- 17 Temmuz 2022
- 4.597
- 3.951
- 83
- 30
Alkolsüz bira içebilirsin tadı aynıKızlar alkol kullanan var mı aranızda canım çok istiyor ama içmek de istemiyorum bir bardaktan birşey olmazmış gibi geliyor 1 tane bira içsem birşey olur mu acaba ya
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Alkolsüz bira içebilirsin tadı aynıKızlar alkol kullanan var mı aranızda canım çok istiyor ama içmek de istemiyorum bir bardaktan birşey olmazmış gibi geliyor 1 tane bira içsem birşey olur mu acaba ya
5 dk filan. Bir kere desteksiz uyutmaya başlayınca tüm yeniden uyutmalar desteksiz olmalı anca öyle öğreniyorlar.Kendi kendine uyuması kaç dakika sürüyo. Galiba benim bebeğim de kendi uyumak istiyo ağlamıyo bırakıyorum döne döne kendini sağa sola ata ata uyutmaya çalışıyo kendisini ama çok uzun sürüyo 45 dk falan bekledim bi kere başında dalamadı(emzik almıyo)
rica ederim sorun değil. Gece uykusuyla başlanıyor destek bırakmaya. İlk gece 23 dk ikinci gece 13 dk ağladı üçüncü gece deliksiz uyudu. 1. Ve 2. Gece de başka hiç uyanıp ağlamadı.Yaa maşallah diyim. Gerçekten böyle anlatılınca nir yükseliyorum şu eğitime. Peki son iki soru sizi de çok yordum kusura bakmayın. Desteği önce gündüzden mi gecen mi kaldırdınız? İkinci sorum da ne kadar ağladı bebişiniz?
5 dk filan. Bir kere desteksiz uyutmaya başlayınca tüm yeniden uyutmalar desteksiz olmalı anca öyle öğreniyorlar.
rica ederim sorun değil. Gece uykusuyla başlanıyor destek bırakmaya. İlk gece 23 dk ikinci gece 13 dk ağladı üçüncü gece deliksiz uyudu. 1. Ve 2. Gece de başka hiç uyanıp ağlamadı.
Yani açıkçası ben danışansız denenmesi taraftarı değilim her çocuğun tepkisi direnmesi farklı olabiliyor. Bu tepkilere anneler çocuk ağlarken soğukkanlı yaklaşamayabiliyor hemen emzirmeye ya da beslemeye geçebiliyor. Ya da genelde babalar çocuk ağlayınca annenin başına dikilip ne yaptığından emin misin bak ağlıyor çocuk emziriver ise yaramıyor demek ki gibi müdahale edebiliyorlar. Biz bunlardan da kaçınmak istedik çünkü uyku eğitimi başlanıp yarıda bırakıldığında ya da vazgeçildiğinde sonradan yeniden verilmek istenirse 3 katı direniyor çocuklar haklı olarak. Ya da eşimle fikir olarak ayrı düştüğümüz noktada Esra hanıma sorduk o ne dediyse o yapıldı direkt yoksa sabaha kadar tartış dur şöyleydi de böyleydi de diyeHer türlü ağlıyorlar ya denesek mi acaba. Çok teşekkür ederim cevaplar için![]()
Ben kendi kendime bi şekilde 6 aylıkken uygulamıştım yıprandım ama birden kesintisiz uyumaya başladı kızım. Yaz girdi köye git gel yanıma alıştı şimdi uyanıyor yine. Bende tamamen destekli olduğundan şüpheleniyorum. Şimdi de ayağa kalkıyor falan kendimi iyi hissedince başlayacağım. Gece hiç mi kalkmıyor canım ? Mesela 9 da yattı diyelim sabah 6 ya kadar emzik içinde mi iki mızmızlanıp geri uykuuya dönmede mi olmuyor ? Mesela rahat edemedi dönemedi bazen uyanıp ufak bi temasla geri uyuyor kızım bunuda mı istemiyorlar eğitimle ?Gerçekten ben de aynı yorumu yaptım sihirli değnek değmiş gibiydi şok olduk. Açıkçası zaten 9 buçuk ay beklememizin sebebi benim de uyku eğitimi veren danışanların sosyal medya şişirmesi mi gerçekten ise yarıyor mu diye emin olamamamdı. Bir de biz herhangi bir inta fenomeni vs değiliz bize de aynı muamele yapılır mı yoksa savsaklanır mı diye de çok düşündüm. Çünkü biraz bütçeli bir mesele uyku eğitimi işini bilen birinden alınınca. Sonra burda bir arkadaş aldığını yazmıştı irlandalıanne den onunla özelden konuştuk ve aşırı memnundu. Ondan sonra cesaretlendik biz de ve başladık.
