Yalnız bence emzirdikçe süt artıyor belki bi kaç hafta sonra daha fazla olur. Benim geçen hafta damla damlaydı, bu hafta ince iplik gibi fışkırır duruma geldi süt. Biz süt arttırma yöntemlerine ve emzirmeye devam edelim, mama ile de takviye yapalım.Ne yapalim oyle yapicaz artik doysunlarda..aransada aranmasada vericem mamayi kilo almamasi cok zoruma gittidedigin gibi kuzenim hepten reddetmis mamayla buyumustu herkesten yapili.. en azindan azda olsa emiyorlar..ayni seyi dusunuyorum zaten 10 cc sut cikiyor sagdigimda sonra memeyo veriyorum onun emecegni sagdiktan sonra ne anladim sagma isi fosur fosur sutu gelen arkdslarimiz icin bencede :))) bizimkilerin ac karni doysun once :)))
Ya ben biliodum ac oldugunu agladigni ama ne kdr sutum yariyor merak ettim yatamiyormus :))) lıklık cekince bise iciyo saniyodum bakalim dedigin gibi belki artarYalnız bence emzirdikçe süt artıyor belki bi kaç hafta sonra daha fazla olur. Benim geçen hafta damla damlaydı, bu hafta ince iplik gibi fışkırır duruma geldi süt. Biz süt arttırma yöntemlerine ve emzirmeye devam edelim, mama ile de takviye yapalım.
Benim de kilo az almış diye içim gitti. Çocuk ağladığı anlardı aç mıydı, çocuğunu aç bırakan vicdansız ana mıyım ben psikolojisine girdim. Hani çocuklara ağzından burnundan yemek tıkıştıran anneler var ya öyle bi potansiyel hissettim kendimde bugün
Ben yeter gelmesinler dedikçe eşim de stres oluyor. Ama uykumdan uyandırdı bugün, tansiyonum da ondan sonra çıktı. Bu yüzden affetmicem onu.
Hadi saglikla al yavrunu kucaginaKızlar son hazırlıklarımı yaptım heyecanla yarını bekliyorum artık bu gece nasıl uyurum hiç bilmiyorumbugün son kontrolümüze gittik 3.600-3.800 civarı boyu 50-52 cm civarı bekliyoruz dedi doktorum. Sağlıkla sıhhatle gelsin inşallah yavrum. Toplamda 13 kg ile ödemsiz hamileliği kapatıyorum inşallah, bugün doktorum bile şaşırdı hala yüzüklerimi parmağımda görünce bakalım doğumdan sonra nasıl olucak yarın sabah 8 gbi yatışım yapılacak 10da sezeryana alıcak. Spinal anestezi olucak inşallah
Allah yardımcın olsun canımKızlar son hazırlıklarımı yaptım heyecanla yarını bekliyorum artık bu gece nasıl uyurum hiç bilmiyorumbugün son kontrolümüze gittik 3.600-3.800 civarı boyu 50-52 cm civarı bekliyoruz dedi doktorum. Sağlıkla sıhhatle gelsin inşallah yavrum. Toplamda 13 kg ile ödemsiz hamileliği kapatıyorum inşallah, bugün doktorum bile şaşırdı hala yüzüklerimi parmağımda görünce bakalım doğumdan sonra nasıl olucak yarın sabah 8 gbi yatışım yapılacak 10da sezeryana alıcak. Spinal anestezi olucak inşallah
Geçen uyumadım bebekle, bugün de böyle geçti ve sonuç tansiyonum 16/10 hayatımda ilk kez. Limon yoğurt sarımsak yedim bekliyorum bakalım düşmezse acilliğiz. Ne güzel uyumuştum eşim uyandırdı bir kişi daha geldi karşıla diye. Sesleri hala beynimde yankılanıyor, bir de demezler mi bebek sese alışsın. Benim tansiyon olayı olunca dağılıp gittiler. @morcivertkedi
Herkes kendi derdi en büyük sanıyor. Gerçekten çok güçlüsün. Allah sana güç kuvvet eşine de acil şifalar versin de bir an önce evine, yanınıza dönsün. DualarımdasınKizlar napiyorsunuz benim 40 im cikmasina 2 gun kaldi evime gectim okullar acildi esim hala hasta gelemiyor bile eve cok ozledim iyi zamanlarimizi annem haftaici geliyo ama gece oldu mu bir de haftasonuysa cok kotu hissediyorum yalniz korkuyorum da 4 tane de cocugumla nasil davranacagimi sasiriyorum yavrularim babali babasiz gibi oldular agladim bugun kizim 1 aylik oldu kirki cikacak toplasan 10 kez gordu esim kucuk kizimda hasta minik te hapsiriyo hayir olsun insallah gecmez hastalik cok yoruldum iyiymis gibi gorunmektenn cok kotu hissediyorum kendimi esimi dusunmekten zevk bile almiyorum hayattanguclu durmaktan yoruldum umarim hersey duzelir yoluna gire kafaniza ufak seyleri takmayin esiniz yaninizdayken sarilin derim Allah evlatlarimiza ve bizlere saglik ve afiyet versin
Bebekten bebeğe değişir bence ve doktorlar persentil tablosuna bakıp normal veya zayıf diye yorum yaparıyorlar. Türk çocukları için persetil tablosunu ekledim kızlar bakabilirsinizOy maşallah biz cıkarken 300gr a yakın kaybettigimiz icin yakalamamıstık ama iyi gidiyor demişti
Dedigin gibi 125gr ilk ay icin her hafta dediler
Herkesin doktoru farklı konusuyor demekki 200 cok fazla geldi banada
Allahtan anne sütü obez yapmıyor ama bu gidişle yetmeyecek takviyeye başlayacağız ondan korkuyorumSen cocugu obez yapmazsan iyi
Ah yerim :)
Saglıkocakları cogaldı artık herhangi birine gidip arada tarttırabilirsin
Ben o kadar merak etmiyorum simdilik :)
Kızlar benim sezeryanda sıkıntı yok şükür ama bebeğime doğunca müdahale edilmiş (müdahalenin ne olduğu ile ilgili bilgim yok) oksijen desteği gerekmiş. Yenidoğan ünitesi/uzmanı olan başka bir hastaneye ambulansla sevkedilmiş eşim oraya gitti henüz bilgi alamadık durumu ile ilgili. Ben şimdilik doğum yaptığım hastanedeyim. Verilecek bilgileri bekliyorum. Lütfen dua edin güzel kızım için.
