Yok canım ona denk gelemedik
Cemil Cem berktin e gidiyorum
Bende onu anlamadım
bi güne 4 randevu giriyorlarmış.
Sanırım gerisi acil gelenlere ve normal doğumlara ayrılıyor.
Bu gidişle özelde yapacağım herhalde
Bence başka bı doktorla daha görüş sancıların dayanilmiycak gibi değilse yani sen daha iyi biliuosundur da bekle biraz daha zamanın var sanırım

Bence başka bı doktorla daha görüş sancıların dayanilmiycak gibi değilse yani sen daha iyi biliuosundur da bekle biraz daha zamanın var sanırım
Günümü aldım canım özelde yapacağım ☺️
O stres beni öldürmeden doğurmam lazım 😌
Çok zorlanıyorum artık canım

Canım süt için en onemli şey uyku ve su, şu malt içeceklerini de ise yariyor.benim bebekte memede cok kaliyor bana sut az geldi diye degilde kendini güvende hissettigi icin gibi geliyor bir nevi emzik yapti beni 1 saat duruyo ilk dakkalar emiyor sonra agzinda tutuyor cekince uyaniyor. Dun dedim acaba doymuyo mu, ilk gunler o sarı sütlerden sagip dondurmustum ondan çıkarıp verdim 50 cc içti sayılır gene meme istedi yani ben açlıktan olduğunu düşünmüyorum emzik yapti beni.
Sağlık ocağındaki ebe demişti bana da 15 dk dan fazla tutma memede çünkü bebek emmekten ziyade senin sıcaklığını seviyo kalp atisin vücudunun isisi yani kendini hala karnında gibi hissediyo yani güvende hissediyor. Güzel bı his ama uzun tutarsan ikinizide zorlar demişti. Pratikte nasıl.olcak bilemiyorum ama pekte kolay değil sanırım 15 dk emzir birak.

Yaaa nasıl oldu tarih çok iyiymiş esimde beni zorluyo o zaman dogur diye elimde sanki
Aradım kızımda ki doktorumu konuştuk
Hiç bi sıkıntı olmaz dedi günü iyi sonuçta
Zaten memnun kalmıştım kendisinden
Sezeryanım güzel olmuştu, çok rahattım
Yine ona gitmek kısmet oldu ☺️
Evet tarih bizim de hoşumuza gitti

Bu kadar benzerlik olur yaaa 🤭😀 benim kızda öyle solu alıyor, sağı bi türlü tutmuyor. Benim sağ göğüs ucu az daha küçük sanırım ondan. Silikon göğüs ucu aldım ben mamajoo harika bişey, onu takınca solu da alıyor. Silikon göğüs ucu aldığımdan beri emmesi arttı, sütüm de arttı. Bi dene istersen pahalı bişey de değil.
Alayim bende..aslinda uclari var benim baya ama yara oluyo ondan mi acaba ? Gogus ucu yarayada engel olur

Lohusalihi dibine kadar yasiyorum..size de oluyor mu bilmiyorum ama uyku denen bir sey yok dikisin bitis yerinde sutur kalmis kendi kendime duser dedi dun muaynnede ama nedense sag dikis yerim hala aciyo..uyku pozisyonu alamiyorum hep gergin.2 eylulden beri uyumadim diyebilirim..bana doktor 2.gun git banyo yap dedi burda goruyorum 1hafta yapmayanlar var bandajida cikarttilar benden..

Uyuyamadikca esimde yanimda horladikca bana basiyorlar..ana ogul uyku diye ölcekler..gece kaldirdim kalktii nerde diyo ne nerde diyorum cocuk girisi diyoo 🤣 yat yerine dedim..dusunun yani cocugun gazini nasil al diyeeksin !!! Uyku uyku uykuuuu sanki dogumu kv ve esim yapti !!!

