2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bebeği 40-50 Günlük olanalara soruyorum bebeginiz ne kadar emiyor acaba ? Gece ne kadar kalkiyor birde? Benim kizim cok.kisa emiyor gece de az mesela 4 saat sonra kalkıyor sonra 2 satte bir kalkıyor yine yani bayağı azaldı emme işi sizde nasıl?
Benim kızımın da aynı yumiti..ama benimki bi hayli memede kalıyor, akşamlar süt azaldığı için çok doyamıyor sanırım.
Yumiti bu arada ben 2017 mart grubundan minnakkaguya nın annesiyim, nickimi değiştirdim. Nasılsın? Oğlun nasıl? Gözün aydın kızın için. Adını ne koydunuz? Sen Ankara’da mısın hala? Eşin yanına gelebildi mi? Çok sordum:/ :)

Ana kucağı olarak çok teferruatlı olmayan şunu alalım dedik, evde de sürekli yatar pozisyonda olmasın artık, kucağa da alışacak yoksa.... var mı siizn öneriniz?

Eklentiler

• Screenshot_20191118_113317_com.android.chrome.webp
    Screenshot_20191118_113317_com.android.chrome.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 43
Bebeği 40-50 Günlük olanalara soruyorum bebeginiz ne kadar emiyor acaba ? Gece ne kadar kalkiyor birde? Benim kizim cok.kisa emiyor gece de az mesela 4 saat sonra kalkıyor sonra 2 satte bir kalkıyor yine yani bayağı azaldı emme işi sizde nasıl?

4 saat sonra kalkıyorsa şükret ben 2,5 saat uyudum diye seviniyorum 😥

33 günlükken 5 kg 57cm olmuştu, şimdi kaç oldu bilmiyorum :))) 38 günlük olduk
Doğru kişi yanlış alıntı ama olsun :)
Eğer sakin bir bebekse bu iş görür. Ama aşırı hareketliyse bunda da yatmayı kabul etmeyebilir.
Benim oğlum ve bir yeğenim hiç furmadi bunda. Bir diğer yeğenim emekleyerek kendi çıkar yatardı. 9 10 ay kullandı.

Bende öyle biliyorum vücut fazla isinirsa eller klima görevi gorup denge sağlıyormuş ama o eller soğuk olunca kıyamıyorum🙈
Vücudun en uç noktalari olduğu için bebekte dolaşım oralarda yetiskindeki kadar iyi değildir, el ayak burun vücudun uc noktalarıdır ve genelde soğuk olur, bebekler terleyemez o yüzden eline ayağına bakıp üşüdü diye üstünü örtmeyin, ensesine bakın. Üstü kalın olursa terleyemedigi için sıcaktan hasta olur. demişti doktor.

Biz corap giydiriyoruz 😬 eldivenler cikiyor elinden.
İlk oglumda hastaneden geldik oturdum kestim tırnakları. Ve eldiven sadece dışarı çıkarken giydirdim.
Bu sipada ise elleri kirli gibi geldi daha doğrusu öteki oğlum hasta olunca eline dokunur falan riske atamadım. Sürekli değiştirdim. 15. güne kadar kaldı eldiven. 15. gün çıkardım.
Eldiven dokunma yakalama tutma duyu ve reflekslerinin gelişimini yavaşlatıyor. 15 günden fazlası önerilmiyor. Hatta 8. gün doktora götürdüm bu ne eldiven mi giyiyor hala, sizden beklemezdim, dedi :)) ilk oglandan tanıyor az biraz :))
@Berikko

En azından kabul edio 🤣
🤣🤣 aynen kabul ediyor . zaten cocuk bakma konusunda iddası da yok oyle bna sen banyosunu yaptiriyorsun bn 3 4 aylik olana kadr hc bbi o çocuğumubanyo yaptırmadım der. herseye cok karışır ama cocuk konusunda çok nadirdir karıştığı hatta över arkamdan duyarım. :) mesela bn kızımda ıslak mendil kullanmadım pamuk kullandm 4 5 aylık olunca da hep yıkadım poposunu o cok hoşuna gitmiş anlatir sağda solda 🤪

Süper fikir aslında ama uzmanlar çocuk gelişimi için sağlıklı değil diyo . Biz 29 günlük olduk hala takıyorum. Çocuğum zaten up uzun tırnaklara doğdu içerde manikür hizmeti de var galiba
Burunlar tikali,pamukcuklari gecmiyor.Dun masallah dedik uyuyorlar ne guzel dedik bugun yine 6 dan beri ayaktayiz.🙆‍♀️🙆‍♀️
Valla bizim de öyle hatta ertesi güne kaymaz bile. Ne güzel uyuyo diyorum uyaniyo ,gazını ne güzel çıkardı diyorum sonrakinde kızıl kıyamet. Diyorum resmen maşallah dediği iki gün yasamiyo denilen tiplerden oldum.

Süper fikir aslında ama uzmanlar çocuk gelişimi için sağlıklı değil diyo . Biz 29 günlük olduk hala takıyorum. Çocuğum zaten up uzun tırnaklara doğdu içerde manikür hizmeti de var galiba

Valla bizim de öyle hatta ertesi güne kaymaz bile. Ne güzel uyuyo diyorum uyaniyo ,gazını ne güzel çıkardı diyorum sonrakinde kızıl kıyamet. Diyorum resmen maşallah dediği iki gün yasamiyo denilen tiplerden oldum.

Aynennn.Annenin,babanin nazari daha cok degermis efsanesi diyordum ,gercek sanirim.Gecen gun ne guzel kusmuyor artik dedim.Aradan 2 saat gecmedi güldür güldür kustu biri.Masallah en azindan gaz sancisi sirasinda inlemiyor artik dedikten birkac saat sonra top bocegi gibi olup inliyor diger yavrum.

Bazen koptugu da oldu eymenin tirnaklari.. Onlara ragmen boyle uzadı.. O zmnlar dahs az hareket ettiriyodu ellerini.. Simdi eldivenlerini çıkarıyor.. Naaocm yaa.. Yuzunu cizerse😐
1-2 kere çizer şimdi çizmese ellerini tanımadığı için ilk açtığında çizecek.ama tırnakları kesemem dersen olmaz tabii 2 günde bir kesmek lazim çabuk uzuyor.
Kızımin resimlerine bakıyoruz arada bebekken çorap hatta patik takmışiz ilk zamanlar çıkartıyordu.oyle komikki sanki ayaklari elden çıkmış gibi güzel hatıra oldu bize.bunda 10 günlükken topladim tüm eldivenleri sakladim yoksa annem eli üşüyor diye takıyordu.

Back
X