Ya zaten artık çok almayacaklar, illaki öykü de almıştır kilo ama az ama çok, boyu çok uzadı ise o da etkilemiş olabilirHaftaya randevumuz bana almadı gibi geliyor bacak bogumları azaldı hatta boyuna gittiyse onuda anlamıyorum acıkcası
Ya zaten artık çok almayacaklar, illaki öykü de almıştır kilo ama az ama çok, boyu çok uzadı ise o da etkilemiş olabilirşimdiden düşünüp evham yapma sürekli emziriyorsun zaten daha ne yapacaksın
Ben hep rezene çayları içtim,Canım bana doktorum önerdi bu damlayı evet süt arttırıyormuş ama rezene içeriyor, rezene ise uçucu yağlar içeriyor kanserojen. Tavsiyem kullanma ve önerme en azından kimseye. Amerika'da makaleler yayınlandı bununla ilgili ve emzirme sanatı gibi gruplarda emzirme danışmanları asla kullanmayın diyor içinde rezene ve anason olan damla veya çayları.
Amaan boşver doktoru genel kilosu çok iyi ya ona bak sen, bu ay az alır diğer ay çok alır. Bizim kilo alımı çok düşük olmasına rağmen doktorumuz pozitif her ay eksiği bi sonraki ay tamamlar o diyor ama bi türlü tamamlayamadık
Dimi bide emmese ne olur
Bugun kendimle birlikte tarttımda cıplakken 300gr oynamıs
Doktor gene kalayı basacak
180 günü tamamlayınca diyorlar yani 6.ayı doldurup 7.aya girmişken oluyor, o zaman 6 aylık olacaklar zaten. Dünya Sağlık örgütünün ve sağlık bakanlığının ölçütü bu ama tabiki her bebek ayrı kimi biraz erken kimi biraz geç başlayabilir herhalde, doktorlar yönlendiriyor zaten. Bizimki de resmen lokmalarımızı sayar oldukızlar konuyu baya bi okudum da her kafadan bir ses
5. ay bitip 6dan gun alinca mi basliycaz
6 bitip 7 den gün alinca mi ?
ek gidaya
benim kız sürekli yemek masasinda otursun istiyor
yemek verelim ağzına hanimfendiyi emmek gibi ilkel ve iptidai yöntemlerle yormayalım
hatta bazi yerlerde mama alan bebeklerin daha erken geçmesi ile ilgili de okudum180 günü tamamlayınca diyorlar yani 6.ayı doldurup 7.aya girmişken oluyor, o zaman 6 aylık olacaklar zaten. Dünya Sağlık örgütünün ve sağlık bakanlığının ölçütü bu ama tabiki her bebek ayrı kimi biraz erken kimi biraz geç başlayabilir herhalde, doktorlar yönlendiriyor zaten. Bizimki de resmen lokmalarımızı sayar oldutadını bilmediği bişey canı çekmiyordur da napıyor bunlar diye merak işte bizimki kaşıkla mama-süt yediği için ek gıdaya çok hazır. Arada yoğurt, meyve filan yalatıyorum bayılıyor zaten. Ben doktor aksini söylemezse 6.ay dolunca başlayacağım yani 3-4 hafta sonra. Ama şuan minik minik ağzına bişiler yalatıyorum
Günaydinn ben pazartesi sendromuna girdim yarın okul başlıyorGünaydın kızlar ♥
nasılsınız kuzular nasıl?
