• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme danışmanına yazdım bu cevabı verdi
Eki Görüntüle 2555246
Canım benimki de biberondan sonra beni reddetti. Daha doğrusu çok acsa kesinlikle beni istemiyo, biberondan emcek. Uyanırken bakıyorum biraz uyumussa hemen kaldırıp emziriyorum ki uyku sersemi emsin. Ne zaman emip ne zaman biberon isteyeceği de belli olmuyo aklı karıştı çocuğun. Bende eds denicem. Bakalım inş hemen atlatiriz, daha çok erken.. ShinSeGi ShinSeGi

Kızlar kozım dün geceden beri mememi almıyor, 2 aydır sorunsuz emen kıza bi haller oldu. Bu durum düzelir mi? Napavağımı şaşırdım. Süt var eminim o da emse anlayavaj ama hiç denemyir bile. Canım sıkkın. Kendimi yetersiz hissediyorum kötüyüm ve çok stresliyim😥😥
Bu aralar hepimizin benzer dertleri var sanırım. Benim de biberona alistigindan beri öyle aslında emmiyo da diyemem ama önce bi diretiyo memeyi aldırana kadar yapmadigim kalmiyo, en çok uyku sersemiyken aliyo. Yeni uyandığı gibi dene istersen, ben geçecek daha birakamaz diyorum kendime sakin kalmaya çalışıyorum. Atlaticaz inş bu süreci..

Hayır bide bizim zamanimizda şöyleydi böyleydi yapmak zorundasin gibi baskilarida varya. Sanki kendileri o zamanlarda mutlu mesutlarmis gibi. Allah hepimize kolaylik versin. Sabir versin.
Ay o bizim zamanlarimiz diye başlayan her cümleden gına geldi 🤦

Kızlar merhaba beyaz gürültü ile uyutan var mı aranızda. Akşam on bir gibi falan beyaz gürültü açtım benim bebeğim saç kurutma makinesi sesi ile uyuyor. Bebeğim uyudu iyice dalsın kapatayım dedim sonrasını hatırlamıyorum bende uyumuşum bir uyandım saat iki. Üç saat çalışmış telefondan gürültü hiç haberim olmamış. Acaba zarar vermiş midir diye düşünmekten deli olacağım.

Uykuda denedin mi emzirmeyi? Ben ilk kızımda 4 aylik civarında yaşadım meme reddini üstelik birkaç hafta vermistim biberonla mama yarim kutu mama bile bitirmeden attım direk mamayı inat ettim o meme ekilecek annem ısrarla ver mama ver mama demesine rağmen çok ağlıyordu memeyi görünce ac kaldı uykuda kaptı memeyi tam 1.5 ay uyurken emdi sadece emerken uyanınca memeyi görünce itiyordu 1.5 ay kadar sadece uyuyarak beslendi zamanla kabullendi meme aşığı oldu 24 ay emzirdim cok zor ikimizde aglayarak biraktik suan 4 yasinda hala ici gidiyor kardesi emdikce. Her bebek uyurken beslenmez en azından biberonu unutama kadar arada uyanmadan teklif et. Biberon kaç numara hangi biberon?
Ben de daha çok uyurken veriyorum simdi. Tam meme reddi denir mi bilmiyorum uyanıkken turlu oyunlarla da olsa aliyo çünkü ama çok acsa feryat figan agliyo biberon istiyo. Ben de tam böyle uyanmaya başlayınca kaldırıp veriyorum memeyi ki uyku sersemi daha rahat aliyo. İnş sizin gibi atlatiriz da bol bol emziririm. Oysa emzirmeyi nasıl hayal etmiştim o kadar kolay değilmiş

Avent direkt meme reddi sebebi, deliğini büyütmeden bile şıkır şıkır akıtıyor. Sen medela biberon kullanacaktın sanki yanlış mı hatırladım. Ben dr browns geniş ağız cam biberon aldım biberon ucu da çok kaliteli hem şekli çok rahat ettiriyor bebeği hem de gaz karşıtı. Sadece 2. aşama ucu Türkiye'de yok, gerekli de değil yavaş akışlı olunc meme reddi olmaz büyük ihtimal hem.
Seni dinlemedim avent aldım. Gerçi diğerleri de biraz pahalı geldi ondan deneyeyim nolcak dedim. Meme reddi yaşıyorum çok da hizli akmiyo sanki ama bilemedim