Eğitim 3 hafta sürüyor 1. Hafta bebeğin ayına göre saat düzenlemesi yapılıyor bunların uygulanması ve gece uyanmalarını saymakla geciyor.
2. Hafta destek bırakma haftası belli kurallar var bunların dışına çıkılmadan bebeği ağlasa da emzirmek gibi bebeği uyutmak gerekiyor. Bu kurallar hariç her şey serbest sakinleştirmek için temaslar okşamalar ninniler vs. Asla ağlamaya terk etmek filan yok yani bebek bunlar sonuçta düsmanımız değil.
3. Hafta yatağına yatırıp hadi annecim iyi uykular deyip odadan çıkma haftası. Bunu yüzde 90 uygulamıyor kimse zorunda olmadığınız da söyleniyor zaten. Biz uyguladık ama şimdi yatağına yatırıp emziğini takıp ayağa kalkmayacağından emin oluyorum çıkıyorum sonra odadan o döne döne uyuyor![]()
Yanında yatmak da bir destek ondandır. Biz odasını da yatağını da ayırdık. Yani uyansa da ağlamıyor, ağlasa da birkaç saniye sonra susup geri dönüyor uykusuna böyle geçişleri var tabi ki ama anneyi çağırma ağlamaları değil bunlar uyku döngüsünün geçiş ağlamaları dediğim gibi birkaç saniye sürüyor zaten. Bizim kalkıp müdahale ettiğimiz geceler nadiren oluyor tabi ki kendi dönemediği ama işte haftada 2 gece 1 kere filan oluyor bu. Geri kalan geceler 21.30 - 08.30 arası uyuyor odasındaBen kendi kendime bi şekilde 6 aylıkken uygulamıştım yıprandım ama birden kesintisiz uyumaya başladı kızım. Yaz girdi köye git gel yanıma alıştı şimdi uyanıyor yine. Bende tamamen destekli olduğundan şüpheleniyorum. Şimdi de ayağa kalkıyor falan kendimi iyi hissedince başlayacağım. Gece hiç mi kalkmıyor canım ? Mesela 9 da yattı diyelim sabah 6 ya kadar emzik içinde mi iki mızmızlanıp geri uykuuya dönmede mi olmuyor ? Mesela rahat edemedi dönemedi bazen uyanıp ufak bi temasla geri uyuyor kızım bunuda mı istemiyorlar eğitimle ?
