Yalnız bence emzirdikçe süt artıyor belki bi kaç hafta sonra daha fazla olur. Benim geçen hafta damla damlaydı, bu hafta ince iplik gibi fışkırır duruma geldi süt. Biz süt arttırma yöntemlerine ve emzirmeye devam edelim, mama ile de takviye yapalım.

Benim de kilo az almış diye içim gitti. Çocuk ağladığı anlardı aç mıydı, çocuğunu aç bırakan vicdansız ana mıyım ben psikolojisine girdim. Hani çocuklara ağzından burnundan yemek tıkıştıran anneler var ya öyle bi potansiyel hissettim kendimde bugün

Ya ben biliodum ac oldugunu agladigni ama ne kdr sutum yariyor merak ettim yatamiyormus :))) lıklık cekince bise iciyo saniyodum bakalim dedigin gibi belki artar

Ben yeter gelmesinler dedikçe eşim de stres oluyor. Ama uykumdan uyandırdı bugün, tansiyonum da ondan sonra çıktı. Bu yüzden affetmicem onu.

Seni çok iyi anlıyorum , görümcem bugün işe başladı 2 yaşındaki kızını bize bıraktı kayınvalide bizde olduğu için , eşimin yeğeni çok seviyorum ama kimseye tahammülüm yok, bir süredir dinlenemediğim için ateşim çıkıyor direncim düşüyor zaten , evin ısısı felaket ben kızıma kendime yetişemiyorum birde ufaklığı idare ediyoruz aman kıskanmasın diye ilk gün diye çok huysuz benimde sinirlerim bozuldu kızım uyumayınca emzirdim fazladan fazla sütten kusunca ağladım , birde sürekli bebeğin yanına gitmesin diye yatak odasına kapandık kızımla , ağlayınca kayınvalide sen yat dinlen dedi 1 saat gözlerimi dinlendirdim ama çocuğun sesinden uyuyamadım

Kızlar son hazırlıklarımı yaptım heyecanla yarını bekliyorum artık bu gece nasıl uyurum hiç bilmiyorum bugün son kontrolümüze gittik 3.600-3.800 civarı boyu 50-52 cm civarı bekliyoruz dedi doktorum. Sağlıkla sıhhatle gelsin inşallah yavrum. Toplamda 13 kg ile ödemsiz hamileliği kapatıyorum inşallah, bugün doktorum bile şaşırdı hala yüzüklerimi parmağımda görünce bakalım doğumdan sonra nasıl olucak yarın sabah 8 gbi yatışım yapılacak 10da sezeryana alıcak. Spinal anestezi olucak inşallah

Hadi saglikla al yavrunu kucagina

Allah yardımcın olsun canım
Sağlıcakla kucağına al yavrunu
Duamdasın
Ben 8 kilodan az almıştım

ben anlamadım senin bu misafirleri. Artı eşini de, ne çok rahatsız huzursuz ettiler seni. Tansiyonun çok yükselmiş küçüğü 10un üzerine çıkınca artık dil altı hapı veriyorlar hafife alma gerçekten bi acile gitsen fena olmaz.
Sen izmir deydin sanki hangi semttesin söyle gelicem gelene gidene ayar vericem artık

Herkes kendi derdi en büyük sanıyor. Gerçekten çok güçlüsün. Allah sana güç kuvvet eşine de acil şifalar versin de bir an önce evine, yanınıza dönsün. Dualarımdasın

Oy maşallah biz cıkarken 300gr a yakın kaybettigimiz icin yakalamamıstık ama iyi gidiyor demişti
Dedigin gibi 125gr ilk ay icin her hafta dediler
Herkesin doktoru farklı konusuyor demekki 200 cok fazla geldi banada
Bebekten bebeğe değişir bence ve doktorlar persentil tablosuna bakıp normal veya zayıf diye yorum yaparıyorlar. Türk çocukları için persetil tablosunu ekledim kızlar bakabilirsiniz