Sokakta ki hayvan örneği güzel ama bebek kilo alamıyorsa ne yapacağız 🤔 göz göre göre de aç bırakamıyorız ki 😔

Bence bebeğin kilo almamssida yapısıyla ilgilidir diye dusunuyorum tabi aNa yuregi bende veriyorum 1 kez mama zayif diye. Benim ilk kizim zayifti hala zayif cok yiyen bir cocuk degil ama yer ondan az yiyenler daha kilolu 1 ay arayla doğan arkadaşımın ikizlerinden biri hiç anne sütü almadı sırf mama ile beslendi inan o dönem o benimkindende zayifti hala oyle sirf mamayla buyumesine ragmen cok zayif bir bebekti hala çöp gibi. Bu konuda inan çok kafayı yedim ilk kizimda belki sutun kaliesi diye birsey hani yagli sut diyorlarya yada bebegin yapisi ben boyle düşünüyorum sif mama ile buyuyen arksdasimin kizi %10 persentildeydi diğer ikiside anne sütü aldı sadece tombikti

Peki tekrar memeye alıştırana kadar kilo alımı nasıl oldu :KK43: benim bebeğimin kilo alımı da azaldı sanki iyice, zaten az kilo alıyordu 😔 çocuğu aç bırakıp gelişimine mi engel oluyorum acaba diye vicdan yapıyorum.

2200 doğmuştu ilk 4 ay 1 er kilo aldı sonra meme reddi oldu hep zayıf gitti 6 aylik özel mama verdiler raporlu az bir süre içti o bile kilo aldırmadı hala öyle çöp kız cok uğraştım onla ben. Ilki oyle ikincide küçük doğdu üstelik ilk ay 750 ikinci ay 950 gr aldik panikledim ondan verdim mama ilkine bakamadım ikincide oyle olucak gibi düşüncesinden oysa ilk kızımın yapısı insallah Bu bebegim normal olur valla kendimi çok başarısız hissedicem yoksa😊

Ben de daha çok uyurken veriyorum simdi. Tam meme reddi denir mi bilmiyorum uyanıkken turlu oyunlarla da olsa aliyo çünkü ama çok acsa feryat figan agliyo biberon istiyo. Ben de tam böyle uyanmaya başlayınca kaldırıp veriyorum memeyi ki uyku sersemi daha rahat aliyo. İnş sizin gibi atlatiriz da bol bol emziririm. Oysa emzirmeyi nasıl hayal etmiştim o kadar kolay değilmiş

Biberon kolay çünkü yorulmadan iciveriyolar akıllı bidiklar. Istersen Sende emzirme destek sisteminden al

Biberon kolay çünkü yorulmadan iciveriyolar akıllı bidiklar. Istersen Sende emzirme destek sisteminden al
Onu da denicem bakalım inşallah işe yarar. Benim de bebis 3 kilo dogdu 2.600 e dustu az kilo aliyo yukarıda bahsetmissin belki onun da yapı meselesidir bilemiyorum ama çok kafaya takiyorum niye kilo almiyo diye