Bende başlayayım benim kızım 5 den sınra uykusu hafifleyince uyanıyor yanına almadanda geri uyumuyor. 7 den fazlada uyumuyor uyumak isteesede dönemiypr. Beslenmeyi kestiniz mi su veriyor musunuz ?Yanında yatmak da bir destek ondandır. Biz odasını da yatağını da ayırdık. Yani uyansa da ağlamıyor, ağlasa da birkaç saniye sonra susup geri dönüyor uykusuna böyle geçişleri var tabi ki ama anneyi çağırma ağlamaları değil bunlar uyku döngüsünün geçiş ağlamaları dediğim gibi birkaç saniye sürüyor zaten. Bizim kalkıp müdahale ettiğimiz geceler nadiren oluyor tabi ki kendi dönemediği ama işte haftada 2 gece 1 kere filan oluyor bu. Geri kalan geceler 21.30 - 08.30 arası uyuyor odasında![]()
Acıkıyor olabilir mi? Akşam yemeğini sağlam yemesi gerekiyor ki sabaha kadar tutsun. Uzun uyuması için odada karartma perdesi var mı? Onun sayesinde güzel uyuyorlar baya ben uyandırıyorum sabahları mesela. Beslemeyi daha yeni 3 gündür tek beslemeye düşürdüm 21.30 da uyuyor 02.30-3.00 gibi mama veriyor eşim ya da ben sabah da uyanınca emziriyorum. Gece kaldırıp kucağa alınca emzirmek için hem uyanıyor hem çok ağır kaldıramıyorum hem de anne sütü çok uzun tok tutmuyor malum kocaman oldular artık hem de eşim verince ben uyuyorumBende başlayayım benim kızım 5 den sınra uykusu hafifleyince uyanıyor yanına almadanda geri uyumuyor. 7 den fazlada uyumuyor uyumak isteesede dönemiypr. Beslenmeyi kestiniz mi su veriyor musunuz ?![]()
Yani açıkçası ben danışansız denenmesi taraftarı değilim her çocuğun tepkisi direnmesi farklı olabiliyor. Bu tepkilere anneler çocuk ağlarken soğukkanlı yaklaşamayabiliyor hemen emzirmeye ya da beslemeye geçebiliyor. Ya da genelde babalar çocuk ağlayınca annenin başına dikilip ne yaptığından emin misin bak ağlıyor çocuk emziriver ise yaramıyor demek ki gibi müdahale edebiliyorlar. Biz bunlardan da kaçınmak istedik çünkü uyku eğitimi başlanıp yarıda bırakıldığında ya da vazgeçildiğinde sonradan yeniden verilmek istenirse 3 katı direniyor çocuklar haklı olarak. Ya da eşimle fikir olarak ayrı düştüğümüz noktada Esra hanıma sorduk o ne dediyse o yapıldı direkt yoksa sabaha kadar tartış dur şöyleydi de böyleydi de diye![]()
Ah canım olabilir. Sabah 5 buçuk gibi uyanmıştı bugün mesela uykuya kucağımda döndü ama emzirmedim uykum ağır geliyor emzirince uyanıyor uykusu açılıyor. Acaba bende diyorum mamamı verseö 7 saat falan oluyor acıkıyordur belki. Odadan kaynaklıda evet kışın 8 e kadar uyurdu şimdi 7 7 buçuğa düştü ama 5 buçuk 6 buçuk çoo erken. Ben başladım beşiiinde uyutmaya. Önceden alışkın olduğu için 2 kere kucak 10 dakikada daldıAcıkıyor olabilir mi? Akşam yemeğini sağlam yemesi gerekiyor ki sabaha kadar tutsun. Uzun uyuması için odada karartma perdesi var mı? Onun sayesinde güzel uyuyorlar baya ben uyandırıyorum sabahları mesela. Beslemeyi daha yeni 3 gündür tek beslemeye düşürdüm 21.30 da uyuyor 02.30-3.00 gibi mama veriyor eşim ya da ben sabah da uyanınca emziriyorum. Gece kaldırıp kucağa alınca emzirmek için hem uyanıyor hem çok ağır kaldıramıyorum hem de anne sütü çok uzun tok tutmuyor malum kocaman oldular artık hem de eşim verince ben uyuyorum![]()
