• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Canım tekrar tekrar okudum blw ye de baktım. Ama mümkünse sen de kısaca anlatır mısın? Bir de aman dikkat dediğin son 15 besin hangileri
15 diye yaklaşık rakam verdim. Tabloda 1yaş sonrası yazan tüm besinler şuan bizim için dikkat kategorisinde.

15 diye yaklaşık rakam verdim. Tabloda 1yaş sonrası yazan tüm besinler şuan bizim için dikkat kategorisinde.
Bir de zahmet olmazsa 4. Aydan sonra gelişimi desteklediğini düşündüğün bir oyuncak var mı? Şu sıralar Kızımın yeni bir oyuncağa ihtiyacı olduğunu gözlemliyorum. Ancak bebek küpü,oyun matı,oyun havuzu ve diş kaşımak için de kullanılan çıngıraklar arasında gidip geliyorum.

Humana süt çayını öneririm canım.ben baştan beri sütü sınırda anca yeten biriyim. Damlayı falan bıraktım birtek çaya devam ediyorum. Ben çok faydasını gördüm
Günde 2-3 bardak humana içiyorum canım, hem emziren anneler için, hem de rezene ve kimyonlu olanını

Canım tekrar tekrar okudum blw ye de baktım. Ama mümkünse sen de kısaca anlatır mısın? Bir de aman dikkat dediğin son 15 besin hangileri
Blw, kelime anlamı olarak bebeğin kendini sütten kesmeye elverişli hale getirmesi ama kendini rızasıyla sütten kesen bebek görmedim;)) bizde genelde ver eline yesin olarak algılanıyor;))

Atladığım, unuttuğum olabilir genel olarak şöyle;
Ek gıdaya beklenen doğum tarihi+181. Gğn başlanıyor en erken
Bebeğin desteksiz oturması gerekiyor mutlaka
Bu arada parantez blw yada değil lütfen 1yaş öncesi boğaza kaçan yemekler için ilk yardım videolarını mutlaka tekrar tekrar bilinçaltına yerleşinceye kadar youtubedan izleyelim.
Blw de 15 yemek seçiyorsun mevsimşbe göre 3günden 45 gün onları veriyırsun. Parmak boyutunda gıdalar, ne çok sert ne çok yumusak bebeğin tutabıleceği ve damağında ezebileceği sertlikte oluyor. Haşlama, fırın, tost makinesi her türlü olur. Önüne koyuyorsun bebek eliyle yakalayıp ağzına götürüyor başlarda beceremeyip çok şapşik görüntüler veriyorlar;) zaten amaç tadım olduğu için yutmasa bile ağzına değdirmesi allerji için yeterli oluyor.
45 gğn tadımlar yapıldıktan sonra tadımdan geçen besinlerle kahvaltu ögünü başlıyor ve bşr yandan da tadımlar. Yumurta sarısı tadıldıysa omletin her türlüsü ile yine 3 gğn kuralına uyarak yeni tadımlar yapılabilir. Mesela kahvaltıda peynir yer, avakado yer, onlar geçmiştir. Nane tadılacaksa naneli omlet yer 3gün, nane de geçer.
Velev ki, alerji oldu. Alerjik semptomlar gecene kadar sadece annesütü veya mama, gecince başka şeyler denenir, alerji yapan şey mesela 1ay sonra yeniden denenir.
Bir süre sonra kahvaltı + ara öğün ek gıda oluyor, sonra sabah+öğle+ ara öğün derken giderek çoğalıyor.
Tuz, şeker, paketli ürün zaten ilk sene yok. Un tadımlarıyla birlikte artık her şey pankek içine katılıyor. Pankekin 50 tonu;)
Çorbanın çoğu su oldugu için besleyiciliği yok diyorlar önermiyorlar, hep katı yeniyor ama diye eleştiri alıyor blw sistemi.
Sıvılar bardakla veriliyor, 6. Aydan itşbaren. 7-8 aylıkken masadan bardağı alıp ayran içen bebeniz oluyor.
Bebrğin karşısına geçip onun yediklerinden ağzınızı şapırtada şapırtada yersenşz şevke geliyor , öğreniyor ve yiyor.
1 yaştan sonra evde ne pişerse yiyebiliyor.
Zaten genelde her bebek 18. Ay civarı pilav mskarnaya düşüyor, blw de beslense klasik de beslense. İnşallah Allah hepimize yemrk seçneyen güzel güzel yiyen bebekler nasip etmiştir.
Bnm bebem salça ve domates yemediği için 3 yaşına girecek hala sulu yemek yemiş değil. Hatta kırmızı hiçbir yemeği yemiyor, çorbada bile sadece beyaz renkli çorbs yiyor.

