitek kabak sevmedi her seferinde bikaç damla zeytinyağı ekliyprum kabızlıkta olmadı patates ve muz da yiyio
Ek gıdaya gecmedik biz de ama yoğurt tattirdim ve su verdim. Su kendisi çok istiyor beni içerken görünce öyle verdim ben de. 5. Ayimizi dolduracagiz biz de üç gün kaldı ben 5.5 aylıkken üç günlük tadimlara başlamayı düşünüyorum.

Diş için de denedigim şeyler buzlukta meyve dondurup veya havuç meyve suzgecine koyup isittirmak oldu yangisini azaltıyor. Havucu dondurunca temiz bir beze sarıp verdiğim de oldu. Kereviz sapı analjezik etkiliymis onu da dondurup verebilirsiniz dondurmadan da verebilirsiniz ama soğuğun da ağrı kesici tarafı var. Pırasa ve taze soğan da diğer alternatifler. Bir de emzik normalde kullanıyorsa emziğin içine su çektirip dondurup onu isittirmak yine bir doktordan duymuştum. Ama bizimki en çok elimizi ısıtmayı sevdiğinden elimi iyice yıkayıp temix bir bez ile elimle dişlerini kasidigim da oldu. Bir de silikon mama kaşığı ısırmayı seviyor bizimki. Sonuç olarak ama ben şunu kesfetmistim ne zaman versem kasidikca daha çok kasiyasi geliyordu ve bitmez bir döngüye giriyorduk o yüzden son zamanlarda bir şey vermeyip dikkatini başka bir şeye vermesini sağlamaya çalıştım çünkü tüm yöntemlerde ilkin rahatlıyor ama sonra daha huysuzlaniyor gibi gelmişti bana.
[/QUO
Cevap İçin çok teşekkür ederim
Bende deneyeceğim bu dediklerinizi
Çok sancılı bir süreç Allah yardımcımız olsun
Gerçekten bazen tükendiğimi hissediyorum ama bu duyguyu yaşamaya değer ..
bende bu sabah azıcık parmak ucunda peynir verdim öyleyse 3 gün peynir deneyim .. bizim kuzın kilosu oldukça iyi en son aşıda 8 kilo çıkmıştı

Yorumları pek beğenilmemiş bilindik şeyler anlatıyo metod uygulamıyo diye yazmışlar hepsiburada da sen okudun mu
Sanırım ben ve herkesin beklediği işte şöyle yap böyle yap diye talimatlar vermesi, ama okuduğum kitapta yoktu. Genel şeylerden bahsediyor. Hatta dönüp dolaşıp aynı şeyler var sayfa artırmak için. İlk kez pedagog gözüyle yazılmış bir kitapmış falan. Ama insatadan her hangi bir uyku sayfasını takip edince de aynu bilgilere ulaşıyorsun. Nasıl yapılacağını anlatmıyor yani.
Okumak istediğimi okumadım, o yüzden ondan daha umutluyum. ;)) bilmediğim için. Onu da profesyonel uyku eğitimi veren biri yazmış

O arkadaş benim galiba 🤦 bizde de durum aynen devam ediyor. Dün biraz araştırdım annenin çok sakin olması gerekiyormus bebeği uyutmak için. Peki dedim akşama kadsr o ağlasa da bagirsa da sakinleştirici almış gibi yumuşak ses tonuyla konuştum onunla. Iki uykuyu bir şekilde başardık akşam da 10dq uyutunca sevindim işin sırrı buymuş dedim hatta buraya da yazacaktım. Ancaaak... O iş öyle degilmis.
10da uyuttugumu sanmisim Yarım saat sonra uyandı uyumaya direndi ve 1. Buçukta zorla uyudu. Saat başı uyanmasına alışkınım neyse ama 1 buçukta uyumussun yine 10da kalktı ve saatlerce uyumadı. 1de yarım saat uyudu ve hala direniyor. Hiçbir yöntem tutmuyor gözleri kıpkırmızı uykusuzluktan mahvolmuş ama uyumuyor. Hayır yeni atak diyeceğim de ona da daha 3-5 gün var diye biliyorum. Uykusuzlugumi geçtim arastirip duruyorum bu bebekler neden uyumaz diye.
Evet cnm galiba sendin sen yazdığında bizim baya düzenliydi o gün tersine döndü şoka girdim çok uyuyan bi bebek diil ztn kolikti ama ayakta sallanınca uyurdu yok delircem uyumuyo gözleri kıpkırmızı uyutamıyoruz tğm gün ztn enerjim tükeniyo bugün 2 kere hamakta uyuttuk yarım saat uyudu okdr ben yakında bu iyi geceler çayları denicemde 6 aylık olmasını bekliyorum

Kızlar atak bitti uyku gitti bu nası şey anlamadım ztn gece uykusu yoktu şimdi uyutma yöntemini de beğenmiyo anlamıyorum esniyo gözleri kıpkırmızı oluyo ama. Uyumuyo yokk 1 aydır 9.30 da uyuyan bebek şimdi reddediyo ben bu gidişle uyku eğitimi falan nası vericem bilmiyorum doğduğundan beri hep biz onun düzenine uyum sağladık asla kabul etmiyo bişeyi şimdi yine aynı bir düzen değiştiiryo biz ona uyum sağlıcaz el mahkum göz altı morluklarım bu gidişle geçmez bugğn dikkatımi çekti baya koyu halkalar olmuş artık