@Papatyam3422 @azizan H honey bunch @Elwing6 @yesilus @Labazop @morcivertkediKoalacikk @Pink85 @Zzynp19 Nuhra2 @Historyfati @azra-bade T tuboz -EarthLing- N NotFair X xxyyzztt @sugarpare ShinSeGi @Mavikelebek0134 @Pircici @Plm123 @Serrarana18 @smyr35 @huriye048 @yorgunoz @Sjax isisxz @Brcbrcbrc84 @EslemVera @Gula2 @zuka24 @erensar @nery83 @GULUMSE86
@hilal1907
Nickini hatırlayamadıklarım oldu kusura bakmayın
Zamanla çoğalacak. Beslenmene dikkat et vakit buldukça dinlenmeye çalış en önemlisi bol su tüket. Boza süt arttırıyor, bir de bestlak damla kullanabilirsin. Bir dönem ben de mama desteği yaptım şimdi sadece anne sütü. Süt üretimi memede değil beyinde oluyor, o yüzden sütüm yetmiyor diye hiç düşünme fizyolojik bir sıkıntı yoksa her annenin bebeğini doyurabilecek sütü olur. Benim bebeğim meme tercih ediyordu birini ucu olmadığı için emmek istemiyordu çok zorladım onu şimdi ikisinin de ucu aynı ama saydığım zaman görüyorum baştan reddettiği meme diğerine göre daha az çıkıyor. Yani ondan daha inatçı ol emdikçe artıyor çünkü. Ucu hiç yoksa tutturamıyorsan uçla emzirmeyi deneyebilirsin bir de philips avent in niplette diye bir ürünü var uç çıkarıcı ben kullanmadım ama kullananlar baya memnun. Biberon kullanacaksan kaşık biberon kullan ki memeni reddetmesin çünkü hiç bir makine ki bu hastane tipi bile olsa bebek gibi vakum uygulayamaz süt getiremez.Merhabalar 48 gun oldu dogum yapali sezeryan oldum erken dogum 34 haftalik sekeri dustugu icin hemen mamaya basladik cunku sutum hic yoktu sonrasinda gelmeye basldi ama yetmiyor gunde 1 yemek kasigi kdar cunku mamaya devam mecburen emmiyorda ucu olmadigi icin sut te gelmeyince sinirlenip agliyor bidaha susmuyor simdi hastane tipi makina aldim 3 saatte bir sagiyirum bastan pelte pelte balgam gibi grldi simdi acik cay renginde seffaf sivi geliyor her defasinda cogaliyor ama bunu verebolirmiyim ve situm gelirmi ilerki zamanda biberonla bile vermeye raziyim lutfen yardim edin
benimki dw sürekli saç çekmedeGünaydinn ben pazartesi sendromuna girdim yarın okul başlıyorşimdi kv geliyor bir ay o bakacak bir ay annem dönüşümlü olarak.iyidir kv hareketli konuşkan kızla iyi ilgilenir de pzts tüm gün diğer gunler yarım gün dersim.okul yakın evle yine de hüzün var.umarım alışırım bir tek ben değilim diye teselli ediyorum kendimi:)Kızım da iyi çok şükür gündüz ve gece uykuları güzel gidiyor hep gezeyim oyun oynayayım istiyor bide saçımı çekiyor:))babaya çok hayran:))sen nasılsın kuzucuklar iyi mi
tabiki ek gıda susatirKızlar yazmistim ben ek gıdaya başladım uç gündür yoğurt veriyorum. Bugün yoğurt+ havuç suyu vercem
İlk başladığımda mesela biz yemek yerken öyle yemeklerimize bakıp ağzını acmiyodu, suyu bile zorla iciriyodum mama verdiğim için. İki gundur artık sofra ilgisini çekmeye başladı kucagimda ben bisey yerken ağzını açıyo kuzucuksuyu da güzel iciyo artık acaba susamiyo muydu o zamanlar da yoğurt mu susatti diyorum
Sizler nasılsınız ek gıdaya geçen anneler neler yediriyosunuz??
Bana 2 doktorda başlayabilirsin dedi öncesinde anne sütü mü, mama mı alıyor diye sordular, anladığım kadarıyla mama agırlıklı beslenen bebekleri biraz daha erken başlatabiliyorlar, tabi bildiğimden değil 2 doktorda öncesinde bunu sorup sonra yavaş yavaş başlayabilirsin dediği için öyle düşünüyorumkızlar konuyu baya bi okudum da her kafadan bir ses
ek gidaya
yemek verelim ağzına hanimfendiyi emmek gibi ilkel ve iptidai yöntemlerle yormayalım
Canım poşette ne kadar varsa değişiyor ama 180 cc içtiği de oldu. 100-150 arası geneldeAciil yardımmm!! Sütü biberonla verince kaç ml veriyorsunuz?
Canım biz dün doktora gittik. Şu an 5 ay 1 haftalığız. Doktorumuz kilo alım durumuna göreek gıdaya başlatıyorum ya da erteliyorum dedi. Mesela anne sütü alan ama 4. Ayda 400 gram almış bir bebeğe başlattıgım da oldu, 7. Aya kadar su bile verdirmediğim de oldu dedi. Eğer anne sütü ile bebek yeterli kiloyu alıyorsa süreci erteliyorum sonuçta anne sütü kadar kıymetli gıda yok dedi. Bizimkinin kilo alımı iyi o sebeple 6. Ayını doldurduğunda yine bakalım eğer yine böyle iyi giderse erteleriz dedikızlar konuyu baya bi okudum da her kafadan bir ses
ek gidaya
Benimki 100 ml civari iciyor.Aciil yardımmm!! Sütü biberonla verince kaç ml veriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?