• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Ben de 6.aydan sonra odanın ayrılması gerektiğini okumuştum aklıma da yattı açıkçası .1,5-2 yaştan sonra ayrılmak istemez ayrılsa da çok zorlanır . Bir yakınım ayırmadı 4 yaşında çocuğu onsuz yatamıyor . Ben de yanıma alıp koyun koyuna uyumak istiyorum şu anda ama alışır diye yapmıyorum yanımda beşiğinde uyuyor hep . Kısmetse 6.ayda kamera alıp odasına alıştıracağım .
Bu oda mevzusunda farklı görüşler var evet. Ben göğsümde uyutup yerine koyuyorum. Hiç aramızda uyutmadım. Aslında güvenli bağlanma ile bağımlı çocuk yaratma arasında ince bir çizgi var diye düşünüyorum. Kızım yatağında uyanınca sakin kalabiliyor çünkü sıkılıp bağırdığında yanına gideceğimizi biliyor. Nitekim bizi yatağının başında gördüğü an gülmeye başlıyor. bununla birlikte kendi yatağında uyuması gerektiğini de benimsesin istiyorum açıkçası. Umarım doğru şeyler yapıyoruzdur

Bu oda mevzusunda farklı görüşler var evet. Ben göğsümde uyutup yerine koyuyorum. Hiç aramızda uyutmadım. Aslında güvenli bağlanma ile bağımlı çocuk yaratma arasında ince bir çizgi var diye düşünüyorum. Kızım yatağında uyanınca sakin kalabiliyor çünkü sıkılıp bağırdığında yanına gideceğimizi biliyor. Nitekim bizi yatağının başında gördüğü an gülmeye başlıyor. bununla birlikte kendi yatağında uyuması gerektiğini de benimsesin istiyorum açıkçası. Umarım doğru şeyler yapıyoruzdur
Öğlen uykularında dediğin gibi uyanınca hemen yanına gidiyorum ki onu bıraktığımızı düşünmesin. Gece zaten mıklasa bakıyorum yanındayım ama odasını da bilmesini istiyorum sürekli odada yanımızda kalmamalı bence . her anne çocuğunun ihtiyacını bilir ona göre davranır . Benim oğlum beşiğini seviyor gece uykusunda yatırıp ben biraz kendime vakit ayırıyorum ses gelince gidiyorum . İnşallah kendi odasını da sever

Ben normalde hep gec adet olurum yani her ay 1 hafta uzardi hamile olmak istediğimde ovulasyon kullandim adetimin 22. Gun pik görmüştüm 15 gun sonra test yaptım yani mantiken geç yumurtlama geç adet olmak demek
Adet gununden sonra pik olmus ya oyuzden ve bu ay iki kez yumurtladim merak ettim adetten sonrami yoksa son yumurtlama gununden sonrami 15 gun saymam gerekio ?
K.bkmayin hic bilgim yok ogrenmeye calisiorum ovu testini ilk kez kullandim yumurtlama fln bilmiodum cozmeye calisiorum.

her anne çocuğunun ihtiyacını bilir ona göre davranır .
Bence de genel geçer doğrular yok bu konuda. Bebekle iletişim bebeğin gelişimi mizacı zor yA da uysal olması hepsi etkiliyor o nedenle net doğrular olamadığını düşünüyorum ben de. Bazen çok telaşlanıyorum ama sen de öğretmensin fark etmişsindir öyle öğrenciler var ki anne baba salmış çayıra mevlam kayıra ama çocuk zehir. Bazısının da anne baba kendini parçalıyor ama çocuk yA fazla şımartılmaktan sorumsuz yA da Allah çok zeka vermemiş 🤷‍♀️ O nedenle sakin kalmaya çalışıyorum sevmeye çalışıyorum bolca. Gerisi nasip kısmet. Allah bizleri birbirimizden ayırmasın sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah

Tracy Hogg ve Adem Güneş okudum. Aletha Solter okuyorum. Güvenli bağlanan çocuk kendisi kişiliğini bulur ve odayı ayırmak ister bunu kendi talep eder diyor. Eğer 3-4 yaşına kadar ayrılmıyorsa güvenli bağlanamamıştır çünkü çocuk sürekli annesini kaybetmekten kaygı duyar diyor. Tabi güvenli bağlanma için farklı yaklaşım çeşitleri var. Yanımızda yatırma sadece bir parçası. Ben çok ikna oldum. Adem Güneş-Güvenli Bağlanma kitabını herkese tavsiye ederim.

