• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
6 ay illede anne sutu biz emme reddi yasiyoruz sutum azdi pirinc unu cok sert olacak sekilde pisirip anne sutuyle acıp yediriyorum asiri magdur kaldigim zaman mama alerji yaptigi icin malum yapisi komplike bir urun sulandirilmis keci sutu verdim alerji yapmamasina ragmen cesaret etmiyorum sik sik verneye emme reddi yasamasaydik 6 aya kadar hicbirsey vermezdim. Tavsiyem bagisikligi icin 6 ay sadece anne sutu bagisiklik bagirsaklarda oluyor buyuk kismi tolere edemecekleri zamanda ek gidaya baslamak ta vucudu yorup bagisikligi dusuruyor faydadan cok zarar 🥰

Merhaba günaydın ☀️
Hayırlı sabahlar olsun
Çok haklısın ek gıdaya 6 aydan önce başlamayın deniyor
Bende kararsız kalmıştım yani bi kısımda şimdiden azar azar ver ilerde hiçbirşey yemez deyince kafam karıştı iyice..
Bakalımbşz daha meme reddi yaşamadık damaklarından çekiyoruz şu sıralar ..
birde benim kız ayakta sallanmaya alıştı nasıl bırakacağız hiç bilemiyorum Uyku düzenimiz zaten çok fazla yok ama şu sıralar dengesizleşti gündüz 2 aralıksız iki saat uyuyor sonrası Bir iki kere daha 15 - 20 dk Sonra zaten akşam oluyor
Mesela bu gece 4:30 da uyandı 6 ya geliyordu tekrar zor uyuttum acaba uyku düzeni nasıl oluşacak bu damaklar bu şekildeyken pek mümkün görünmüyor gibi
[/QUOTE]
Benim oglumda uyanana kadar ayakta sallaniyordu sabir istikrarla biraktirdim 1 yasindayken hicte aglamadi ama emzirerek uyumaya alistirmistim o bile lukstu sonra emmeden yaninda dueuyoedum uyuyordu ben asla uyumaz buyune kadar cekicem diyordum bi cesaret dsnedim olmustu olmayacak seyler degil

Canim baldan anne danismanlik alanlarin basarisindan ziyade postlari okuyup basaranlari paylasiyor hikayede aslinda okadar cok sey paylasmis ki vakit olsa okusak emin ol bizde basaririz sadec bir iki paylasimdan faydalanip ayakta sallanmayi biraktirmisimtim bende korona gecsib eve yardimci cagiracagim ozamanlar denemek istiyorum bakalim nasil olacak
Baldan anne diyordu ki; bebekler 3 şeye odaklanamaz. Bir yandan sırtına pıt pıt vururken bir yandan da aynı sekronda pışpış diyin. 3. Bir şeye odaklanamayacağı için uyur. Buna şişpat diyorlardı. Sırf bunu uygulayıp uyutan çok kişi vardı. Ama bunu yarım saat falan yapıolardı ilk günler. Sonra giderek süre azalıyor.

Doğduğu günden beri kendi kendine uyuyabiliyor bebeğim. Bunu fırsat bilip memede uyumasına izin vermedim bu sefer. Uyusa da yerine koyarken uyandırdım, sırtına vurup uyuttum. 2 dk da uyuyor öyle olunca. Uyurken değil uyanınca emzirdim genelde. Annem ve kardeşim ayakta salllamaya alıştırdı. Gece uyanıp ayakta salla diyordu, ben uğraşamam, zaten belimden dolayı oturamıyorum uzun süre. Bu hafta sallama işini bıraktık. Saç kurutma ve süpürge sesinde uyudugunu kastetmiştim( büyüğü hala korkar bu seslerden), ya direk fön makinesi sesi, yada elektrik süpürgeli pişpiş açıyorum telefondan. Yanına yatıp ellerini yukarda tutuyorum, yoksa emziği çıkarıyor yada uykusunu açıyor. Bşr yandan da alnını kafasını kaşlarını yanağını yavaş yavaş seviyorum. Uyuyor. Ama dediğim gibi zaten zor bir çocuk değil. İlkini asla böyle uyutamazdım asla