Eklentiler

• 9743725E-8A48-46D8-AF5B-B19D3181713F.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 64
  • FB38E34F-4886-4262-93D4-4B9C0FB2E854.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 70
  • 55B70B7F-6113-4BD5-AF18-295B56D29700.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 59
  • 2A5C15E5-CDA0-4E62-930B-622FA175F742.webp
    27 KB · Görüntüleme: 44
Ah yerim :)
Saglıkocakları cogaldı artık herhangi birine gidip arada tarttırabilirsin
Ben o kadar merak etmiyorum simdilik :)

Sağlık ocağı da hem tartı üstünde havlu var , hemde kıyafetli tartıyor fazla çıkmıştı ertesi gün doktor kontrolünde daha az çıkmıştı
Annemde diyor ki sen tartıya çık kiloma bak sonra kızını al kucağına öyle tartıl

Bebeğim bugün kuvozde kalacak solunum desteği alacak yarın tekrar öğreneceğiz durumunu. Herkese çok tskler
Kızlar ateşim 38.7 çıktı evdeki digital ölçerle
Bütün vücudum kırılıyor
Kızımı emzirmemeli miyim?
Böyle bişey yaşayan var mı ne yapcam
Kızlar bizde aynıyız maşesef doymuyor sütümle sabahları doyuyor ama akşam üzerine doğru artık yetmiyor ağlıyor sürekli aranıyor mama takviyesi yapıyorum kızımdada aynıydı yani brnce bünyeyle alakalı inşallah emzirdikçe artar diye umut ediyorum

Ben o takviyeyi sağdığım sütle yapıyorum işte anlatmıştım burda , sütünün artması için günde 2-3 kez sapmayı öneriyorlar benim kadın Doğum doktorum bile söyledi ama zaten biliyordum , ablamlardan

Ben de doktorlardan hep bebek daha iyi cekiyordur,gerek yok gibi kelimeler duydum hatta emzirme egitimi veren hemsire seni emdiinde mi mutlu hissedersin kendini sagip verdiginde mi falan dedi..kimse sag sutun artsin demedi kii sagacak bir sutumde yok denediimde cikan 10 cc cocuga icecek sut kalmiyo :) biberonla sagdiigmi vermenin sutun yokken anlamida kalmiyo..bence senin zaten sutun bolmus nazar degmesin..bazen olmayinca olmuyor..ben bu psikolojide o 2damlanin geldiiginede dua edeyim oturup..ne yersen ye tamamen psikolojiyle alakali bu is..

Canım ben sağdığım sütü gece veriyorum daha hızlı doyup daha uzun uyuyor bu sayede bende uyuyup dinlenebiliyorum
Birde banyo sonrası uzun uyku uyuduğu için önce sağdığım süt sonra meme veriyorum , onun dışında ne zaman isterse meme memelerim kendinden geçti Gece dinlenmiş oluyor en aZından şişliği iniyor

Haklısın yok demeyelimde yolda geliyor diyelimmm bugün sağma makinasıyla denedim ikişer damla geldi inşallah yarında oğlumla birlikte taburcu olma ihtimalimiz var o zaman daha da güzel olucak herşey inanıyorum gaz iside tamamdır

Kızlar tek tek etiketleyemedim ama, humana çayı var e-bebek te satılıyor. Humana still tea emziren anneler için diye geçiyor. Sütü çok arttırıyor, içinde çemen özü olduğu için biraz koku yapıyor ama tavsiye ederim. Bu arada bizim doktorumuz günde 30-35 gram alması lazım dedi, kilo hesabı yaparken göz önünde bulundurabilirsiniz

Banada ya cok pimpirikli olucaksın ya cok rahat olacaksın ortan yok diyorlardı sanırım biraz fazla rahat oldum
İlk dogdugu gün 50den fazla kişi geldi hastaneye cocuklar dahil hepsinin kucagında gezdi durdu hic hasta olurmu bişey olurmu düşünmedim :)

Zorla aldık demek sezeryan mı oluyor aslında ayın 19 u sezeryan için güzel tarih bakalım dr ne der artık yürüyemiyorım uyuyamıyorum ağrılardan
Aynen karnım hic düşmedi hic bi dogum belirtimde yoktu e haftamıda tamamldım yok gelmiyor mecbur zorunlu sezeryanla dogurdum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…