• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benomki bugun iyi gibi sanki uyku konusunda. Son2 gece berbatti yalniz. Bizde de ishal gibi kakalari. O problrmimiz var. Emdikten 20 dk sonra kusuyor. Biberon vey neni emmis olasi farketmiyor. Ustten koyuyoruz o alttan cikariyo. Sumuk gibi kakasi.

Benomki bugun iyi gibi sanki uyku konusunda. Son2 gece berbatti yalniz. Bizde de ishal gibi kakalari. O problrmimiz var. Emdikten 20 dk sonra kusuyor. Biberon vey neni emmis olasi farketmiyor. Ustten koyuyoruz o alttan cikariyo. Sumuk gibi kakasi.
aynen dün çıldırdım her yer ve üstüm başım kusmuk oldu
misafir sayısı 2yi suresi 2 3 saati geçince çocuk sapıtıyor dün 5kez kaka temizledim 3u misafirin yanında 5 kez üstünü değiştirdim
elimde ıslak mendil
havlu peçete evde dolaşıyoruz sosyal fobim var adeta

Kızlar bugün alerji doktoruna gittik. Dün yüzündeki kızarıklıklar artmıştı. Ama bu sabah daha hafifdi. Neyse doktor baktı vücuduna falan. Çok aşırı kuru değil vücudu dedi.Hafif düzey atopik dermatit dedi. Konak için de seboreik dermatit dedi. Süt ve yumurta alerjisi için deri testi yapıldı negatif çıktı. Bir de kan verdik ama sonuç çarşamba çıkacak
Doktor şu aşamada diyet yapmana gerek yok ama istersen bir hafta bir hafta süt ve yumurta üzerine yoğunlaşıp diyet yapabilirsin dedi. Testte çıkmadı ama ilerleyen aylarda belki olabilir dedi. Sürekli nemlendir dedi. Poposundaki kızarıklık la da bir alaka kurmadı.Ama cildi hassas dedi. Bunu bende farkediyorum kolundan bacağından tutunca bile bazen kızarıyor. Sonra hemen geçiyor. Ek gıda zamanında alerjik durum devam ederse özel mama verebilirim dedi. Durum böyle.

Merhaba 4.5 aylık oğlum bizde de döküntüler kızarıklıklar ve konak var. Sanırım alerjik. Siz neler yaptınız geçti mi acaba hep böyle devam edecek diye çok korkuyorum

Kızlar, bir kaza kurşunu şüphemiz vardı eşimle. Dün sabahtan bu yana test yapıyorum evde ovulasyon testi vardı evde. Adetime 3 gün var. Dünden beri hiç silikleşmeden ovulasyon testi pozitif çıkıyor ikisi de aynı koyuluk. Korkuyorum 😣 umarım 2. Defa yumurtluyorum ya da test bozuktur

Kızlar, bir kaza kurşunu şüphemiz vardı eşimle. Dün sabahtan bu yana test yapıyorum evde ovulasyon testi vardı evde. Adetime 3 gün var. Dünden beri hiç silikleşmeden ovulasyon testi pozitif çıkıyor ikisi de aynı koyuluk. Korkuyorum 😣 umarım 2. Defa yumurtluyorum ya da test bozuktur
anacım. kaza kurşununun üzerinden kac gün gecti?

adetlerimiz düzensiz ya, insallah daha yeni yumurtluyorsundur 🙈 1-2 güne hcg yapsan cıkar 🤧
Eşim e gebelik testi aldırdım o da negatif çıktı. Yarın sabah ilk idrarla bir kez daha yapacağım o da negatif çıkarsa rahatlayacağım ve demek daha hormonlar normale dönmemiş diyeceğim

Çok teşekkür ederim🌸
Ben hastanede çalışıyordum, iki doktora goturdum biri arkadaşım zaten hastaneye goturmeye korkuyorum salgın virus derken.. arayıp sordum. Ben mama da verdiğim için başla dedi. Liste olarak değil de mesela önce yoğurtla başla sonra sebze ve meyve pureleri demişti. Ben uç gün kuralıni sadece yoğurtta yaptım bi de yumurtada yapcam alerjik bi bebek değil.
Çorbayı da şunun için soruyorum mesela kabak havuç patatesle çorba tarifleri var e puresini yapıyorum çorba da olabilir. Çorbanın suyunu içirmek daha kolay olur daha bes ayligiz çünkü 😬
Çorbadan ziyade püre önermelerinin sebebi malzemeden değil mideleri henüz küçük olduğu için suyla doldurmamak adına diye biliyorum. Yoksa tabiki o malzemelerle çorba da yapabilirsin

Eşim e gebelik testi aldırdım o da negatif çıktı. Yarın sabah ilk idrarla bir kez daha yapacağım o da negatif çıkarsa rahatlayacağım ve demek daha hormonlar normale dönmemiş diyeceğim
Erken gebelik testi ile bir deneseydin canım tabi sabah ilk idrar ile. Hadi hayırlısı 🙃