Blw, çocugun fiziksel aktiviteleri artırıyor, beyin fonksiyonlarını da geliştirşyor, kendini doyuruyor diye özgüveni de var eywallah lakin o kadar pis oluyor ki her yer, en çok anneye sabır gerekiyor. Özene bözene hazırladıpın yiyecekler saniyesinde yeri boyluyor, yoğurtlardan yüz maskesi yapıolar falan, tam deli işi ;)))

Bir de zahmet olmazsa 4. Aydan sonra gelişimi desteklediğini düşündüğün bir oyuncak var mı? Şu sıralar Kızımın yeni bir oyuncağa ihtiyacı olduğunu gözlemliyorum. Ancak bebek küpü,oyun matı,oyun havuzu ve diş kaşımak için de kullanılan çıngıraklar arasında gidip geliyorum.
Bebek aynası var, camdan olmayan, fisher price da var, onu eline alıp sürekli konuşuyor, olmadı kenarlarını yiyor;) bir de dedesi ebebekten hafif ama çok gürültü yapan çıngıraktan aldı onu sallıyor. Başka da oyuncağı yok yawrumun burda.
Hışır hışır yapan bez kitaplar var, elinde ses çıkardıkca hosuna gider, farklı dokular beynini geliştiriyormuş. Mesela bir beze biraz polar, Biraz tül, biraz kurdele, Biraz örgü, dantrl vs gibi parçalar dikip farklı yüzeylere dokunmasını sağlayabilirsin.
Işıklı sesli telefonlar var ama gerek var mı hemen telefonu olmasına bilemiyorum ;)
Daha önce mini davulcuk gibi bir oyuncak önermiştim, sesli ve ışıklı, evet dikkatlerini çok çekiyor ama bazı doktorlar hiç önermiyor ışıklı oyuncakları.
Bebek küpü dediğin kule yada bultak falansa çok erken onlar için. Bezden küpse mantığı farklı yüzeyler sanırım onun da bilmiyorum görmedim hiç.
Belki destekli oturmaya başladığında top havuzu olabilir, çok seviyorlar.
Kısaca şuan; kitap, ayna, çıngırak yeterli gibi.

Su an boyle bir dr yorumu okudum. 6 ayi bitirip başlayacağım . Tabii babasi evdeyken bir seyler vermezse

Ek gıdaya erken başlayan bebeklerde bağırsak emilimi tam sağlayamazsa böbrek ve karaciğerin fazladan yorulabileceğini ve bebeğin gelişiminin olumsuz etkilenebileceğini söylemişti doktorumuz. Bebeğiniz eğer sadece anne sütü alıyorsa 4 ay ek gıdaya geçiş için erken bi dönem. Anne sütü+mama için de erken .....
Sadece mama alan bebeğin bağırsakları daha fazla gelişmiyor onlar sadece mama gibi sentetik bir şeyle beslendikleri için bari doğal bir şey yesinler diye hazır olarak belirlenen 4. Ayda baslatilabiliyor. Diğer yandan anne sütü alabilen bebekler ise yine bağırsak veya böbrekleri hazır olmadığından değil böyle bir hazine varken dogal yiyecekler bile yanında sentetik hükmünde kaldığı için 4 ay erken deniyor. Mama alabilen için 4 ay uygun bulundu ise anne sütü alan icin hayli hayli uygundur.
Ama bu demek değil ki 4. Ayda ek gıdaya baslanilsin. Tattirma yapılabilir diyor hemen hemen tüm doktorlar. Ben de alerjen olma ihtimali düşük bazı gıdaları yoğurt patates havuç su ara ara tattirdim bunlarin hiçbiri çay kaşığının ucunu geçmemiştir su hariç. Bizimki de sofrada deliye dönüyor biz yerken. O uyurken yeme imkanı olmayıp bizimle sofrada olmak zorunda kaldigimiz durumlarda avunsun diye kaşığın ucunu yoğurda batırıp çıkarıp yalattim o da işte yediğini şandi avundu :) yediğimiz yemekler tuz yağ salça vs içerdiği için öyle karışık şeylerden hiç vermedim bazen elma ayva emdi öyle yani bizde