ödem yapti ayaklarim sisti kalkamiyorum yatamiyorum bir de ustune memeler perisan..sut olsun diye emzir emzir bir hal oldum..cocuk gibi aglayasim var...kv burda ama oglunu dusundugunu daha cok gordum..hastanede bile oglum uyu uyu demesi nasil anne ozlemimi tetikleedi tarif bile edemem..sabaha kadr uyumuyorum tek basima mucadele eder gibiyim..onca seye ragmen emzirirken acidan aglarken bi tebessum ediyo kucagimdaki.. 😔
Canim benim su anda yaninda olup sana sarilasim hicbir sey demeden oylece kalasim geldi. Neden mi hicbir sey demeden. Cunku kim ne derse desin bazi acilar hafiflemiyor. Ama sana sunu soyleyebilirim: Annen hayatta gozleri sana bakiyor,elleri ellerini tutabiliyor, nefesi seni isitabiliyor, annem dediginde cevap veremese de seni duyabiliyor... Ve annen iyilesecek buna inan, torununu gorunce her sey bambaska olacak o kadar eminim ki. Cunku ben oyle bir ana sahit oldum ki annecigim yeni dogmus torununu gorunce hastaligi bambaska bir seyir almisti, mucize gibiydi o an. Aksam esimle sohbet ederken ölümden bahsettik. Dedi ki suan ölsem hazirim ölüme. Ben de dedim ki ben hazir degilim, iki tane bana muhtac cocugum var, sen de ölme. O da iki uc gun aglarsin gecer sonra dedi. Ben de sen oyle yapacaksin heralde dedim. O da bir insan ölunce o öldügü icin aglanmaz ki sende biraktigi izler icin aglanir dedi. Ben de o zaman annen baban ölünce de aglamazsin dedim. O da sen hayatta ne gördün ki dedi. Ben de ona senin hayatta kac kere annen öldü dedim ve sustu ama yine yarasi kanayan ben oldum. O yuzden sen cok sanslisin lutfen kendini toparla ve annecigin icin cokca dua et.

Kıyamam kuzum yaaa. Bence sen geceleri ara sıra çok ağrım var dayanamıyorum diye kv mi kaldır, anne sen gazını çıkarıp altını açar mısın de. Hiç çekinme. Eşini de rahata alıştırma derim, maden gece kalkmıyor akşam otururken ver eline sen git 1 saatte olsa uyu canım yoksa sinir harbi yaşarsın uykusuzluktan. Bi de sana güzel haber süt arttıkça prolaktin hormonu yükselip mutluluk hormonu salgılatıyormuş inşallah her gün biraz daha mutlu oluruz. Sezeryan ağrıların yakında hafifler o zaman daha da rahat edersin.
Cok sagol canim gececek insallah 🙏

Ben ilk kızım küçük doğmuştu ilk 15 gün hiç emmedi hep sağdım verdim avent manüel ve elektrikli bir makine almıştım onlarla sağmıştım hep, avent manüel elektirikliden daha iyi çıkarıyordu sütü. Şimdi onların lastikleri eskimiş sagmiyo. Bu kez 20 liralık pompa aldim onla sağdım ilk 4 -5 Gün ama Bi anda çıkmadı 50 cc tabi az az 1-1.5 saatte biriktirdim dolapta sonra dondurdum. Mesela tek memeyi emerken diğer meme kendiliğinden süt akıyor mu? Bide kaç günlük bebiş? Ilk 1-2 hafta doğum kilosunu yakalamali bebek
4gunuk bugun evet bazen akiyor ama cok iyi beslendiysem..komposto malt icecekler su dun oyleydi bir ara baktim sizinti olmus..ama sureklide degil gece mesela azaliyor

Aradım kızımda ki doktorumu konuştuk
Hiç bi sıkıntı olmaz dedi günü iyi sonuçta
Zaten memnun kalmıştım kendisinden
Sezeryanım güzel olmuştu, çok rahattım
Yine ona gitmek kısmet oldu ☺
Evet tarih bizim de hoşumuza gitti
Tarihi ben kendim seçtim ama hala muallâktayım heran vazgeçebilirim 😊 sanki gelişine müdehale ediyormuşum gibi düşünüyorum, gerçi dr son konturolu yapicam kararı yine sana bırakıcam dedi cayma hakkım var ama bilemedim ne yapıcağımi şaşırdım:) bide aileden kimseye söylemedim kararımı etkilemesinler diye ne olucaksa artık

Maşallah ☺
Hayırlı doğumların olsun canım
Takvim bile pes etti 😂
amin hepimizin inşallah. Valla pes etti galiba. 🤣
Takvimin silinmesinde bi keramet olabilir. Takvimi silinen doğuruyor, doğum belirtilerinin içine yazabiliriz 🤣🤣
😂😂😂 ayy evet ya. Bence de saymalıyız
Inş herşey yolunda gider sağlıkla gelsin bebiş
Aminnn inşallah hepimizin.
Doktordan çıktım ‘her şeyin gayet iyi 3 gün daha bekleyebiliriz’ dedi. Salı günü tekrar gidicem. Ama inş o zamana kadar oğluşum kendi gelmeye karar verir. Amin 🙏🙏

Kızlar çok üzüldüm kontrolümüz vardı bugün kuzum sadece 10gr almış doktor mamayı kıaıtlama ne kadar istiyorsa ver sütün yetmiyorki sürekli emmek istiyor dedi memede bir saat kalıyo önce emzir sonra sağdığın sütü takviye yap yetmiyorsa mama vericeksin dedi salı günü tekrar çağırdı 😭kilo almaya başlamalı artık dedi 😞
Lohusalıkta üzülmek en son şeylerden biri olmalı. Aman canım dikkat et. Sütünün artması için mutlu ol, duş alıp uyu, iyi düşün olur mu? Şu anda mamayla desteklenir hiçte bişey olmaz

