• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Kızlar benim bebekte 7 eylülde 1 yaşına girecek ama hala meme kuşu. Geceleri en az 40 dk en geç 1 saate 1 uyanıyor memede uyuyor çok yoruldum uyusun diye devam sütü aldım ama tadını begenmedi tükürdü gündüz vermeyi denicem. Bide pütürlümşeyler verdikçe öğürüyor hala alıştıramadım bazen yemeklerini güzel yiyor bazen hiç yemek istemiyor benim gibi olup çözüme kavuşan annelerim var mı

Kızlar benim bebekte 7 eylülde 1 yaşına girecek ama hala meme kuşu. Geceleri en az 40 dk en geç 1 saate 1 uyanıyor memede uyuyor çok yoruldum uyusun diye devam sütü aldım ama tadını begenmedi tükürdü gündüz vermeyi denicem. Bide pütürlümşeyler verdikçe öğürüyor hala alıştıramadım bazen yemeklerini güzel yiyor bazen hiç yemek istemiyor benim gibi olup çözüme kavuşan annelerim var mı
Aptamil seviyor genelde bebekler vanilyalı filan diye herhalde. Hipp organic combiotic kullanıyorduk ancak asla içmek istemedi kokusu da o kadar kötü ki zaten

Pütüre ben bebe bisküvisi ile alıştırdım. Diğer türlü asla sevdiği bir şey bulamadım. Baktım bisküviyi götürüyor hapır hupur. Öyle öyle öğrendi. Hipp in bisküvisi çok güzel tutmalar için tasarlanmış

Bol bol konuşmanız lazım canım. Ben mesela baba gitti diyorum gittii diyor çok tatlı. Gittii kızım diyorum kapıya bakıp gitti diyor. Ver diyorum elimi uzatıyorum veri öğrendi isteyince veriyor. Hımm aferin kızıma al diyorum alıyor. Veri öğretmekle iyi yapmadım yediğim herşeyi elimdeki herşeyi isteyip ver diyor zjdjdjx
Düşünce düştü aaa düştüğü diyorum. Bittii bittiii alkışşi diyorum. Babasına genldee baaa baaaaa diyor. Banada annn annnn diye ağlıyor. Memmemm mamaaa yıda yemeği görünce.
Sesleri tekrar etmeye çalışıyorlar. Bir de ben hayır ve geli de öğretiyorum. Gel kızım gell gidiyorum gellll yapıyorum. İstemediğimde hayırrr hayırrr hayırrr diyip kızıyorum. Böyle böylee geliştirebilirsinizz zamanla konuşmaya hevesli oluyorlar. Telefonda annemle konuşurken anneanneee kızım alkışl yapp bakk diyorum. Bayy bayyy babasıı bayy bayy diyorum. Eee eeee yapalım uyuyalımmı diyorum o da ee eee diyor. Pratikle alışıyorlar
ya illa ki faydası vardır ama geç konuşan bebek de geç konuşacak herhalde. ben sabahtan akşama kadar öyle çooookkk konuşuyorum ki herhalde benim oğlum erkenden dillenecek diye düşünürdüm ama hiç öyle değil. konuşmaya çalışıyor ama çıkardığı sesler anlamsız. homurdanmalar, gaya gaya guyu guyu böyle sesler kdjjdjx her şeyi anlıyor, mesela gel gidelim deyince koşa koşa geliyor bana. ya da ne bileyim yemek yiyelim deyince heyecanlanıyor. baba gelecek diyince kapıya bakıyor hemen. tepkilerinden dediğimi anladığını biliyorum ama taklit ya da konuşma yok. hapşırık, öksürük ve kahkaha taklidi yapıyor sadece. anne hiç demedi henüz 🥲

Bizim de aynı her şeyi anlıyor su ister misin diyorum parmağıyla suluğunu işaret ediyo ama bilinçli tek kelimesi meme😄
bizim işaret olayını da çözemedi ya. ben her şeyi parmakla gösteriyorum bir şey vereceğim zaman bu mu bu mu diye parmakla gösteriyorum. o da işaret parmağını uzatıyor ama bunu bi oyun sanıyor galiba. yani bir şey istemek için kullanmıyor. Bir şey işaret ettiğimde gösterdiğim şeye değil parmağıma bakıyor çoğu zaman