Uyuturken en büyük Yardımcım emzik . Ama bu aralar emziği diş kaşıyıcı olarak kullanmaya başladı dün yatağın üzerinde odanın bir ucunda yatıyordu bende içeri gitmiştim bi ses duydum geldim ki emziği odanın kapısından dışarıda şoka girdim fırlatmış resmen

Uyuturken en büyük Yardımcım emzik . Ama bu aralar emziği diş kaşıyıcı olarak kullanmaya başladı dün yatağın üzerinde odanın bir ucunda yatıyordu bende içeri gitmiştim bi ses duydum geldim ki emziği odanın kapısından dışarıda şoka girdim fırlatmış resmen
Emzik artık oyuncağımız oldu. Ben de sizin gibi uyuturken veriyordum. Şimdi ağzından çıkarıyor inceliyor tekrar ağzına koyuyor. Bazen o emziği alıyor beşiğin etrafına sürüyor yıkayıp getiriyorum bu sefer beşik arasından yere atıyor yıka gelden yorulunca vermekten vazgeçiyorum 🤦🏻‍♀️

Emzik artık oyuncağımız oldu. Ben de sizin gibi uyuturken veriyordum. Şimdi ağzından çıkarıyor inceliyor tekrar ağzına koyuyor. Bazen o emziği alıyor beşiğin etrafına sürüyor yıkayıp getiriyorum bu sefer beşik arasından yere atıyor yıka gelden yorulunca vermekten vazgeçiyorum 🤦🏻‍♀️
Aynı biz valla o emziği nasıl fırlattın diyorum 🤣

Kızım battaniyesini başına geçirmeden uyuyamıyor. Burnunun üstüne kadar çekiyor. Bilerek vücudunun aşağısına bırakıyorum bakıyorum yine çekiyor kafasına. Battaniyesine sarılıyor. Battaniyesiz yatırmayı denedim uyuduktan sonra örttüm üstünü kollarıda dışarda bırakacak şekilde ,gece bakıyorum uyurken yine yapmış. Altında nefes alıp vermesi zorlaşacak bundan korkuyorum. Sanki artık uyku arkadaşı zamanımız gelmiş belki bir şeye sarılıp uyumak istiyor. Bu konuda fikirlerniz var mı kızlar?

Kızım battaniyesini başına geçirmeden uyuyamıyor. Burnunun üstüne kadar çekiyor. Bilerek vücudunun aşağısına bırakıyorum bakıyorum yine çekiyor kafasına. Battaniyesine sarılıyor. Battaniyesiz yatırmayı denedim uyuduktan sonra örttüm üstünü kollarıda dışarda bırakacak şekilde ,gece bakıyorum uyurken yine yapmış. Altında nefes alıp vermesi zorlaşacak bundan korkuyorum. Sanki artık oyun arkadaşı zamanımız gelmiş belki bir şeye sarılıp uyumak istiyor. Bu konuda fikirlerniz var mı kızlar?
Oğlumun uyku arkadaşı var doğduğundan beri

Ben oyun arkadaşı demişim şimdi fark ettim 😁 uyku arkadaşını paylaşır mısınız ben de almayı düşünüyorum artık. Yoksa bu battaniye sorununu çözmeyeceğim
Belki müslin örterseniz üstüne o hava geçirir boğulmaz. Jalın battaniyeyi de göbek ve altına örtersiniz

Kızlar benim derdim emerek uyuması önceden kucağımda tutuyodum o kadar yılmıştımki uyusunda nasıl uyursa uyusun modundaydım geçen sizede söyledim bıraktık onu uyuyunca yatağa koyuyorum ama hala benimle yatıyo beşiğine alıştırcam ama nasıl olacak o bilmiyrum çok zor bi bebek inanılmaz zorlanıyorum ve ben işe başlayınca annem kv bakacak düzen sağlamazsam büyük ihtimal uyusun diye sallarlar kendim denemeye karar verdim bakalım nasıl olacak🙄çok korkuyorum