Blw, kelime anlamı olarak bebeğin kendini sütten kesmeye elverişli hale getirmesi ama kendini rızasıyla sütten kesen bebek görmedim:KK66:) bizde genelde ver eline yesin olarak algılanıyor:KK66:)

Atladığım, unuttuğum olabilir genel olarak şöyle;
Ek gıdaya beklenen doğum tarihi+181. Gğn başlanıyor en erken
Bebeğin desteksiz oturması gerekiyor mutlaka
Bu arada parantez blw yada değil lütfen 1yaş öncesi boğaza kaçan yemekler için ilk yardım videolarını mutlaka tekrar tekrar bilinçaltına yerleşinceye kadar youtubedan izleyelim.
Blw de 15 yemek seçiyorsun mevsimşbe göre 3günden 45 gün onları veriyırsun. Parmak boyutunda gıdalar, ne çok sert ne çok yumusak bebeğin tutabıleceği ve damağında ezebileceği sertlikte oluyor. Haşlama, fırın, tost makinesi her türlü olur. Önüne koyuyorsun bebek eliyle yakalayıp ağzına götürüyor başlarda beceremeyip çok şapşik görüntüler veriyorlar:KK66: zaten amaç tadım olduğu için yutmasa bile ağzına değdirmesi allerji için yeterli oluyor.
45 gğn tadımlar yapıldıktan sonra tadımdan geçen besinlerle kahvaltu ögünü başlıyor ve bşr yandan da tadımlar. Yumurta sarısı tadıldıysa omletin her türlüsü ile yine 3 gğn kuralına uyarak yeni tadımlar yapılabilir. Mesela kahvaltıda peynir yer, avakado yer, onlar geçmiştir. Nane tadılacaksa naneli omlet yer 3gün, nane de geçer.
Velev ki, alerji oldu. Alerjik semptomlar gecene kadar sadece annesütü veya mama, gecince başka şeyler denenir, alerji yapan şey mesela 1ay sonra yeniden denenir.
Bir süre sonra kahvaltı + ara öğün ek gıda oluyor, sonra sabah+öğle+ ara öğün derken giderek çoğalıyor.
Tuz, şeker, paketli ürün zaten ilk sene yok. Un tadımlarıyla birlikte artık her şey pankek içine katılıyor. Pankekin 50 tonu:KK66:
Çorbanın çoğu su oldugu için besleyiciliği yok diyorlar önermiyorlar, hep katı yeniyor ama diye eleştiri alıyor blw sistemi.
Sıvılar bardakla veriliyor, 6. Aydan itşbaren. 7-8 aylıkken masadan bardağı alıp ayran içen bebeniz oluyor.
Bebrğin karşısına geçip onun yediklerinden ağzınızı şapırtada şapırtada yersenşz şevke geliyor , öğreniyor ve yiyor.
1 yaştan sonra evde ne pişerse yiyebiliyor.
Zaten genelde her bebek 18. Ay civarı pilav mskarnaya düşüyor, blw de beslense klasik de beslense. İnşallah Allah hepimize yemrk seçneyen güzel güzel yiyen bebekler nasip etmiştir.
Bnm bebem salça ve domates yemediği için 3 yaşına girecek hala sulu yemek yemiş değil. Hatta kırmızı hiçbir yemeği yemiyor, çorbada bile sadece beyaz renkli çorbs yiyor.

Blw, çocugun fiziksel aktiviteleri artırıyor, beyin fonksiyonlarını da geliştirşyor, kendini doyuruyor diye özgüveni de var eywallah lakin o kadar pis oluyor ki her yer, en çok anneye sabır gerekiyor. Özene bözene hazırladıpın yiyecekler saniyesinde yeri boyluyor, yoğurtlardan yüz maskesi yapıolar falan, tam deli işi :KK66:))
Bunda blv deneyecem inş çünkü benim dana oğlum daha kendi yemiyo çok yıprandım bakalım çok korkuyorum nasıl geçecek kitap falan mı okusam bu konuda video mu sence mantıklı

Bunda blv deneyecem inş çünkü benim dana oğlum daha kendi yemiyo çok yıprandım bakalım çok korkuyorum nasıl geçecek kitap falan mı okusam bu konuda video mu sence mantıklı
Ben kitap siparis verdim. Blw ve tarifler öğreneyim iyice. Blw deneyen bikac arkadasim da dedi bogazina kacacak diye korkup vazgeçmişlerher sey pure pure yine... ben de su ilk yardim bilgilerini pekistirsem iyi olur.