Bebeğim bugün kuvozde kalacak solunum desteği alacak yarın tekrar öğreneceğiz durumunu. Herkese çok tskler
Kızlar ateşim 38.7 çıktı evdeki digital ölçerle
Bütün vücudum kırılıyor
Kızımı emzirmemeli miyim?
Böyle bişey yaşayan var mı ne yapcam
İyi bari en azından biraz daha düzene girmiş. Dün ağladıkça verdim memeyi mama vermemek için, açıkçası başka türlü susmadı. Dün gece 2 kadar zor uyudu en son mama da verdim uyusun diye. Bu seferde gece kaldıramadım sabah 10a kadar ölü gibi uyudu bırak emmeyi mamayı zor verdimşimdi 50 dk emzirdim emzikle kandırıp zar zor uyuttum 1 saat oldu (inşallah uyanmazsa) 2 saat beklemiş olup öyle emziricem tekrar.
Aile hekimi dün mama veriyorum diye kızdı, yakında sütün kesilir dediözellikle gece emzirceksin gece oksitosin hormonu daha çok salgılanır sütün artar dedi. Doğada sütü yetmiyor diye bi kavram yok çok özel bir durum olmadıkça dedi.
Kizlar emzirdikten sonra uykuya gecme konusunda ciddi problem yasiyoruz..mama verirsem cok guzel uyuyor vermedigim zaman hala meme istiyor ..bu sefer yine ayni soru acaba doymuyor mu ? Ya da memede uyumak istio..emzikte almiyo..Siizn bebekler nasil emmeden sonra gaz seansinda mesela yalanmaya basliyor tekrar meme istiyor..bende gazini cikartiyim yatagina yattiinda uyusun istiyorum ama aglamalar bitmeyince pispislama sallama girisimlerinde bulunuyorum(bu sekildr alissin istemiyorum,gerci uzmanlar ilk 3ayi hatirlamadiklarini ve bagimli olamayacaklarini soyluyorlar) bazen ise yariyo bazen saatlerce agliyoyinede uyumuyo..emzik veriyorum atiyo sanirim meme zannediyo sut gelmeyince atiyo..dedigim gibi babada daha rahat uyuyo.. sizinkilerde oyle mi ?
@sugarpare bizimki desu muzikte gidiyor ama sessizligi daha cok sevdiginide kesfettim pispislama sallama daha rahat uyuyo sanki diger her sey uyariyo onu
Canım bugün kontrol vardı bizim. Mamayı bayağa azaltıp emzirmeyi arttırmıştım ama 1 haftada 120 gram almış ortalama 200 gram olması gerekirken. Demekki cidden sütümle doymuyorgerçi doktor anne sütüne geçişte ilk haftalarda az kilo alması normal sonradan düzene girer dedi ama ben üzüldüm.
Doktor dediki 20 dk civarı emzir bi şekilde kandır memeden ayır eğer hala aranıyor uyumuyorsa doymamış demektir 1-2 ölçek mama takviyesi yap. Ben bazen 40-50 dk emziriyorum o kadar uzun emiyorsa doymuyor demektir dedi. Bir de bu işin 2x2=4 gibi bir formülü yok dedi, takip ve gözlemle çözeceksin dedi.
Hiç üzülme canım bak burda ben dahil kaç kişi aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Benim de yemediğim kalmadı ama belki yorgunluk, stres vs de etkiliyordur ya da bünye meselesi. Ama biz pes etmeyip emzirmeye devam edeceğiz, bebek emme sonrası hala aranıyor ve huzursuzsa az miktar da mama takviyesi yapıcaz napalım. Belki zamanla emzirdikçe artar süt. Yeğenim sadece mama ile büyüdü gayet sağlıklı, kaldı ki bizimkiler anne sütü alıyor yine.