Kızlar atak bitti uyku gitti bu nası şey anlamadım ztn gece uykusu yoktu şimdi uyutma yöntemini de beğenmiyo anlamıyorum esniyo gözleri kıpkırmızı oluyo ama. Uyumuyo yokk 1 aydır 9.30 da uyuyan bebek şimdi reddediyo ben bu gidişle uyku eğitimi falan nası vericem bilmiyorum doğduğundan beri hep biz onun düzenine uyum sağladık asla kabul etmiyo bişeyi şimdi yine aynı bir düzen değiştiiryo biz ona uyum sağlıcaz el mahkum göz altı morluklarım bu gidişle geçmez bugğn dikkatımi çekti baya koyu halkalar olmuş artık
Ya ne güzel uyumak varken direniyolar atak falan hikaye geliyo bana artık çünkü benimki daha beter oldu😂bakalım daha neler yaşıycaz

Merhaba bizde benzer şeyler yaşadık kg alımı yavaştı doktor mama takviyesi yapalım biraz dedi piyasadaki tüm mamaları denedim neredeyse hiç birisini yemedi 😂 yemiyor benim de o ara stresten sütüm azaldı . Şimdi çok az ek gıda tattırıyorum sütümde düzeldi sanki .

Bizimki de mümkün değil mama almıyor. Pes ettim, sütümün yetmesinden başka seçeneğim yok şu an. 4 ayını yeni bitirdi. Doktor sıkı sıkı tembihledi sakın şimdiden ek gıdaya başlama diye, ama eşimin ablası o yaşta veriyormuş birşeyler. Sizinki kaç aylık?
Bir de biri galactago önermişti sağolsun. Eşim onu almaya gittiğinde eczacı milkplus forte diye bir içecek önermiş. Kullananlar çok dua ediyor demiş. Başladım ben de işe yararsa buraya da yazarım

Bizimki de mümkün değil mama almıyor. Pes ettim, sütümün yetmesinden başka seçeneğim yok şu an. 4 ayını yeni bitirdi. Doktor sıkı sıkı tembihledi sakın şimdiden ek gıdaya başlama diye, ama eşimin ablası o yaşta veriyormuş birşeyler. Sizinki kaç aylık?
Bir de biri galactago önermişti sağolsun. Eşim onu almaya gittiğinde eczacı milkplus forte diye bir içecek önermiş. Kullananlar çok dua ediyor demiş. Başladım ben de işe yararsa buraya da yazarım
Çocuk aç mı kalsın allah Allah çok ilginç 🤔 benim kadar süt için çabalayan az insan vardır . Sabah öğlen akşam anne çayı içiyorum gece de bir bardak içiyorum sabaha karşı . Günde 2 bardak rezene 3 lt su tahin pekmez kuru dut dereotu neler neler . Bi azalınca zor toparlıyor ve çocuk aç kalıyor işte . Çocuk başka birşeye ağlasa bile süte bağlar oldum ben her basküle çıkışta kg almadığını görmek çok sinir bozmaya başlamıştı . 1 tatlı kaşığı verdiğim yoğurt şahsen beni rahatlattı. 23 Aralık doğumlu

Ya ne güzel uyumak varken direniyolar atak falan hikaye geliyo bana artık çünkü benimki daha beter oldu😂bakalım daha neler yaşıycaz
Yok walla ben atak bitti herşey mükemmel olcak zannediyodum öyle bi dünya yokmuş şimdi uyudu güya ama kıpır kıpır bende uyancak korkusuna uyuyamıyorum😂

Şunu da söyleyeyim sana doktora gittik geçen ay doktor tarttı kg alımı yavaşlamış ufak kalmış mama teklif et hemen dedi böyle olmaz vs vs bu çocuğa çaya ekmek doğrasan yer zaten bunda birşey yok mama kötü değil filan dedi . Eve geldik öyle gerildim üzüldüm ki bir sonraki gün gögsümden bir damla süt gelmedi çocuk hiç bir mamayı almıyor bağıra bağıra ağlıyor biberonu tutacak gücüm dahi kalmadı o an . Hadi ne yapacaksın aç mı kalacak taş mı kemirecek bu çocuk bi bakmak lazım . Bu haftaya kadar dayandım ama tadım yaptırıyorum sorun yok alerji vs Allah kimseye yaşatmasın çok zor günlerdi şimdi daha rahatladım çocukta rahatladı . Mutlu anne mutlu bebek

Çocuk aç mı kalsın allah Allah çok ilginç 🤔 benim kadar süt için çabalayan az insan vardır . Sabah öğlen akşam anne çayı içiyorum gece de bir bardak içiyorum sabaha karşı . Günde 2 bardak rezene 3 lt su tahin pekmez kuru dut dereotu neler neler . Bi azalınca zor toparlıyor ve çocuk aç kalıyor işte . Çocuk başka birşeye ağlasa bile süte bağlar oldum ben her basküle çıkışta kg almadığını görmek çok sinir bozmaya başlamıştı . 1 tatlı kaşığı verdiğim yoğurt şahsen beni rahatlattı. 23 Aralık doğumlu
Ben de aynı durumdayım. Süt yapan şeyleri yiyip durmaktan baygınlık geldi. Ve evet her ağladığında insan çok üzülüyor aç mı kaldı, fazla mı mama verdim, dişi mi çıkıyor gaz sancısı mı var, kesin aç.. delirme noktasına geliyorum. Benimki 3 ocakta doğdu. Ben de biraz deneyeyim madem yoğurt vermeyi. Annem de sabah pirinç unundan lapa yap dedi ama cesaret edemedim

Back
X