• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar ben ek gıdaya başlamıştım verdiklerimi yazayım hem fikir olur hem tecrübeli anneler yardım eder:)
Yoğurt hemen her gün veriyorum artık bir çorba kasığından biraz fazla yiyebiliyor. Elma püresi verdim çok sevdi havuç püresi ve çok az muzu ezip verdim. Başka neler verebilirim çorbalar için daha erken mi 🤔
Afedersiniz bilmediğim için soruyorum aylık doktor kontrolüne götürüyo musunuz?bizim doktorumuz6 aydan sonra liste vericem ona göre gidicez demişti ve ilk ay tadım ayı diye biliyorum çorbalar 7. Ayda başlıyor
Patates,havuç,balkabağı püreleri verebilrisiniz 3 gün kuralı yaptıysanız karıştırabilirsiniz sebzeleri🌸

Hani diyosunuz ya o 6-7 saatlik uykular gitti bi iki saatte uyaniyo diye, e bize hiç gelmedi ki o uzun uykular🙄
Mesela en geç 7bucuk sekiz gibi gece uykusuna yatırıyorum onbir onbirbuxuk gibi uyanıyor ondan sonra iki saatte bir uyanıyor sabah 6 buçuk kesin uyanış
Aynıyız😀

Bizimki gunduz pek uyumadigi icin 7'de benim de pertim cikiyor. Aksamlari cok huysuz oluyor uyku vaktine kadar. 7 gibi odamiza gecip uykuya hazirlaniyoruz. 8'de uyumus oluyor. Seninki gunduz uyuyorsa belki o yuzden gec saatte yatiyordur gece uykusuna.
Gündüz de en fazla toplam 1 saat 1.5saat

Kızlar ben ek gıdaya başlamıştım verdiklerimi yazayım hem fikir olur hem tecrübeli anneler yardım eder:)
Yoğurt hemen her gün veriyorum artık bir çorba kasığından biraz fazla yiyebiliyor. Elma püresi verdim çok sevdi havuç püresi ve çok az muzu ezip verdim. Başka neler verebilirim çorbalar için daha erken mi 🤔
Cam rende şart mı

Yaa ne güzel bir dostluk, maşallah. Çok üzülmüşsün belli ki, ayrılmak kolay değil elbette, o da seni ne kadar çok seviyormuş, seni düşündüğü için zar zor söylemiş baksana. İkinizin de yolu açık olsun. Eskisi kadar birbirinizi göremeyecek olmanız aslında sizi üzen, inşallah birbirinize yakın evleriniz olur :))
Aslında evlerimiz arabayla birbirine çok yakın 15 dk. Yeni işi de Benim işyerime yakınmış ama yine de aynı odada çalışmak başkaydı yan yana omuz omuza..

Bizimkide basladı ona bilincli yapmıyor ama canımı cok yakıyor
İyiki dişi yok bide dişi olsa koparacak :(
ya ben reflex olarak acayip bağırıyorum canım aslında az değildir ama incecik bir uç dişsiz bi halde bunu nasıl yapıyor şaşırıyorum ablası 5 aylık çıkardı dışı ve ben 2 yaşına kadar emzirdim bunun gibi değildi kâbusum oldu resmen

Sadece anne sutu iciyor. Biberonu da her zaman vermiyorum. Birine biraktiysam sadece. Ama onda da az iciyor. Mesela 160 ml birakiyorum. 4 saat sonra geldigimde sadece 60 icmis oluyor. Az degil mi? Ama ben evdeysem hep emziriyorum, bazen saatte bir neredeyse.
canim ilk uyuması çok erken onun henüz çok küçük tabi kalkar
henüz çok küçük ama
iki aylik da değil uyku azalıyor bi tarafa toparlanacak
mesela benimkini o saatte uyutursam hasbelkader,
saat 3 te oturup oynayalım diyor
mesela normalde hiç yapmam dün hasta gibiydim uykuyu devam ettirtiyim dedim haydaa kız oturdu gece 3te 😬
bizim ilk uyku 23 civarı ardindan bir birbuçuk saat kadar sonra emmeye kalkıyor sonra uzun uyku başlıyor ben saat kurup emziriyorum benim iştahsız

60 az fakat şöyle oluyor biz de günün bazı öğünlerini çok emiyor bazılarını az

gece uykusundan önceki uykusu saat kacta ve ne kadar oluyor? gece seni bu sekilde yoruyorsa 1 saat geçe almayı denedin mi?
Şöyle mesela o gece uykusundan önce iki uç saat uyanık kaliyor. Daha fazla uyanık tutamıyorum ki zaten öyle bi düzen tutturdu bakalim ne zaman uzun uykulara geceriz

Balkabağı, patates,armut . Corbadan çok pureler daha iyi. Balkabağıni haşlıyorum buharda içine birkaç damla zeytinyağı anne sütü. Yada patates, havuç bu sekilde.bende yeni başladım 4 mama kaşığı yiyoruz 2 gündür önce 2 mama kasigiydi versem yiyecek daha çok heyecanlanıyor kaşığı görünce
Benim bir hafta oldu başlayalı sahi ben de patates de vermiştim. Benimki yavaş yavaş alisiyo daha yeni yeni öyle bakiyo yemeklere ağzını açıyo biz yemek yerken de 😂