Ben kitap siparis verdim. Blw ve tarifler öğreneyim iyice. Blw deneyen bikac arkadasim da dedi bogazina kacacak diye korkup vazgeçmişlerher sey pure pure yine... ben de su ilk yardim bilgilerini pekistirsem iyi olur.
Bi deneyelim bakalım çok merak ediyorum ve bende paniğim kendime hiç güvenmiyorum😂🤗

Facebookda blwtürkiye sayfası vardı ve onlar her şeyi öğretiyordu. Bazen fazla abarttıkları da oluyordu tabii. Sonra kapanmış sayfa aktif değil ama arşivler duruyor. Bakabilirseniz bilgiler kısmından yada eski yazışmalardan araştırma yapabilirsiniz. Mesela taze soğan tadımı yapacaksınız ve nasıl sunacağınızı bilemesidiniz, grubun arama yerine taze soğan yazıp insanlar nasıl sunmuş bakabilirsiniz. Tabii üye olmayanlar sayfayı görebiliyor mu bilmiyorum. Orda çok güzel tarifler de vardı.

Yine blw türkiye internet sitesi var.ordan bakabilirsiniz.

Kitap olarak yurtdışı kaynaklı olan ; o tabak bitecek mi var. Bir dr yine blw türkiye ekibinin yazdığı; bebek liderliğinde beslenme blw kitabı var. Yabancısını okudum, türklerinkinş okumadım. Türklerinki daha faydalı olabilşr belki ama içeriğini bilmiyorum.

Video olarak, instagramdan #mercanınblwgunlugu nü izlemiştim ben. Başka bebeklerin yediğini görünce hevese geliyorsun.

Arada ben veriyim arada kendi yesin yaparsan aklı karışıyor. Ben yine de sıvıları kendim verdim bazen. Öyle yüzde yüzde uygulayamadım. Şuan kızım benle yemek yerse kendi yiyor, annemle yerse anneanne sen yedirir misin diyor;) kimle nasıl alısırsa öyle.

Boğazına kaçacak diye korkma. 5r kadar say yüzde 80 kendi çıkarıyor öğürerek. Çıkaramazsa müdahele ediyorsun. Ben bir tek kayısı tadımında korkmuştum. Boğazına sarıcak diye bir kaç kere öğürdü sonra çıkardı.
Boğaza kaçma durumunda müdahale edebilmek için mama sandalyesinin kemeri bağlanmıyor çıkarması kolay olsun diye. Ve sürekli gözümğz bebenin üstünde oluyor ;))

Moralim çok bozuk sütüm bitme noktasına geldi 😔😔
Bugün kısa kısa emdi, süt gelmediği için galiba. Uykuya yatırdığımda kısa sürede ağlayarak uyanıyordu. Önceden sağdığım birkaç poşet süt vardı, birini ılıtıp biberona koydum iştahla içti yavrum. Üstelik biberondan emmeyi hiç bilmeyen, emzik bile almayan çocuk bu. Çok üzüldüm ya. 3 aya kadar aşırı sütüm vardı. Önsütü azaltmanın yollarını arıyordum hatta, şimdi hale bak😔 açıkçası sütü olmayan bir arkadaşıma sütümün çok olduğunu söylemiştim o günden sonra azaldı. Nazar değdi herhalde ya. Devam sütü sipariş ettim internetten ama inşaallah sütüm çoğalır da ihtiyaç duymayız dua edin bize
Moralini bozma canım sık sık emzir İnşallah tekrardan çoğalır

Tgbaaa06 Tgbaaa06 denedin mi külot bezi nasıl oldu? 5 numara olmasına rağmen bizimki bacaklarda çok iz yaptı. Kenarlarından biraz açarak kullanıcam ben bi daha almayız artık.