Çoooooookkk bunladım kızlar ben öyle böyle değil. Çok sinirlerim bozuluyor bazen. Eşime kızıyorum Kv’ye kızıyorum sonra oğluma bağırırken buluyorum kendimi. İçim parçalanıyor. Boğazım düğüm şuan. 2 evladıma da tek başına bakıyorum. Eşim sabah 7.30 akşam 9 evde yok. Sadece pazar günü evde. Olmasa daha iyi diyorum bazen çünkü ekstra dağılıyor ev ve oturtmaya çabaladığım sistem. Kv yan blokta oturuyor. Çat kapı üstelik çocukların uyku saati (bazen bende onlarla uyuyorum 1saat) gelip ses yapar bir de yardım lazım mı deyip sonrasında Bana gece uyuma filanca gece evinin tüm işini görür sabah da erkenden kalkardı diyor. Kendisi 10da yatıp 10da kalkar. Gece teheccüt ve sabah namazı için kalkar yatar. Bir de bunu gülerek söyler. Öğlen de uyuma yemeğini yap diyor. Gece deliksiz uyuyorum sanki.
Gece uyuma gündüz uyuma, robotum ya ben. Hayır sanki kendilerinden birşey isteyen var. İnanın hergün yemeğim eksik olmaz çünkü 2yaşında oğlum var ve ben emziriyorum. Salatasına kadar yaparım. ( Kv’lerle 1yıldır yakın oturuyoruz sayesinde öğrendi ozmoyu sürpriz yumurtayı ) Akşam bulaşığını asla sabaha bırakmam. Haftalık temizliğimi yaparım. Eşim hergün kıyafet değişir. Çamaşır ütü hiç biriktirmem. Resmen yardırıyorum ama çok bunaldım. Sakin bir yere gidip tek başına kalmak istiyorum. Belim sabah uyandığımda bile çuval taşımışım gibi ağrıyor. Fıtıktan şüpheleniyorum.
Eşimin çalıştığı pozisyonun sorumlulukları çok fazla. Haliyle birşey bekleyemiyorum ama 2.ye ısrar edenler o ve kv idi. Off bunları yazdım ama biryere dökmem lazımdı içimdekileri
Öf ya bi hayırları yardımları yok zaten bari gölge etmesinler ne kötü kvlerimiz var Allah vicdan versin :(
Maddi durumun el veriyorsa hafta bir yardımcı alsana
Resmen sacımı süpürge ettim tabirini yasıyorsun suanda

Faydası olur mu bilmem ama bi yerde de şöyle okudum. Bebeğinizi göğüs hizanıza alın sevin okşayın şarkılar söyleyin yani meme kafasında keyifli bir yer olarak otursun, diğer zamanlarda bebeğe normal davranın göğsünüzde iken onun hoşuna gidecek şekilde.
Ben hep yapıyorum onu kucagımdayken malum arada oturuyoruzda ama sonra emzirirken hala oyun oynuyoruz sanıp emmeyi bırakıp bana bakıyor öyle yapınca :)

Kızlar biz tam 2 aylık olucaz haftaya ve Uçak yolculuğu yapicaz eşimin memleketine 1 buçuk saat havada kalcaz ve baya tırsıyorum gitmek de istemiyorum hasta ederim diye ama eşimin ailesi daha görmedi bebeği gelmelerinden iyidir diyorum Velhasıl bebekle uçak deneyimi olanlar bana fikir verebilirmisinizzz
23 günlükken ilk ucak deneyimimizi yasadık :)
Tavsiyem beneginin uyudugu saatlerde ucak biletini al bizimki sabah 7deydi mesela
Ucaga binmeden hatt evden cıkmadan önce altını değiştir havaalanında zorluk cekebilirsin ne olur ne olmaz
Bebek arabasıyla ucaga kadar gidebiliyorsun büyük avantaj oluyor ucagın kapısında alt bagaja veriyorsun bebek arabasını
Birde havaalanına girdigimiz gibi emzirmeye basladım ucakta ucagın sesi hosuna gitti emzirmeme gerek bile kalmadan kendisi uyudu eger emziriyorsan bebegini işin cok kolay biberonla besliyorsan zorlanabilirsin cunku belirli cc ye kadar sıvı ürün alıyorlar içeri

Avent direkt meme reddi sebebi, deliğini büyütmeden bile şıkır şıkır akıtıyor. Sen medela biberon kullanacaktın sanki yanlış mı hatırladım. Ben dr browns geniş ağız cam biberon aldım biberon ucu da çok kaliteli hem şekli çok rahat ettiriyor bebeği hem de gaz karşıtı. Sadece 2. aşama ucu Türkiye'de yok, gerekli de değil yavaş akışlı olunc meme reddi olmaz büyük ihtimal hem.
Gecen gün e bebekte dr browns ın 2 numara biberon ucunu aldım :/