Kızlar bebeklerinize gece yatmadan önce ne veriyorsunuz benim kızım 3 öğün yiyor normalde ve emerek uyuyor bugün fark ettim ki aç uyumuyor ağlıyor muz vardı hemn ondan ezdim yedirdim şimdi uyudu. Sizler neler yapıyorsunuz ben gün içinde de ne vereceğimi şaşırıyorum
bizimki de 3 öğün benimle yiyor canım. sabah genelde yumurtalı kahvaltı, öğlen meyveli yulaf ya da yoğurt, akşam da bizimle akşam yemeği yiyor. gece emzirdikten sonra 1 yemek kaşığı organik pirinç unuyla muhallebi yapıyorum içine bazen muz koyuyorum, onu yiyor. vermezsem gece çok uyanıyor dediğin gibi. verince 1 kere uyanıyor emmek için.

ya illa ki faydası vardır ama geç konuşan bebek de geç konuşacak herhalde. ben sabahtan akşama kadar öyle çooookkk konuşuyorum ki herhalde benim oğlum erkenden dillenecek diye düşünürdüm ama hiç öyle değil. konuşmaya çalışıyor ama çıkardığı sesler anlamsız. homurdanmalar, gaya gaya guyu guyu böyle sesler kdjjdjx her şeyi anlıyor, mesela gel gidelim deyince koşa koşa geliyor bana. ya da ne bileyim yemek yiyelim deyince heyecanlanıyor. baba gelecek diyince kapıya bakıyor hemen. tepkilerinden dediğimi anladığını biliyorum ama taklit ya da konuşma yok. hapşırık, öksürük ve kahkaha taklidi yapıyor sadece. anne hiç demedi henüz 🥲
Sosyal çevreniz nasıl canım ? Benim kızımda ağlayınca annnnd diyor sadece kzjxnx

bizim işaret olayını da çözemedi ya. ben her şeyi parmakla gösteriyorum bir şey vereceğim zaman bu mu bu mu diye parmakla gösteriyorum. o da işaret parmağını uzatıyor ama bunu bi oyun sanıyor galiba. yani bir şey istemek için kullanmıyor. Bir şey işaret ettiğimde gösterdiğim şeye değil parmağıma bakıyor çoğu zaman
Benimki de birden yapmaya başladı önce komple elini uzatıyodu sonra parmak çıktı artık inmiyo😄 sürekli parmak havada bir şeyleri gösteriyo şimdi burnuna sokmaya başladı🤦‍♀️

Sosyal çevreniz nasıl canım ? Benim kızımda ağlayınca annnnd diyor sadece kzjxnx
bizim anneanne babaanne hepsi yakın. teyzeler, hala, amca. kuzenler. baya kalabalık bir aileyiz. herkesle oynuyor, sosyal olarak bi uzaklığı yok ama bilinçli konuşma da yok işte. daha erken galiba. prematüre bebişim, düzeltilmiş 11 aylık.

bizim anneanne babaanne hepsi yakın. teyzeler, hala, amca. kuzenler. baya kalabalık bir aileyiz. herkesle oynuyor, sosyal olarak bi uzaklığı yok ama bilinçli konuşma da yok işte. daha erken galiba. prematüre bebişim, düzeltilmiş 11 aylık.
Bizim de öyle hep kalabalıkta çocuk sürekli etrafında konuşan insanlar var ama bilinçli tek kelimesi meme. Dediğin gibi erken heralde daha ya çok şey bekliyoruz bebelerden

Bizim de öyle hep kalabalıkta çocuk sürekli etrafında konuşan insanlar var ama bilinçli tek kelimesi meme. Dediğin gibi erken heralde daha ya çok şey bekliyoruz bebelerden
aynen aslında içten içe biliyorum da insan yine de bi an önce olsun istiyor 😅 kuzenimin 14 aylık bebeğini yürürken gördüm dün ayyy nasıl içim gitti heveslendim kdjxkd

aynen aslında içten içe biliyorum da insan yine de bi an önce olsun istiyor 😅 kuzenimin 14 aylık bebeğini yürürken gördüm dün ayyy nasıl içim gitti heveslendim kdjxkd
Ya her çocuk farkli kimi 9 aylıkken yürüyo kimi 18 aylıkken konuşma da öyle işte. Yalnız herkes yürüyünce daha zor diyo😄

kızlarrr 1 yaş aşılarını yaptıran var mı? nasıl geçti, yan etki oldu mu
Ben yaptırdım. Biraz daha zor geçti büyüdüğü için farkında oluyor.3 tane yapıldı en son en zorlayıcı oldu. İlk gece ateş oldu çok değil 38.5 civarında. Ertesi gün yine oldu. Sonra geçti

Sıkıntı olucağını sanmıyorum her bebek farklı kuzum ekran süresi var mı

Back
X