Arkadaşlar madem ek gıda konuşmaya başladık. Ben de nacizane deneyim ve tavsiyelerimi aktarmak istiyorum. Umarım faydalı olur.
Ek gıdanın bence en birincil kuralı 3 gün kuralı. Allerji çok yaygınken dikkat etmek gerekir. 3 gün aynı besinle besleyip cocugun allerjik reaksiyonları gözlenmelidir. Ağız kenarı yada yanaklarda kırmızılık, vucutta döküntüler, pişik, ishal, extra huzursuzluk vs.
İlk kızımda 6. Ay kontrolune gitmeden 10 gün önce başladık, annem var yanımda her anne gibi yedirmeye hevesli. Bir gün yımurta, bir gün muz, akşamına peynir falan tam gaz gidiyor. Yapma etme falan derken çocuk bir kabardı butun vucut kıpkırmızı el kadar lekeler. Eee neden oldu bilmiyoruz, o kadar çok şey yedi ki. Mecbur gittik doktora allerji testi yaptırdık, suçlu muz çıktı:KK66: yanında bugday, fındık, kivi ve taze fasülye de hediye olarak geldi. Doktor blwden bahsetti, ve aklımıza yatarsa öyle devam etmemeiizi istedi. Neyse blw devam ettik ama 3 gün kuralına çoook dikkat ettik. Bir müsibet bin nasihattan iyidiri yaşayarak öğrendik.
Şimdi size bazı tablolar eklemek istiyorum. Bunlar blw için hazırlanmış tablolar ama belkş yararı olur. Mesela ne kaçıncı ayda yedirirlir tablosu var. Başlara çok dikkat etmesiniz de sondaki 15 yiyeceğe aman dikkat. Baş kısımlar hem blw de çocugun tutabilme kabilşyetine hem de bağırsak düzenine göre hazırlanmış. Örneğğn muzu ezerek 6. Ayda yedirirsiniz ama eline vererek yedirmek için sanırım 9. Aya kadar beklemek gerekiyordu. Mesela bakla ne bebek be anne yemeli, hele ki bebeklikte uzayan sarılığı olduysa daha da dikkat. Yumurta beyazı, inek sütü, domates, çilek, portakal, mantar, yer fıstıgı, antep fıstıgı falan 1 yaş bazısı 2 yaş öncesi kesinlikle yasak. Aşırı allerjen besinler.

Bir de yeni bir şey deneyecekseniz sabah yada öğlen saatlerinde deneyin, eğer allerjik vir durum olursa müdahale etmesi yada gözlem yapması daha kolay olur.

Her doktorun görüşü farklı bu konuda ama bnm aklıma yatan önce sebzeler, meyveler (suyu değil posasıyla), yoğurt, kefir, lor en son deneme. Tatlı tadlara alışmadan sebzeleri denemesi. Blw tadım listesi de bu doğrultuda hazırlanıyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Blw detayına çok girmek istemedim. Merak edip anlatmamı isteyen olursa yazarım.

Herkeslere kolay gelsin. Bol vitaminli günler dilerim
Çok güzel yazmışsın müsait olunca ara ara bilgilendirirseniz iyi olur ☺️👍

Tgbaaa06 Tgbaaa06 denedin mi külot bezi nasıl oldu? 5 numara olmasına rağmen bizimki bacaklarda çok iz yaptı. Kenarlarından biraz açarak kullanıcam ben bi daha almayız artık.
5 mi iz yaptı? Ben 16 kilo kızıma 5 numara kullanıyordum, bu ay 6 ya geçtim.

Facebookda blwtürkiye sayfası vardı ve onlar her şeyi öğretiyordu. Bazen fazla abarttıkları da oluyordu tabii. Sonra kapanmış sayfa aktif değil ama arşivler duruyor. Bakabilirseniz bilgiler kısmından yada eski yazışmalardan araştırma yapabilirsiniz. Mesela taze soğan tadımı yapacaksınız ve nasıl sunacağınızı bilemesidiniz, grubun arama yerine taze soğan yazıp insanlar nasıl sunmuş bakabilirsiniz. Tabii üye olmayanlar sayfayı görebiliyor mu bilmiyorum. Orda çok güzel tarifler de vardı.

Yine blw türkiye internet sitesi var.ordan bakabilirsiniz.

Kitap olarak yurtdışı kaynaklı olan ; o tabak bitecek mi var. Bir dr yine blw türkiye ekibinin yazdığı; bebek liderliğinde beslenme blw kitabı var. Yabancısını okudum, türklerinkinş okumadım. Türklerinki daha faydalı olabilşr belki ama içeriğini bilmiyorum.

Video olarak, instagramdan #mercanınblwgunlugu nü izlemiştim ben. Başka bebeklerin yediğini görünce hevese geliyorsun.