Hepimiz ayni seyi yasiyoruz..lara arkadasimla birebir..goguste uyuyor..hatta ben uyumuyorum o uyuyo.. arkdsinda dedigi gibi emiyor ama o gögusten ne kadar geliyo anlamiyorum fosur fosur bir sutum yok sıktgmda geliyor damla damla rahatliyorum demekki geliyor diye ama biraktigi an yalanmaya sapirdatmaya basliyor pesine 2siringa mama veriyorum 2 saat arayla rutine doktum ama memeyi ne zaman isterse veriyorum..bu seferde aksama kadr sut kalmiyor..yemedigim icmedigim sey kalmadi..bugun kontrol var tekrar..

yesilus yesilus "um neyle sagdin ? Mochi aldim ben anca birini emerse oluyor süt..elektrikli pompa mi alayim ya

Vee kizlar bizimki sadece sol gogsumu istiyor sagi tutmuyor neden ?
Canım Avent pompayla sağıyorum , göğüs uçlarından fışkırtıyor resmen , sağım sonrası mumsy natural göğüs pompası sürüyorum , Avent göğüs kalkanını takıp en üste sızıntı olmasın diye göğüs pedi takıyorum , yatıp kalkarken deliklerden sızıp üstünü başını süt içinde bırakabiliyor
Sabah , öğlen , akşam Sağım yapıyorum , öğlen ve akşam sağım öncesi duş ve masaj yapıyorum , sağarken bol su tüketiyorum
Sabahları Rezene , ve diğer süt yapan yiyecekler tere ve dereotu da aklında olsun
Bu şekilde süt arttırdım , yara olan göğüslerim iyileşti hassasiyet ve ağrı oluyor tabi ama emzirirken ilk günlerdeki gibi acı çekmiyorum göğüs ucum çok büyük çünkü
Sabah ön kahvaltı 7 -7.30 gibi yapıp sonra 11 gibi detaylı kahvaltı yapıyorum 😂 ceviz badem peynir yeşil otlar , tahin pekmez , kompostolar vs gayet yiyorum 1 haftada 2.200 kilo verdim , bebeğe 24 saat içinde verdiğim sütleri bot alıyorum kaçta uyuduğunu tespit ediyorum mesela dün 9 öğün 265 ml anne sütü + gece yarısı hariç sürekli meme , öğlen sağlığım sütü çok vermeyi tercih etmiyorum ama fazla uyursa çok acıkmış kalkıyor önce saydığım süt sonra meme verip uyutuyorum
Bügünde dün gece 12 itibariyle verdiğim süt 180 ml olmuş , gece 12 ye kadar bir önceki günü geçecek gibi duruyor
Tempolu bir süreç panik yapma yetmediği yerde mama kurtarıcı , sistemli çalışıp kendine güZel bakabilirsen herşey daha güzel olucak emin ol 💕🌸

4gunuk bugun evet bazen akiyor ama cok iyi beslendiysem..komposto malt icecekler su dun oyleydi bir ara baktim sizinti olmus..ama sureklide degil gece mesela azaliyor

Ilk kızımda 3. Gün süt inmiş, 4. Gün yada 5. Gün mastit olmustum .Mama vermiştim.Bunda direk geldi süt ama genede 3. Günden sonra doldu meme. Bundan sonra dolar seninde mutlaka anca bence. Bide sezaryanda da 4 gün acili oluyo insan. Benim 4. Gunumde cok kotu bas agrim vardi ağrı kesicilerle geçmeyen beni ağlatan. Ablamın kızı beni görünce teyze korku filmlerinden cikmis gibisin dedi dusun. Sac bas daginik krem rengi gecelik, iki buklum bide yuzumde nasil ifade varsa. Bugun 9. Gunum benimde daha iyiyim sukur. Ilk haftayı atlattın mi herşey daha iyi olucak

Günaydın gözünaydın geldi demek sonunda nişanın ☺
Hadi bakalım doktordan sonra haber ver canım 😘
09.09.19
pazartesi
geliyor oğlum teyzeleri 👶
Yaa maşallah size 😍😍😍
Hayırla sağlıkla gelsin yavruşun ♥️
Benimde geçen hafta perşembe geldi öyle pembemsi kahvemsi bişey nisanmis meğer ogun hatta üç gün tatlı tatlı sancim oldu ama sonra bise kalmadı sonuç hala bekliuorum. Ama senin gününde gelmiş bebeğin hayırla gelir inşallah 😘😘
İnşallah geri kaçmaz artık😀 sancım da yok şu an sadece belim ağrıyor az az o kadar inşallah geliverirler kolayca bi oh derim 🥳🥳

Back
X