Ben de bebişi 1buçuk - 2 saatt bir emziriyorum ne ara sağacağım bilemedim. Bi de olan süt bebeğe yetmiyorsa sağınca bebeğe ne kalacak onu da bilemedim
Bi de ben şunu fark ettim. Gündüz emdikten sonra bebiş gayet sakin huzurlu sıkıntı yok ama akşam üzerinden itibaren bi doymam durumu gözşemliyorum. Sanırım akşama sütüm azalıyor.
Kızlar bizde aynıyız maşesef doymuyor sütümle sabahları doyuyor ama akşam üzerine doğru artık yetmiyor ağlıyor sürekli aranıyor mama takviyesi yapıyorum kızımdada aynıydı yani brnce bünyeyle alakalı inşallah emzirdikçe artar diye umut ediyorumNe yapalim oyle yapicaz artik doysunlarda..aransada aranmasada vericem mamayi kilo almamasi cok zoruma gittidedigin gibi kuzenim hepten reddetmis mamayla buyumustu herkesten yapili.. en azindan azda olsa emiyorlar..ayni seyi dusunuyorum zaten 10 cc sut cikiyor sagdigimda sonra memeyo veriyorum onun emecegni sagdiktan sonra ne anladim sagma isi fosur fosur sutu gelen arkdslarimiz icin bencede :))) bizimkilerin ac karni doysun once :)))
Ben o takviyeyi sağdığım sütle yapıyorum işte anlatmıştım burda , sütünün artması için günde 2-3 kez sapmayı öneriyorlar benim kadın Doğum doktorum bile söyledi ama zaten biliyordum , ablamlardanBiz de azaltmistik mamayi ama 6gunde 50 gr almis daha once 4 gunde 80 gramdi..kanitlamis olduk mamayi her emzirme sonrasi vericez demekki anne sutu yeterli degil dedi..aglamamak icin zor duruyorum..yapmadigim kalmadi..yemedigim icmedigim sey..var zannediyorum demekki sut falan yok yani..acaba elektrikliyle sagsam artarmi diye dusunuyorum ama herkesin dedigi bebek makinadan daha iyi ceker
Ben de doktorlardan hep bebek daha iyi cekiyordur,gerek yok gibi kelimeler duydum hatta emzirme egitimi veren hemsire seni emdiinde mi mutlu hissedersin kendini sagip verdiginde mi falan dedi..kimse sag sutun artsin demediBen o takviyeyi sağdığım sütle yapıyorum işte anlatmıştım burda , sütünün artması için günde 2-3 kez sapmayı öneriyorlar benim kadın Doğum doktorum bile söyledi ama zaten biliyordum , ablamlardan
Canım ben sağdığım sütü gece veriyorum daha hızlı doyup daha uzun uyuyor bu sayede bende uyuyup dinlenebiliyorumBenim bir haftada 300 gr almis. Bugun doktor ortalamanin ustunde oldugunu ve mama takviyesi yapmamam gerektigini, sutumun yetecegini soyledi. Zaten cok az mama veriyordum. Gunde 30 cc ancak, o da her gun degil. Sutumu cogunlukla sagarak veriyordum. Onu da yapmamami soyledi doktor. Ama memeden cok emmiyormus gibi geliyor bana. Bir de ne kadar ictigini bilmek bana iyi geliyordu. Simdi memeden ne kadar cekti, yetti mi yetmedi mi diye dusunuyorum.
Haklısın yok demeyelimde yolda geliyor diyelimmmH Historyfati canım sütüm yok deme vardır o kendini üzüp dahada uzaklastırma
Beyinde bitiyormus tamamen süt yapmamız
Bol bol su komposto vs iç sıvı şeyler tüket
Gaz icinde yürü rezene ic gaspass diye bi gıda takviyesi alabilirsin
Sagma makinen varsa oda miktarını arttırır cok canını acıtmayacak kadar ara ara sağabilirsin
Banada ya cok pimpirikli olucaksın ya cok rahat olacaksın ortan yok diyorlardı sanırım biraz fazla rahat oldumKüçük doğunca nekadar aldı diye hep takip halindeydim, sağlık ocağına iğneler harici gitmedim hiç mikrop alır diye, 8 aylıktı bir kontrol için Doktora gitmiştim odada hasta bir bebek vardi cikarken karsilastik bronşit olmus baya kötüydü hop ertesi gün hasta olmuştu benim kızda ilk cocuk olunca çok pimpiriktim gerçi şimdide öyleyim hala
Aynen karnım hic düşmedi hic bi dogum belirtimde yoktu e haftamıda tamamldım yok gelmiyor mecbur zorunlu sezeryanla dogurdum :)Zorla aldık demek sezeryan mı oluyoraslında ayın 19 u sezeryan için güzel tarih bakalım dr ne der artık yürüyemiyorım uyuyamıyorum ağrılardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?