Bence de genel geçer doğrular yok bu konuda. Bebekle iletişim bebeğin gelişimi mizacı zor yA da uysal olması hepsi etkiliyor o nedenle net doğrular olamadığını düşünüyorum ben de. Bazen çok telaşlanıyorum ama sen de öğretmensin fark etmişsindir öyle öğrenciler var ki anne baba salmış çayıra mevlam kayıra ama çocuk zehir. Bazısının da anne baba kendini parçalıyor ama çocuk yA fazla şımartılmaktan sorumsuz yA da Allah çok zeka vermemiş 🤷‍♀️ O nedenle sakin kalmaya çalışıyorum sevmeye çalışıyorum bolca. Gerisi nasip kısmet. Allah bizleri birbirimizden ayırmasın sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Kimi öğrenci kendi ilgisiyle yürüyor kimi de ittirmeyle . Bi yaştan sonra ne yaparsan yap çocuğun içinde olmayınca olmuyor . Şunu fark ettim neyin üzerinde fazla dursam kafaya taksam istediğimin tersi oluyor bebek konusunda . O yüzden rahat olmaya çalışıyorum ne kadar olunabilirse 😅 Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ona sevgim sonsuz içim gidiyor bakışına gülüşüne 😍 annelik işte doğru mu yaptım diye düşünüp duruyoruz . Allah bize yavrularımıza sağlık versin 🙏🏾

Bu oda mevzusunda farklı görüşler var evet. Ben göğsümde uyutup yerine koyuyorum. Hiç aramızda uyutmadım. Aslında güvenli bağlanma ile bağımlı çocuk yaratma arasında ince bir çizgi var diye düşünüyorum. Kızım yatağında uyanınca sakin kalabiliyor çünkü sıkılıp bağırdığında yanına gideceğimizi biliyor. Nitekim bizi yatağının başında gördüğü an gülmeye başlıyor. bununla birlikte kendi yatağında uyumas
Kesinlikle bu güvenli bağlanma ve bağımlı çocuk yaratma konusu beni hep şüpheye düşüren bir konu. Mesela benim bebeğim ilk 1 ay sadece göğsümde uyuabiliyordu hiç de bozmadım hep yanlış mı yapıyorum diye düşündüm yapma alışır deseler de uykusuz da kalsam gittiği yere kadar göğsümde uyuttum sonra kendiliğinden yatağında uyuyabilmeye başladı. Bunu kafamda güvenli bağlanma olarak yorumladım . Ancak son 1 aydır eşimin bebegi evde gezirerek uyutma şekli onu bu uyuma şekline bağımlı hale getirdi. malesef saatlerce kollarımız kopana kadar evde dolaniyoruz ve o şekilde uyuyabiliyor bu da çocuğu bağımli hale getirmek oldu malesef. Çok uzattım neyse ama uyku meselesi oda meselesi beslenme vs her çocuğun dinamiği farklı hepimizin bebeklerimizi aynı sekilde yetistirmesine imkan yok düşe kalka ögreniyoruz. Her bebek annesinin biriciği :KK200:

Arkadaşlar kızım sağa ve sola dönüyordu. Bugün kendi kendine yüz üstü dönmeye ve kendini geri sırt üstü atmaya başladı. Biz mi geç kaldık, yolsa kızım mı erken becerdi bilemedim ama çok mutluyum 🤗

Sizde durumlar nasıl? Hayır yerde sürünüyor az yolda alıyor 😁😁😁🧿
Bizimki de yuzustunden dönüyordu ama bugün sirtustunden de döndü. Vakti gelmiş herhalde donmelerinin

Arkadaşlar kızım sağa ve sola dönüyordu. Bugün kendi kendine yüz üstü dönmeye ve kendini geri sırt üstü atmaya başladı. Biz mi geç kaldık, yolsa kızım mı erken becerdi bilemedim ama çok mutluyum 🤗

Hatta bizimki dönüp düşmüş aman dikkatli olun artık çok kritik dönemler

Merhaba bisey sorabilirmiyim gec yumurtlayinca adet tarihinde uzuyomu ? Ve mesela kac gun uzuo 12 15 gun falnmi ?
Bnm adetim 25 di 27. Gun pik gordum tekrar sonra siliklesti ve otomatik olarak hala adet olmadim test yaptim golge cizgi var o kadar.
Yumurtlamadan 14 gün sonra regl olursunuz. Eğer pco değilseniz.
Benim hamile kaldığım ay. 29. Gün yumurtlamam olmuş.

