Canım çok saol teşekkür ederim ya ben tansiyon normal idrara çıkamıyorum dünden damla damla birde bir haftadır isalim bunların etkisi ne bilmiyom idrar damla damla cikiyorumEstağfurullah ne rahatsızlığı. Sabah 2 yumurta, 2 kibrit kutusu kadar tuzsuz (tatlı) lor, domates-salatalık-yeşillik, 1 dilim ekmek (tam buğday, çavdar, kepek vs.). Ara öğün yapıyorum 1 meyve - süt. Meyve olarak genelde 1 küçük armut veya 6-7 tane kiraz veya 1 şeftali yiyorum. Öğlen ve akşam muhakkak et, tavuk, balık, köfte veya kıymalı-etli yemek yiyorum ; yanında çorba, salata, yoğurt, çok açsam 1 dilim ekmek (ekmeği günde maksimum 2-3 dilim yiyorum). Akşam üzeri yine ara öğün yapıyorum 1 avuç çiğ fındık, badem, ceviz yanında bazen az kuru üzüm veya kuru kayısı veya meyve. Akşam da en geç 8 buçuk gibi bi ara öğün daha yapıyorum genelde 1 avuç çiğ çekirdek veya kabak çekirdeği yiyorum çayla güzel oluyorben bu listeyi kafamca uydurdum doktorum okeyledi. Önemli olan hergün bol protein almak. Arada kaçamak oluyor, bazen dışarıda yediğim oluyor ama tuzlu yiyince hemen acaip şişiyorum.
Canım nasılsın nasıl oldun? Endokrin e gidecektin gidebildi mi?Gözünaydın canım :) sağlıkla büyüt yavrularını inşallah.
Gittim canım,tekrar 75 mg yükleme istedi.ben de yaptırmak istemedim doktoruma anlattım.evde ölçüm yapsam,yediklerime dikkat ederek olur mu sizce dedim.o da 3 gün üstüste açlık ve tokluk 1.saatleri takip et haberleşelim dedi.ben de beyaz ekmek,hamurişi,çok şekerli meyveler,zararlı olan şeyleri tüketmedim hiç.evde ölçtüm ve normal çıktı değerler.dikkat ederek yemeye devam,sorun yok dedi doktor da.bugün yarım simit yedim o şekilde bile yükselmedi.hep hareket ediyorum çünkü yemek yiyince o da etkili sanırım.diyet yapmak çok zor,o yüzden kararınca canımın istediğinden yerim az miktarlarda.şimdilik sorun yok gibi:)Canım nasılsın nasıl oldun? Endokrin e gidecektin gidebildi mi?
İdrara çıkmaman sorun olabilir canım. Bu tansiyon ve protein kaçağı olayı böbreklere sıkıntı veriyor. Ama doktoruna söylediysen takibe alır zaten.Canım çok saol teşekkür ederim ya ben tansiyon normal idrara çıkamıyorum dünden damla damla birde bir haftadır isalim bunların etkisi ne bilmiyom idrar damla damla cikiyorum
Söyledimİdrara çıkmaman sorun olabilir canım. Bu tansiyon ve protein kaçağı olayı böbreklere sıkıntı veriyor. Ama doktoruna söylediysen takibe alır zaten.
Diyetisyenimin verdiği listeye çok benziyorEstağfurullah ne rahatsızlığı. Sabah 2 yumurta, 2 kibrit kutusu kadar tuzsuz (tatlı) lor, domates-salatalık-yeşillik, 1 dilim ekmek (tam buğday, çavdar, kepek vs.). Ara öğün yapıyorum 1 meyve - süt. Meyve olarak genelde 1 küçük armut veya 6-7 tane kiraz veya 1 şeftali yiyorum. Öğlen ve akşam muhakkak et, tavuk, balık, köfte veya kıymalı-etli yemek yiyorum ; yanında çorba, salata, yoğurt, çok açsam 1 dilim ekmek (ekmeği günde maksimum 2-3 dilim yiyorum). Akşam üzeri yine ara öğün yapıyorum 1 avuç çiğ fındık, badem, ceviz yanında bazen az kuru üzüm veya kuru kayısı veya meyve. Akşam da en geç 8 buçuk gibi bi ara öğün daha yapıyorum genelde 1 avuç çiğ çekirdek veya kabak çekirdeği yiyorum çayla güzel oluyorben bu listeyi kafamca uydurdum doktorum okeyledi. Önemli olan hergün bol protein almak. Arada kaçamak oluyor, bazen dışarıda yediğim oluyor ama tuzlu yiyince hemen acaip şişiyorum.
Yani cikiyorum ama az az geliyo isalde olmuşum doktor sıvıyı onunla yiyor olabilirsin dediM Merveyakup idrara çıkamamak preeklampsinin belirtisiBenim de öyle oldu birara, protein ağırlıklı beslenmeye başlayınca çözüldü idrarım.
Benim de aynıydı geçen hafta, idrarım damla damlaydı. İshal ben de olmuştum o aralar. Benim doktorum ödem geçmezse tanesiyim ilacı başlayacaktı, ödemi atıyormuş. Onun dışında bol su içmeyi ihmal etme.Yani cikiyorum ama az az geliyo isalde olmuşum doktor sıvıyı onunla yiyor olabilirsin dedi
Protein ağırlıklı beslen dediler diye hem öğlen hem akşam et, tavuk, balık tarzı bişey yemeye çalışıyorum canım. Sebze yemeği yapsam bile içine biraz kıyma veya et koyuyorum. Bebiş acaip kilo almaya başladıDiyetisyenimin verdiği listeye çok benziyorSadece öğlen et yiyorsam akşam sebze yemeği ve yanlarında iki dilim tam buğday ekmeği var. Sebze yemeğinin yanında yoğurt, Etin yanında da salata var.