Erken gebelik testi ile bir deneseydin canım tabi sabah ilk idrar ile. Hadi hayırlısı 🙃
Erken gebelik testlerine güvenemiyorum nedense ben. Biraz internette araştırma yaptım polikistik over durumunda lh hormonu yükseliyormuş. Yani eğer pko gibi bir durum geliştiyse ovulasyon testinin pozitif çıkması mümkün . Hayırlısı bakalım

aynen bide öyle dene. fotografını da atsana severim test yorumlamayı😂
dediğim gibi düzensiz oldugumuz için daha yeni yumurtluyor olabilirsin

Ay ne güzel maşallah ya bizimde tam tersi
L lavinyyaa korkutmak gibi olmasın ama carsamba sabahı bizim kızada ikinci dozu vurdurduk iki gün calpole ragmen atesi 38lerde gezindi hatta dün aksam yatırmadan gene verdik calpolu 37.6ydı atesi uyurken yükselmesin diye :KK43: birde iki gün boyunca durup durup agladı aklınamı geldi acımı duydu bilmiyorum
Bugun 3.günü ve o bölge hala kıpkırmızı
Ates ölcerden kacıyor calpoldende nefret etmeye basladı ki önceden severek iciyordu simdi direk tüüüü yapıyor
Sen mutlaka yeni calpol yazdır elinde bulunsun her cocuk bir değil ama önlemin hazır olsun
Dün öğlen aşımızı olduk herşey normaldi aşı olurkende çok ağlamadı fakat akşam uyutmaya çalıştığımda çok ağladı canı yanıyor gibi inledi hep yavrum ateş başladı 37.7 lerdeydi calpol verirken hiç istemedi öğürdü kusmak istedi kaldırdım o an bi tıkanır gibi oldu fışkırtırcasına kustu çok korktum kendide korktu. Calpolun devamını verdim bi şekilde ama dışarı verdi hep etkili olamadı şurup bütün gece ateş kontrol ettim ara ara düştü ara ara çıktı şu anda da 37.2 ☹

Dün öğlen aşımızı olduk herşey normaldi aşı olurkende çok ağlamadı fakat akşam uyutmaya çalıştığımda çok ağladı canı yanıyor gibi inledi hep yavrum ateş başladı 37.7 lerdeydi calpol verirken hiç istemedi öğürdü kusmak istedi kaldırdım o an bi tıkanır gibi oldu fışkırtırcasına kustu çok korktum kendide korktu. Calpolun devamını verdim bi şekilde ama dışarı verdi hep etkili olamadı şurup bütün gece ateş kontrol ettim ara ara düştü ara ara çıktı şu anda da 37.2 ☹
Hangi aşı?

Eneeem, ovulasyonla çok belli olmaz ama, nöbetçi eczane bulabilirsen merakını gider, bize de haber et. Topiğin 2. Gebesi mi geliyor yoksa :)))

Koalacikk Koalacikk selam ek gıda ile ilgili ne verebilriz diye sormuştun biz dün kontrole gittiğimizde 2 hafta sonra 6 aylık olucaz ama gidemicez o yüzden doktorum diyetisyenine yönlendirdi ve o da bana kısa bi aktarım yapıp bilgi verdi liste paylaştı
Buna göre ilk dört gün elma püresi ikindi vakti cam rendede ilk gün çay bardağının 4 te 1 i ikinci gğn yarısı üçüncü gün 4 te üçü ve 4. Gün 1 çay bardağı kadar püre
Sonraki 4 gün yoğurt yine aynı gün gün yoğurt artacak akşam ikindi meyve püresine devam
9. Gün meyve püresi öğlen ikindi sebze püresi yine gün gün artacak şekilde( patates-balkabağı-havuç-kereviz-ıspanak-vb mevsim aebzeleri dedi) ilk gün sadece patates ya 2. Gün patates+balkabağı 3. Gün patates+balkabağı+ıspanak mesela...sürekli yeni bi sebze eklenecek
Bu da 4 gün gidecek
Yani öğlen meyve ikindi sebze akşam yoğurt olacak ve artık hepsi 1 çay bardağı kadar 12. Gün sonunda
13. Gün sebze püresine kuzu kıyma eklenecek ve haftanın 5 günü kıyma 2 günğ balık olucak dedi
Sebzeler tek tek denenmiyor nedeni de sebzeler çok alerjik değilmiş ve bebeğin alerjik olamması da etken dedi
Bu arada ilk meyve elme ikincisi armut yapalım dedi
Çorba ve kahvaltı 7. Ayda şu an sadece püre yukaf unlu yumurtalı muhallebili yiyecekler 7. Ay içinde başlanacak dedi
Belkş faydam olur diye yazmak istedim
Ve mümkün olduğunca az sulandır ve temel öğün anne sütü olucak dedi

Back
X