Ben oyun arkadaşı demişim şimdi fark ettim 😁 uyku arkadaşını paylaşır mısınız ben de almayı düşünüyorum artık. Yoksa bu battaniye sorununu çözmeyeceğim
Ben ördüm bu amiguramiler varya onlardan 🤣 set örmüştüm emzik tutucu uyku arkadaş çıngırak puset oyuncağı . Ama uyku arkadaşı ile uyumuyor bizim ki benim ona sarılmam elini tutup saçını okşamamla uyuyor 🤣

Kızım battaniyesini başına geçirmeden uyuyamıyor. Burnunun üstüne kadar çekiyor. Bilerek vücudunun aşağısına bırakıyorum bakıyorum yine çekiyor kafasına. Battaniyesine sarılıyor. Battaniyesiz yatırmayı denedim uyuduktan sonra örttüm üstünü kollarıda dışarda bırakacak şekilde ,gece bakıyorum uyurken yine yapmış. Altında nefes alıp vermesi zorlaşacak bundan korkuyorum. Sanki artık uyku arkadaşı zamanımız gelmiş belki bir şeye sarılıp uyumak istiyor. Bu konuda fikirlerniz var mı kızlar?
Peluş falan olmazsa alabilirsin bi şey. Boncuk falan olmayan bir oyuncak olursa iyi olur bence koparıp yutmasın.kızımın uyku arkadaşı yok bu arada☺️

Ben ördüm bu amiguramiler varya onlardan 🤣 set örmüştüm emzik tutucu uyku arkadaş çıngırak puset oyuncağı . Ama uyku arkadaşı ile uyumuyor bizim ki benim ona sarılmam elini tutup saçını okşamamla uyuyor 🤣
Amiguramiler sert geliyor, bnm büyüğün de öok tatlı bir kedisi vardı, çok uğraştım ama sevmedi;)) bu sefer bimden tavsan görünümlü mutfak bezi aldım uyku arkadalı olarak yumuşacık ve daha başarılı ;))

Kızlar benim derdim emerek uyuması önceden kucağımda tutuyodum o kadar yılmıştımki uyusunda nasıl uyursa uyusun modundaydım geçen sizede söyledim bıraktık onu uyuyunca yatağa koyuyorum ama hala benimle yatıyo beşiğine alıştırcam ama nasıl olacak o bilmiyrum çok zor bi bebek inanılmaz zorlanıyorum ve ben işe başlayınca annem kv bakacak düzen sağlamazsam büyük ihtimal uyusun diye sallarlar kendim denemeye karar verdim bakalım nasıl olacak🙄çok korkuyorum
Hele ayakta sallama işi korkunç 🤯 yapabilenlere cidden saygı duyuyorum. Ama bence kimse yapmamalı bel mi dayanır ona ya🤦‍♀️ İnş kv ben işe başlayınca öyle bi hata yapmaz

Amiguramiler sert geliyor, bnm büyüğün de öok tatlı bir kedisi vardı, çok uğraştım ama sevmedi:KK66:) bu sefer bimden tavsan görünümlü mutfak bezi aldım uyku arkadalı olarak yumuşacık ve daha başarılı :KK66:)
Aynen diş kaşıyıcı yaptık şimdi hobim amigurami örmek oğlana hayvanat bahçesi kuruyorum 🤣 tavşan ördüm şimdi eşek örüyorum yakında ayı öreceğim

Hele ayakta sallama işi korkunç 🤯 yapabilenlere cidden saygı duyuyorum. Ama bence kimse yapmamalı bel mi dayanır ona ya🤦‍♀️ İnş kv ben işe başlayınca öyle bi hata yapmaz
Ayyyy ben bir kaç kez denedim asla yapamıyorum bebekte istemiyor uykusu varsa da açılıyor resmen . Geçen anneme video attım sallarken annem diyor ki çocuk anam gene ne oyun buldu diye gülüyor diyor 🤣

Back
X