Kuzum bence destekliden ya. Benim kızım 5 den sonra uyanmazdı ama kucakla uyutmaya geri başlayınca uyanmaya başlado yanıma almam gerekiyor ama diş sıkıntısı yoksa 12 1 den 5 e kadar uyuyor gece derin uykuda oluyor ya. 9 da yatınca 1 2 kefe ağlayıp beni istiyor yoktu böyle huyları beşiğinde uyuyunca klima var diye odaya yanıma aldım olanlar olduKızlar benim oğlum yarın tam 1 yaşında olacakuyku konuşmuşsunuz ben de 1 yıldır uyku uyumadım annelikte beni en zorlayan şey bu oldu. Psikolojim bozuldu toparlanamadım hala resmen her şeyi oğlumuzun uykusuna göre ayarlıyoruz
çünkü uyumazsa bize hayatı zehir edebiliyor
Geceleri ilk uykusuna bizim yatakta geçiyor defalarca uyanıyor tabii derin uykuya geçince park yatağına koyuyorum orda da biraz devam ediyor 1 saat sonra falan done done kendini kenarlara çarparak uyandırıyor gece boyunca bunu defalarca tekrar ediyoruz alıyorum kucağıma emzikle uykuya donduruyorum tekrar yatağına koyuyorum sabaha karşı artık bu etkili olmuyor ve yanıma alıyorum 5-6 dan sonra uykusu resmen hafifliyor ve ben 7-8 e kadar onu yanımda pispis temas ile tutuyorum diyebilirim uykuya dalamıyor çocuğum uykuyu bence çok seviyor ama dalma problemi var. Beyaz gürültü ile uyuyor buna rağmen bacağımdan gelen çit sesine bile uyandığı oluyorsize şunu sormak istiyorum aslında park yatakta kendini çarptığı için uyandırdığını düşünüyorum geceleri genelde böyle sorun yaşayıp yatağının değiştiren oldu mu? Ben 2 yaşında oda yapmayı planlıyordum ama öne mi çekmeli acaba
![]()
Mecbur başladım esım kaz agecırdı herşey bana kaldı çok yoruldum artık yetısemez oldum hıc bırseye pıkolojı pert durumdaAllah yardım etsin kuzu hayırdır inşallah bebekler nasıl sen nasılsın işe mi başladın tekrar
Aynen cnm dört aydır çalışıyorum sütüm desen kalmadı çok yorgunum esım kaza gevırınce her şey üst üste geldı resmennÇok şükür cano hayırdır inşallah işe mi başladın bebişi ne yaptın Allah'ım hepimize kolaylık versin bu devirde zor şartlardan geçiyoruz
Çok geçmiş olsun eşin nasıl durumuMecbur başladım esım kaz agecırdı herşey bana kaldı çok yoruldum artık yetısemez oldum hıc bırseye pıkolojı pert durumda
İdare eder yavaş yavaş toplanıyor ayagının üstünden araba gectıgı için toplanmadı zaman alıcakÇok geçmiş olsun eşin nasıl durumu
Asla değil gercekten cok kucuk bebekler sinirlenecek ne var gibi gorunuyor dısardan ama uzun vadede uykusuzluk resmen insanı kücük kücük yiyip bitiriyor. Ben bi de cok duskunumdur uykuma o yuzden de cok sinirden agladıgım olmustur uyumadıkca.Aşırı doğru. Ama bilmiyorum. Gerçekten bunalmış ve aşırı yorulmuş durumdayım 11 aydır ne gece ne gündüz dinlenmiyorum. Bazen sert davranıyorum gece hatta. Ağlatmayayayım diye gerilmek de sağlıklı değil.