Senin proteinin kaç çıktı canım idrarda, ben onu araştırırken buraya kadar geldim, sonra senin yorumunu gördümBenim önce sağlık ocağında +2 pozitif çıktı, kendi doktorumun yaptığında da 100 mg protein çıktı idrarda, ikisinin miktarı da aynıymış. mg ya da ml orasını tam bilmiyorum ben de. Arkadaşı hastaneye yatırmışlar şaşırdım.
Canım ben içeriğini göndereyim istersen sana ben öyle abartı bir şey görmedim. Evet memnunun bir fincan rezene birde ondan içiyorum. Galactago vardı bir de sanırım ismini yanlış hatırlamıyorsam. Bizde gaz var ama abartı değil bazen geceleri coşuyor. Kimyon çayı diyordu gaz içinOrkide_sever tarif ederse tekrardan yaparız belki. Netten de sipariş verebilirsin bestlac
Ayyy kıyamam canım ya. Doğumdan sonra ödem oluyormuş bazılarında malesef. Tuzlu yememeye ve bol su içmeye çalış.fırsat buldukça ayaklarını yükseğe dik. Umarım sertlik ciddi bişey değildirKizlar haber veremedim kusura bakmayin netim yoktu. 5inde aksam eve ciktik biz. sukur hersey guzel emzir gaz cikar temposu devam. Yalniz bi kac sorunum var. Belimden asagisi bacaklarim ayaklarim her yeri asiri derecede odem oldu artik gerilmekten derim aciyor yuruyemiyorum. Surekli emziriyorum uzun sure ayaklarim asagida kaliyor. Kaldirsam fayda etmiyor napicagimi sasirdim. Bir de karnimin icinde bi sertlik var solumda kaliyo ellerken bile korkuyorum saliya hem bebislerin hem benim randevum var biran once sali olsun diye bekliyorum. Onun disinda hersey cok iyi bin sukur. Sizler nasilsinizzz
Canım o şişlik bendede çok oldu şu içerek attım ben bide emzirmedigm her an ayaklarm havadaydi coraplarm bile olmuyordu artık 1 haftaya tamamen gitti ödemim.Kizlar haber veremedim kusura bakmayin netim yoktu. 5inde aksam eve ciktik biz. sukur hersey guzel emzir gaz cikar temposu devam. Yalniz bi kac sorunum var. Belimden asagisi bacaklarim ayaklarim her yeri asiri derecede odem oldu artik gerilmekten derim aciyor yuruyemiyorum. Surekli emziriyorum uzun sure ayaklarim asagida kaliyor. Kaldirsam fayda etmiyor napicagimi sasirdim. Bir de karnimin icinde bi sertlik var solumda kaliyo ellerken bile korkuyorum saliya hem bebislerin hem benim randevum var biran once sali olsun diye bekliyorum. Onun disinda hersey cok iyi bin sukur. Sizler nasilsinizzz
Umarim canim karnimdaki sertlik korkutuyo beni. Cok su iciyorum 4bucuk litreyi geciyorum. Ayaklarimi kaldiramiyorum o sorun. Kesi yerim izin vermiyor sirt ustu yatamiyorum ayaklarimi da kaldiramiyorum bu yuzden anca koltukta oturup uzatiyorum o da fayda etmiyorAyyy kıyamam canım ya. Doğumdan sonra ödem oluyormuş bazılarında malesef. Tuzlu yememeye ve bol su içmeye çalış.fırsat buldukça ayaklarını yükseğe dik. Umarım sertlik ciddi bişey değildir
Oglumda da oldu ayni sekilde 1 haftaya gecmisti ama bu cok degisik bildigin ust alt bacak her yeri sisti gerim gerim gerildi dokunamiyorum bile sanki yirtilicak derimCanım o şişlik bendede çok oldu şu içerek attım ben bide emzirmedigm her an ayaklarm havadaydi coraplarm bile olmuyordu artık 1 haftaya tamamen gitti ödemim.
Spinal anestezi etkisi mi acaba bu kadar ödem, doktor salı çözüm önerir inşallahOglumda da oldu ayni sekilde 1 haftaya gecmisti ama bu cok degisik bildigin ust alt bacak her yeri sisti gerim gerim gerildi dokunamiyorum bile sanki yirtilicak derim
Insallah canim ama odem gibi durmuyor cok sert. Gobek deligim mi kaydi icerde yada baska bisey mi korkutuyo. Ayaklarimin odemi de cok baska bisey spinalin hic odem yaptigini okumadim canim. Nasil indiririm ne iyi gelir arastiriyorum. Sicakta nemde durmayin diyo buranin sicaginda imkansizzz.Spinal anestezi etkisi mi acaba bu kadar ödem, doktor salı çözüm önerir inşallahkarnındaki sertlik nedendir ki doğum yapanlar bilir belki,inşallah oda ödem gibi geçici şişliktir
Benimde öyleydi canım tuvalete zor oturuyodm sanki oturunca patliyacak gibi oluyordu bacaklarım baya iki katı kalınlaşti kopmle bacaklarım ellerim ayaklarım geriliyordu yani korktum hatta hemşireyi aradm bol su iç tuvalete cik yoksa geçmez dedi bide yürüyodm evde habireOglumda da oldu ayni sekilde 1 haftaya gecmisti ama bu cok degisik bildigin ust alt bacak her yeri sisti gerim gerim gerildi dokunamiyorum bile sanki yirtilicak derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?