Afedersiniz bilmediğim için soruyorum aylık doktor kontrolüne götürüyo musunuz?bizim doktorumuz6 aydan sonra liste vericem ona göre gidicez demişti ve ilk ay tadım ayı diye biliyorum çorbalar 7. Ayda başlıyor
Patates,havuç,balkabağı püreleri verebilrisiniz 3 gün kuralı yaptıysanız karıştırabilirsiniz sebzeleri🌸
Çok teşekkür ederim🌸
Ben hastanede çalışıyordum, iki doktora goturdum biri arkadaşım zaten hastaneye goturmeye korkuyorum salgın virus derken.. arayıp sordum. Ben mama da verdiğim için başla dedi. Liste olarak değil de mesela önce yoğurtla başla sonra sebze ve meyve pureleri demişti. Ben uç gün kuralıni sadece yoğurtta yaptım bi de yumurtada yapcam alerjik bi bebek değil.
Çorbayı da şunun için soruyorum mesela kabak havuç patatesle çorba tarifleri var e puresini yapıyorum çorba da olabilir. Çorbanın suyunu içirmek daha kolay olur daha bes ayligiz çünkü 😬

Doktor armut kabak brokoli patates de önermişti. Hatta bal kabağı, yer elması, tatlı patates de verebilirsin

Çok teşekkür ederim🌸
Ben hastanede çalışıyordum, iki doktora goturdum biri arkadaşım zaten hastaneye goturmeye korkuyorum salgın virus derken.. arayıp sordum. Ben mama da verdiğim için başla dedi. Liste olarak değil de mesela önce yoğurtla başla sonra sebze ve meyve pureleri demişti. Ben uç gün kuralıni sadece yoğurtta yaptım bi de yumurtada yapcam alerjik bi bebek değil.
Çorbayı da şunun için soruyorum mesela kabak havuç patatesle çorba tarifleri var e puresini yapıyorum çorba da olabilir. Çorbanın suyunu içirmek daha kolay olur daha bes ayligiz çünkü 😬
Doktor bana yoğurt tan sonra direk sebze çorbası dedi ben onu sulandırılmış sebze püresi olarak düşündüm 😬 çünkü pirinç, mercimek vs gibi kıvam arttırıcıları en sona yazdı. Ben de püre yapıp sütle ya da suyla biraz inceltip vermeyi düşünüyorum

Birileri uyku mu dedi 😬 bizim uyku gerilemesinden sonra gece sık uyanma alışkanlık kaldı. Mama versem de çözüm olmadı. Ki yatmadan mama veriyorum yine de ilk 45 dk sonra kalkıyor emzirip yatırıyorum sonra 1-2 saatte bir uyanıyor ama ağlama filan yok beşiğinde sesler çıkarıp oynuyor alıp hemen emziriyorum geri uyuyor. Belki kucağıma alıp sallasam da uyur ama o daha zor geliyor emzirmek daha kolay geliyor kilo alımımız da sınırda olduğu için emme fayda eder diye düşünüyorum. Ağlamadığı ve geri uyuduğu sürece ben sıkıntı etmiyorum alıştım artık, o ilk 2-3 ayki uzun gece uykuları mazide kaldı 😬

canim ilk uyuması çok erken onun henüz çok küçük tabi kalkar
henüz çok küçük ama
iki aylik da değil uyku azalıyor bi tarafa toparlanacak
mesela benimkini o saatte uyutursam hasbelkader,
saat 3 te oturup oynayalım diyor
mesela normalde hiç yapmam dün hasta gibiydim uykuyu devam ettirtiyim dedim haydaa kız oturdu gece 3te 😬
bizim ilk uyku 23 civarı ardindan bir birbuçuk saat kadar sonra emmeye kalkıyor sonra uzun uyku başlıyor ben saat kurup emziriyorum benim iştahsız

60 az fakat şöyle oluyor biz de günün bazı öğünlerini çok emiyor bazılarını az
Gunduz dogru durust uyumadigi icin saat 7 gibi asiri huysuzlaniyor. Surekli kucak istedigi ve o saatte evde tek oldugum icin pertim cikiyor. Ben de bir iki saat ileriye almak isterdim uykusunu ama artik oyalayacak halim kalmiyor. Resmen dakikalari sayiyorum saat 7 olsun da uyutmaya gotureyim diye. Bir de oyle bir sey ki odamiza gecince o huysuz bebek birden kikirdek bir sey oluyor. Uzerinin degisririlmesine bayiliyor. O da huzurlu oluyor uyku moduna gecince. Eskiden de boyle erken uyuyordu ama yine de daha uzundu uykusu. Su 4. Ay uyku gerilemesinden sonra kisaldi.

Doktor bana yoğurt tan sonra direk sebze çorbası dedi ben onu sulandırılmış sebze püresi olarak düşündüm 😬 çünkü pirinç, mercimek vs gibi kıvam arttırıcıları en sona yazdı. Ben de püre yapıp sütle ya da suyla biraz inceltip vermeyi düşünüyorum
İyi olur canim bi de nefis yemek tariflerinde ek gıda bölümü var daha doğrusu bebekler için gibi bi kısım orda da tariflere baktim fikir olur bizim için 😊

Back
X