Ben veriyorum valla 1 kere 150cc zaten yeni nesil mamalar mis gibi valla bize bebekken yedirdiklerini düsününce içim asırı rahatAh canım olabilir. Sabah 5 buçuk gibi uyanmıştı bugün mesela uykuya kucağımda döndü ama emzirmedim uykum ağır geliyor emzirince uyanıyor uykusu açılıyor. Acaba bende diyorum mamamı verseö 7 saat falan oluyor acıkıyordur belki. Odadan kaynaklıda evet kışın 8 e kadar uyurdu şimdi 7 7 buçuğa düştü ama 5 buçuk 6 buçuk çoo erken. Ben başladım beşiiinde uyutmaya. Önceden alışkın olduğu için 2 kere kucak 10 dakikada daldı![]()
Park yatakların yanları genelde file filan oluyor yumusacık yani bence ondan uyanmıyordur. Bu arada aynı odada uyuyunca çıt sesine uyanmaları cok doğru ve cok garip gercekten. Ben yanımda uyuturken sağdan sola döndüm diye uyanırdı ayyy çok sinir bozucuydu. Biz direkt ayırdık odasını valla bence kendisi de cok mutlu bizden kurtulduğu için.Kızlar benim oğlum yarın tam 1 yaşında olacakuyku konuşmuşsunuz ben de 1 yıldır uyku uyumadım annelikte beni en zorlayan şey bu oldu. Psikolojim bozuldu toparlanamadım hala resmen her şeyi oğlumuzun uykusuna göre ayarlıyoruz
çünkü uyumazsa bize hayatı zehir edebiliyor
Geceleri ilk uykusuna bizim yatakta geçiyor defalarca uyanıyor tabii derin uykuya geçince park yatağına koyuyorum orda da biraz devam ediyor 1 saat sonra falan done done kendini kenarlara çarparak uyandırıyor gece boyunca bunu defalarca tekrar ediyoruz alıyorum kucağıma emzikle uykuya donduruyorum tekrar yatağına koyuyorum sabaha karşı artık bu etkili olmuyor ve yanıma alıyorum 5-6 dan sonra uykusu resmen hafifliyor ve ben 7-8 e kadar onu yanımda pispis temas ile tutuyorum diyebilirim uykuya dalamıyor çocuğum uykuyu bence çok seviyor ama dalma problemi var. Beyaz gürültü ile uyuyor buna rağmen bacağımdan gelen çit sesine bile uyandığı oluyorsize şunu sormak istiyorum aslında park yatakta kendini çarptığı için uyandırdığını düşünüyorum geceleri genelde böyle sorun yaşayıp yatağının değiştiren oldu mu? Ben 2 yaşında oda yapmayı planlıyordum ama öne mi çekmeli acaba
![]()
Evet uyku eğitimi sadece desteklere geri donunce bozuluyor. Donmedikce mekan, diş, seyahat, atak vs hicbir sey bozmuyorKuzum bence destekliden ya. Benim kızım 5 den sonra uyanmazdı ama kucakla uyutmaya geri başlayınca uyanmaya başlado yanıma almam gerekiyor ama diş sıkıntısı yoksa 12 1 den 5 e kadar uyuyor gece derin uykuda oluyor ya. 9 da yatınca 1 2 kefe ağlayıp beni istiyor yoktu böyle huyları beşiğinde uyuyunca klima var diye odaya yanıma aldım olanlar oldu
Gece mama vericem bakalım yine sabaha doğru kalkıcakmıAsla değil gercekten cok kucuk bebekler sinirlenecek ne var gibi gorunuyor dısardan ama uzun vadede uykusuzluk resmen insanı kücük kücük yiyip bitiriyor. Ben bi de cok duskunumdur uykuma o yuzden de cok sinirden agladıgım olmustur uyumadıkca.
Ben veriyorum valla 1 kere 150cc zaten yeni nesil mamalar mis gibi valla bize bebekken yedirdiklerini düsününce içim asırı rahat
Park yatakların yanları genelde file filan oluyor yumusacık yani bence ondan uyanmıyordur. Bu arada aynı odada uyuyunca çıt sesine uyanmaları cok doğru ve cok garip gercekten. Ben yanımda uyuturken sağdan sola döndüm diye uyanırdı ayyy çok sinir bozucuydu. Biz direkt ayırdık odasını valla bence kendisi de cok mutlu bizden kurtulduğu için.zaten yatagında da sadece carsaf emzik ve uyku arkadası oluyor riskli bi sey de yok yani kendi kendine takılıyor.
Evet uyku eğitimi sadece desteklere geri donunce bozuluyor. Donmedikce mekan, diş, seyahat, atak vs hicbir sey bozmuyor
Gece mama vericem bakalım yine sabaha doğru kalkıcakmı![]()
Allah şifa versin canımİdare eder yavaş yavaş toplanıyor ayagının üstünden araba gectıgı için toplanmadı zaman alıcak