bana da doktor 200-300 gr arası normal demisti. 3200 doğdu ilk hafta gittiğimizde 3320 çıktı. doktor 100 gr ödem verdigini hesapladı gayet iyi demisti. aylık 500 gr az değil mi
Bence ilk hafta için 125 gr olabilir bana da öyle dedi doktor çünkü , ama aylık toplam daha fazla olması lazım mantıken çünkü günden güne süt ihtiyaçları da artıyor , gayet hesapladım yani

Haftalık 125gr normal diyorlardı 200gr mıymıs
Aylık hatta 500gr almalı diye biliyordum
Günlük 30 grammış sanırım alması gereken, bu hesapla haftada 210 gram eder. Hatta ilk gittiğimiz çocuk doktoru haftada 250 gram alması gerek demişti ama o abartmayı seven bir doktordu.

Oy maşallah biz cıkarken 300gr a yakın kaybettigimiz icin yakalamamıstık ama iyi gidiyor demişti
Dedigin gibi 125gr ilk ay icin her hafta dediler
Herkesin doktoru farklı konusuyor demekki 200 cok fazla geldi banada

Bizde hastanede 165 gr kayıp vardı yakalamışsınız demişti 125 gr olmasını bekliyoruz demişti
İlk haftadan 300 gr zor zaten

Kesinlikle aynı şeyleri yaşıyoruz. Benim kızım da sürekli emmek istiyor. Bende kesinlikle durmuyor başka türlü. Emziği beğenmeyip fırlatıyor. Bazen de emmesi için ısrar ediyorum. Azcık pışpışlıyorım, sinirlenip atıyor bu sefer. Ya da sinirli sinirli bir kaç dakika emiyor. Başka emzik alıp denesem mi diye düşünüyorum açıkcası. 2 tane var. İkisini de beğenmedi. Sütümün yettiğine eminim aslında (hiç emzirmeden sağdığım zaman bayağı bir miktar çıkıyor) ama bana bir yerden sonra emzik muamelesi yaptığı için mama yapıp veriyorum 1-2 ölçek. Kıtlıktan çıkmış gibi emiyor. Sonra da kusuyor. Uykusu çok olduğunda yaşamıyoruz bunları. O zaman emzirip yatırabiliyorum. Benim 2. bebeğim ama büyük kızımda hiç böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.

Oy maşallah biz cıkarken 300gr a yakın kaybettigimiz icin yakalamamıstık ama iyi gidiyor demişti
Dedigin gibi 125gr ilk ay icin her hafta dediler
Herkesin doktoru farklı konusuyor demekki 200 cok fazla geldi banada
İnşaallah öyledir. Ben de sütüm yetmemiş çocuğum yeterli kilo alamamış diye çok üzüldüm

Tahmini dogum tarihim 2 eylülde terazi olması icin ikibucuk hafta daha bekletmem gerekirdi :)
Normal mi dogmustu peki oglun
Hımm evet çok beklemeliymiş,evet normal doğdu ama o da geç çatlamıştı hem kan’da hem ultrason’da geç görünmüştü yani adet tarihini çok dikkate almamıştık,sağlıklılar ya gerisinin hiçbir önemi yok zorlamamak gerekiyor bazen

Banada 200-300 cok geliyor zaten kus kadarlar
böyle böyle büyücekler ilk hafta zor belki ama totalde 1 aylık olarak daha fazla olması lazım
Dogum fotoğraflarıma bakıyorumda resmen kadın hemsirenin biri karnıma abanmıs bi ara yumruklarıyla bastırıyor bi ara ayak parmak ucuyla yükselmişte bastırıyor falan cok ürkütücü
kız dogum yapmayanlar var sezeryandan korkutma
Bence ilk hafta için 125 gr olabilir bana da öyle dedi doktor çünkü , ama aylık toplam daha fazla olması lazım mantıken çünkü günden güne süt ihtiyaçları da artıyor , gayet hesapladım yani
evet belki ilk hafta sınırıdır. 1 aylıkken tartılıcaz bidaha merak ediyorum ne kadar oldu

Günlük 30 grammış sanırım alması gereken, bu hesapla haftada 210 gram eder. Hatta ilk gittiğimiz çocuk doktoru haftada 250 gram alması gerek demişti ama o abartmayı seven bir doktordu.
Gebe egitiminde falan ilk ay 125gr diyormus ama cocugun dogma kilosuylada alakalı değişiyor olabilir
2.500 dogan cocukla 4kg dogan cocuk aynı beslenmiyordur mantıken

Ay yok kimse korkmasın tabiki hissetmiyorsun veya görmüyorsun ki sadece duyuyorsun ne yaptıklarını
Bugun hamile kalsam yine spinal sezeryanı secerim :)

Gebe egitiminde falan ilk ay 125gr diyormus ama cocugun dogma kilosuylada alakalı değişiyor olabilir
2.500 dogan cocukla 4kg dogan cocuk aynı beslenmiyordur mantıken

Benim ilk kizim 2200 doğdu 1950 ye düştü ilk hafta sarılık oldu kilo alamadı 1 ay sonra 900 küsur gr kilo aldı çok iyi almıştı kilosuna göre ilk 4 ay üst sınır kilo aldı , 4 aydan sonra hep alt sınır gitti kilosu yani belli olmuyor bu bebekler. Benim bildiğim ilk ay 600-1000 gr arası normal kabul ediliyo

Haftalık alt sınır 150gr oluyor bu mantıkla yinede haftada 300gr değil :)

İnşaallah öyledir. Ben de sütüm yetmemiş çocuğum yeterli kilo alamamış diye çok üzüldüm
Bazı doktorlarda cok fena yahu
Benim doktor ilk haftanın sonunda kilo almaya baslamasını bekliyoruz demişti mesela
Zaten alamıyorsa sarılıga dogru gidiyor cocuk
Ama beslemişsin bence gayet

Haftalık alt sınır 150gr oluyor bu mantıkla yinede haftada 300gr değil :)

1200 gr da alan var aylık kilo ama her bebek değil tabi. Ilk ay kontrollerde gorcez sağlıklı olsunlarda tek. Benim kizim minik doğunca hassas mutfak tartışının üstüne tepsi koyup tartıyordum ilk günlerde, sonra oturmaya başlayınca gittiğim manavlarda terazide bakıyordum simdikide minik

Ah yerim :)
Saglıkocakları cogaldı artık herhangi birine gidip arada tarttırabilirsin
Ben o kadar merak etmiyorum simdilik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…