Arada ben veriyim arada kendi yesin yaparsan aklı karışıyor. Ben yine de sıvıları kendim verdim bazen. Öyle yüzde yüzde uygulayamadım. Şuan kızım benle yemek yerse kendi yiyor, annemle yerse anneanne sen yedirir misin diyor:KK66: kimle nasıl alısırsa öyle.

Boğazına kaçacak diye korkma. 5r kadar say yüzde 80 kendi çıkarıyor öğürerek. Çıkaramazsa müdahele ediyorsun. Ben bir tek kayısı tadımında korkmuştum. Boğazına sarıcak diye bir kaç kere öğürdü sonra çıkardı.
Boğaza kaçma durumunda müdahale edebilmek için mama sandalyesinin kemeri bağlanmıyor çıkarması kolay olsun diye. Ve sürekli gözümğz bebenin üstünde oluyor :KK66:)
yapmam lazım valla yoksa çok zorlanırım

Arkadaşlar madem ek gıda konuşmaya başladık. Ben de nacizane deneyim ve tavsiyelerimi aktarmak istiyorum. Umarım faydalı olur.
Ek gıdanın bence en birincil kuralı 3 gün kuralı. Allerji çok yaygınken dikkat etmek gerekir. 3 gün aynı besinle besleyip cocugun allerjik reaksiyonları gözlenmelidir. Ağız kenarı yada yanaklarda kırmızılık, vucutta döküntüler, pişik, ishal, extra huzursuzluk vs.
İlk kızımda 6. Ay kontrolune gitmeden 10 gün önce başladık, annem var yanımda her anne gibi yedirmeye hevesli. Bir gün yımurta, bir gün muz, akşamına peynir falan tam gaz gidiyor. Yapma etme falan derken çocuk bir kabardı butun vucut kıpkırmızı el kadar lekeler. Eee neden oldu bilmiyoruz, o kadar çok şey yedi ki. Mecbur gittik doktora allerji testi yaptırdık, suçlu muz çıktı;) yanında bugday, fındık, kivi ve taze fasülye de hediye olarak geldi. Doktor blwden bahsetti, ve aklımıza yatarsa öyle devam etmemeiizi istedi. Neyse blw devam ettik ama 3 gün kuralına çoook dikkat ettik. Bir müsibet bin nasihattan iyidiri yaşayarak öğrendik.
Şimdi size bazı tablolar eklemek istiyorum. Bunlar blw için hazırlanmış tablolar ama belkş yararı olur. Mesela ne kaçıncı ayda yedirirlir tablosu var. Başlara çok dikkat etmesiniz de sondaki 15 yiyeceğe aman dikkat. Baş kısımlar hem blw de çocugun tutabilme kabilşyetine hem de bağırsak düzenine göre hazırlanmış. Örneğğn muzu ezerek 6. Ayda yedirirsiniz ama eline vererek yedirmek için sanırım 9. Aya kadar beklemek gerekiyordu. Mesela bakla ne bebek be anne yemeli, hele ki bebeklikte uzayan sarılığı olduysa daha da dikkat. Yumurta beyazı, inek sütü, domates, çilek, portakal, mantar, yer fıstıgı, antep fıstıgı falan 1 yaş bazısı 2 yaş öncesi kesinlikle yasak. Aşırı allerjen besinler.

Bir de yeni bir şey deneyecekseniz sabah yada öğlen saatlerinde deneyin, eğer allerjik vir durum olursa müdahale etmesi yada gözlem yapması daha kolay olur.

Her doktorun görüşü farklı bu konuda ama bnm aklıma yatan önce sebzeler, meyveler (suyu değil posasıyla), yoğurt, kefir, lor en son deneme. Tatlı tadlara alışmadan sebzeleri denemesi. Blw tadım listesi de bu doğrultuda hazırlanıyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Blw detayına çok girmek istemedim. Merak edip anlatmamı isteyen olursa yazarım.

Herkeslere kolay gelsin. Bol vitaminli günler dilerim
Teşekkürler canım bizde bilgilenmiş olduk🙏🏻

5 mi iz yaptı? Ben 16 kilo kızıma 5 numara kullanıyordum, bu ay 6 ya geçtim.
Evet ya ben de anlamadım 8kilo daha oğlum ama bacakları çok iz yaptı. Yanlış yaptığım bi şey mi var acaba

Back
X