Kızlar kızım uyandı 11 gibi , sabaha karşı ağır uykuda meme alıyordu zaten ama doyurucu şekilde uzun beslenmiyordu. aldığım gazlarla uyanınca meme verdim görünce başladı ağlamaya , hemen ayağa kalktım dansederek ve şarkı söyleyerek emzirmeye başladım gözleri kapalı bir biçimde kabul etti 2 memeyi de uzun süre emzirdim , ilk kez yaptığım için kollarım uyuştu biraz 🤪 sonra kollarımda uyudu 🥰 yarım saat sonra tekrar kalktı yine meme verdim ayakta bu kez gözleri açıktı kızımda özlemiş gibi emdi çok şükür ama ilk seferde emip uyuyunca ben kalanı sağdığım için ikinci kalkışta çok süt kalmamıştı memede , yinede sorun çıkarmadan oyalandı , üstüne 40 cc süt verdim uyutacağım için , yavaş geçiş yapmak istedim. Uyurken emzik vermemeyi deneyeceğim dedim uzun süre uyumadı ama uzun süre emdiği için de ağlamadı emzik yok diye , baktım ben uyuyorum kız uyumuyor sadede uyurken diyip emziği verdim uyuttum🥴 Ay hadi inşallah Kızlar yaa , çok keskin çizgi çekmek istemiyorum kızım inşallah yardımcı olur da bana zorlanmadan memeye devam edebiliriz 🙏🤗
Ohh süper maşallah 💙💙💙 benimkimde gece çok süt olduğu için severek emiyor. Yalnız ayakta emzirme işi bayağa spor gibi hazırlıklı ol buna 😅 emzik ben de uyuturken mecbur veriyorum yoksa ağlıyor uyumuyor

Vay be bende emziğe alıstıramadım memeci kızım var diye üzülüyordum
Resmen her iki türlü de dönüp dolaşıp biz yoruluyormusuz
Allah kolaylık versin hepinize ancak yüzlerce kere söyledigim gibi sütünüz var emdikcede artacak ben inanıyorum sizde inanın ki olsun.
bol bol su için ve protein tüketin ve sütüm var diyin doyuyor diyin

limelemon limelemon
Gece gece üşenmedim buldum koydugum yerden işte bu 😬

Eklentiler

• DD419A9D-5430-432C-A363-9888D1512F20.webp
    DD419A9D-5430-432C-A363-9888D1512F20.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 33
2200 doğmuştu ilk 4 ay 1 er kilo aldı sonra meme reddi oldu hep zayıf gitti 6 aylik özel mama verdiler raporlu az bir süre içti o bile kilo aldırmadı hala öyle çöp kız cok uğraştım onla ben. Ilki oyle ikincide küçük doğdu üstelik ilk ay 750 ikinci ay 950 gr aldik panikledim ondan verdim mama ilkine bakamadım ikincide oyle olucak gibi düşüncesinden oysa ilk kızımın yapısı insallah Bu bebegim normal olur valla kendimi çok başarısız hissedicem yoksa😊
Yok ya elimizde olan bi durum da değil. Kendileri emmesi lazım çok çok yoksa kilo almazlar tabi. Benim kız meme reddi gibi bir süreçte olduğu için az beslenir oldu iyice, mecbur mama verdim. Şimdi kalktım süt sağıyorum mama yerine sütümü takviye veririm hiç olmazsa diye.

Emzik kullanıyorum🥺sadece ben de değil herakde bu sorun. Meme reddi bu dönemin özelliği mi acaba
Evet canim bu d9nemin ozelligi. Gebe kursunda soylemislerdi. Cevreye ilgisi basliyormus 3 4 ay civarinda. Bu da memeye olan ilgisini azaltiyormus. Bebeginizi tek basiniza oldugunuz odada emzirin. Anne ve bebek tek olsun demislerdi. Ten temasini onermislerdi. Emzirme kampi yapin demislerdi. Ama emzirme kampi nasil oluyor bilmiyorum.

Back
X