• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız bi bardak içecektin 1,5 lt içilir mi şeker hastası olacaksın 🤣 bulgur da süt yapar diolar. Her gün sıcak duş da kanalları açıyormuş. Izmir de şemikler bozacısı var mesela sen nerdesin bilmiyorum ama böyle butik yerlerinki daha iyi gibi geliyor bana o yüzden marketten almıyorum
Hahahaha :))) sorma abartıyorum çok, süt oluyo mu dersen bence olmuyor. İstanbuldayım ben, valla pastaneden aldım vefa bozası o kadar

Nasıl canım etkisini gördün mü?
Bağırsaklarımı bozmak dışında çok bi etkisi olmadı canım. 120 içen çocuk 70 içti mamayı sadece. O kadarcık etkisi oldu sanırım. Şerbet bitti şimdi bozadan devam. Ama şerbet gene yapıcam, sıfır etki diyemem

Memesiz veya sallamadan uyutan var mı? Çok merak ediyorum. Cevap yazmanıza gerek yok üşenirseniz beğenmeniz yeter
Normalde 9 civarı uyutuyordum 2 gecedir 11i geçiyor uyuması 🤦🏻‍♀️ sallamıyorum ama bu kadar geç uyuması hiç iyi değil. Akşam yine uyusun diye kucağımda biraz sallayayım dedim kendini yay gibi geriyor ağlıyor. Yatağa yattık 1 saat kadar yüzümü okşadı elimle oynadı en sonunda uyumuş. Uyumuş diyorum çünkü ben de uyumuşum 🤣🤣🤣 o mu beni uyutuyor ben mi onu belli değil 🤣

Hahahaha :))) sorma abartıyorum çok, süt oluyo mu dersen bence olmuyor. İstanbuldayım ben, valla pastaneden aldım vefa bozası o kadar
Vefa bozasının da adını çok duydum iyidir yani. Önceden ben de arada mama desteği veriyordum. Sürekli de bestlak içiyordum sonra limelemon limelemon zararlı olduğunu söyleyince kestim. Kestim ama korktum da ya sütüm azalırsa diye hiç de azalmadı aksine günden güne arttı. Arttığını düşünüyorum çünkü önceden 2 memeyi de sonuna kadar bitirip pek kusmayan bebem şimdi kusuyor ya da arada biraktiriyorum. Geceleri emerken de 2.nin yarısını emiyor.
Bozanın üzerine 2 bardak su içmenin ve bir de havucun süt yaptığına çok inandım. Süt üretimi beyinde olur diyorlar ya sütüm az diye asla düşünme yani bu yediklerim zaten benim sütümü çok arttıracak diye düşün. Bir de öğün atlama aralarda da 3-5 ceviz hurma incir falan atıştır. Daha fazlasına ihtiyacın yok

Ben dün gece 1 buçuk gibi kalkıp bebeğimi emzirecektim saat çalmış ama uyanamamışım 4te uyandım çok üzüldüm çocuk aç kaldı diye genelde 3-4 saatte bir saat kurup kalkıp emziriyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz? Gece beslenmesini kesen var mı? Ben daha uzun süre kesemem gibime geliyor😔 doğru olan ne?

Ben dün gece 1 buçuk gibi kalkıp bebeğimi emzirecektim saat çalmış ama uyanamamışım 4te uyandım çok üzüldüm çocuk aç kaldı diye genelde 3-4 saatte bir saat kurup kalkıp emziriyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz? Gece beslenmesini kesen var mı? Ben daha uzun süre kesemem gibime geliyor😔 doğru olan ne?
Bebek ağlayınca kalkıyorum

Artık 6 saatte kadar durabilir diyorlar. Benimki zaten 1-2 saatte bir emmeye kalkıyor 🤦🏻‍♀️ ama kalkmasaydı kilo problemimiz olduğu için 4 saatte bir kaldırırdım, kilo problemi olmasaydı da 6 saatte bir kaldırırdım

Acaba ben de bi gün alarm çalıp da emzirebilecek miyim🤦🏻‍♀️Saat başı kalkıyo zaten😱aman size nazar değmesin🧿hep böyle gitsin inşallah

Gece beslenmelerini kesmek için erken bence ama senin saat kurmana da gerek yok o uyanınca emzirirsin bence. Bizimki 6 saate kadar uyuyordu artık 3-4 saatte uyanıyor . Ya bir gerileme oldu ya da artık eskisi gibi doymuyor anlamadım

bizimki surekli üstünü çekiştiriyor sizde de var mı
dün bi baktım kolunu çıkarmış hey ya rabbim ya
sürekli saçlarımı yoluyor beni ısırmaya çalışıyor
🤣 "vahşi kedi ya"🐯

Benimkide çok saç yoluyor hadi benim neyse ama ablasının saçlarına bir yapisiyo valla karşılığında vurucak diye çok korkuyorum.erkeklerden ve gözlüklü lerden çok korkuyo bide

Vefa bozasının da adını çok duydum iyidir yani. Önceden ben de arada mama desteği veriyordum. Sürekli de bestlak içiyordum sonra limelemon limelemon zararlı olduğunu söyleyince kestim. Kestim ama korktum da ya sütüm azalırsa diye hiç de azalmadı aksine günden güne arttı. Arttığını düşünüyorum çünkü önceden 2 memeyi de sonuna kadar bitirip pek kusmayan bebem şimdi kusuyor ya da arada biraktiriyorum. Geceleri emerken de 2.nin yarısını emiyor.
Bozanın üzerine 2 bardak su içmenin ve bir de havucun süt yaptığına çok inandım. Süt üretimi beyinde olur diyorlar ya sütüm az diye asla düşünme yani bu yediklerim zaten benim sütümü çok arttıracak diye düşün. Bir de öğün atlama aralarda da 3-5 ceviz hurma incir falan atıştır. Daha fazlasına ihtiyacın yok
Vefa meşhur bi bozacıdır, fatihte eski güzel bir dükkanları da var ama gidemiyorum tabi oraya. Aynen şu an boza üstüne su içiyodum, mesajını okurken :) bestlak ben de kullanmıştım çok işe yaramadı. Hahahhaa düşünüyorum da ne kullanmadım ne yiyip içmedim acaba süt için. Dereotunu hiç sevmem onu bile tomar tomar yedim :)))) daha pozitif olmaya çalışıcam çok teşekkürler :)