Tracy Hogg ve Adem Güneş okudum. Aletha Solter okuyorum. Güvenli bağlanan çocuk kendisi kişiliğini bulur ve odayı ayırmak ister bunu kendi talep eder diyor. Eğer 3-4 yaşına kadar ayrılmıyorsa güvenli bağlanamamıştır çünkü çocuk sürekli annesini kaybetmekten kaygı duyar diyor. Tabi güvenli bağlanma için farklı yaklaşım çeşitleri var. Yanımızda yatırma sadece bir parçası. Ben çok ikna oldum. Adem Güneş-Güvenli Bağlanma kitabını herkese tavsiye ederim.
Ona güvenip oğlumu yanımda yatırdım sonuç bana bağımlı bi çocuk 2,5 yaşında işe döndüm 5 yaşında sabah ağlıyodu annem işe gitmesin diye bence yanınızda yatırmayın ben kızımda mecbur kaldım çünkü 5 dk emziriyorum ama onuda alıştırcam beşiğine inş
Abimin 10 yaşında oğlu var annesi yanında yatırdı pişman oldu 4 yaşında oğlunu hep park beşikte yatırdı şimdi yeni eve taşınınca ikisinin odasını ayırdı küçük iyi geceler deyip yatıyo maşallah büyük sabaha kadar ayakta pskolog psikolog geziyolar kaygı bozukluğu yaşıyomuş hatta küçük baba sem yat annem abimle ilgilensin gelecek diyomuş 😂güvenli bağlanıp hikaye bence

Kızlar eğer bebişiniz gece uyanıp bi fırt çekip yatıyosa kokunuz için uyanmış olabilir bence bi kaç gün üzerimizde giydiğiniz bi atletinizi beşiğine koyun yada uyku arkadaşı alın bi gece kendi içinizde yatırın sonra beşiğe koyun
Aaaaa bizim öyle çok oluyo biberondan azcık mama alıp uyuyo deniym bunu

Kızım kakasını yapamıyo ve sabaha kadar ağladı yani uyutuyorum ağrısı geldikçe ağladı ama ne zormuş gece komşular rahatsız olacak telaşı çünkü çığlık atıyo kimseyi uyutmadık heralde kolik ağrılarımız en geç 1 de bitiyodu 🤔
Canım sen fitil kullandınmı en son sormuştun sanki zeytinyağı falan denedin dimi kıyamam onlarında ağrısı oluyo ya walla

Maşallah canım bizimki de çookk nazlanıyo ama dönüyo arada sırada tam zamanları dönmek için biizmki kilolu doktor zorlamayın dedi😅

Walla kızlar bi kere o yanından ayır diyen hiç bir uzmanı dinlemem ben çocuk büyüyünce ztn kendi odasında yatmak istiyo her bebeğin anneyle olan ihtiyacıda farklı oluyo kimi dışarıyla başkalarıyla tamamlarken başka bebek sadece anneyle rahat edebilyo bu yüzden bebek istiyosa yanınızda yatmalı bizimki doğduğu günlerde hep kucağımızda uyudu şimdi yanımızda park yatakta yatıyo yanıma alsam rahat edemiyo kendi yatağını istiyo ayrı yatmaya kendi kendine alıştı

Maşallah canım bizimki de çookk nazlanıyo ama dönüyo arada sırada tam zamanları dönmek için biizmki kilolu doktor zorlamayın dedi😅
Birden döndü şok oldum. Bu zamanlar travmaların en çok olduğu zamanlarmış valla yastıklara güvenmemek gerekiyor hakkaten atıverdi kendini. Arkadaşlar bebeğiniz her an dönüp şok edebilir 🙈

Back
X