Canım ne bileyim kilo alımı az değilse alarm kurmana gerek yok artık. Oğlum gece 10 gibi uykuya daldı, normalde 9'dan önce dalardı. 1'de uyandı salladım uyudu. Sonra sabaha karşı 5'te uyandı, alt değiştirdik mamasını verdim üstüne emdi, bir daha uyudu bir buçuk saat ve kalktık. Ben de dinlenmişim.

Bende emzikli uyku arkadaşı var zaten minik bişey ağzını yüzünü kapatacak boğulmasına sebebiyet verebilecek birşey değil. Uyku eğitmeni şiddetle tavsiye ediyordu onu kullananlar da çok işe yaradığını söylüyor. Hatta bazı anneler yıkayınca hemen tekrar kullanabilmek için kurutma makinesiyle kurutuyorlarmış. Ben o kadar çok kullanmıyorum zaten bizim uykuyla ilgili bir sıkıntımız yok şu an için
Bizim beşik de çok geniş değil o yüzden şimdilik uyku arkadaşı koymadım ben de, evet güvenli olmadığını duydum. Beşiğine asılabilir belki. Emzik almıyor zaten.

Artık 6 saatte kadar durabilir diyorlar. Benimki zaten 1-2 saatte bir emmeye kalkıyor 🤦🏻‍♀️ ama kalkmasaydı kilo problemimiz olduğu için 4 saatte bir kaldırırdım, kilo problemi olmasaydı da 6 saatte bir kaldırırdım
Kilo problemi derken kaç kilo sizinki benimki gece kalkmıyor bende saat kuruyorum çünkü gündüz de pek emmiyo

Kizlar, bebeginiz kendi kendine uykuya dalabiliyor mu? Benimki ya emerken uyuyor, ya da kucagimda. Kendi kendine uykuya dalmayi nasil ogretecegim, aglatmadan. Birkac kez uyku egitimi vermeyi deneyeyim dedim ama aglamasina dayanamiyorum. Bir suru makale okudum, ama yine de icim elvermiyor. Bugun mutlu mutlu koydum yatagina. Mizildanmaya basladi, bir iki yanina gidip sevdim. Tekrar mizildandi, sonra aglamaya basladi. Ben de kucagima aldim. Kucagima alir almaz uyudu, bir de elini yuzume koydu. Gel de dayan 🤪 itiraf ediyorum benim de hosuma gidiyor ama kotu bir aliskanlik oldugunu biliyorum. Aglatmadan nasil ogretebilirim, fikri, tecrubesi olan paylasabilir mi?
Benimki de memede uyuyor, bir de oglen disari cikarirsam arabasinda kendiliginden uyuyor. Hani soyle yatagina koyacagim da uyuyacak, namumkun 😁

Benimki de memede uyuyor hem de baya emzik olarak kullanıyor. Ya da kucakta aynı seninki gibi dokunarak. Bunun yanlış olduğu bize dayatılan bence, birtakım "uzmanlar" bağımsız uykuyu dayatıyor bizlere. Henüz çok küçükler, tek ihtiyaçları biziz, bize yakın olmalarından doğal bi şey yok. Güvenli bağlanmanın yöntemi bu. Eskiler bırakmış hep kendi kendimize uyumuşuz da nolmuş, güvenli bağlanamamış birçok duygusal sorunlar yaşamışız, yaşamaktayız.
Şahsen çok zorlanıyorum, mete 10 günlükten beri yalnızım, zor ama zaten bebekli hayat uzun bi süre konforlu olmayacaktı, bunu biliyorum. Zor evet ama geçecek, biliyorum geçecek.
En güzeli arkadaşım anda kalmak. Senin yaptığını bir kez ben de denedim, yanında durup sevdim, hatta bazen göz kontağı kurmadım, bir anda durdu ve hıçkırarak ağlamaya başladı. Ben napıyorum dedim kendi kendime, delirdim mi, böyle bi şeyin doğru olduğuna kimse beni inandıramaz.
Çok zorlanıyorum, hep meme-kucak istiyor, zaten uyumuyor, + sütüm yetmiyor onun psikolojisini zor kaldırıyorum ama bin şükür sağlıklıyız, bu zor günler de geçecek. Bol bol sarılalım miniklerimize :)) sana da kucak dolusu sarılma gönderiyorum, dert etme canım, hepsi geçecek, zorlanıyorsun ama alışacak, bağlanacaksınız birbirinize, her şey güzel olacak
%100 katiliyorum. Zamani gelince kendileri memeden ayrilacaklardir diye dusunuyorum. Su an tek istedikleri buyken neden mahrum edelim ki?

Kilo problemi derken kaç kilo sizinki benimki gece kalkmıyor bende saat kuruyorum çünkü gündüz de pek emmiyo
Bizim ki 5.ay kontrolün de 6 kiloydu. Hep sınırın az üstünde kilo alıyor. Eskiden ben de alarm kurup kaldırırdım şimdi o kalkıyor 1-2 saatte bir 😬

Back
X